Házasként mennyi megelőlegező CSOK-ot kaphatunk?

Tisztelt Tanácsadó!

Használt lakást szeretnénk vásárolni. Lakástakarék számlánk az van viszont, mivel a futamidő felénél járunk, így alacsony összeget tudnánk kivenni belőle. (Sajnos ez nem jó nekünk.) Voltunk bankban hitel miatt érdeklődni, de sajnos én még 1 évig szerepelek a BAR listán (kifizetésre került már az összeg, jövő nyáron fog végleg törlődni), így a hitel sem jöhet szóba.

Marad a CSOK. Viszont oda mivel még nincs gyerek, így kérik a házasságot, mert élettársként nem fogadnak el minket. Ha belevágunk a házasságba, lehet esetleg olyanra számolni, hogy még se kapnánk meg a CSOK-ot? Vagy mennyi lenne az az összeg, amit a csok, ha vállalunk gyereket, megadna? Az ingatlan 4 millió forint lenne és kb. mennyit lehetne a csok-ból beletenni? Bankoknál, lakástakaréknál már jártunk.

Van esetleg arra lehetőség, hogy az önkormányzatnál elinduljunk valamerre?

Remélem tudd valami tanácsot adni, előre is köszönöm szépen.
Üdvözlettel.
Marcsi

Kedves Marcsi!

Vállalt gyermek után valóban csak házastársi kapcsolatban igényelhető a CSOK. A CSOK kérelem is elutasításra kerülhet, ha az igénylők nem felelnek meg valamennyi CSOK feltételnek. A használt lakásra vonatkozó CSOK feltételeket IDE kattintva ismerheti meg. Fontos, hogy nemcsak a személyi feltételeknek kell teljesülni, hanem magára az ingatlanra vonatkozó feltételeknek is meg kell felelni. Ezekről bővebben ITT és ITT tájékozódhat.

Használt lakás vásárlása esetén – függetlenül a meglévő gyermekek számától – legfeljebb 2 gyermek vállalására van lehetőség. 2 gyermek után jelenleg 1.430.000 Ft összegű támogatás vehető igénybe. Bankpartnereink egyikénél legalább 6 havi passzív BAR lista esetén megoldható lehet lakásvásárlási hitel felvétele. Elképzelhető tehát, hogy a 4 milliós vételárból fennmaradó összeg egy része banki forrásból finanszírozható. Arról, hogy valóban elérhető-e az Önök esetében ez a hitelkonstrukció, előzetes hitelbírálat után tudunk pontos tájékoztatást adni. Ehhez bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, elsőként töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Az önkormányzati támogatás, illetve kamatmentes kölcsön igénybevételével kapcsolatban a területileg illetékes önkormányzatot kellene felkeresniük.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Betty szerint:

2019-03-27 - 15:57

Az a kérdésem, van 2 gyermekünk, akikre 2007-ben a szocpolt felvettük s vettünk fel új lakás építésére hitelt, amit a mai napig törlesztünk.
Mit tudunk érvényesíteni a család akciótervéből, ha esetleg még építenénk? Gond lenne a meglévő ház s a hitel?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 10:10

Kedves Betty!
Ha legalább egyikük 40 év alatti a megelőlegező CSOK kérelem benyújtásakor, akkor 3. gyermek vállalásával, újabb lakásépítéshez jogosultak lehetnének a 10 milliós CSOK és a korábban kapott szocpol különbözetére, amennyiben a további CSOK feltételek is teljesülnek. Ezekről IDE kattintva olvashat. A meglévő lakástulajdon és fennálló hitel nem zárja ki a jogosultságot. A 3. gyermek születése után igénybe vehető lenne a tartozáscsökkentő támogatás, melynek összege a 2019. július 1. után született 3. gyermek után 4 millió forint. Erről bővebb információt ITT talál.

Betty szerint:

2019-03-27 - 13:14

Üdv!
Érdekelne, hogy házasságban 2 gyermekre megelőző szocpolt vettünk igénybe 2007-ben új lakás építésre valamint lakáshitelt is!
A kérdésem az lenne, ha 3. gyermeket is vállalnánk s esetleg építenénk is, járna-e az új támogatás úgy, hogy van még lakáshitelünk?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-27 - 14:45

Kedves Betty!
Újabb lakáscél esetén 3. gyermek vállalásával CSOK különbözetre lehetnének jogosultak, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Sándor szerint:

2019-01-26 - 20:17

Tisztelt Cím!
Valaki azt mondta nekem, hogy a megelőlegezés működik akkor is, ha mind a ketten 40 évesek vagyunk, múltunk! 2 gyerekünk van és még egyet szeretnénk. A lényeg, hogy 4 éven belül szülessen meg. Használt lakast vásárolnánk. Jó lenne a 2.2 millió! Manapság azért kitolódott a 3 gyerek vállalása!

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-28 - 11:04

Kedves Sándor!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében vállalt gyermek után kizárólag azok a házastársak lehetnek jogosultak CSOK-ra, akinél legalább az egyik fél nem töltötte be 40. életévét a megelőlegező CSOK kérelem benyújtásakor. A magzat a 12. terhességi hét betöltése után meglévő gyermeknek számít. Ha mindketten elmúltak 40 évesek, akkor lehetnek jogosultak 3 gyermek után a CSOK-ra, ha a 3. gyermek legalább 12. terhességi hetet betöltött magzat.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések