CSOK vagy Fundamenta jelzálogjog állhat első ranghelyen? - Hitelnet.hu

CSOK vagy Fundamenta jelzálogjog állhat első ranghelyen?

Jó napot kívánok!

Én olyan probléméval keresm fel önt, hogy párommal lakásvásárlásba vagyunk 2018.06.10. óta. Már a hitelt meg is kaptuk a Fundamentától, a tulaj már meg is kapta. Tehermentesítve lett a ház, mivel jelzálog volt rajta. Most a CSOK-ot intézzük az OTP Banknál, de már benne vagyunk 3 hónapja. Egyszerűen nem szeretnék nekünk kifizetni a 600.000 Ft-ot, ami a közös gyermekünk után járna. Mindig mindenbe belekötnek. 5 adásvételi szerződést írtunk a CSOK miatt. Egyszerűen mindenbe belekötnek. Amit egyszer már elfogadtak, azt újra visszadobják, hogy nem jó…

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Jelenleg abba kötöttek bele, hogy felújításra is vettünk egy bizonyos összeget és az nem úgy szerepel a Fundamntától kapott kiutalási bizonylatban, hogy felújításra kapjuk, de a szerződésben fel van tüntetve feketén fehéren, hogy felújításra vettük fel. Bemutattuk az ügyvédünk általt kiutalt összegekről a bankszámla kivonatot, hogy azt a bizonyos összeget mi kaptuk meg. Rendben volt. Megint ültek rajta egy hétig.

Most a rangsor csere a problémájuk, hogy CSOK-nak kell első helyen lennie. Kérjünk papírt a Fundamentától, hogy beleeggyeznek a cserébe. Nem értjük, mindig újabb és újabb dolgok kernek elő, ami már előtte megfelelt. Az ingatlan függőben tartása a holnapi napon lejár. Nem tudjuk, mikor lesz ennek vége, hogy végre megkapjuk a CSOK-ot. A fundamentás ügyintézőnk felhívta a figyelmünket, hogy direkt húzzák az időt, hogy kicsússzunk a Fundamentás szerződésben szereplő dátumból, ameddig be kellene jelentenünk magunkat. És ha kicsúszunk, akkor elesünk az állami támogatástól és vissza kell fizetnünk a Fundamentának.

Teljesen tönkre megy már a családunk a sok idegben és várakozásaban.
Segítségét előre is köszönöm, hogy kihez fordulhatnánk, aki segít megoldani a dolgunkat! (Sajnos az ügyvédünk nem tud semmit és semmiben segíteni…)

Tisztelettel.
Erika

Kedves Erika!

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a támogatást biztosító jelzálogjog ranghelyét kizárólag a családi otthonteremtési kedvezménnyel érintett lakás vásárlása érdekében felvett lakáscélú hitelintézeti, illetve lakás-takarékpénztári kölcsönt, valamint az építkezés helyéül szolgáló építési telek megvásárlására felvett hitelintézeti, illetve lakás-takarékpénztári kölcsönt biztosító jelzálogjog előzheti meg.

Fentiek alapján nem értjük, miért kéri az OTP Bank a CSOK-ot biztosító jelzálogjog első ranghelyre történő bejegyzését. A kormányrendelet alapján a lakás-takarékpénztári kölcsönt biztosító jelzálogjog megelőzheti a CSOK-ot a rangsorban. A témában további bejegyzés ITT olvasható.

Az ügyben a területileg illetékes járási hivatal álláspontját kérhetik.

Utolsó módosítás: 2018. december 18. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések