Lakáscélú támogatás 40 felett elérhető?

Tisztelt Hitelnet!

Szeretném megkérdezni, hogy azok a 40 éves, még nem idősnek számitó, hanem érett, középkorban lévő nők, akik vállalták már eddig a családalapitás örömeit, nehézségeit, van már 1, 2 gyermekük, de a korai házasságkötés, családalapitás és az azzal járó nehézségek miatt már a második házasságban szeretnének sikeresebb, boldogabb kapcsolatban élni, gyermekeket nevelni, vállalni további gyermekáldást, miért nem jogosultak a támogatásra, ha már túl vannak a 40. életévükön?

Régen a nők szültek átlagban 8-14 gyermeket is. Még a kékvérű, nemesi, királyi családokban is előfordult a sok gyermekáldás. Sokszor 45-50 éves korukban is megszülték gyermekeiket. Ma, amikor sajnos kitolódott a szülések ideje, miért nem kapnak kiemelt támogatást, ha ebben a korban vállalnak gyermeket? Ha valóban cél, hogy a népesség ne csökkenjen, hogy itthon maradjanak a fiatalok, hogy nagycsaládok jöjjenek létre minél nagyobb számban, akkor miért nincs esélye a támogatásra egy 40-45 év közötti nőnek? Megköszönöm, ha kapok erre választ, van családunkban érintett, nem is egy.

Üdvözlettel: Katalin

Kedves Katalin!

Meglévő gyermekek utáni támogatás (CSOK, falusi CSOK) felső életkorhatár nélkül igényelhető. Az is jogosult lehet tehát meglévő gyermekei után a kedvezményekre, aki betöltötte 40. életévét. Továbbá a magzat a betöltött 12. terhességi hét után már meglévő gyermeknek számít. Így az a 45-50 év közötti családanya, akinek van már 1-2 gyermeke és várandós a 3. gyermekével, szintén igényeheti a támogatást. Ez alapján mind a normál CSOK, mind a falusi CSOK keretében elérhető lehet számukra is a 10 milliós vissza nem térítendő támogatás. Ezen túlmenően a CSOK-hoz kapcsolódóan felvehető – használt lakás esetén – maximum 10 millió forintos, – új lakás esetén – maximum 15 millió forintos kedvező kamatozású (3%) támogatott lakáshitel is. Szakértőink készséggel adnak további, személyre szabott, díjmentes tájékoztatást, amihez elsőként online adatlapunkat kellene kitölteni. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Vállalt gyermek után akkor igényelhető a támogatás, ha a házasfél legalább egyike a megelőlegező CSOK kérelem benyújtásakor 40 év alatti.

A babaváró hitel esetében valóban feltétel, hogy a feleség a kérelem benyújtásakor 18 és 41 éves kor között legyen. Erről bővebb információ ITT olvasható. Az életkorhatárral kapcsolatos észrevételeivel a rendelet megalkotásában illetékes minisztériumhoz fordulhat. Irodánk a jogszabályalkotásban nem illetékes.


Utolsó módosítás: 2019. május 06. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Nóra szerint:

2019-10-08 - 10:34

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném megkérdezni, hogy kaphatunk-e bármilyen támogatást, ha még nincs gyermekünk és 41 éves vagyok. Van egy házunk, amin hitel van. Szeretnénk 1 vagy 2 gyermeket vállalni.
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-08 - 13:45

Kedves Nóra!
Ha házasok és férje 40 év alatti, akkor van lehetőség vállalt gyermek után megelőlegező CSOK-ot igényelni. Ellenkező esetben a betöltött 12. terhességi héttől igényelhető a CSOK.

Szilvia szerint:

2019-09-16 - 16:23

44 évesen kötöttünk házasságot a párommal. Mindkettőnknek második házassága, amit fiatalon kötöttünk, amiből gyermek nem született. Nekem közben 35 évesen született egy fiam, akit közösen nevelünk.
Van-e bármilyen lehetőségünk használt lakás vásárlásra, állami támogatással?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-17 - 07:58

Kedves Szilvia!
Meglévő, közös háztartásban élő, eltartott gyermeke után jogosultak lehetnek a CSOK-ra 600.000 Ft összegben. Az elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket online adatlapunk kitöltését követően. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is.

Judit szerint:

2019-06-30 - 21:25

Teljesen igaza van kedves Katalin! Ez nemcsak igazságtalan, hanem diszkriminatív, hiszen hátrányosan különbözeteti meg azt a nőt, aki 40 év feletti!
Ombudsmanhoz kell fordulni!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések