2012-ben akor lehet lakásfelújításra szocpolt kapni? - Hitelnet.hu

2012-ben akor lehet lakásfelújításra szocpolt kapni?

Utolsó módosítás: 2014. február 27. csütörtök

Most olvastam, hogy “Az új szocpol gyakorlatban létezik, de eddig egyik bank sem erőltette! A szocpolt a kormány elindította, de a bankok jegelték a témát, eddig! Az FHB a második bank az Otp után, ahol fiatal párok igényelhetik, egyiküknek sem lehet köztartozása és a házastársak közül legalább az egyik fél rendelkezik legalább 180 nap biztosítási idővel…”

Voltunk az OTP-ben és azt a választ kaptuk, hogy lakásfelújításra nem jár! Akkor miért írják ki!! Most van, vagy nincs! Vagy csak reklámozzák? És csak egyeseknek van?
Klári

Kedves Klári!

Lakásépítési támogatást (szocpolt) a hatályos kormányrendelet alapján jelenleg két lakáscél eléréshez lehet igénybe venni:
– 2010. január 1. után kiadott építési engedéllyel rendelkező új lakóház építéséhez;
– 2010. január 1. után használatbavételi engedélyt szerzett újépítésű lakás vásárlásához.

Fentiekből egyértelműen következik, hogy szocpol lakásfelújításhoz nem jár! Ugyancsak nem kérhető a támogatás meglévő lakóingatlan bővítéséhez, korszerűsítéshez és használt lakás vásárlásához! Honlapunkon nem található olyan bejegyzés, mely szerint e célokra igényelhető lenne a szocpol. Az Ön által idézett cikk nem cégünk bejegyzése.

A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Amennyiben szeretne tájékozódni a lakásfelújítási hitelekről, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakásfelújítási kölcsönöket!

 

 Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Hozzászólások
 • Diána szerint:

  Jó estét kívánok!
  Azt szeretném megtudni, hogy a szocpolt lakásfelújításra is fel lehet-e venni, mert itt azt olvastam, hogy csak lakás vásárlásra vagy építésre lehet?!
  Segítségét előre is köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Diána!
   Mint ahogy olvasta a szocpol csak újépítésű lakás vásárlására vagy új ház építésére vehető fel, lakásfelújításhoz nem jár. A felújítási munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitelt igényelhet. A hitellehetőségekről online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után Szakértőink készséggel tájékoztatják!

 • László szerint:

  Azt szeretném kérdezni, vásároltunk egy lakást, fel szeretnénk újítani, mivel nagycsaládosok vagyunk igénybe lehet-e venni a szocpolt?

 • Mónika szerint:

  Egyedülállóként milyen szociálpolitikai kedvezményre vagyok jogosult? 38 éves vagyok és egyedül nevelem 13 éves fiamat. Van egy 80 nm-es régi vályogfalazatú családi házunk ami felújításra szorul.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Mónika!
   Lakásfelújításra szociálpolitikai kedvezmény nem vehető igénybe. A felújítási munkálatok finanszírozásához lakáshitelt igényelhet, melyekről Tanácsadóink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után.

 • Ildikó szerint:

  Tisztelt Hölgyem/ Uram!
  Segítséget szeretnék kérni. Itt azt olvasom, hogy szocpolt csak új/használt lakás vásárlására lehet igénybe venni, egy másik oldal említ bizonyos “Fiatalok otthonteremtési támogatása használt lakás vásárláshoz (félszocpol)”-t. Kérdésem az lenne, hogy ha készpénzzel vásárolunk egy használt lakást, akkor igénybe tudunk-e venni hozzá bármiféle támogatást, hogy felújítsuk (szocpol, félszocpol, stb..)? Tavaly házasodtunk, 2,5 éves a gyermekünk.
  Köszönöm segítségét.
  Szép napot: Ildikó

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Ildikó!
   Irodánk honlapján nem található olyan bejegyzés, mely szerint használt lakás vásárlására is járna szocpol. A támogatás jelenleg kizárólag új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához kérhető, használt lakásra nem!
   A fiatalok otthonteremtési támogatása 2009. július 1-től megszüntetésre került.
   Kérdésére válaszolva, használt lakás vásárlásakor sem a vételár kiegyenlítéséhez, sem az azt követő felújításhoz sajnos nem tud szocpolt, félszocpolt igénybe venni.

 • Bori szerint:

  2011-ben vásároltunk egy régebben épített házat. A ház vásárlására nem vettünk fel hitelt. Ezt 2011-ben részlegesen már felújítottuk. Korszerű fűtés és nyílászárók stb. További felújítást tervezünk ahogyan az anyagiak engedik. Két gyermekük van, 2007-ben és 2012-ben születtek. Milyen idejű munkaviszony szükséges, amennyiben szocpolt igénybe tudunk venni?
  Köszönöm szépen válaszát.
  Bori

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Bori!
   A szocpolra való jogosultsághoz a támogatott személyek közül legalább az egyik félnek minimum 6 hónapja fennálló, bejelentett munkaviszonnyal kell rendelkeznie.
   A támogatást Önök azonban nem tudják igénybe venni, mert szocpol jelenleg sem használt lakásra, sem lakásfelújításra nem jár.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket