Hány napig érvényes az OEP igazolás CSOK igénylésnél? - Hitelnet.hu

Hány napig érvényes az OEP igazolás CSOK igénylésnél?

Utolsó módosítás: 2017. október 12. csütörtök

Szép napot.

Nekünk olyan problémánk van, hogy voltunk megnézi az ingatlant. Az ingatlan vételára 2.500.000 Ft. 3 gyerekre szeretnénk igényelni használt lakásra a csokot. Ebből van egy megszületett gyermekünk, egy éves és van egy magzat, ami 11 hetes. Voltunk a tulajjal az ügyvédnél, megtörtént az adásvételi szerződés. Megvan az OEP igazolás, a nullás NAV igazolás. Múlt hét csütörtökön adtam fel elsőbbségivel az erkölcsi bizonyítványokat, az kb. két hét mire leérkezik. Az egy éves kislányunknak a személyi igazolványa is két hét mire leér.

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

A kérdésem a következő lenne: Október 19.-én elvileg megérkeznek ezek az igazolások. Ha október 20.-án tudom beadni ezeket bírálatra, az OEP igazolást október 3.-án adtak ki, tehát ha október 20.-án adom be a papírokat, akkor még el tudjak bírálni, hogy az OEP igazolás már csak két hétig érvényes? Azt hittük, hogy az energetikai tanúsítvánnyal és az adásvételi + OEP igazolással be lehet adni addig, amíg nem érkeznek meg az iratok.

Feleségemnek kell majd a várandós gondozási kiskönyv és a lelet. Nem tudom, hogy szükséges-e a Mák igazolás. Vagy ezt a bank mondja, hogy kell-e, de nem vettünk igénybe egy gyerekre csokot. Azt mondták a bankban, hogy a vállalt gyerekről ők adnak majd egy nyilatkozatot. A tulajdoni lapot sem tudom, hogy ők bankon keresztül kérik vagy azt is ki kell kérnem és a térképmásolatot. Sajnos semmilyen felvilágosítást nem kaptunk efelől és így ezen idegeskedünk, hogy megvan-e minden papír, hogy be tudjuk adni bírálatra.

Köszönettel.
J.

Kedves J!

Az OEP igazolás a kérelem benyújtásakor nem lehet 30 napnál régebbi, tehát az október 3-án kiadott OEP igazolással november 2.-áig befogadható a CSOK kérelem és elvégezhető a bírálat. CSOK igényléshez az energiatanúsítvány benyújtása nem szükséges. Az energiatanúsítvány számát elegendő az adásvételi szerződésben feltüntetni.

Mivel megelőlegező CSOK-ot is igényelnek, ezért szükséges a területileg illetékes járási hivatal igazolása arról, hogy az egyéb lakáscélú állami támogatásról szóló jogszabályok alapján lakásépítési kedvezményt megelőlegező kölcsönszerződéssel nem rendelkeznek. Ha a kérelem benyújtásakor felesége már betölti második gyermekükkel a 12. terhességi hetet, akkor a magzat meglévő gyermeknek számít CSOK szempontjából. A betöltött 12. terhességi hetet a várandósgondozási könyvvel szükséges igazolni.

A tulajdoni lapot és térképmásolatot a bank le tudja kérni a TAKARNET rendszerből.


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Partnereink