Kedvezményes CSOK hitel már használt lakásra is! - Hitelnet.hu

Kedvezményes CSOK hitel már használt lakásra is!

Vasárnap délután a várakozásoknak megfelelően újabb családvédelmi tervet jelentett be Magyarország miniszterelnöke. A családokat támogatni hivatott program új elemeket is tartalmaz, de vannak olyan részei, melyek a már jelenleg is elérhető támogatási formák kiterjesztését jelentik. Ilyen például a CSOK kedvezményes hitelének bővítése. Lássuk az otthonteremtéssel összefüggő részleteket!

Bővül a CSOK kedvezményes hitele!

Tovább bővül a CSOK-hoz kapcsolódó kedvezményes jogosultjainak köre. Kezdetben azon 3 vagy többgyermekes családok számára volt elérhető a 10 milliós CSOK-kal összefüggésben igényelhető maximum 10 millió forintos kamattámogatott kölcsön, akik új építésű lakóingatlant vásároltak vagy építettek.

2018. december elsejétől már nemcsak a legalább három, hanem a kétgyermekes CSOK-ra jogosult családok is igényelhetik ezt a típusú támogatott lakáshitelt szintén új lakás vásárlására vagy építésére. Ekkor változott a támogatott hitel maximális összege is. A három vagy többgyermekes családok 10 millió helyett legfeljebb 15 millió forintra lehetnek jogosultak.

Kedveszményes CSOK hitel használt lakásvásárlásra is!

A mostani lényeges változás, hogy a jövőben a két vagy többgyermekes családok már nemcsak új építésű, hanem használt lakás vásárlásához is felhasználhatják a kölcsönt.

Bővül a nagycsaládosok tartozáscsökkentő támogatása!

A jövőben már nemcsak a harmadik, hanem a második gyermek születésekor is igényelhető lesz a támogatás. Valamint emelkedni fog a támogatási összeg is. Eddig a kormány a 2018. január elsején vagy azt követően született harmadik és minden további gyermek esetén egymillió forinttal csökkentette az arra jogosultak jelzáloghitel tartozását.

A jövőben már a második gyermek születésekor egymillió forinttal, a harmadik gyermek születésekor 4 millió forinttal, minden további gyermek születése esetén újabb egy-egy millió forinttal csökkenthet a családok fennálló tartozása.

Új elem: gyermekvállalási támogatása

Bevezetésre kerül a fiatal házasok gyermekvállalási támogatása. Minden 40 év alatti nő, aki első házasságát köti, a közös élet kezdéséhez 10 millió forint összegű kedvezményes kölcsönben részesülhet. A törlesztés az első gyermek érkezésekor 3 évre felfüggesztésre kerül, a második gyermek érkezésekor újból három évre felfüggesztésre kerül és a tőketartozás harmadát nem kell visszafizetni. Ha harmadik gyermek is születik, akkor a kölcsön további része teljes egészében elengedésre kerül.

Kérdések és válaszok online

Otthonteremtés témában felmerülő további kérdéseiket Szakértőink készséggel megválaszolják!

Az elérhető lakáshitelekről személyre szóló, díjmentes tájékoztatást készítünk online adatlapunk kitöltése után. Előzetes kalkulációhoz kérjük, számoljon online lakáshitel kalkulátorunkkal!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. február 11. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Tomi szerint:

2019-04-25 - 13:33

Tiszteletem.
A kérdésem a következő lenne: használt lakás vásárlásánál mennyi a kamattámogatott hitel összege? Tehát 10 millió vaissza nem térítendő + …?
Második pedig a 3 gyerekes csoknál még mindig feltetel a 6 hónapon belüli magyarországi TB jogviszony létesítése? (külföldön dolgozók körében).
Előre is köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-25 - 13:48

Kedves Tomi!
Használt lakás vásárlásánál – amennyiben két gyermek után veszik igénybe a CSOK-ot – úgy a kamattámogatott hitel összege maximum 10 millió forint lehet. Ha 3 vagy több gyermek után, akkor maximum 15 millió forint összegű támogatott hitel vehető fel.
Külföldi TB jogviszony esetén továbbra is feltétel a 180 napon belüli magyarországi TB jogviszony létesítése.

Anett szerint:

2019-04-04 - 17:33

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, meglévő hitelt ki lehet váltani a kedvezményes hitellel?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-05 - 10:03

Kedves Anett!
A CSOK hitel meglévő hitel kiváltására sajnos nem lesz igénybe vehető.

Éva szerint:

2019-03-28 - 14:27

Használt lakás bővítésére igényeltük a CSOK-ot 4 gyermekünk után, amit mostanában fogunk megkapni. Ha nagyobb lakást szeretnénk vásárolni, igényelhetjük-e a 10+ lakáshitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 14:30

Kedves Éva!
A CSOK-hoz kapcsolódó kedvezményes lakáshitel kizárólag a támogatáshoz kapcsolódóan vehető igénybe. Ha a lakásvásárláshoz kapcsolódóan nem lesz CSOK igénylésük – ha kihasználták a maximális összeget bővítésre, akkor sajnos nem – úgy nem lehetnek jogosultak a kedvezményes lakáshitelre.

Sándor szerint:

2019-03-25 - 09:02

Jó napot!
Ha mondjuk van 3 meglévő gyermek, de nem tőlem, de 1 gyermeket vállalunk és én dolgozok, jogusult lennék a kedvezményes hitelre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-25 - 09:20

Kedves Sándor!
Együttes igényléssel jogosultak lehetnének a nem közös gyermekek után is CSOK-ra és az ahhoz kapcsolódó hitelre, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Júlia szerint:

2019-03-04 - 07:56

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e bármiféle életkori korlátozás az idén bevezetésre kerülő kedvezményes lakáshitel tekintetében. Mi kétgyerekes család vagyunk, de férjem már elmúlt 45 éves, CSOK-ot és hitelt is szeretnénk igényelni nyár végefelé használt lakás vásárlásához. Érdemes-e kivárni az új törvények bevezetését vagy ez a 45 év úgyis elérhetetlenné teszi a kedvezményes (max) 10 milliós hitelt és csak piaci kamatozásút kaphatunk? Másik kérdésem lenne, hogy jelenlegi munkám 1 éve fennálló megbízási jogviszony, 150-220 ezer forintos változó fizetéssel. Hitelfelvételnél ilyesfajta jövedelemre hogyan tekintenek a bankok, elfogadják, mint egy rendes munkaviszonyt?
Előre is köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 14:29

Kedves Júlia!
A hiteligénylésnél van felső életkorhatár, de 45 évesen is felvehető lakáshitel akár 20 éves futamidőre. Meglévő gyermekek után igényelt CSOK esetén nincsen felső korhatár az igénylőkre nézve.
Van olyan bankpartnerünk, ahol a jövedelemvizsgálat során a megbízási díj is figyelembe vehető.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Jenifer szerint:

2019-02-28 - 16:30

Jó napot kívánok!
Én külföldön tartózkodom, de szeretném igénybe venni.
Innen is lehetséges a kölcsön?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-20 - 15:06

Kedves Jenifer!
A hitelfelvételhez állandó magyarországi lakcím szükséges.

Zsuzsanna szerint:

2019-02-25 - 15:49

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem egyszerű. 40 év felett akkor nem igényelhető?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-26 - 12:46

Kedves Zsuzsanna!
A 3% kamatú támogatott CSOK hitel meglévő gyermekek után is igényelhető lesz. Bővebb információt IDE kattintva olvasahat.

Krisztina szerint:

2019-02-25 - 14:49

Tisztelt Szakértő!
Az lenne a kérdésem, hogy fiatal házasok használt lakást vásárolhatnak-e a kamatmentes hitel segítségével ,ha az eladó ház a nagyszülőé?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-12 - 13:31

Kedves Krisztina!
A kölcsön szabad felhasználású, tehát nagyszülői ház vásárlására is fel lehet majd használni.

Eszter szerint:

2019-02-19 - 10:16

Üdvözlöm!
A következő kérdésem lenne: elváltam, egyedül nevelem a kislányomat. Jogosult vagyok bármiféle támogatásra használt lakás vásárlására a CSOK-on belül? Egy gyermek után kaphatok bármiféle támogatást? Köszönöm válaszát!
További szép napot kívánok!
Üdv.: Eszter

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-26 - 15:17

Kedves Eszter!
1 gyermek után – új és használt lakás vásárlása esetén egyaránt – 600.000 Ft összegű CSOK igényelhető. Amennyiben a vételár kiegyenlítéséhez kölcsönre is szüksége lenne, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják tájékoztatni az elérhető legkedvezőbb hitellehetőségekről! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Gizella szerint:

2019-02-14 - 15:04

És mi van az egy gyerekesekkel? Azok miért nem részesülnek semmiben? A régi mondás igaz 1 gyerek, nem gyerek, de 2 gyerek már igen. Elég szomorú.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 09:07

Kedves Gizella!
CSOK – új és használt lakóingatlan esetén egyaránt – igényelhető 1 gyermek után is.

Roland szerint:

2019-02-14 - 11:51

Tisztelt cím.
Kérdésem az lenne, hogyha ha az anyuka és az apuka papíron elvált, de a válását követöen kapcsolatuk megmaradt, melyből 2 közös gyermek is született és tervezik a 3. gyermeket is, akkor van-e valamilyen mód arra, hogy az anyuka igényelje az állam által nyújtott 10 milliós kölcsönt /fiatal házasok gyermektámogatási támogatását/, ha minden más feltételnek megfelel?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 08:54

Kedves Roland!
A fiatal házasok gyermekvállalási támogatása csak házasságban igényelhető. Erről bővebb információt IDE kattintva talál.

Jenő szerint:

2019-02-14 - 10:40

Párom 32 éves, van három gyermekünk, de még nem vagyunk házasok!
Ilyen esetben mit tudnánk igénybe venni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 08:49

Kedves Jenő!
Meglévő gyermekeik után CSOK igénylésre lehetnek jogosultak új vagy használ lakás vásárlása, lakásbővítés vagy új lakásépítés esetén. A feltételekről honlapunkon részletes leírás olvasható. A 3% kamatú támogatott lakáshitel július elsejétől már használt lakás vásárlásához is igényelhető lesz.

Róbert szerint:

2019-02-13 - 21:30

Az lenne a kérdésem, hogy mi van azokkal a fiatal házasokkal, akik már úgy házasodnak hogy van már gyerekük, azok is jogosultak a kedvezményes hitelre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 08:29

Kedves Róbert!
A kamatmentes szabad felhasználású esetében a július 1. után született gyermekeket lehet majd figyelembe venni.
Amennyiben a 3% kamatú, államilag támogatott, 2019. július elsejétől használt lakás vásárlására is igényelhető kölcsönre gondol, arra olyan házaspárok is jogosultak lehetnek CSOK-kal együtt, akiknek már meglévő gyermekeik vannak. Erről a típusú hitelről bővebb információ IDE kattintva olvasható.

Annamária szerint:

2019-02-13 - 17:45

Milyen papirok kellenek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 12:21

Kedves Annamária!
Az általános dokumentumokról IDE kattintva tájékozódhat. Ezen túlmenően a támogatott hitelhez jövedelemigazolás és jövedelmet tartalmazó bankszámla kivonat szükséges. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést!

Norbert szerint:

2019-02-13 - 12:40

Üdvözlöm!
A fiatal házasok gyermekvállalási kedvezményre az a 40 alatti is jogosult, aki most házasodik? Vagy csak a július utáni házasok kérelmezhetik?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 11:19

Kedves Norbert!
A tervezet szerint nemcsak a július elsejétől házasodó nők lehetnek jogosultak a hitelre. Minden új gyermeket vállaló 18 és 40 év közötti nő igényelheti, aki első házasságában él, és legalább három év munkaviszonnyal rendelkezik. Az igénylés pontos részletei azonban csak a vonatkozó rendelet kihirdetése után lesznek ismertek.

Gábor szerint:

2019-02-13 - 11:37

Üdvözlöm.
A kérdésem az lenne, hogy már meglévő 2 gyerek után is fel lehet venni a kamattámogatot hitelt + az 1.430.000 Ft Csokot használt lakásra? Ha igen, akkor lehet 10 milliónál kevesebb is (7,5 millió) a felvett kamattámogatot hitel?
Köszönöm válaszát.
Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 11:13

Kedves Gábor!
Használt lakás vásárlásához a kamattámogatott lakáshitel már meglévő gyermekek után is igényelhető lesz a tervezet szerint 2019. július elsejétől. A kamattámogatott hitel kisebb összegben is elérhető lesz.

Csilla szerint:

2019-02-13 - 09:39

A 40 év alatti nőknek járó kedvezményes hitel feltétele a 3 év munkaviszony. Ezek szerint aki az egyetem utáni 3 éven belül szül, ezért nincs meg a 3 év munkaviszonya, nem részesül ebben a támogatásban?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 10:35

Kedves Csilla!
Az eddig ismert információk szerint igen, de az erre vonatkozó pontos részletek még nem ismertek, mert a vonatkozó kormányrendelet még kidolgozás alatt van.
A CSOK jogosultsághoz előírt TB jogviszonynál sem csak a munkaviszony fogadható el, hanem az is figyelembe vehető, ha valaki a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytatott az előírt időszakban.

Gábor szerint:

2019-02-13 - 00:32

Szép napot kívánok!
Érdeklődnék, ha 25 életévét betöltő hölgy egy 4 éves kapcsolat után és két közös gyermek után összeházasodnak, igényelhető a hölgy részére a fiatal házasoknak járó 10 millió forint? Ha igen, kihez lehet fordulni? Vagy milyen egyéb megoldás lehet, ha a férfi tag negatív listán szerepel?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 10:23

Kedves Gábor!
A tervezet szerint a fiatal házasok gyermekvállalási támogatása a július elseje után született gyerekek után lesz igényelhető.
Amennyiben a negatív KHR státusz aktív, akkor sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre. Passzív KHR státusz esetén megoldható lehet lakáscélú hitel felvétele. Ezzel kapcsolatban pontos tájékoztatást a további részletek ismeretében tudunk adni. Ehhez elsőként online adatlapunk kitöltése szükséges.

G-né szerint:

2019-02-12 - 21:21

Mi 2 éve házasok vagyunk. Van 4 gyermekűnk.
Erre is vonatkozik?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 10:13

Kedves Asszonyom!
Ha a fiatal házasok gyermekvállalási támogatására gondol, azt minden új gyermeket vállaló 18 és 40 év közötti nő igényelheti, aki első házasságában él, és legalább három év munkaviszonnyal rendelkezik. A kedvezmény legfeljebb 10 millió forint kamatmentes, szabad felhasználású hitellehetőséget jelent. A tervezet szerint a törlesztést az első, a 2019. július 1-je után született gyermek érkezésekor három évre felfüggesztik, a második gyermek érkezésekor újból három évre felfüggesztik és a tőketartozás 30 százalékát is elengedik, a harmadik gyermeknél pedig a kölcsön további részét teljes egészében elengedik, így akár vissza nem térítendő támogatássá is válhat ez a lehetőség. További pontos információnk erről a vonatkozó rendelkezés kihirdetése után lesz.

Tímea szerint:

2019-02-12 - 14:48

T. Cím!
A tartozáscsökkentő támogatással kapcsolatban lennék kíváncsi az alábbiakra.
Mi CSOK igénybevételével (10+10 millió) építkezünk, és már útban van a harmadik gyermek, akinek a születését június 28-ra mondták.
A hírek szerint július 1-től lehet majd az új konstrukció szerint (harmadik gyermek után 4 millió) a könnyítést. Mi várható az ilyen esetekben, amikor tegyük fel június 30-án születik meg a harmadik gyermek? Várható, hogy ad erre valami tűréshatárt a rendszer, vagy kategórikusan július 01. és ha egy nappal előbb születik, akkor így járt a család….
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 09:44

Kedves Tímea!
A jelenlegi információk szerint a nagycsaládosok emelt összegű tartozáscsökkentő támogatása a 2019. július 1. után született második, harmadik és további gyermekek után lesz igénybe vehető. Mivel azonban a konkrét részletek még nem ismertek, pontos tájékoztatást nem tudunk adni a kérdésben.

Szilvia szerint:

2019-02-12 - 13:58

Érdekelne, hogy 40 év felettiekre is vonatkozik?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 09:27

Kedves Szilvia!
A kedvezményes kamatozású támogatott lakáshitel 40 éves kor felett is elérhető lehet. Használt lakásra várhatóan 2019. július 1. után lesz igényelhető. A jelenlegi feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Tünde szerint:

2019-02-12 - 10:50

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék a fiatal házasok gyermekvállalási kedvezményéről. A férjemmel 2018 júniusában házasodtunk. 40 év alattiak vagyunk, van egy közös gyermekünk és júniusra várjuk a második gyermekünket.
A kérdésem az lenne, hogy a támogatást mi is igénybe vehetjük-e, meglévő gyermeknél is jár-e kedvezmény, illetve mikortól lehet igénybe venni a támogatást?
Válaszukat köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 09:06

Kedves Tünde!
A fiatal házasok gyermekvállalási kedvezményének részletei egyelőre nem ismertek. A tervezet szerint minden új gyermeket vállaló 18 és 40 év közötti nő igényelheti, aki első házasságában él, és legalább három év munkaviszonnyal rendelkezik. A kedvezmény egy legfeljebb 10 millió forint összegű kamatmentes, szabad felhasználású hitelt jelent. A hitel törlesztését a 2019. július 1-je után született gyermek érkezésekor három évre felfüggesztik, a második gyermek érkezésekor újból három évre felfüggesztik és a tőketartozás 30 százalékát is elengedik, a harmadik gyermeknél pedig a kölcsön további részét teljes egészében elengedik, így akár vissza nem térítendő támogatássá is válhat ez a lehetőség.

Lola szerint:

2019-02-12 - 09:11

Tisztelt Szakértők!
Bár tudom, hogy a részletek a törvénymódosítást követően lesznek világosak, viszont azért szeretném megkérdezni, hogy amennyiben a harmadik gyermekemmel várandós vagyok és születés 2019. 03. hóban várható, akkor a jelenleg fennálló jelzáloghitel csökkentésként, várhatóan 1M Ft-ot vagy 4 M Ft-ot tudunk majd igénybe venni? Van-e arról információ, mikori születésű gyermekere lesz az emelés érvényes, melynek igénybevételi lehetősége 2019.07.01-től nyílik meg.
Előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 08:39

Kedves Lola!
Információink szerint a 2019. július 1. után születendő gyermekek után lesz érvényesíthető a magasabb támogatási összeg.

Dániel szerint:

2019-02-12 - 07:11

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Egy kérdésem lenne a fiatal házasok támogatásával kapcsolatban. Feleségem és Én 28 évesek vagyunk, két gyermekünk van és 2016-ban házasodtunk össze. A 10 millió forintos kedvezményes hitelre mi is, azaz (feleségem) is jogosult?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 08:32

Kedves Dániel!
A 10 millió forintos kedvezményes kamatozású lakáshitel kiterjesztésre fog kerülni használt lakás vásárlására is. A feltétekről IDE kattintva tájékozódhatnak.

R-né szerint:

2019-02-11 - 21:44

Jó napot kívánok.
Már meglévő, majdnem lejáró jelzáloghitelhez hogyan tudnánk állami támogatást igényelni? 3 kiskorú gyermeket nevelünk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 08:30

Kedves Asszonyom!
Már megvalósult lakáscél esetén visszamenőlegesen CSOK igénybevételre sajnos nincs lehetőség.
A nagycsaládosok tartozáscsökkentő támogatása jelzáloghitelek csökkentésére akkor vehető igénybe, ha a 3. gyermek 2018. január elsején vagy azt követően született. A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések