Melyek a fürdőszobára vonatkozó CSOK feltételek? - Hitelnet.hu

Melyek a fürdőszobára vonatkozó CSOK feltételek?

Jó napot!

Csokra szeretnénk lakást venni. 3 gyerekre kapnánk 2.2 millió forintot plusz 600.000 Ft részletben lenne fizetve.

A kérdésem az lenne, hogy ha jön az értékbecslő szemrevételezni, mivel az ingatlan kályha és kandalló fűtéses, de per pillanat üresen áll, vagyis nincs benne sem kályha, sem kandalló, kell hozatnunk a lakásba kályhákat? Azt az infót kaptam, hogy mire jön az értékbecslő be kell állítanunk 3 kályhát (2 szoba + konyha), valamint a fűrdőben nincs fűtés, oda mit tegyünk és hogyan? Gondoltunk egy falra felszerelt hősugárzóra, de az lehet konnektorba bedugós vagy hálózatra kell kötni? Vagy infrapanel?

Illetve mik azok a követelmények, amiket kérhet a bank a szemrevételezéskor? Például van zuhanytálca, de nincs sem zuhany, függöny, sem kabin, valamint mivel csak felújítva lett, lakva nem, nincsenek a csapok felszerelve sem a konyhában, sem a fürdőben. A wc tartály is dobozban várja a beszerelést.

Tud valaki segiteni ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel.
Alexandra

Kedves Alexandra!

A használt lakásra vonatkozó CSOK igénylés úgy működik, hogy a hitelintézet a CSOK összegét a vételár utolsó részeként folyósítja az eladó részére. Az utalásra csak akkor kerülhet sor, ha a vevő az önerőt már maradéktalanul megfizette az eladó részére. Arra tehát nincs lehetőség, hogy a bank kifizeti a CSOK-ot az eladónak, Önök pedig ezt követően részletekben fizetik meg a fennmaradó vételárrészt. Elsőként a 600.000 Ft-ot kell megfizetniük Önöknek.

Az ingatlannak megfelelő, működő fűtéssel kell rendelkeznie az értékbecslő helyszíni szemléjekor. Arról, melyek az elfogadható fűtési módok és melyek azok, amelyek nem teljesítik a CSOK feltételeket, IDE és IDE kattintva tájékozódhatnak. A fali hősugárzó megfelelő lehet, de a falra felrögzített mobil hősugárzó nem. A falra szerelt infrapanel – konnektorba vagy hálózatba kötött – szintén megfelelő.

A fürdőszobában feltétel a kád vagy zuhanyzó és csap is. Kell vízvételi lehetőségnek lenni. Szükséges járólap és csempe – ez utóbbi kádhoz, zuhanyzóhoz, csaphoz. A konyhában szintén feltétel a vízvételi lehetőség. Szükséges megfelelően működő wc is.

Utolsó módosítás: 2019. június 21. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések