Az adótartozás kizárja a falusi CSOK igénybevételét? - Hitelnet.hu

Az adótartozás kizárja a falusi CSOK igénybevételét?

Jó napot!

Érfeklődöm, hogy a falusi csok igénybevehető-e, ha én 47 éves vagyok, élettársam 41 éves, de 22 éve élettársi viszonyban vagyunk. Továbbá 2005-ben az úgymond szocpolt vettük igénybe 2 millió 3 százezret használt lakásra. Akkoriban nem volt semmihez kötve, ez igaz mint most. Közben a szocpol már lejárt, amit töröltettem is. A házat a 6 gyermek nevére írattam, de sem tulajdonosok nem vagyunk, sem haszonélvezők. Azóta az idősebb fiam részéről megterhelték az ingatlant közel 1 millióval. Így a többlet csok igényelhető-e korszerűsétésre, illetve felújításra?

De van nekem is adótartozásom jó pár millió, de a páromnak meg csak 87 ezer Ft! Aztán még azt kérdezném, hogy azonkívül, amit ide leírtam, nekem megvan a tb jogviszonyom olyan értelemben, hogy ápolásin vagyok és ebből kifolyólag kapok 50 ezret már jó pár éve. De a párom hallássérült, azaz fogyatékkal él, illetve végleges rokkant nyugdíjas, amiről határozat is van több mint 15 éve. Jelenleg 63 ezer rokkantságit kap, de árvaellátás címén, plusz 21.600 Ft fogyatékossági támogatást. Mindketten a KHR-ben vagyunk negatív listán, de büntetlen előéletűek vagyunk!
Azt kérdezném, hogy ezek alapján igényelhetnénk-e a többi összeget, mert tulajdonképpen a tb jogviszonyunk megvan. Csak, amiket leírtam, hogy azok alapján igényelhetnénk-e a többlet csokot?

Azt még elfelejtettem leírni, hogy akikre felvettük anno a szocpolt gyerekekre 4 fő volt, azok közül már 3 nagykorú, de azóta a 4 után még született 2 gyermek, akikre máig nem vettük igénybe egyáltalán szocpolt, azaz a mostani néven most már csok. Amelyikre már igénybe vettük, az még nem nagykorú, csak az ő ráeső többletre értem és az a két kis kiskorúakra, akikre még semmilyen szinten nem igényeltük még!

Még azt kérdezném, hogy van a felnőttkorú gyermekem, aki házasságban él 1 kiskorú 11 hónapos kicsiük van, de, ha vállalnak még egy kicsit, ilyenkor a 2019. júliusi csoknak mik a teljes feltételei? De büntettve még sosem voltak, adótartozásuk sincs, s 2019. április 13-ától dolgozik bejelentve és igaz, hogy nem számlára kapja, hanem kézbe, de a keresete nettóban 149 ezer Ft.

Megtennék, hogy a kérdéseimre választ adnának? Tudom, hogy sok, de csak így tudtam leírni!
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Antal

Kedves Antal!

A leírtak alapján (adótartozás, célingatlan tulajdonviszonyai) sajnos nem lesznek jogosultak igénybe venni a támogatást korszerűsítésre, felújításra akkor sem, ha az ingatlan falusi CSOK által érintett településen található.

A várhatóan július elsejétől igényelhető falusi CSOK eddig ismert részleteiről IDE kattitnva tájékozódhatnak. Bővebb információnk minderről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után lesz. Erről honlapunkon is be fogunk számolni!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. május 09. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések