CSOK hitel nélkül, aktív KHR-rel jár? - Hitelnet.hu

CSOK hitel nélkül, aktív KHR-rel jár?

Üdvözlöm!

Rossz a helyzet. 2 gyermekünk van, házasok vagyunk. Feleségemnek 1db passzív és 1db aktív, nekem jelenleg 2 db aktív tartozásom van a KHR-ben. Mindent rendesen fizetünk több, mint egy éve, de hitel így is kizárva. A csok a kezdetek óta nem tiszta a számunkra és azóta sok-sok változás volt. Jelenleg is változni fog az ltp megszüntetésével.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

A kérdés az, hogy kaphatunk csokot 2 gyerekre használt lakásra KHR miatt hitel nélkül? Biztosítási viszonyom rendben és a feleségemnek is. Hosszú ideje.
Ha igen, mennyit?
Milyen lakásra, házra?

Vidékiek vagyunk, azok is maradnánk. Budapesthez közel, egy 5 ezer fő alatti településen.

Válaszukat előre is köszönöm.
Márk

Kedves Márk!

A CSOK jogosultságot nem befolyásolja a KHR információ. Amennyiben az igénylő a családi otthonteremtési kedvezmény mellé kölcsönt nem kíván felvenni, akkor a bankok a támogatott személyek KHR státuszát nem vizsgálják. Önök – aktív és passzív KHR státuszuk ellenére – tehát jogosultak lehetnek a támogatásra, ha minden további CSOK feltételnek megfelelnek. A használt lakás vásárlására igényelhető CSOK előírásokról IDE kattintva tájékozódhatnak.

A CSOK összege két gyermek után, használt lakásra igényelt támogatás esetén jelenleg 1.430.000 Ft. Információink szerint azonban a közeljövőben változni fog a támogatási összeg. Ötezer fő alatti települések esetében a támogatási összeg emelkedése várható. Ennek összegéről még nincs pontos információnk. Amennyiben megtörténik az ezzel kapcsolatos bejelentés, honlapunkon be fogunk számolni róla.

A támogatás igénybevételével vásárolandó ingatlan lakóház vagy lakás megnevezésű kell, hogy legyen. Ezen túlmenően az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

Rendelkeznie kell

  • 12 négyzetmétert meghaladó alapterületű lakószobával és főzőhelyiséggel – ennek hiányában további, legalább 4 négyzetméter alapterületű, a főzést lehetővé tevő, önálló szellőzésű lakótérrel, térbővülettel -, továbbá fürdőhelyiséggel és WC-vel,
  • közműves villamos energia szolgáltatással,
  • egyedi fűtési móddal,
  • közműves szennyvízelvezetéssel, vagy ha nincs a településen (településrészen) közműves szennyvízelvezetés, a szennyvíz tisztítása és elhelyezése egyedi szennyvízkezelő berendezéssel vagy tisztítómezővel ellátott oldómedencés műtárggyal vagy időszakos tárolása egyedi zárt szennyvíztárolóban történik, és
  • közműves ivóvíz-szolgáltatással, vagy ha a településen (településrészen) nincs közműves ivóvíz-szolgáltatás, a telken ivóvíz minőségű vizet szolgáltató kút van.

Arról, hogy a célingatlannal szemben milyen egyéb elvárások vannak, IDE kattintva tájékozódhat.

Utolsó módosítás: 2018. október 31. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Mariann szerint:

2018-11-09 - 08:53

Értem. Esetleg arra van lehetőség, hogy Édesapám vesz fel jelzáloghitelt arra a házra, ami a mi nevünkön lesz csok vásárlással?

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-09 - 11:22

Kedves Mariann!
Ha Édesapja venné fel a hitelt, akkor is be kellene vonni Önöket a hitelügyletbe a tulajdonjog miatt, ahol a negatív KHR információ szintén kizáró ok lenne. Esetleg másik ingatlanra tudna felvenni Édesapja szabad felhasználású jelzáloghitelt. Ha ez megoldható, Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető hitelkonstrukciókról! Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat!

Mariann szerint:

2018-11-08 - 17:28

Üdvözlöm.
Használt lakást szeretnénk vásárolni, 3 gyerekre. Aktív KHR listások vagyunk párommal. Jelzáloghitelt tudunk felvenni, ha van tiszta adóstárs?
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-09 - 08:46

Kedves Mariann!
Aktív KHR esetén sajnos adóstárs bevonásával sem lehetséges a hitelfelvétel. Ez esetben csak a gyermekek után járó támogatás igénybevételére van lehetőség, ha a vételár kiegyenlítéséhez szükséges további összeg más forrásból finanszírozható.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések