Lakáscélú támogatás egyedülállóként, használt lakáshoz

Üdvözlöm!

25 éves egyedülálló férfi jogosult-e használt lakás vásárlása esetén bármilyen állami támogatásra,vagy kamatmentes kölcsönre? 6 órás bejelentett állása van, rokkant, 3 éve fizeti a Fundamenta lakáskasszát.
Tisztelettel, Mária

Kedves Mária!

Használt lakás vásárlásához sajnos sem vissza nem térítendő állami támogatás, sem kamatmentes kölcsön nem igényelhető.
Piaci kamatozású lakáshitel igénylésére akkor van lehetőség, ha az adós nettó jövedelme eléri legalább a mindenkori minimálbér összegét, ami jelenleg 60.600.- Ft. A finanszírozáshoz az igénylő a vásárolni kívánt lakás forgalmi értékének legfeljebb a 80%-át veheti fel.
Amennyiben megfelel e feltételnek, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a lehetőségekről.


Utolsó módosítás: 2011. november 05. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Zsolt szerint:

2012-03-16 - 01:41

Tisztelt Hitelnet!

A Kormány 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelete az otthonteremtési kamattámogatásról rendeletével kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Egyedülálló, gyermektelen, 35 évnél idősebb férfi vagyok. Azt szeretném megtudni, hogy jogosult vagyok-e a támogatásra.
Többször végigolvastam a támogatás igénylésének feltételeit, és bár valószínű, de nem teljesen egyértelmű, hogy a támogatás gyermekhez kötött-e. A lenti pont “legfeljebb két gyermek” megfogalmazása véleményem szerint nem zárja ki egyértelműen a “nulla gyermek”, vagyis gyermek nélküliséget. A rendeletben pedig nem találtam más pontot, ami ezzel foglalkozna.
a) a 3. § (1) bekezdés a) pontja szerinti otthonteremtési kamattámogatás esetén
aa) az első évben legfeljebb két gyermek esetén 60 százaléka, kettőnél több gyermek esetén 70 százaléka,
Köszönettel:
Zsolt

Hitelnet szerint:

2012-03-16 - 13:20

Kedves Zsolt!
Az Otthonteremtési program keretében biztosítandó kamattámogatás új és használt lakás vásárlása esetén egyaránt igényelhető akkor is, ha a lakásvásárlónak nincsen eltartott gyermeke.
Az Otthonteremtési kamattámogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Mária szerint:

2012-02-16 - 22:23

Jó napot!
Szeretnék érdeklődni, hogy ha egyedülállóként nevelem 3 gyermekem, akkor hogyan tudom igénybe venni a szocpolt? Gyesen vagyok és nincs munkahelyem. Használt lakás vásárlására van-e lehetőségem?
Kérem segítsen, hogy mit kellene tennem.

Hitelnet szerint:

2012-02-16 - 22:53

Kedves Mária!
A szocpolhoz legalább féléve meglévő bejelentett munkahely szükséges. Mivel nincs munkahelye, így sajnos nem jogosult az igénylésre.
A támogatást használt lakásra nem lehet igénybe venni, csak új lakásszerzés esetén kérhető.

Tímea szerint:

2012-01-12 - 16:42

Egyedül nevelem 4 gyermekem. Van egy kis házam, ami nincs feltüntetve a telken. Szeretném igénybe venni a szocpolt úgy, hogy hitelt ne vegyek fel hozzá.

Hitelnet szerint:

2012-01-12 - 21:17

Kedves Tímea!
Leveléből nem derül ki, hogy milyen célra szeretné igényelni a szocpolt. A támogatás csak meghatározott célokra vehető igénybe. A támogatás igénylésére akkor lehet jogosult, ha újépítésű lakást vásárol vagy új lakóházat épít. Ha e célok megvalósításához hitelt nem szeretne igénybe venni, akkor a szükséges saját erő felhasználása után veheti igénybe a szocpolt, ha a további igénylési feltételek is teljesülnek. Ezekről ITT olvashat bővebben.

Adrienn szerint:

2011-12-03 - 00:38

Szeretném megtudni, hogy én igénybe vehetem-e majd a kedvezményt. Válás előtt állok. 36 éves leszek januárban, van két kiskorú gyermekem. A ház, ahol jelenleg élünk, a férjem tulajdona. Nekem nincs, és nem is volt még tulajdonomban ingatlan. Használt lakást (házat) szeretnék majd venni.
Arra is igénybe lehet venni majd a szocpolt?
Válaszukat előre is köszönöm!
Adrienn

Hitelnet szerint:

2011-12-03 - 00:42

Kedves Adrienn!
A szocpolt használt ház/lakás vásárlásához várhatóan nem lehet majd igényelni. Ön abban az esetben kérhetné a támogatást, ha újonnan épült lakást vagy házat vásárolna, vagy új lakóházat építene.
Használt lakóingatlan megszerzéséhez sajnos nem lesz igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás. Ha az Európai Bizottság elfogadja, akkor kamattámogatott lakáshitelt igényelhet hozzá 2012-ben. Jelenleg piaci kamatozású lakáshitel kérhető.
Személyre szóló lakáshitel ajánlathoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések