CSOK hitellel terhelt ingatlan felújítására milyen feltételekkel igényelhető? - Hitelnet.hu

CSOK hitellel terhelt ingatlan felújítására milyen feltételekkel igényelhető?

Tisztelt Címzett!

Hitellel terhelt panellakásban lakunk, amely felújítása aktuális, sürgős. Festés, tapétázás, gyerekszoba korszerűsítése (6 éves lányunk szeptemberben iskolába megy, tehát addigra el kell készülnie).

Bankom (ERSTE) tegnapi nap 600 ezer Ft-ot mondott, amelyet számlával kell alátámasztani; előzetes tervezetet és kérelmet kell benyújtani. Tegnap azt olvastam, csak felújítási terv (költségvetéssel) szükséges a kivitelezőtől és 550 ezer Ft-ra lehetünk jogosultak (egy gyermek és 53 nm-es lakás).

Semmiféle támogatást nem vettünk igénybe eddig (szocpol, csok). Egy közös, velünk egy háztartásban élő gyermekünk van. Jómagam közszférában dolgozom; mindkettőnknek határozatlan idejű munkaszerződése van; házasságban élünk. Férjem idén 47 éves, én pedig 39.

Hogyan és miként tudjuk igénybe venni a támogatást?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Judit

Kedves Judit!

A CSOK lakásfelújítási célra sajnos nem vehető igénye. Az új CSOK rendelet 2016. február 11.-én lépett hatályba. Két külön rendelet foglalja össze az új és használt lakásokra vonatkozó feltételeket. A használt lakásra vonatkozó rendelet alapján a támogatás kizárólag használt lakás vásárlásához és meglévő használt lakásnak a kérelem benyújtásának időpontját követően megkezdett bővítéséhez igényelhető. Ebből következően tehát a felújítási munkálatok (festés, tapétázás) finanszírozására a támogatást sajnos nem tudják igénybe venni.

A felújítást esetleg jelzáloghitelből lehetne finanszírozni. A minimálisan felvehető hitelösszeg 1.000.000 Ft. Erre akkor lenne lehetőség, ha az ingatlan értéke és az Önök jövedelmi helyzete lehetővé teszi. Kérdés tehát az, hogy a lakás – jelenlegi forgalmi értéke alapján – elbír-e még további terhelést, illetve az Önök jövedelme további hiteltörlesztést. Ebben a kérdésben Szakértőink készséggel segítenek Önöknek az ügylet további részleteinek ismeretében. A szükséges információkat online adatlapunk kitöltésével küldhetik el.

Amennyiben nincs lehetőségük vagy nem szeretnének újabb jelzáloghitelt felvenni, akkor esetleg a személyi kölcsön jelenthet megoldást.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2016. március 23. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések