Lakáscélú támogatás 40 felett elérhető? - Hitelnet.hu

Lakáscélú támogatás 40 felett elérhető?

Tisztelt Hitelnet!

Szeretném megkérdezni, hogy azok a 40 éves, még nem idősnek számitó, hanem érett, középkorban lévő nők, akik vállalták már eddig a családalapitás örömeit, nehézségeit, van már 1, 2 gyermekük, de a korai házasságkötés, családalapitás és az azzal járó nehézségek miatt már a második házasságban szeretnének sikeresebb, boldogabb kapcsolatban élni, gyermekeket nevelni, vállalni további gyermekáldást, miért nem jogosultak a támogatásra, ha már túl vannak a 40. életévükön?

Régen a nők szültek átlagban 8-14 gyermeket is. Még a kékvérű, nemesi, királyi családokban is előfordult a sok gyermekáldás. Sokszor 45-50 éves korukban is megszülték gyermekeiket. Ma, amikor sajnos kitolódott a szülések ideje, miért nem kapnak kiemelt támogatást, ha ebben a korban vállalnak gyermeket? Ha valóban cél, hogy a népesség ne csökkenjen, hogy itthon maradjanak a fiatalok, hogy nagycsaládok jöjjenek létre minél nagyobb számban, akkor miért nincs esélye a támogatásra egy 40-45 év közötti nőnek? Megköszönöm, ha kapok erre választ, van családunkban érintett, nem is egy.

Üdvözlettel: Katalin

Kedves Katalin!

Meglévő gyermekek utáni támogatás (CSOK, falusi CSOK) felső életkorhatár nélkül igényelhető. Az is jogosult lehet tehát meglévő gyermekei után a kedvezményekre, aki betöltötte 40. életévét. Továbbá a magzat a betöltött 12. terhességi hét után már meglévő gyermeknek számít. Így az a 45-50 év közötti családanya, akinek van már 1-2 gyermeke és várandós a 3. gyermekével, szintén igényeheti a támogatást. Ez alapján mind a normál CSOK, mind a falusi CSOK keretében elérhető lehet számukra is a 10 milliós vissza nem térítendő támogatás. Ezen túlmenően a CSOK-hoz kapcsolódóan felvehető – használt lakás esetén – maximum 10 millió forintos, – új lakás esetén – maximum 15 millió forintos kedvező kamatozású (3%) támogatott lakáshitel is. Szakértőink készséggel adnak további, személyre szabott, díjmentes tájékoztatást, amihez elsőként online adatlapunkat kellene kitölteni. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Vállalt gyermek után akkor igényelhető a támogatás, ha a házasfél legalább egyike a kérelem benyújtásakor 40 év alatti.

A babaváró hitel esetében valóban feltétel, hogy a feleség a kérelem benyújtásakor 18 és 41 éves kor között legyen. Erről bővebb információ ITT olvasható. Az életkorhatárral kapcsolatos észrevételeivel a rendelet megalkotásában illetékes minisztériumhoz fordulhat. Irodánk a jogszabályalkotásban nem illetékes.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. május 06. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések