A CSOK rendelet előír minimális ingatlanértéket használt lakás vásárlásakor? - Hitelnet.hu

A CSOK rendelet előír minimális ingatlanértéket használt lakás vásárlásakor?

Jó napot!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy használt lakást szeretnénk vásárolni a férjemmel. Fundamentás hitelt igényeltünk, ami mellé a csokot is meg szerettük volna igényelni 2 gyerekre (Egy gyerek már úton van, 36 hetes terhes vagyok!) A hitelt el is fogadták, már csak a Csokra vártunk. Viszonylag elég hamar kijött az értékbecslő, már csak az volt a baj, hogy a konyhában nem volt vízvételi lehetőség, csak a közvetlen fürdőben. 3 hetet vártunk az eredményre, ami végül sikeresnek tűnt, elfogadták, de 4,5 millióra értékelték a konyha miatt, hogy ott nem volt vízvételi lehetőség, majd ezt követően felhívtak, hogy nem jó a szerződés, mert nem tartalmazza, hogy ha nem kapunk annyi csokot, akkor azt önerőből pótoljuk.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Érdekes volt, hiszen 3 hét alatt ez senkit sem zavart és ahogy egyből megkaptuk az értékbecslés eredményét, ők ezzel jöttek, na mindegy, ezt kijavítottuk, pénteken leadtuk nekik és meglepő módon hétfőn reggel már jött is a válasz, hogy ez így nekik nem jó, szóval, hogy beszéljük meg az értékbecslővel, hogy ha bevezetjük a vizet, akkor felértékelnék-e 5,5 millióra, hiszen csak akkor kapunk két gyerekre csokot, ha 5,5 az értéke. Gondoltuk ez nagyszerű, fel is hívtuk az értékbecslőt, aki furán állt a dologhoz, hiszen a vételárat nem haladhatja meg az értékbecslés, ami 5 millió forint.

Na most nekem ez lenne a kérdésem, hogy egyáltalán ilyen van, hogy 5,5 milliónak kell lennie a becsült értékének 2 gyermek esetén?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Cintia

Kedves Cintia!

A CSOK rendeletben a célingatlan értékére vonatkozóan csak olyan előírás van, hogy “a lakás vételára nem haladhatja meg a 35 millió forintot. A lakás vételára legfeljebb 20 százalékkal haladhatja meg a hitelintézet által megállapított forgalmi értéket”. Minimális értékre vonatkozó előírást nem tartalmaz a rendelkezés.

Ami azonban a közművesítettsége illeti, úgy tudjuk, hogy a CSOK igénybevételével finanszírozni kívánt lakóingatlan konyhájában a vízvételi és főzési lehetőség előírás. Információink szerint, ha a konyhában nincs vízvételi lehetőség, az ingatlan nem felel meg a CSOK feltételeknek.

Utolsó módosítás: 2018. március 12. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Hajnalka szerint:

2018-04-18 - 14:43

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy használt lakóingatlanra (családi ház) szeretnénk CSOK-ot igényelni. A vételár 45 millió Ft, mert hatan vagyunk a családban, vidéki városban lenne a ház, de muszáj a nappalival együtt 5 szoba.
Életvitelszerűen csak 2 gyermek él velünk a férjemmel. Tehát 4-en élünk együtt. Önrészként 20 millió Ft-ot tudunk fizetni, a CSOK lenne és a többi jelzáloghitel.
Mehetne így a kérelmünk?

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-19 - 11:01

Kedves Hajnalka!
A CSOK igénybevételével vásárolandó használt lakóingatlan vételára nem lehet több 35 millió Ft-nál. A 45 millió Ft vételárú házra CSOK sajnos nem vehető igénybe.

Betty szerint:

2018-04-01 - 07:51

Tisztelt hitelnet.
Én azt szeretném megtudni, hogy úgy megadják a csokot, hogy ápolásira, viszont nem a gyerekre kap az ápolásit.
Előre is köszönöm a válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-02 - 04:55

Kedves Betty!
A hitelintézetek azt nem vizsgálják, hogy a támogatott személy ki után jogosult ápolási díjra.

Marika szerint:

2018-03-14 - 09:23

Tisztelt hitelnet.
Csokra szeretnénk vásárolni egy használt lakást. A konyhában van vízvételi lehetőség, viszont nincs a konyhában főzési lehetőség, úgy értem, hogy gáz vagy villany tűzhely, ez gondot jelenthet?

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-18 - 15:34

Kedves Marika!
Nem elegendő a konyhában a vízvételi lehetőség, főzési lehetőségnek is adottnak kell lenni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések