2012-ben akor lehet lakásfelújításra szocpolt kapni? - Hitelnet.hu

2012-ben akor lehet lakásfelújításra szocpolt kapni?

Most olvastam, hogy “Az új szocpol gyakorlatban létezik, de eddig egyik bank sem erőltette! A szocpolt a kormány elindította, de a bankok jegelték a témát, eddig! Az FHB a második bank az Otp után, ahol fiatal párok igényelhetik, egyiküknek sem lehet köztartozása és a házastársak közül legalább az egyik fél rendelkezik legalább 180 nap biztosítási idővel…”

Voltunk az OTP-ben és azt a választ kaptuk, hogy lakásfelújításra nem jár! Akkor miért írják ki!! Most van, vagy nincs! Vagy csak reklámozzák? És csak egyeseknek van?
Klári

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Kedves Klári!

Lakásépítési támogatást (szocpolt) a hatályos kormányrendelet alapján jelenleg két lakáscél eléréshez lehet igénybe venni:
– 2010. január 1. után kiadott építési engedéllyel rendelkező új lakóház építéséhez;
– 2010. január 1. után használatbavételi engedélyt szerzett újépítésű lakás vásárlásához.

Fentiekből egyértelműen következik, hogy szocpol lakásfelújításhoz nem jár! Ugyancsak nem kérhető a támogatás meglévő lakóingatlan bővítéséhez, korszerűsítéshez és használt lakás vásárlásához! Honlapunkon nem található olyan bejegyzés, mely szerint e célokra igényelhető lenne a szocpol. Az Ön által idézett cikk nem cégünk bejegyzése.

A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Amennyiben szeretne tájékozódni a lakásfelújítási hitelekről, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakásfelújítási kölcsönöket!

 

 

Utolsó módosítás: 2014. február 27. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Diána szerint:

2012-09-02 - 12:36

Jó estét kívánok!
Azt szeretném megtudni, hogy a szocpolt lakásfelújításra is fel lehet-e venni, mert itt azt olvastam, hogy csak lakás vásárlásra vagy építésre lehet?!
Segítségét előre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2012-09-03 - 07:38

Kedves Diána!
Mint ahogy olvasta a szocpol csak újépítésű lakás vásárlására vagy új ház építésére vehető fel, lakásfelújításhoz nem jár. A felújítási munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitelt igényelhet. A hitellehetőségekről online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után Szakértőink készséggel tájékoztatják!

László szerint:

2012-08-01 - 06:41

Azt szeretném kérdezni, vásároltunk egy lakást, fel szeretnénk újítani, mivel nagycsaládosok vagyunk igénybe lehet-e venni a szocpolt?

Hitelnet szerint:

2012-08-01 - 06:42

Kedves László!
Kérdésére a választ fenti hozzászólásainkban olvashatja.

Mónika szerint:

2012-07-30 - 15:22

Egyedülállóként milyen szociálpolitikai kedvezményre vagyok jogosult? 38 éves vagyok és egyedül nevelem 13 éves fiamat. Van egy 80 nm-es régi vályogfalazatú családi házunk ami felújításra szorul.

Hitelnet szerint:

2012-07-30 - 15:25

Kedves Mónika!
Lakásfelújításra szociálpolitikai kedvezmény nem vehető igénybe. A felújítási munkálatok finanszírozásához lakáshitelt igényelhet, melyekről Tanácsadóink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után.

Ildikó szerint:

2012-07-30 - 14:52

Tisztelt Hölgyem/ Uram!
Segítséget szeretnék kérni. Itt azt olvasom, hogy szocpolt csak új/használt lakás vásárlására lehet igénybe venni, egy másik oldal említ bizonyos “Fiatalok otthonteremtési támogatása használt lakás vásárláshoz (félszocpol)”-t. Kérdésem az lenne, hogy ha készpénzzel vásárolunk egy használt lakást, akkor igénybe tudunk-e venni hozzá bármiféle támogatást, hogy felújítsuk (szocpol, félszocpol, stb..)? Tavaly házasodtunk, 2,5 éves a gyermekünk.
Köszönöm segítségét.
Szép napot: Ildikó

Hitelnet szerint:

2012-07-30 - 14:56

Kedves Ildikó!
Irodánk honlapján nem található olyan bejegyzés, mely szerint használt lakás vásárlására is járna szocpol. A támogatás jelenleg kizárólag új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához kérhető, használt lakásra nem!
A fiatalok otthonteremtési támogatása 2009. július 1-től megszüntetésre került.
Kérdésére válaszolva, használt lakás vásárlásakor sem a vételár kiegyenlítéséhez, sem az azt követő felújításhoz sajnos nem tud szocpolt, félszocpolt igénybe venni.

Bori szerint:

2012-07-25 - 07:26

2011-ben vásároltunk egy régebben épített házat. A ház vásárlására nem vettünk fel hitelt. Ezt 2011-ben részlegesen már felújítottuk. Korszerű fűtés és nyílászárók stb. További felújítást tervezünk ahogyan az anyagiak engedik. Két gyermekük van, 2007-ben és 2012-ben születtek. Milyen idejű munkaviszony szükséges, amennyiben szocpolt igénybe tudunk venni?
Köszönöm szépen válaszát.
Bori

Hitelnet szerint:

2012-07-25 - 07:28

Kedves Bori!
A szocpolra való jogosultsághoz a támogatott személyek közül legalább az egyik félnek minimum 6 hónapja fennálló, bejelentett munkaviszonnyal kell rendelkeznie.
A támogatást Önök azonban nem tudják igénybe venni, mert szocpol jelenleg sem használt lakásra, sem lakásfelújításra nem jár.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések