Mit tehetünk, ha a fűtés miatt utasítják el CSOK kérelmünket? - Hitelnet.hu

Mit tehetünk, ha a fűtés miatt utasítják el CSOK kérelmünket?

Üdvözlöm.

Használt ingatlan vétele előtt állunk, amire a csokot is igénybe szeretnénk venni a vételárhoz. Az épületben nincs bent a víz, sem egyéb közművek, csak a villany, de azt is fejleszteni kell a bojler miatt. Az önkormányzat tulajdona az ingatlan jelenleg, így abban állapodtunk meg, hogy én teszem az ingatlant a CSOK jogosultságához alkalmassá.

Sajnálatos módon sajátos módon értelmezik a egyedi fűtési módok fogalmát, mert még a kályhát sem tartják alkalmasnak holott kéménybekötéssel rendelkezik. Sőt még a hősugárzót sem, ami falra szerelhető. Természetesen a későbbiekben nem kályhákkal és hősugárzókkal fűteném a lakást hosszú távon, de a jelenlegi fürdőszobánkat is hősugárzó fűti, ami akár elég is lenne, ha az áram nem lenne drága.

Én úgy látom, hogy a bankokat nem is érdekli ez a dolog komolyan, mert amikor azt kértem, hogy az értékbecslőt esetleg megkérdezhetnék, hogy az általam tervezett fűtési módokról mi a véleménye, elzárkóztak a dologtól mondván majd az értékbecsléskor kiderül. Több banknál is voltam már ez ügyben érdeklődni, de csak azt a kormányrendeletet nyomták a kezembe, amit én is megtalálok a neten.

Én ideiglenesen falra rögzített hősugárzót raknék a fürdőbe és a főzőbe is. A többi helyiséget kályha, kandalló fűthetné, amíg nem lesz központi fűtés kiépítve, de gondolom elég, ha látja az értékbecslő a kéménybekötés helyét, nem kell a házat teleraknom kályhákkal, mivel még nem is az enyém és ugye nem is lakik ott senki jelenleg.

A törvényalkotók igazán adhatnának ki részletesebb írást a minimális követelményekről, így nem kellene az embernek feleslegesen agyalni, hogy ugyan mit építsen be az ingatlanba, hogy a CSOKot megkapja végre és az ingatlant meg tudja végre venni és elkezdje az otthonteremtést. Mert én úgy látom, hogy itt ismét a bankok kénye-kedve szerint kell ugrálnunk mikor ezt a pénzt nem is ők adják, hanem az állam. Inkább csak lefölözik azt.

Köszönettel.
Imre

Kedves Imre!

Az elfogadható fűtési módokról a Pénzügyminisztérium korábban kiadott egy állásfoglalást. Ezt IDE kattintva tekintheti meg. Az egyes fűtési módok elfogadhatóságáról IDE kattintva tájékozódhat.

Amennyiben fentiek teljesítése ellenére a hitelintézet elutasítja az Önök CSOK igénylését, úgy az elutasítás írásbeli kézhezvételétől számított 15 napon belül a területileg illetékes járási hivatalhoz fordulhatnak kérve a jogosultság megállapítását.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. január 15. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések