A ház lakhatóvá tételéhez igényelhető CSOK? - Hitelnet.hu

A ház lakhatóvá tételéhez igényelhető CSOK?

Üdvözlöm!

Megvásárolnánk 4 héten belül Siófokon lakóterültű utcában nem nyaraló övezetben lévő használt 2 szoba öszkomfortos házat rossz konvektorokkal. Repedezett az összes fal, újra kell vakolni. A konyhában falikút van. Egy szobába nincs konvektor. A bojler, a kád, a wc a fürdőben rossz. Ház mellett befejezetlenül van egy szoba konyha wcnek tervezett épület, ahova be kell vezetni a gázt, vizet, áramot és ki kell alakítani a vizes blokkokat.

Egy gyermekem van, aki még nem 25 éves, idén érettségizik nappali tagozaton. Én elváltam. Idős, fix magas nyugdíjú szüleimmel lakom. Jelenleg bejelentett munkám nincs. Még albérletbe lakunk, mert a siófoki ingatlanba felújítás után tudnánk beköltözni. Más ingatlan nincs a nevünkön, mert tavaly májusban adtuk el a budapesti panel lakásunkat, amibe 1981-es felépítése óta laktunk.

Szükségünk volna a csokra 600 ezer Ft támogatásra és még 1 millió Ft-ra.

Válaszukat előre is köszönöm.
Csilla

Kedves Csilla!

Korszerűsítéshez a falusi CSOK keretében lesz igényelhető majd a támogatás, várhatóan 2019. július elsejét követően. A támogatás azonban csak olyan 5000 fő alatti településeken lesz elérhető, ahol a népességcsökkenés a 2003. január elsejei adatokhoz képest nagyobb, mint az országos átlag. Siófoki lakóingatlan esetében tehát a támogatás korszerűsítéshez nem lesz igénybe vehető.

Ahhoz, hogy magához a vételár kiegyenlítéséhez a kedvezményt igénybe tudja venni, a használt lakásra vonatkozó normál CSOK feltételeknek kellene teljesülni. Egyik ilyen feltétel, hogy a támogatással finanszírozni kívánt ingatlan a lakhatási igények kielégítésre alkalmas legyen. A szóban forgó ingatlan jelen állapotában ezt a feltételt sajnos nem teljesíti.

A CSOK 25 év alatti eltartott gyermek után ugyan igényelhető lenne, de szintén feltétel, hogy az igénylő rendelkezzen legalább 180 napos folyamatos TB jogviszonnyal. Ha Ön jelenleg nem rendelkezik bejelentett munkaviszonnyal, akkor sajnos ez a feltétel sem teljesül. A CSOK rendelet előírja azt is, hogy az 5 éven belül eladott lakástulajdon árát a vásárolandó lakás vételárába tovább kell forgatni. A használt lakásvásárlásra vonatkozó további CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

A hitelfelvételhez megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség szükséges. Ingatlanfedezetként akár szülői ingatlan is bevonható. A szintén figyelembe vehető jövedelemvizsgálat során, de életkori korlátozásokkal. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. március 11. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Emese szerint:

2019-04-01 - 15:22

Van egy lakásom. Szeretném felújításra igénybe venni a falusi csokot. 1300 fős faluba élünk. Egy gyermek van, 12 éves.
Hitel nélkül is lehet igényelni? Feltételek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-03 - 14:25

Kedves Emese!
A falusi CSOK korszerűsítésre is igényelhető lesz azokon az 5.000 fő alatti településeken, ahol a 2003. január elsejei adatokhoz képest a népességcsökkenés nagyobb, mint az országos átlag. A pontos településlistát és a jogosultsági feltételeket a falusi CSOK rendelet fogja tartalmazni, dez azonban még nem került kihirdetésre. Ha megtörénik, honlapunkon be fogunk számolni róla. További információt a témában ITT olvashat.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések