Jár a CSOK, ha a szülői ház a hitel fedezete? - Hitelnet.hu

Jár a CSOK, ha a szülői ház a hitel fedezete?

Üdvözlöm!

A lehetőségeimre lennék kíváncsi! Jelenleg kismama vagyok, januártól leszek GYED-en! Azt szeretném megtudni, hogy egyedül kaphatok-e lakáshitelt, illetve CSOK-ot úgy, hogyha édesanyám háza kerülne jelzálog alá!?

Valamint még egy kérdés! Ha a párommal vennénk fel közösen, akkor én lehetek-e az adóstársa ilyen feltételekkel és egy kb. 10-12 milliós értékű háznál mennyi önerőt kellene letennünk?

Köszönöm szépen előre is válaszát!
Üdvözlettel: Eszter

Kedves Eszter!

A gyedet önálló jövedelemként egyik pénzintézet sem fogadja el során. Csak gyeddel tehát nem oldható meg a . Továbbá élettársak, házastársak kizárólag együttes igényléssel lehetnek jogosultak CSOK-ra. A hitelügyletbe szintén kötelező bevonni az igénylő élettársát, házastársát.

Lakásvásárlási hitel és CSOK felvétele párjával közösen lenne megoldható. Ha párja rendelkezik jövedelemszerző tevékenységgel, melyből rendszeres, igazolható jövedelme származik, akkor ő lehet a hitelügylet adósa. Alkalmazottak esetén legalább 3 hónapos munkaviszony szükséges, ahol a munkavállaló már nincsen próbaidőn. Vállalkozó esetén legalább egy lezárt ügyleti évvel kell rendelkeznie a hiteligénylőnek. Ön adóstársként kerülhetne bevonásra. A gyedet kiegészítő jövedelemként figyelembe veszik a bankok jövedelemvizsgálat során.

Azt, hogy mennyi önerő szükséges, több tényező is befolyásolja. Meghatározó a kettejük együttes igazolt jövedelmének összege. Lényeges az, hogy rendelkeznek-e esetleg már meglévő hitellel, hitelkerettel, hitelkártyával. Ha igen, akkor annak havi törlesztő részletével is kalkulálni kell a jövedelemvizsgálat során. A maximálisan felvehető hitelösszeget befolyásolja a vásárolandó, illetve fedezetként felajánlott ingatlan területi elhelyezkedése, értéke, stb. Az önerőre vonatkozó kérdésére előzetes után tudnak pontos választ adni Szakértőink. Ehhez bővebb információkra lenne szükség. Ehhez elsőként online adatlapunkat kellene kitöltenie.

A CSOK jogosultságnak további feltétele élettársak igénylése esetén, hogy a vásárolandó lakásban mindkét fél tulajdonrészt szerezzen. Ennek megfelelően a CSOK-kal vásárolandó lakásban mindkettejüknek tulajdonjoghoz kell jutni. A támogatást biztosító jelzálogjogot is erre az ingatlanra jegyzi be a bank, s a fedezeteként is elfogadható. A használt lakásra vonatkozó további CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

A lakáshitelek aktuális törlesztő részletét ITT ismerheti meg. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2018. október 05. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések