50%-ban tulajdonolt ház korszerűsítésére felhasználhatjuk a CSOK-ot 2015. július 1. után? - Hitelnet.hu

50%-ban tulajdonolt ház korszerűsítésére felhasználhatjuk a CSOK-ot 2015. július 1. után?

Tisztelt Hitelnet!

Szocpol támogatással kapcsolatban kérnék tanácsot! Édesapám 15 éve halt meg. Van egy bátyám, akivel fele-fele arányban vagyunk tulajdonosok egy nagy alapterületű kertes házon. Édesanyám mint haszonélvező van jelen. Van egy feleségem, és négy gyermekem, a legidősebb 10 éves lesz idén, a legkisebb december 26-án töltötte az első évet. A ház eléggé rossz állapotban van már, és szeretnénk felújítani. Szocpol támogatásra gondoltunk, de nem tudunk róla semmit.

Lehet-e felvenni saját tulajdonú házra, és ha igen, milyen feltételekkel?
Mikor lehet igényelni, és milyen papírokkal?
Korszerűsítésre vennénk fel (nyílászáró csere, szigetelés, stb.)!
Mint írtam a ház eléggé nagy alapterületű, de mi csak egy részében élünk. Ebben a házban lakik a testvérem is, és édesanyám is. Ilyen feltételekkel van-e esély egyáltalán rá, vagy meg se próbáljuk.
Esetleg más lehetőséget tud-e ajánlani?

Köszönöm tanácsát, és segítségét!
Tisztelettel: Péter

Kedves Péter!

A szocpolt a hatályos rendelkezések szerint kizárólag új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához lehet felhasználni jelenleg. 2015. július elsejei hatállyal ugyan jön az új szocpol – Családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) – bővül a támogatott lakáscélok köre, de korszerűsítéshez ekkor sem lesz igényelhető a gyermekek utáni kedvezmény.

Az új szocpolt július 1. után használt lakás vásárlásához és meglévő lakóház szobával történő bővítéséhez lehet majd igényelni. Amennyiben esetleg ilyen tervek lennének, akkor igényelhető lenne a támogatás.

A korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitelt igényelhetnek. Ezen belül piaci kamatozású és államilag támogatott korszerűsítési hitelt is nyújtanak a bankok. Mindkét esetben forint alapon történik a finanszírozás, árfolyamkockázat tehát nem merül fel. A korszerűsítési hitelkérelmet a munkálatok megkezdése előtt kell benyújtani. A hitelkérelemhez költségvetést kell mellékelni. A kölcsön összege nem haladhatja meg a költségvetés összegét.

A korszerűsítési aktuális törlesztő részletét online kalkulátorunk segítségével ismerhetik meg. Ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat, akkor Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban is az elérhető legkedvezőbb konstrukciókról! Az igényléshez szükséges papírokról Tanácsadóink az Önöknek megfelelő hitel kiválasztása után tudnak pontos tájékoztatást adni!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2015. január 20. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Soós János szerint:

2015-06-24 - 18:19

Szeretném megkérdezni, egy 90 négyzetméteres lakásunk van, ehhez egy szobát szeretnénk. 2 gyerek van. Kell-e önerő? Nem vettük igénybe a csok-ot.

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-26 - 13:55

Kedves János!
Mivel a CSOK összege nem haladhatja meg a hitelintézet által elfogadott költségvetés számlával igazolt összegének 50%-át, ezért a bővítéshez szükség van önerőre vagy a hiányzó összeg bővítési kölcsönből fedezhető. A költségvetésnek legalább a 70%-áról kell számlát benyújtani. Ebben az esetben a CSOK összege nem haladhatja meg a költségvetés 35%-át. Ha a költségvetés teljes összegét számlával igazolják, akkor a CSOK összege a költségvetésnek maximum a fele lehet.

Kriszta szerint:

2015-03-13 - 09:41

Férjemnek van egy örökölt fél házrésze, amin anyósomnak haszonélvezeti joga van és egy szintén örökölt 1/4 része egy másik ingatlanban. Egyiket sem tudjuk értékesíteni a tulajdonostársak miatt és egyik sem alkalmas 3 gyermekes családnak. Jól tudom, hogy ha csak résztulajdonai vannak illetve haszonélvezettel terhelt a ház, akkor igénybe tudjuk venni a csok-ot használt lakás vásárlásra egy harmadik ingatlanra?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-16 - 10:14

Kedves Kriszta!
Véleményünk szerint abban az esetben, ha a férje által örökölt fél házrészen haszonélvezet van és a haszonélvező bent lakik a lakásban, illetve egy másik ingatlanban szintén örökléssel szerzett 1/4 tulajdonrésze van a férjének, akkor ez nem jelent kizáró okot egy 3. használt lakás vásárlásánál.

KOVÁCS PÁL szerint:

2015-03-03 - 14:22

Szeretném megkérdezni, hogy előszoba építésére is jár lakásfelújítási támogatás?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-04 - 11:21

Kedves Pál!
A meglévő lakóház előszobával történő bővítéséhez gyermekek után igényelhető állami támogatás sajnos nem jár.

Lina szerint:

2015-01-30 - 16:51

Érdeklődni szeretnék, hogy hova kell beadni az igénylést?
Érdeklődni szeretnék még, hogy mit jelent a “C” kategóriás energia minősítés?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-30 - 22:13

Kedves Lina!
A CSOK iránti kérelmet azokhoz a hitelintézetekhez lehet majd benyújtani, amelyek az erre vonatkozó szerződést a lakáspolitikáért felelős miniszterrel és a kincstárral megkötik. A konkrét hitelintézetekről még nincs információnk. A “C” (követelménynek megfelelő) energetikai minősítésről az illetékes építési hatóságnál érdeklődhet.

Lina szerint:

2015-01-30 - 13:36

Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy van 3 gyermekünk, 7 éves, 5 éves és egy 2 éves. A házunk 70 négyzetméter, de sajnos nincs benne víz. Felújításra szorul. Kell hozzá bejelentett munkaviszony? Ha igen, akkor mennyi ideig tartó munkaviszony? Mikortól lehet igényelni? Bővítésre, felújízásra szeretnénk igénybe venni.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-30 - 14:10

Kedves Lina!
Felújításhoz, korszerűsítéshez nem igényelhető szocpol. Lakásbővítéshez július 1. után igénybe lehet majd venni a gyermekek után járó kedvezményt, de feltétel, hogy a lakás legalább a bővítés által komfortossá váljon és energetikai minősítése legalább “C” legyen. Ha kedvezőtlenebb, akkor az építési hatóságnak kell igazolni, hogy az épület állapota az élet- és vagyonbiztonságot közvetlenül és súlyosan nem veszélyezteti. A jogosultsághoz legalább féléves bejelentett munkaviszony szükséges. A további feltételeket IDE kattintva ismerheti meg.

Csaba szerint:

2015-01-28 - 22:25

Jó napot kívánok!
Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy házfelújításra, korszerűsítésre is igénybe lehet-e majd venni ezt az CSOK-ot?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-29 - 22:09

Kedves Csaba!
Házfelújításra, korszerűsítésre a CSOK nem lesz igényelhető. Erre a célra lakáshitelt tudunk Önnek ajánlani. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

V. Imréné szerint:

2015-01-27 - 23:07

Lányom 1/1-es tulajdonos a meglévő ingatlanba. 2 gyermeke van, és élettársi kapcsolatban él. Nyílászáró cserét szeretne kivitelezni, illetve a fűtést korszerűsíteni – kazánt a fürdőszobából kivinni egy különálló kazánházba – erre jár-e a CSOK? Ha igen, milyen mértékben? Az élettársnak van ingatlanja, de az lakáscélú hitellel terhelt. Ennek a törlesztésére igénybe vehető-e?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-28 - 08:57

Kedves Asszonyom!
Korszerűsítéséhez sajnos nem lesz igénybe vehető a CSOK. Az élettárs lakáscélú hitelének csökkentésére szintén nem használható fel a támogatás visszamenőleg.
Arról, hogy mire igényelhető a CSOK július 1. után, honlapunkon részletes leírást talál.

U. Béláné szerint:

2015-01-27 - 17:59

76 éves vagyok, a fiam 56. Betegsége miatt én vagyok a teljes körű gyámja. Vásároltunk 2 millió Ft-ért a fiam részére egy vidéki házat, de szeretnénk felújítani, komfortosabbá tenni. Jelenleg nincs a tulajdonunkban ezen kívül más ingatlan.
Igényelhetünk, illetve kaphatunk-e szocpol vagy más állami támogatást a felújításra?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-27 - 20:56

Kedves Asszonyom!
Korszerűsítéshez, felújításhoz szocpol nem vehető igénybe. Egyéb vissza nem térítendő állami támogatás közvetítésével irodánk nem foglalkozik, ezért sajnos nem tudunk Önöknek segíteni.

Katalin szerint:

2015-01-26 - 21:14

Tisztelt Szakértő!
Jövő hónap 28-án töltöm be 40. életévemet. A CSOK július 1-től lép hatályba. Kérdésem az, hogy ebben az esetben jogosult leszek-e még az igénylésre? (Korszerűsíteni szeretnék) 4 gyermekem közül még 3 nappali tagozatos tanuló (18, 16 és 14 évesek.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-27 - 13:19

Kedves Katalin!
Megelőlegező CSOK-ot csak azok a házaspárok igényelhetnek, akik a szocpolkérelem benyújtásakor még nem töltötték be a 40. életévüket. Ha tehát Ön február 28-án lesz 40 éves, akkor ezt követően már nem lesz jogosult megelőlegező szocpol igénylésére. A július 1. után elérhető CSOK-ot azonban korszerűsítésre nem lehet majd igényelni, az új szocpol hatályba lépése után – használt lakás esetében – csak vásárlásra és bővítésre lesz igénybe vehető a támogatás. A korszerűsítési munkálatok finanszírozása lakáshitel igénybevételével történhet. A legkedvezőbb hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után.

V.-né szerint:

2015-01-25 - 17:21

Tisztelt Cím!
Augusztusban vásároltam Debrecenben 17 m értékű ingatlant. Egy gyermekem van, ebben az évben lesz 2.
Szocpolt szeretnék igényelni korszerűsítésre (szigetelés, festés), az ingatlan hasznos területe 80 nm.
Hol tudom megtenni Debrecenben és mik a további teendők?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-25 - 23:14

Kedves Asszonyom!
A szocpol korszerűsítéshez nem lesz igénybe vehető. A felújítási, korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez lakáshitelt igényelhet. Amennyiben ez a lehetőség is érdekli, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelekről.

Veronika szerint:

2015-01-23 - 13:08

Szeretnék érdeklődni, hogy mi szennyvíz aknát és kazánt szeretnénk csináltatni, erre megkapnánk a szocpolt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-23 - 13:35

Kedves Veronika!
Korszerűsítési munkálatok finanszírozásához a szocpol nem vehető igénybe. Ezekre a munkálatokra lakáshitel vehető fel. Ha a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Tim szerint:

2015-01-21 - 21:47

Tisztelt Hitelnet!
2011-ben vásároltam használt családi házat, melyben 50%-os tulajdonos vagyok és jelenleg még van rajta hitel, melyet rendszeresen fizetek. Azóta összeházasodtunk a férjemmel (a másik 50% nem a férjemé, hanem anyukámé, de ő külön házban él) és született 1 gyermekünk. A következő gyermekünket tavaszra várjuk, tehát ha minden rendben lesz július 1-jére 2 gyermekünk lesz. Amennyiben 3 gyermeket szeretnénk, előre felvehető a 3-ra a CSOK vagy csak a meglévő 2 gyermek után jár?
A házunkat szeretnénk korszerűsíteni. Ablakokat cserélni, szigetelni, stb, amelyhez van önerőnk is. Érdeklődnék, hogy erre jár-e CSOK vagy félCSOK? Amennyiben felvehető a CSOK korszerűsítésre, milyen jellegű munkálatok számítanak bele és honnan tudom, hogy a házunk milyen energetikai besoroltságba tartozik?
Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!
További szép napot kívánok!

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-22 - 12:58

Kedves Tim!
Gyermekek utáni támogatás július 1. után sem lesz igényelhető korszerűsítési célokra. Amennyiben az ingatlan értéke elbírja, a munkálatok elvégzéséhez korszerűsítési hitel igényelhető. Ezekről Szakértőink készséggel tájékoztatják online adatlapunk kitöltése után.

Angelika szerint:

2015-01-21 - 21:34

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy gyerek után (4 éves) lakásfelújításra, fürdő komfortosítására, energiatakarékos vízmelegítő, vagy kazán vásárlásra, esetleg szoba komfortosítására, felújítására lehet-e szocpolt felvenni? Családi házban lakunk, a férjemnek a házban 1/4 rész tulajdonjoga van, de különálló lakásokra oszlik a ház, külön bejárattal. A mi részünk 90 nm.
Üdvözlettel.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-22 - 08:31

Kedves Angelika!
A július 1-től hatályos, új szocpolrendelet sem teszi lehetővé sajnos, hogy lakásfelújításra, korszerűsítésre igénybe vegye a szocpolt.

Anita szerint:

2015-01-21 - 14:29

Üdvözlöm.
Kérdésem az lenne, 31 élet évemet töltöm most februárban és 2014-ben vásárolt házamra, amiben egyedülállóként élek 2012-ben született két éves fiammal a tetőtérben. Eddig gyeden voltam, most gyesen. Korszerűsíteni szeretném, a nyílászárókat szeretném kicserélni és szigetelni, mivel befúj a szél, fa tüzelésű kazán van, de a radiátorok nagyon régiek, ezért a fűtés nem megfelelő. Ezekre igényelhetem-e a 2015-ös szocpolt, és ha igen, hova forduljak segítségért?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-21 - 14:31

Kedves Anita!
A 2015. július 1-től hatályos szocpolrendelet sem teszi lehetővé sajnos, hogy a támogatott személyek meglévő lakóingatlanuk korszerűsítéséhez gyermekek utáni támogatást (szocpol) kapjanak. A gyes miatt sajnos korszerűsítési hitel felvétele sem megoldható.

Richárd szerint:

2015-01-21 - 14:15

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A szocpolt fel lehet használni már meglévő lakóingatlan tetőszerkezet felújítására is? A lakóingatlan régi építésű (51 nm), a C kategóriájú energetikai besorolásnak eleget tesz, a lakást 2011-ben vásároltuk hitelre, aminek a felét már betörlesztettük, és mai napig tartozásmentesen törleszteni tudjuk.
Szíves válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Richárd

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-21 - 14:35

Kedves Richárd!
A szocpol sem jelenleg, sem az új szocpolrendelet hatályba lépése után (2015.07.01) nem lesz igényelhető lakásfelújításra, korszerűsítésre.

Zoltán szerint:

2015-01-21 - 14:13

Azt szeretném kérdezni, hogy egy gyermek után jár-e a szocpol. Ha igen, mennyi és mikortól? És fel lehet-e használni nyílászárók kicserélésére?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-21 - 14:34

Kedves Zoltán!
1 gyermek után jelenleg nem, de július 1. után jár majd a szocpol. Ennek összege a célingatlan hasznos alapterületétől és energetikai minősítésétől függően 500-780 ezer forint közötti összeg lehet. A kedvezmény új és használt lakás vásárlásához, új ház építéséhez és meglévő lakóingatlan bővítéséhez használható fel, korszerűsítésre, így nyílászárók cseréjéhez sajnos nem. Erre a célra korszerűsítési kölcsön nyújtható, melyről honlapunkon tájékozódhat vagy online adatlapunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat kérheti.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések