Konyhabútor nélkül is CSOK képes lehet a ház? - Hitelnet.hu

Konyhabútor nélkül is CSOK képes lehet a ház?

Tisztelt Hitelnet.

Évek óta próbálom a CSOK-ot igénybe venni. Mindig falakba ütköztem. Újabb és újabb feltételek. Most újra neki indulunk. Hátha… Megtaláltuk álmaink házát. De! Megint a de. Az ingatlan Eszközkezelő tulajdonában van.

Kértünk tanácsot hitelügyintézőtől. Az ő elmondása szerint tulajdonképpen minden feltételnek megfelelünk, de kéne egy konyhaszekrény a konyhában, mert anélkül szobának minősül és az értékbecslő nem fog rábólintani. Most komolyan? Adva van egy összkomfortos családi ház, ami nincs bebútorozva. Miért is lenne, ha a tulajok nem lakják? Szerintük vegyek egy konyhaszekrényt. Miért is? Kinek? Egy olyan házba, amit lehet meg se kapok? Nem értek semmit. Önnek mi a véleménye?

Eszközkezelőtől érdemes házat venni?

A másik gondom a gyerekeim. Az apjukkal nem voltam összeházasodva, így semmilyen papírt nem tudok felmutatni, hogy miért vannak velem. Se válási papír, se gyermekelhelyezési, se tartásdíj.
Ezen is elcsúszhatok?

Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Ildikó

Kedves Ildikó!

Eszközkezelőtől történő lakásvásárláshoz is igénybe vehető a CSOK. Ennek menetéről az Eszközkezelő pontos tájékoztatást tud adni Önnek.

A konyhában mindenképpen szükséges vízvételi és főzési lehetőségnek lenni. Információink szerint CSOK képes lehet a konyha abban az esetben is, ha csak a bútor hiányzik belőle. Mivel azonban pénzintézetenként eltérő elvárás lehet ezzel kapcsolatban, javasoljuk az érintett hitelintézettel történő egyeztetést a kérdésben.

Abban az esetben, ha volt élettársak egyike igényel CSOK-ot a közös gyermekek után, nem követelmény a gyermekelhelyezésről szóló jogerős bírósági határozat benyújtása. Ebben az esetben az a fél lehet jogosult a gyermekek után a kedvezményre, akikkel a gyermekek – lakcímkártyával igazoltan – közös lakcímen élnek a támogatás iránti kérelem benyújtásakor és a támogatott ingatlanba is együtt költöznek.

A használt lakásvásárlásra vonatkozó további CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Amennyiben a lakásvásárláshoz kölcsönt is szeretne felvenni, Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást az elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási konstrukciókról. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Az aktuális törlesztő részletekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Irodáinkban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is díjmentesen vállaljuk!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2018. november 16. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Szabolcs szerint:

2019-02-28 - 10:23

Új lakás vásárlás előtt állok, melyre szeretnénk igényelni három gyerekünk után a CSOK-ot. Az építtetővel jelenleg előszerződésünk van, a lakás műszaki átadása (végleges szerződés) jövő hónapra ütemezve. Az építtető nem bútorozza, illetve gépesíti a “főzésre alkalmas” helyiséget, illetve bizonyos problémák miatt mosdókagylók sem szerel be a “tisztálkodásra alkalmas” helyiségbe (kiállások megvannak a későbbi beszereléshez). Ellenben tisztálkodásra alkalmas, működőképes fürdőkád (csapteleppel) és külön zuhanyzó is van.
Kérdésem az lenne, hogy jelen szabályok szerint a főzésre alkalmas helyiségben lévő teljes üresség, illetve a mosdókagylók hiánya jelenthet gondot a CSOK igénylésénél?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-28 - 12:51

Kedves Szabolcs!
A konyhában mindenképpen szükséges vízvételi és főzési lehetőségnek lenni. CSOK képes lehet azonban a konyha abban az esetben is, ha csak a bútor hiányzik belőle. Mivel azonban pénzintézetenként eltérő elvárás lehet ezzel kapcsolatban, javasoljuk az érintett hitelintézettel történő egyeztetést a kérdésben. Információink szerint a fürdőszobában szintén elvárás a mosdó is.

Zsuzsanna szerint:

2018-11-30 - 17:16

Üdvözlöm!
A kérdésem a következő.
Építési telekre, telekre lehet igényelni a CSOK-ot? Vagy csak akkor, ha van rajta ingatlan is?
Köszönettel:
Zsuzsanna

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-04 - 10:57

Kedves Zsuzsanna!
Magának a teleknek a vásárlására nem igényelhető a CSOK. Amennyiben építési telket vásárol, akkor az arra történő lakásépítéshez igényelhető a kedvezmény. Ennek a feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.
Továbbá használt lakóingatlan vásárlásához és bővítéséhez vehető igénybe a támogatás. Nem mindegy tehát, hogy az adott telken milyen megnevezéssel szerepel egy ingatlan. Kizárólag lakóházként vagy lakásként nyilvántartott ingatlan fogadható el.

Andrea szerint:

2018-11-19 - 19:58

Tisztelt Hitelnet Szakértők!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az LKE-5 besorolású használt ingatlan vásárlásához igénybe vehető-e a CSOK?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-21 - 10:08

Kedves Andrea!
Ha az ingatlan tulajdoni lap szerinti megnevezése lakóház vagy lakás, úgy a CSOK igényelhető, amennyiben az ingatlan a további CSOK követelménynek is eleget tesz. Ezekről IDE és IDE kattintva tájékozódhat. A fűtési móddal kapcsolatos előírásokról részletes tájékoztató ITT olvasható.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések