Lakásfelújításra milyen módon lehet igénybe venni CSOK-ot?

Üdvözlöm!

Most költözünk be a párommal a felújított másfél éve vásárolt ingatlanunkba, amelyben jelenleg egy nappali, egy hálószoba, fürdőszoba és konyha van felújítva, nyílászárók is cserélve. A házban még van egy szoba aminek a felújítását nem kezdtük meg. Itt nyílászárócsere, a falak hálózása, gipszkartonozás, padlóburkolás a feladat. Ennek a felújításnak a költsége számításaim szerint kb. 4-500 ezer forint lehet.

Érdeklődöm, hogy erre milyen összegben vehető igénybe a CSOK 1 gyermek (tervben van) esetén? Azaz önerő és hitel nélkül igénylehető-e olyan módon, hogy a kapott 600 ezer forintot használjuk fel, mert ennyibe kerülne a bővítés?

Van az adott telken még egy 35 nm-es kis ház is, amiben fürdőszoba is van. A későbbiekben ennek a felújítását is tervezzük, konyha kialakítása, nyílászáró cserék, tető felújítása, aminek a költsége kb. 900 ezer Forint. Ezzel is összevonható lenne a CSOK igényléskor? Ez különálló házként funkcionálhatna, konyha, fürdőszoba és 1 szoba lesz benne.

A párom jelenleg nem dolgozik, én 8 éve igen. A nevemen van a szülői házból egy negyed rész, illetve a felújított házban 2/3 rész.

Köszönöm előre is a tájékoztatást.
Tisztelettel.
Gábor

Kedves Gábor!

Az Ön által vázolt munkálatok – nyílázászáró csere, gipszkartonozás, padlóburkolás – korszerűsítésnek, felújításnak minősülnek. Ezzel szemben a CSOK meglévő lakóingatlan esetében annak legalább egy szobával (8 m2 hasznos alapterület) történő bővítéséhez igényelhető. A már meglévő szoba felújítása azonban nem bővítés. Így fenti esetben sajnos nincs lehetőség a kedvezmény igénybe vételére. A továbbiakban említett kis ház felújítására (tetőfelújítás, konyha kialakítása) – fentiek alapján – szintén nem igényelhető a gyermekek utáni támogatás.

A bővítés esetén elérhető CSOK igénylési feltételeit IDE kattintva ismerhetik meg.

A tervezett felújítási, korszerűsítési munkálatok finanszírozásához lakáscélú jelzáloghitelt tudnának igénybe venni. A várható törlesztő részlet összegéről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak, illetve online adatlapunk kitöltésével személyre szabott, díjmentes tájékoztatást is kérhetnek. Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakérőink személyesen is készséggel adnak felvilágosítást. A lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet iroda elérhetőségét ITT találják.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ildikó szerint:

2020-07-19 - 09:13

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy használt lakás felújításához milyen állami támogatás igényelhető? A következő felújításokra lenne szükség: falak utólagos vízszigetelése, aljzat kiegyenlítése, fürdőszoba felújítás, fűtés korszerűsítés, nyílászáró csere.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Ildikó

Hitelnet szerint:

2020-07-21 - 10:11

Kedves Ildikó!
Meglévő ház korszerűsítésére Falusi CSOK igényelhető, ennek feltétele hogy az ingatlan a Falusi CSOK által preferált településen legyen. A preferált települések listáját és a Falusi CSOK feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat részletesen.
Amennyiben a feltételek teljesülnek, javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

László szerint:

2020-07-06 - 08:31

Tisztelt Szakértő,
Jelenleg egy gyermekünk van, de jövőre tervezünk egy másodikat is, és azt szeretném megkérdezni, hogyha használt lakást vásárolunk 50 nm felett, mikor lehetünk jogosultak az 1,43 millió Ft-os támogatásra és a 10 milliós államilag támogatott lakáshitelre? Ha a feleségem már legalább 12 hetes terhes, vagy elegendő, ha “előre” vállalunk gyermeket és elindítjuk a lakásvásárlást? Eme utóbbi esetben mennyi időn belül kell a 2. gyermeknek megszületnie?
A másik kérdésem pedig a lakásfelújításra vonatkozik: ha csak korszerűsítünk (tapétázás, új konyhabútor, új csempe, stb….), akkor is igényelhetjük a CSOK támogatást a meglévő lakásra, vagy csak bővítés esetén?
Előre is köszönöm a válaszukat!
Tisztelettel:
László

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-06 - 10:04

Kedves László!
Legalább 50 m2 hasznos alapterületű lakás vásárlása esetén jogosultak lehetnek az 1,43M Ft összegű CSOK-ra és a hozzá kapcsolódó támogatott lakáshitelre. Vállalt gyemrek után is igényelhetik a támogatást, ha legalább egyikük 40 év alatti. A gyermekvállalási határidő a támogatási szerződés megkötésétől számított 4 év. Lakásfelújításra CSOK nem, csak falusi CSOK igényelhető abban az esetben, ha az ingatlan preferált településen található. A preferált települések listáját IDE kattintva érheti el. Konyhabútor azonban nem tartozik a támogatott célok közé.
További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Laci szerint:

2020-06-23 - 20:07

Nyílászárók cseréje után (ajtó, ablakok) visszaigényelhető-e valamilyen összeg a kb. 900.000 forintos összköltségből (fundamentás felújítás)?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-25 - 10:29

Kedves Laci!
ÁFA visszatérítés igénybevételére preferált településeken van lehetőség. Ezekről IDE kattintva tájékozódhat. A támogatás a 27% ÁFA tartalommal kiállított számlák esetében igényelhető vissza. A támogatás összege megegyezik a kiállított számlák ÁFA tartalmával.

Ágnes szerint:

2020-03-07 - 12:04

Lakásfelújításra /fűtéskorszerűsítésre/ szeretnénk felvenni a 600.000 Ft-ot hitel nélkül.
Mi ennek a módja?

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-09 - 13:08

Kedves Ágnes!
Lakásfelújításra (fűtéskorszerűsítésre) kizárólag preferált településen igényelhető a támogatás. A preferált települések listáját IDE kattintva tekintheti meg.

Zsolt szerint:

2020-01-15 - 22:18

Szép napot!
A meglevő családi házunkon szeretnénk nyílászárót cserélni. 2 gyermekünk van és úton van a 3-dik.
Szeretnék érdeklődni, hogy igénybe vehetnénk-e a falusi csok-ot nyílászáró csere érdekében és mekkora összeget, ha igen. 100 nm a házunk.
Köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-11 - 13:59

Kedves Zsolt!
Amennyiben a házuk falusi CSOK településen van, úgy nyílászáró cserére igényelhető a támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak. Ezekről és a preferált települések listájáról IDE kattintva tájékozódhatnak. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Mária szerint:

2019-08-08 - 13:19

Hitelre vásárolt használt családi házat törlesztünk. 3 gyermekünk van, 23, 2o, 13 évesek. Velünk egy háztartásban élnek. A 3 gyerek egy szobában lakik. Tetőtér beépítésre gondoltunk; de ez nyilván némi felújítási munkálattal is járna, hogy a födém elbírja a bővítményt. Két gyermek a helyi egyetemre jár, a harmadik itt jár gimnáziuba. Kaphatnánk-e támogatást és milyen formában?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-14 - 08:31

Kedves Mária!
Tetőtér beépítéséhez és az ahhoz kapcsolódó munkálatokhoz igényelhető a CSOK. Ha nem preferált településen található az ingatlan, akkor 3 gyermek után maximum 2,2M Ft támogatás vehető igénybe. Ennek feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.
Preferált településen a falusi CSOK keretében bővítésre, korszerűsítésre maximum 5M Ft igényelhető. Ennek feltételeit IDE kattintva ismerheti meg.

Antal szerint:

2019-03-18 - 02:20

2/1 tulaj vagyok örökölt házamban. Egyedül nevelem fiam. 5000 fő alatti településen vagyok.
Lakásfelújításra igénybe tudom venni a csokot?

Krisztián szerint:

2019-03-12 - 11:26

Az lenne a kérdésem, hogy van egy családi ház, amiben lakunk. A tetőtérnek milyen paraméterekkel kell rendelkezni ahhoz, hogy lakótér lehessen?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 23:39

Kedves Krisztián!
Kérdésével kapcsolatban az építési hatóság tud felvilágosítást adni.

Gábor szerint:

2019-02-23 - 23:03

Örököltem egy házat. 1 gyermekem van.
Felújításra kérhetek én ilyen segítséget. Az értéke 11 M Ft.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-11 - 14:17

Kedves Gábor!
Korszerűsítési munkálatok finanszírozásához a falusi CSOK keretében lesz elérhető gyermek után kapható vissza nem térítendő állami támogatás.Ennek eddig ismert feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Joci szerint:

2019-02-23 - 08:47

Üdvözlöm
Igaz-e hogy a jövőben fel lehet a CSOK-ot felújításra is használni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-25 - 09:21

Kedves Joci!
A falusi CSOK meglévő lakóingatlan korszerűsítésére is igénybelhető lesz azokon az 5000 fő alatti településeken, ahol a lakosságszám a 2003. január 1-jei adatokhoz képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag.

Ákos szerint:

2019-01-08 - 06:00

Üdvözlöm.
Éredklődni szeretnék, hogy van egy használt lakásunk párommal. Nekem tulajdonjogom, páromnak haszonélvezeti joga van a házra. Jelenleg van egy gyerekünk és úton van a második.
Igényelhetjük-e a csokot abban az esetben, ha van egy helyiség, ami meghaladja a 8 m2-t, de csak az udvarról megközelíthető, lakótérből nem. Nem fűtött. Fűtés kiépítésére és nyílászáró a lakótérből való megközelítéshez? Számlával kell-e igazolni?
Kérhetek-e egy telefonszámot, ahol tájékoztatàst kaphatok?
Köszönöm válaszát.
Üdvözletem.

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-08 - 08:48

Kedves Ákos!
Meglévő lakóingatlan átalakítására, korszerűsítésére a CSOK jelenleg sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel kérhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető legkedvezőbb konstrukciókat! A lakóhelyéhez legközöebbi Hitelnet iroda elérhetőségét ITT találja.

Hajnalka szerint:

2018-11-07 - 10:04

Köszönöm szèpen vàlaszàt.

Hajnalka szerint:

2018-11-03 - 16:06

Üdvözlöm.
Hajninak hívnak, elváltam. A lakás amiben lakom közös néven van volt férjemmel. Élettársi kapcsolatban vagyok és született egy közös gyermekünk, aki most 16 hónapos.
Azt szeretném kérdezni, hogy igénybe tudom-e venni a csokot bővítésre anélkül, hogy volt férjemnek bármiféle beleegyezése kellene?

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-06 - 10:01

Kedves Hajnalka!
A CSOK igénybevételével bővíteni kívánt lakóingatlanban – élettársak, házastársak esetén – mindkét félnek kell rendelkeznie az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonjoggal. Tehát élettársának is kell, hogy legyen benne tulajdonrésze. Emiatt mindenképpen a tulajdonviszonyok rendezése lenne szükséges.

Laura0303 szerint:

2018-03-26 - 09:41

Jó napot.
Van 2 gyeremkünk és a házunkat szeretnénk újjáépíteni. Új tető, mert beázik sok helyen, új ablakok, ajtók.
Ilyenre fel lehetne venni a szocpolt? Ha igen, akkor mennyit?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-29 - 07:26

Kedves Laura0303!
Gyermekek utáni támogatás (jelenleg CSOK, korábban “szocpol”) lakóingatlan korszerűsítéséhez sajnos nem vehető fel. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Szakértőink készséggel tájékoztatják az elérhető lekedvezőbb hitelkonstrukciókról, ha kitölti online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Anita szerint:

2017-05-14 - 12:13

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogy 58 nm-es lakásom van és a nyílászárókat szeretném cseréltetni állami lakásfelújítással. Egyedül nevelem a kisfiamat.
Fel lehet-e rá venni a szocpolt?

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-15 - 06:07

Kedves Anita!
Lakásfelújításhoz, korszerűsítéshez gyermekek utáni támogatás (CSOK, szocpol) sajnos nem igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről!

Ildikó szerint:

2017-01-28 - 10:13

Üdvözlöm!
Segítségét szeretném kérni! Egy két szobás kertes családi házban lakunk a férjemmel és van egy közös gyermekünk. A közeljövőben szeretnénk egy másik gyermeket is. A házunkhoz szeretnénk hozzáépíteni még egy szobát.
Kérdésem az lenne, hogy igénybe tudjuk-e venni a CSOK-ot akkor is, ha a ház mellé építünk és nem a tetőteret építenénk be? A CSOK összege is érdekelne 1 illetve 2 gyermek esetén.
Köszönettel: Ildikó

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-29 - 15:50

Kedves Ildikó!
Vízszintes irányban történő bővítéshez (legalább egy 8 m2 hasznos alapterületű szoba) is igényelhető a CSOK. A támogatás összege egy gyermek után 600.000 Ft, két gyermek után 1.430.000 Ft, de a kedvezmény összege egyik esetben sem haladhatja meg a hitelintézet által elfogadott bővítési költségvetés számlával igazolt összegének 50%-át. Számlával a költségvetés 70%-át kell lefedni.

Zita szerint:

2016-06-24 - 22:10

Jó napot!
A Velencei tónál van egy házunk, amit nyaralónak használunk! Szeretnénk leköltözni, jelenleg 1 gyermekünk van, viszont jövőre szeretnénk egy másodikat. A tetőteret szeretnénk beépíttetni szülői részlegnek (szoba, fürdőszoba).
Érdeklődnék, hogy erre lehet-e igényleni CSOK-ot?!
Válaszát előre is köszönjük!

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-25 - 07:27

Kedves Zita!
A tetőtér-beépítéshez akkor tudják igénybe venni a CSOK-ot, ha az ingatlan az ingatlan-nyilvántartás szerint lakóingatlanként van nyilvántartva. Nyaralóként nyilvántartott ingatlan bővítéséhez a CSOK sajnos nem igényelhető.

Teca szerint:

2016-04-29 - 11:12

Érdeklődni szeretnék, hogy nekünk is járna-e a csok lakásfelújításra. Mi két kiskorút nevelünk, egy olyan házban amit 4 éve vettünk személyi kölcsönből, aminek a törlesztője havi 60.000 Ft még 3 évig. Én 2010 nyara dolgozom a munkahelyemen, férjem pedig a jelenlegi munkahelyén 3 éve . Én 40 éves múlottam, férjem 43, a gyerekek 16 és 14.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-29 - 11:15

Kedves Teca!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe.

Mária szerint:

2016-05-03 - 15:33

Üdvözlöm!
Egy kertes családi házban élünk három gyermekkel. Ha a jelenlegi ingatlanunkra ráépítünk egy külön bejáratú 60 m2-es új lakóegységet fürdőszobával konyhával szobákkal, akkor igénybe vehetjük a 10+10 millió forintból a 10 millió forintot saját megtakarításunk mellé? A ház statikailag bírja. Voltunk takarékszövetkezetnél is, ahol előbb biztattak minket, majd elutasítottak és azt mondták nem vehetjük igénybe a támogatást. Miért nem? Sokat olvastam ez után és minden feltételnek eleget tennénk.
Köszönöm előre is a tájékoztatást!
Üdvözlettel:
Mária

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-03 - 16:16

Kedves Mária!
Fenti esetben sajnos valóban nem vehető igénybe a 10 milliós CSOK. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.

Barbara szerint:

2016-04-27 - 13:57

Üdvözlöm.
Tudna nekem segíteni? 2013-ban vettünk egy használt lakást, egy nagy szoba, egy kis szoba, konyha, fürdő, folyosó részből áll. Udvaron kenel és kisebb fa tároló. Felújításra szorul nem is kicsit, nyílászárók cseréje, bejárati ajtó csere. Vizesednek a falak, festés kell neki, a ház fele vakolt csak kívülről. Tudni kell róla, hogy fele vályog.
Kérdésem az lenne, egy gyermek után milyen támogatás járna lakásfelújításra? Szocpol, csok gondolok ezekre.
Mik az elvárások? Hogyan kell eljárni ez ügyben, ha igényelhető?

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-28 - 10:24

Kedves Barbara!
Lakásfelújításhoz, korszerűsítéshez a CSOK sajnos nem vehető igénybe.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések