Igényelhető félszocpol tetőtér beépítéshez?

Én élettársi közösségben élek 14 éve a párommal,1 gyermekünk van de úton van a 2.gyermek is.Fél szocpolt felvehetünk-e egy családi ház tetőtér beépítéséhez,ha az ingatlant a párom örökölte(25%)ban 4 éve?Köszönöm.
Kérdést feltette: Mónika

Kedves Mónika!

A félszocpolt, mint vissza nem térítendő állami támogatást 2009. július 1-től megszüntették. Jelenleg sem igényelhető, így nem vehető igénybe a tetőtér beépítéséhez.

Az építési munkáltatok elvégzéséhez piaci kamatozású forinthitel vehető fel, melyről Hiteltanácsadóink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Veronika szerint:

2014-08-29 - 14:08

Kedves Cím!
38 éves vagyok, 2 gyermekünk van 14 és 18 évesek. Férjemmel (47 éves) 2009-ben sikerült használt, 2 szobás házat megvásárolni a faluban, ahol addig szülőkkel laktunk. 2012-ben belevágtunk a tetőtér-beépítésbe. Nagyon bizakodtunk, hogy időközben visszahozza a kormány a félszocpolt. A legújabb hírek (pletykák) szerint ismét szó van róla. Úgy tudom, amíg a lakhatási engedély nincs kérve addig lehetne igényelni. Ha korhatárhoz kötik akkor itt is igaz lesz az, hogy ha a támogatott személyek a félszocpolt meglévő gyermekeik után igénylik, akkor rájuk nézve nincsen felső életkorhatára az igénylésnek.
Tisztelettel: Veronika

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-29 - 14:22

Kedves Veronika!
Egyelőre nincs információnk arról, hogy ismét bevezetésre kerülne a félszocpol. Ha lesz is ilyen, annak feltételei (például: életkorhatár), csak a vonatkozó törvény elfogadása és kihirdetése után válnak ismertté. A korábbi években a félszocpol igénylésének meglévő gyermekek esetén is volt életkorhatára.

Csaba szerint:

2012-03-08 - 14:23

A feleségem tulajdona egy 100 m2-es lakás kétharmada.
Két gyerekünk van, a harmadik közös gyerek útban van. A házra nem volt szocpol felvéve soha. Szeretnénk még egy szobát hozzáépíteni. Felvehetjük-e a félszocpolt a három gyerekre? Mennyi most a félszocpol három gyerekre?
Köszi a választ.

Hitelnet szerint:

2012-03-08 - 14:38

Kedves Csaba!
Félszocpol 2009. július 1. óta nem igényelhető.
Jelenleg lakásépítési támogatás vehető igénybe akkor, ha az igénylők új házat építenek vagy újépítésű lakóingatlant vásárolnak.
A lakószobával történő bővítéshez pillanatnyilag lakáscélú jelzáloghitel vehető fel, melyről Hiteltanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltését követően.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések