Hova fordulhatunk, ha a bank hátráltatja CSOK kérelmünk befogadását? - Hitelnet.hu

Hova fordulhatunk, ha a bank hátráltatja CSOK kérelmünk befogadását?

Tisztelt Szakértő!

Párommal ez év júniusában kinéztünk egy újépítésű házat, amit júliusban le is foglalóztunk. Az adásvételi aláírása után (07.11.) már mentem is megigényelni a csok-ot (2,6M Ft). Októberre vártuk 2. babánkat, azóta meg is született.

Hitel nem szerettünk volna, önerőnk több mint 30% volt, a fennmaradó összeget LTP vel oldottuk meg. Viszont a csok-ot azóta sem sikerült beadni, a gyerekek, a párom és az én papírjaim rendben vannak, viszont a házhoz kapcsoldó papírok listája folyamatosan módosul. Pl. szeptemberben kértek módosítást az adásvételi szerződésre, majd most, november közepén is kértek módosítást, teljesen más okból kifolyólag. Úgy érezzük addig húzzák az időt, míg ki nem futunk a határidőből. 4 hónapja és 10. napja nem bírják befogadni igényünket.

Kérdésem, hova fordulhatunk problémánkkal?

Válaszát előre is köszönöm.
Mónika

Kedves Mónika!

Minden banknak van egy olyan tájékoztatója, amely tartalmazza az adásvételi szerződéssel szemben támasztott követelményeket. Ez minden bank honlapján elérhető, illetve a hitelintézetek papír alapon is át tudják adni ügyfeleiknek. Nem tudjuk, Önök kaptak-e ilyen tájékoztatót. Ha ez alapján kerül megírásra vagy módosításra az adásvételi szerződés, akkor annak megfelelőnek kell lenni.

Arra is figyelni kell, hogy a CSOK igényléshez szükséges TB jogviszony igazolás a kérelem befogadásakor nem lehet 30 napnál régebbi. Ha már 4 hónapja folyamatban van kérelmük befogadása, akkor valószínűleg ez is lejárt időközben. Ezt az igazolást az egészségbiztosító díjmentesen ki tudja adni újra néhány nap alatt.

2018. március 15. óta a köztartozás mentességet igazoló NAV igazolást, valamint a büntetlen előéletet igazoló erkölcsi bizonyítványt már nem szükséges papaír alapon benyújtani. Ezen feltételek teljesüléséről a CSOK kérelemben is lehet nyilatkozni. Ha Önök ezeket a dokumentumokat is beszerezték esetleg papír alapon és szintén lejárt, nem probléma. Ezeket nem szükséges ismét kikérni.

Elsőként mindenképpen az érintett fiókkal kellene egyeztetni a támogatás iránti kérelem mielőbbi befogadásáról. Amennyiben az ügyintézést kifogásolják, a fiókvezetőhöz fordulhatnak. A pénzintézettel kapcsolatos panasszal az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához foruldhatnak.

A CSOK igényléshez szükséges dokumentomokról IDE kattintva tájékozódhatnak.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2018. november 27. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések