Hogyan kivitelezhető az építkezés önerő nélkül a 10+10M támogatásból és ÁFA visszatérítésből?

Tisztelt Cím.

Segítségüket szeretném kérni. Minden bankfiók mást mond. Sőt amit egy hónappal ezelőtt biztosra mondtak, most már nem. A 10+10 milliós támogatást + ÁFA visszatérítést szeretnénk igényelni építkezéshez. Van 3 meglévő gyerek. Hitelképesek vagyunk. Van telkünk (megyeszékhely), van építési tervünk. Nincs több önerőnk.

Erre két bank pár hete azt mondta, nem gond, a telek becsült értékének a felét a 10 milliós kedvezményes hitelből kiutalják és abból kezdhetjük az építkezést Mára már csak széttárt karokkal sajnálkoznak.

Hogyan tudunk elindulni az építkezéssel?
Milyen megoldás jöhet szóba? (Van egy tehermentes ingatlanunk, ahol jelenleg lakunk ez + fedezetnek elfogadható a kamattámogatott 10 milliós hitelhez? Kb. 24 milliós költségvetés lenne. A telket is számlásan vettük, aminek 1,6 millió az áfája.

Köszönöm!
Éva

Kedves Éva!

Amennyiben rendelkeznek az építési telekkel, úgy a 24M Ft költségvetésű építkezés – amennyiben a hitelintézet is elfogadja ezt a bekerülési költséget és a jövedelemre, valamint támogatásra vonatkozó további feltételek is teljesülnek – finanszírozható önerő nélkül, a fenti kedvezmények (10 milliós CSOK, adó-visszatérítési támogatás, 3%-os kamattámogatott lakáshitel) igénybevételével.

Ilyen esetben első körben csak a hitelösszeg egy meghatározott mértékét – ez pénzintézettől függ – utalja a bank. A támogatásból a második hitelrész mellett, az elért készültségi foknak megfelelően történik a folyósítás, az ÁFA visszatérítés pedig a benyújtott számlák ÁFA tartalmának megfelelően.

Szükség esetén plusz ingatlanfedezet is bevonható a hitelügyletbe, de van több olyan bankpartnerünk is, ahol elvileg megoldható további ingatlanfedezet bevonása nélkül is a hitelfelvétel.

Első körben azt javasolnánk Önöknek, hogy vegyék fel a kapcsolatot a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodával. Ezt személyesen, telefonon, illetve online adatlapunk kitöltésével egyaránt megtehetik. Az ügylet további részleteinek ismeretében (például: jövedelmi helyzet, igazolt nettó jövedelmek összege, esetlegesen meglévő hiteltartozások havi törlesztő részlete, stb.) Szakértőink személyre szabottan tudják Önöket tájékoztatni, s van lehetőség díjmentes előzetes hitelbírálatra is annak érdekében, hogy kiválaszthassák az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő bankot, illetve hitelkonstrukciót. Ezt követően díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK-, ÁFA-, és hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

György szerint:

2017-01-25 - 15:36

Tisztelt Cím!
Nekünk 3 gyerekünk van és a telket tudjuk megvásárolni, valamint a közüzemesítését. Nincs több pénzünk. Ha a többit generál kivitelező végzi, akkor így tudjuk igényelni az 10+10M Ft-ot?
Bár 500 fős településen lakunk a balavállaltal és a 90 nm családi egyszintes házat kulcsrakészen a kivitelező 14,5M Ft-ért vállalta.
Létezhet az, hogy az értékbecslő nem fogadja el a nm árat?

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-02 - 18:04

Kedves György!
Szakértőink pontos tájékoztatást a további részletek ismeretében tudnak adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések