Ha kifizetjük a BAR listás tartozást, megkaphatjuk a 10 millió forintos Csokot?

Tisztelt Hitelnet!

A kérdéseim a következők lennének.
Már 2 meglévő gyermekünkre igénybe vettük a CSOK-ot használt lakás vásárlásra. Én jelenleg BAR listás vagyok. A minap viszont kiderült, hogy jön a 3. baba. ha kifizetnénk a Bar listás tartozásom, akkor jogosultak lennénk-e a 10 millió forintos Csok-ra

Azt szeretném kérdezni, ha kifizetnénk a Bar listás tartozásom, akkor jogosultak lennénk-e a 10 millió forintos Csok-ra? És ha igen, akkor van olyan lehetőség, hogy esetleg új lakást építsünk belőle arra a telekre, amin jelenleg a 2 gyermekes Csok-ból vásárolt lakásunk áll?
Ha esetleg nem tudnánk igénybe venni a 10 milliós Csok-ot, akkor a jelenlegi lakásunk bővítéséhez igénybe vehetjük a 2 és 3. gyermekünk közötti Csok összegét?

Előre is köszönöm a válaszát.
Szép napot.
Anikó

Kedves Anikó!

A CSOK jogosultságot nem zárja ki a BAR lista. Ha tehát csak a támogatást igényelnék és a hozzá kapcsolódó kölcsönt nem szeretnék igénybe venni, akkor negatív tartalmú KHR információ esetén is jogosultak lehetnek a CSOK különbözetre, amennyiben a lakásépítés önerőből és a támogatásból (CSOK különbözetből) is megvalósítható. Ha azonban a 3 gyermekesek kamattámogatott kölcsönét is igényelni szeretnék, akkor akadály a negatív KHR információ. Passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél nyílhat lehetőség e kamattámogatott kölcsön igénylésére, de csak 1 év eltelte után.

Az új lakás építése megvalósítható lehet akár a meglévő telkükön is, ha ezt a helyi rendezési terv lehetővé teszi. Elsőként ennek kellene utánajárni a területileg illetékes építési hatóságnál. Amennyiben van lehetőség különálló új lakás építésére, úgy épület kiemeléssel külön helyrajzi számra kerület az új ház. Az épület kiemelésről további információt IDE kattintva olvashatnak. Ha különálló lakás nem építhető, de falkapcsolatosan létrehozható az önálló lakás, akkor társasház alapítással kerülhet külön helyrajzi számra az új lakás.

Az új lakásépítésre vonatkozó CSOK feltételeket IDE kattintva ismerhetik meg. A bentlakási kötelezettséget az új lakásban kell teljesíteni.

Ha a bővítés mellett maradnak, akkor a 3 gyermek után kapható 2,2M Ft-os CSOK összegét csökkenteni kell a 2 gyermek után kapott CSOK összegével és a különbözetre lehetnek jogosultak. A bővítésre vonatkozó feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak.

Utolsó módosítás: 2018. január 26. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

György szerint:

2019-03-25 - 13:32

Üdvözlöm.
Babavárási támogatás feltéle, egyik fél sem lehet aktív vagy negativ KHR listás.
Érdeklődni szeretnék, a felvett összeggel nem lehet-e ezen tartozást kiegyenlíteni.
Köszönőm szépen válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-25 - 13:55

Kedves György!
Mivel a negatív KHR kizárja a jogosultságot, ezért sajnos nem lesz lehetőség fenti esetben az igénybevételre.

Jolán szerint:

2018-03-10 - 06:48

Passzív BAR-os is igénybe veheti-e a csokot? A 10+10 milliót három gyerekre használt lakás vásárlásra?

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-10 - 06:58

Kedves Jolán!
Passzív BAR lista esetén a 10 milliós CSOK-hoz kapcsolódó 10 milliós kamattámogatott kölcsön akkor igényelhető (csupán bankpartnereink egyikénél), ha a korábbi hitelmulasztás legalább 12 hónapja rendezett.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések