Itt vannak a babaváró hiteltámogatás újabb részletei! - Hitelnet.hu

Itt vannak a babaváró hiteltámogatás újabb részletei!

Újabb részleteket ismerhettünk meg a 10 milliós, kamatmentes szabad felhasználású hitellel kapcsolatban! A akár úgy is megkaphatják a teljes támogatást, hogy abból semmit nem kell törleszteniük. Mutatjuk a részleteket!

A babaváró támogatás részletei

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ismertette a 10 milliós bababáró hiteltámogatás részleteit.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Akár törlesztőrészlet fizetése nélkül is igénybe vehető a támogatás

Azoknak a házaspároknak, akik 2019. július elsejét követően, a várandósság 12. hete után nyújtják be hitelkérelmüket, el sem kell kezdeniük a hiteltörlesztést. Ebben az esetben a hitel visszafizetése ugyanis 3 évre felfüggesztésre kerül. Amennyiben a törlesztésmentes időszakban megszületik a második gyermek, úgy újabb 3 évig nem kell törlesztő részletet fizetni, valamint a tőketartozás 30%-a is elengedésre kerül. Ha ebben a 3 éves időszakban megszületik a harmadik gyermek is, akkor a teljes tartozás elengedésre kerül, tehát gyakorlatilag egyetlen forintot sem kell törleszteni a házaspárnak.

3 éves TB jogviszony a házaspár egyik tagja részéről

A kamatmentes hitelre azok a házaspárok lehetnek jogosultak, amelyekben a feleség 18 és 40 év közötti és a házaspár legalább egyik tagjának megvan a minimum 3 év társadalombiztosítási vagy hallgatói jogviszonya. A 3 éves TB jogviszonyba 1 év közfoglalkoztatottság is beszámítható lesz!

Mégis lesz hitelbírálat!

A korábbi hírek még arról szóltak, hogy a kamatmentes kölcsön vonatkozásában csak KHR vizsgálat lesz, jövedelemvizsgálat nem. Mára kiderült, hogy a hitelfelvételnek ugyan lesznek jövedelmi feltételei, de nem lesznek szigorú követelmények, mivel 10 milliós hiteligény esetén is maximum 50 ezer forint lehet a havi törlesztés 20 éves futamidő esetén. Ezek alapján már akár 100.000 Ft-os igazolt nettó jövedelemmel is elérhető lehet a kölcsön.

Utólagos kamat a feltételek nem teljesülése esetén

Az is kiderült, hogy azoknak a házaspároknak, akik önhibájukból nem teljesítik a gyermekvállalási feltételt 5 éven belül, utólagosan is meg kell fizetniük a kamatot. Ők jelenleg mintegy 8%-os kamatfizetésre számíthatnak. Ennek célja a visszaélések elkerülése. Ellenben, ha legalább egy gyermek megszületik 5 éven belül, a kölcsön kamatmentessé válik.

Korábbi házasságra vonatkozó előírások

Gyermektelen házaspárok esetén nem kell majd vizsgálni a korábbi házasságok számát. Ha azonban a házaspárnak van már gyermeke, akkor feltétel lesz, hogy a házaspár legalább egyik tagjának ez legyen az első házassága.

Mely gyermekek lesznek figyelembe vehetők?

  • 2019. július 1. után született vér szerinti és örökbefogadott gyermek
  • 12. terhességi hetet betöltött magzat

Mikortól és hol lesz igényelhető a babaváró támogatás?

A babaváró támogatás iránti kérelmek 2019. július elsejétől 2022. december 31-ig lesznek majd benyújthatók a hitelintézetekhez.

További kérdése lenne?

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére! Kérdését tegye fel online Szakértőinknek!

Utolsó módosítás: 2019. március 11. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Hanna szerint:

2019-03-21 - 20:40

A támogatás igényelhető lesz úgy, mint egy hitelkiváltó? Itt arra gondolok, hogy pl. a házastársaknak maximálisan ki van használva a JTM, és a támogatásból fizetnék ki a kölcsönöket. Tehát ugye a hitelkiváltónál a kiváltani kívánt kölcsönöket nem számolják a JTM-be. Itt ez lehetséges lesz? Vagy sima személyi kölcsönként megy csak rá a hitelbírálat? Mert ugye akkor a pár nem jogosult.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-22 - 12:27

Kedves Hanna!
A hiteligénylésre vonatkozó banki eljárási szabályok még nem ismertek, így ezzel kapcsolatban egyelőre nincs információnk.

Nándor szerint:

2019-03-18 - 19:00

Üdv!
Mindkét házastársnak negatív KHR-esnek kell lennie?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-19 - 23:33

Kedves Nándor!
A házastársak egyike sem szerepelhet negatív információval a KHR-ben.

Erika szerint:

2019-03-17 - 07:22

Üdvözlöm!
Szeretném tudni, hogy mit jelent és hogyan lehet az igényt benyújtani a 2.600.000 forintos támogatási kérelmet 2 gyermek vállalása esetén. Csak a terhesség 12. hete után, vagy a tervezéskor is. Mindenképp házassághoz kötött? 10 éve együttélés nem elegendő?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 13:38

Kedves Erika!
A babaváró kölcsön iránti kérelem már a várandósság előtt is benyújtható. A jogosultságnak alapfeltétele a házastársi kapcsolat. Élettársi kapcsolat esetén – függetlenül annak időtartamától – nem vehető igénybe.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések