Jár a szocpol építkezésre, ha szendvicspanelből épül a ház?

Jó napot kívánok!

Gabriella vagyok és én már érdeklődtem Önöktől, most megpróbálok bővebben fogalmazni, hátha így fognak tudni nekem segíteni. A kérdésem az lenne, hogy megtudtam, hogy lehet szendvicspanelből is építeni házat, amely ugyanolyan, sőt még jobb, mint a tégla építésű ház.

Ha én szendvicspanelből építtetnék új házat, arra megkapnám-e a szocpolt? Mert ha téglából építtetnék házat most a két gyerekemre nem sokat kapnék szocpolt és abból nem jönne ki egy ház. De hitelt nem akarnék felvenni hozzá. De azt hallottam, hogy a szendvicspanel jóval olcsóbb, mint a tégla. Így, úgy gondoltam jó lenne akkor abból építeni házat, ha megkaphatnám rá a szocpolt. Lehet, hogy nem jól fogalmaztam meg a levelem, de nem tudtam másképp, ezért elnézést kérek, ha nem jó. Csak mindenképp szeretném igénybe venni a szocpolt és minél olcsóbban egy házat építeni.

Válaszukat előre is köszönöm:
Gabriella!

Kedves Gabriella!

A lakásépítési támogatás (szocpol) feltételeit tartalmazó jogszabály nem rendelkezik arról, hogy új lakóingatlan építése esetén milyen építési módok, építőanyagok alkalmazhatók, használhatók a ház kivitelezéséhez. A vonatkozó kormányrendelet tehát nem zárja ki a szendvicspanelből épülő ház bekerülési költségének szocpolból történő finanszírozását.

A jogosultsághoz azonban további feltételeknek is meg kell felelni. Az épülő háznak legalább “B” (követelménynél jobb) energetikai minősítést kell kapnia ahhoz, hogy a szocpol igényve vehető legyen.

A ház teljes nettó alapterületésre számított, 1 m2-re jutó bekerülési költség nem haladhatja meg a 300.000 forintot, alacsony energiafogyasztású épület esetén a 350.000 foritnot. A bekerülési költséget telekár és ÁFA nélkül kell figyelembe venni ez esetben.

A szocpolt egy bizonyos készültségi fok elérése után, szakaszosan utalja a hitelintézet. A folyósítás csak akkor kezdhető meg, ha az építkező felhasználta már az összes rendelekezésére álló önerőt. Amennyiben építési hitelt is igényel, akkor annak folyósítása is a szocpoléval egyidejűleg történik.

Azt, hogy mennyi saját erővel kell rendelkeznie, Szakértőink a házépítéssel és az Ön jövedelmi helyzetével kapcsolatos információk ismeretében tudják kiszámolni.

Ha a házépítés önerőből és szocpolból nem valósítható meg, akkor építési kölcsönt is kénytelen felvenni, mert a szocpolhoz is csak akkor juthat hozzá, ha a költségvetés 100%-ban le van fedve. Ha ezt az önerő és a szocpol nem fedezi, akkor az önerő, a szocpol és a kölcsön együttes összegével fedhető le a teljes bekerülési költség.

A kalkulációhoz szükséges adatokat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldheti el. Mindezek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban tudják Önt tájékoztatni az elérhető éptési kölcsönökről, melyek aktuális törlesztő részletét honlapunkon is megtekintheti.

A szocpoligénylésről további részletes leírást talál honlapunkon, illetve a szocpolos építkezéssel kapcsolatban is további információkhoz juthat.

A szocpol- és hitelügyintézést a Hitelnet valamennyi irodájában díjmentesen vállaljuk! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére online, telefonon és személyesen egyaránt!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Anikó szerint:

2014-04-22 - 14:16

Szeretnék érdeklődni, hogy ha szocpol támogatással szeretnénk új házat építeni, és az építkezést – földzsák technológiával – végeznénk, az engedélyezett-e? A kötelező négyzetmétereket figyelembe véve. Köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-22 - 15:03

Kedves Anikó!
A lakásépítési támogatás (szocpol) nyújtását szabályozó kormányrendelet nem tartalmaz a szocpol igénybevételével építhető házak szerkezetére vonatkozó megkötést. Ezzel kapcsolatban esetleg a Kincstárnál vagy a hitelintézeteknél érdeklődhet!

Frigyes szerint:

2014-03-21 - 11:59

Jó estét!
Köszönöm a válaszukat, még lenne egy kérdésem. Ha én házat építenék szendvicspanelből, lehet-e szocpolra? Mert már láttam és halottam is szendvicspaneles házakat, de nem tudom, jár-e arra is a szocpol? Vagy milyen olcsóbb építőanyagokból lehet házat építeni szocpolra? Mert a szendvicspanel olcsóbb, mint a tégla. Tudnának-e nekem választ adni?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-21 - 12:08

Kedves Frigyes!
Az Ön által feltett kérdésére fenti bejegyzésünkben már válaszoltunk. Kérjük, tekintse meg a bejegyzést!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések