Jár a CSOK, ha a ház részben vályog és belmagassága 2,5 m alatti? - Hitelnet.hu

Jár a CSOK, ha a ház részben vályog és belmagassága 2,5 m alatti?

Üdv!

Elnézést, de a napokban a munka meg a sűrű program miatt nem nagyon vagyok elérhető, így első körben leírnám nagyjából a dolgot, ami érdekelne.

Adott egy ház, helyileg Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Kisújszálláson, amit meg szeretnék venni. Kb. 3M Ft a vételár, 100 nm, vályog, viszont van vízszigetelése, téglával aláfalazva valamint egy része tégla építésű. Ami problémát okozhat, hogy nem tudom pontosan megvan-e az előírt 2,5 méter belmagasság. Így csok felvételére nem biztos, hogy alkalmas lenne.

Rólam annyit, hogy dolgozom, próbaidőn már nem vagyok. Jelenlegi párommal egyenlőre nem vagyunk sem házasok, sem élettársak, viszont van két gyermekem, akik után ha lehetne vennék igénybe támogatást. Elvileg -es sem vagyok, valamint hitelem is nagyon kevés van, nem éri el az 500 000 Ft-ot. Viszont önerőm sincs egyenlőre, költözni meg egyre sürgősebb lenne a jelenlegi lakóhelyünkről.

Kérdésem az lenne, hogy tudna-e bármilyen megoldást javasolni erre a helyzetre, valamint ha lakáshitelről van szó, megoldható-e egyszerre a vásárlás és az összeg egy része felújításra is?

Köszönöm a válaszát előre is!
Katalin

Kedves Katalin!

Használt lakás vásárlás esetén a CSOK alkalmassághoz elegendő, ha – az OTÉK 1. melléklet 46. pontjának megfelelően – az ingatlan 1,90 méter belmagasságú. Ha azonban a CSOK igénylés kölcsönfelvétellel párosul, úgy a belmagasságra vonatkozó adatokat előzetesen egyeztetni szükséges. Hitel igénybevétele esetén ugyanis – pénzintézettől függően – továbbra is elvárás lehet a 2,5 méteres belmagasság. Erről bővebb információt IDE kattintva talál.

A családi állapotról a CSOK kérelemben nyilatkozni szükséges. Ha Ön úgy nyilatkozik, hogy , akkor a támogatás igénybevételével vásárolandó házban csak Ön szerezhet tulajdonjogot. Ellenben élettársak kizárólag együttes igénylés esetén lehetnek jogosultak a kedvezményre, s a célingatlanban mindkettejüknek tulajdonrészt kell szerezniük. Az Ön két gyermeke után mindkét esetben igényelhető a CSOK.

3 millió forint értékű, illetve vályog falazatú ingatlant nem minden pénzintézet fogad el fedezetként. Így az ügyben feltétlenül előzetes egyeztetést és az előzetes elvégzését javasoljuk. Ehhez első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést díjmentesen vállaljuk!

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2018. december 19. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Bálint szerint:

2019-01-18 - 16:39

Üdv.
Nekem az volna kérdésem, hogy volna egy ház, ami kb. 65 m2 és 2 szoba, 1 konyha és 1 fürdőszoba van.
3 gyerekre így lehetne igényelni a csokot?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-21 - 10:28

Kedves Bálint!
A megadott információk alapján sajnos nem tudjuk megmondani, hogy adott ingatlan biztosan megfelel-e a CSOK feltételeknek. Az ingatlannal szemben támasztott követelményekről IDE és IDE, a fűtési móddal kapcsolatos előírásokról IDE és IDE kattintva tájékozódhat.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések