Külterületi ingatlanra 3 gyermek után félszocpol?

Tisztelt Hitelnet!

Olvastam róla, hogy félszocpol ismét igényelhető lesz használt lakás vásárlására, bizonyos feltételekkel. 3 gyermekünk van, szeretnénk lakást vásárolni. Jelenleg apósommal élünk egy házban, páromnak a nevén van a fél ház, öröklés útján szerezte, mikor az édesanyja meghalt. Azt olvastam, hogy akkor jár a félszocpol, ha a jelenlegi ház eladásra kerül, viszont a mi esetünkben nem valósulna ez meg, apósom továbbra is ebben a házban lakna.

Az a kérdésem, hogy ebben az esetben jár-e a szocpol, illetve ha a párom nevéről lekerülne a része, akkor igényelhetnénk-e vissza nem térítendő támogatást? A ház amúgy külterületen található, lakóingatlan bejegyzéssel.

Válaszát előre is köszönöm!
Anita

Kedves Anita!

Jelenleg nincs információnk arról, hogy ismét elérhető lesz a félszocpol használt lakás vásárlására, így az esetleges feltételekről sem tudunk Önnek tájékoztatást adni.

Az új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető szocpolnál nem jelent kizáró okot az 50%-ban tulajdonolt lakóház, melyet a szocpolt igénylő személy öröklés útján szerzett. Ha tehát új lakást vásárolnának, akkor – az egyéb feltételek teljesülése esetén – jogosultak lehetnének szocpolra a párja nevén lévő fél ház eladása nélkül is.

A szocpoligénylés feltételeiről bővebben IDE kattintva olvashat.

Amennyiben használt lakást szeretnének vásárolni, akkor a hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt online ajánlatkérő adatlapunk kitöltését követően.

 


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Szabolcs szerint:

2018-04-15 - 06:29

Érdeklődni szeretnék, hogy ha külterületi családi házat szeretnék vásárolni, akkor hitelezhető-e? Második csokot is szeretnék felvenni és ez lenne a jelzálog fedezete is? Át lehet-e minősíttetni belterületi vagy lakóház udvar ágba és ha igen, hogyan, mert találtam ingatlanokat, amiket megvennék, de ez visszatart a vásárlástól.
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-15 - 06:36

Kedves Szabolcs!
CSOK-kal csak olyan ingatlan vételára finanszírozható, amely az ingatlan-nyilvántartásban lakóház vagy lakás megnevezéssel szerepel. Ami a lakáshiteleket illeti, van olyan pénzintézet, ahol megoldható külterületi családi ház finanszírozása is. Ezzel kapcsolatban Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást a további részletek ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!
Az átminősíttetés kérdésében irodánk nem illetékes. Ezzel kapcsolatban a területileg illetékes építési hatósághoz fordulhat.

Szabina szerint:

2016-09-16 - 14:48

Tisztelt hitelnet!
Külterületű családi házat szeretnénk szocpolból vásárolni.
Lehetséges?
Válaszát köszönöm.
Szabina

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-19 - 08:49

Kedves Szabina!
Amennyiben az ingatlan-nyilvántartás szerit lakóházként van nyilvántartva, akkor véleményünk szerint igényelhető a CSOK.

Irén szerint:

2015-02-05 - 20:52

Tatabányán külterületen lehet-e szocpolt igényelni? Például Baromállási dűlőben. Hitel nélkül is igényelhető?
Várom mielőbbi válaszukat.
Köszönettel.
Irén

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-06 - 22:28

Kedves Irén!
Szocpol jelenleg új építésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez igényelhető. A támogatás hitel felvétele nélkül is elérhető lehet, jogosultság esetén.

Dávid szerint:

2013-12-16 - 10:13

Én azt szeretném megtudni, hogy a külterületi lakásokhoz hogy lehet megigényelni a támogatást, mert úgy tudom, hogy nem lehet. Ha valaki tud ebben segíteni, akkor legyen szíves engem erről felvilágosítani.
Mert a párommal nevelek egy közös gyermeket és mind a ketten állami gondozottak voltunk és a lakást az élettársam vette, de én szeretném felújítani, ha sikerülne elintézni a támogatást.
Ha valaki tud segíteni, azt megköszönném.

Hitelnet.hu szerint:

2013-12-16 - 10:17

Kedves Dávid!
Lakásfelújításhoz sem külterületi, sem belterületi lakásra nem vehető fel szocpol. A támogatás csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez vehető igénybe.

Mónika szerint:

2013-01-27 - 15:36

Érdeklődnék, hogy két gyermekes család vagyunk. Most szeretnénk használt panel lakást vásárolni. Férjem 35 éves, én 34 éves vagyok. Ez lenne az első lakásunk. Jár nekünk a fél szocpol?
Köszönettel.

Hitelnet szerint:

2013-01-27 - 15:46

Kedves Mónika!
Sajnos használt lakóingatlan vásárlásra ez a támogatás jelenleg nem igényelhető.

Eszter szerint:

2013-01-14 - 12:07

2007-ben hitelre vásároltam családi házat. 3 gyermeket nevelek egyedül, lakásbővítésre szeretném a félszocpolt felvenni 2013-ban.
Esetleg utólagosan a vételárat lehet belőle törleszteni a bank felé?
Köszönettel!

Judit szerint:

2013-01-04 - 12:06

Érdeklődni szeretnék, hogy egy használt lakás tulajdonosa vagyok, (Otp lakáshitellel terhelve). Ha van három gyermekünk, akkor igénybe vehetjük-e a félszocpolt, ha nagyobb lakásba szeretnénk költözni?

Hitelnet szerint:

2013-01-04 - 12:11

Kedves Judit!
Ez a támogatási forma 2009. július 1-től nem érhető el. Jelenleg szocpol igényelhető akkor, ha a támogatott személyek újépítésű lakóingatlant vásárolnak vagy új házat építenek.
A használt lakás vásárlásához piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel igényelhető. Amennyiben érdekli ez a lehetőség, kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Rozália szerint:

2012-12-27 - 17:12

Első lakásunkat szeretnénk vásárolni, amiben jelenleg albérletben lakunk. 2 gyermekünk van, szeretném tudni, hogy igénybe vehetjük-e a fészocpolt, illetve milyen támogatást kaphatunk.
A lakás vételára 3 700 700 lenne, régi típusú építmény.
Szíves válaszukat köszönöm, Rozália

Hitelnet szerint:

2012-12-28 - 11:05

Kedves Rozália!
Használt lakás vásárlásához jelenleg nem igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás. A félszocpol 2009-ben megszüntetésre került. A szocpolt jelenleg új lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez lehet igényelni.

Horváth anikó szerint:

2012-11-08 - 21:17

Jó napot.
Szeretném igénybe venni a szocpolt 2 gyermekem után. Használt házat szeretnék venni. Olvastam, hogy arra nem adják meg és kérdezem, miért? Akkor milyen lakásra lehet felvenni?

Hitelnet szerint:

2012-11-09 - 14:09

Kedves Anikó!
Újépítéű lakás vásárlásához és új ház építéséhez lehet igényelni a szocpolt. Vásárlás szempontjából az alábbi lakás minősül újnak:
“jogi személy, jogi személyiség nélküli társaság vagy egyéni vállalkozó természetes személy részére való értékesítés céljára épít, vagy építtet, és
– amelyet első ízben természetes személy részére értékesítenek, vagy
– amelyet másodízben értékesítenek természetes személy részére, feltéve, hogy a második eladó hitelintézet vagy ingatlan-forgalmazással üzletszerűen foglalkozó jogi személy, jogi személyiség nélküli társaság vagy egyéni vállalkozó”.
Használt lakás vásárlásához lakásvásárlási hitelt tudunk Önnek ajánlani. A konkrét lakáshitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Landesz Márta szerint:

2012-11-06 - 10:50

Azt szeretném kérdezni, hogy élettársi kapcsolatban élek, kettőnk jövedelme hivatalosan is kb. 350.000 Ft. Van kb. jelenleg 50.000 Ft törlesztésünk, de ezt a lakáshitel felvételekor szeretnénk kiváltani. Használt házat szeretnénk vásárolni, az én nevemen van egy fél családi ház, a ház értéke kb. 20 millió forint.
Van-e erre valamilyen lehetőség?
Köszönettel.

Hitelnet szerint:

2012-11-06 - 16:19

Kedves Márta!
Használt ház vásárlásához szocpol nem vehető igénybe. A lakásvásárlási hitel a meglévő lakáshitel kiváltására ugyancsak nem fordítható. A vételár kiegyenlítése – önerő nélkül, a kb. 20 millió forint értékű családi ház bevonásával – lakásvásárlási hitelből megoldható lehet. A részletek megismeréséhez kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat!

Beáta szerint:

2012-11-05 - 12:26

Azt szeretném megkérdezni, hogy ki veheti igénybe a félszocpolt? Van a tulajdonomban 1 kis lakás, ami 1 szoba konyhából áll. Azt szeretném felújítani, legalább még egy szobát és fürdőt szeretnék hozzá. A férjem 48, én 38 vagyok, három gyerekem van. A ház 8 éve a nevemen van, csak a mostani állapotában nem igazán lehet lakóháznak használni.

Hitelnet szerint:

2012-11-05 - 12:44

Kedves Beáta!
Félszocpol igénylésére jelenleg nincs lehetőség. A felújítási és bővítési munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitel igényelhető. Az elérhető konstrukciókról online nyomtatványunk kitöltésével kérhető személyre szabott, díjmentes hitelajánlat!

Tünde szerint:

2012-11-05 - 12:24

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy még most se hozták vissza a félszocpolt? Nekem 2 gyerekem van és szeretnénk nekik saját otthont teremteni.

Hitelnet szerint:

2012-11-05 - 12:42

Kedves Tünde!
A félszocpol sajnos továbbra sem igényelhető. Az aktuális támogatásokról IDE kattintva tájékozódhat.

Andrea szerint:

2012-11-05 - 12:15

Egyedülálló anya vagyok, 3 gyermeket nevelek. Szeretnék használt lakást vásárolni, ha lehetséges. Még semmi támogatást nem vettem igénybe. Ha lehetséges, mik a feltételek, és milyen módon tudom kihasználni a támogatást?

Hitelnet szerint:

2012-11-05 - 12:35

Kedves Andrea!
Használt lakás vásárlásához a támogatást sajnos nem tudja kihasználni, mert a szocpol jelenleg csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez igényelhető. Minderről bővebben IDE kattintva olvashat.

Andrea szerint:

2012-10-30 - 14:26

Tisztelt Hitelnet!
Ez év novemberében szeretnénk egy használt házat vásárolni. Alapterülete kb. 100 nm2 és még építenénk hozzá egy szobát (a házzal egy szintben). Egy gyermek már van és pár éven belül szeretnénk még egyet vállalni. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben igényelhetünk-e félszocpolt, egyáltalán létezik-e ez a támogatás?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Hitelnet szerint:

2012-10-30 - 14:29

Kedves Andrea!
A félszocpolt 2009. július 1-től megszüntették. Jelenleg lakásépítési támogatás néven igényelhető szocpol, ám ez használt lakóingatlan vásárlásához, bővítéséhez nem vehető igénybe. A szocpoligénylés feltételeiről bővebben IDE kattintva olvashat.
Ha szeretné megismerni a használt lakás vásárlásához és bővítéséhez igényelhető hitelkonstrukciókat, online adatlapunk kitöltésével küldje el ajánlatkérését.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések