Friss információ! Július 1-től igényelhető a falusi CSOK! - Hitelnet.hu

Friss információ! Július 1-től igényelhető a falusi CSOK!

A falusi CSOK-ra vonatkozó kormánytervezet napvilágra kerülése óta töretlen az érdeklődés e támogatási forma iránt. A leggyakoribb kérdések közé tartozik, hogy mikortól lehet igényelni, finanszírozható lesz-e belőle a lakás teljes vételára, valamint milyen hosszú TB jogviszonyt kell majd igazolni a jogosultsághoz. E kérdések most megválaszolásra kerülhetnek a falusi CSOK részletszabályainak ismertetésével.

A falusi CSOK részletszabályai

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról adott hírt, hogy július 1-jétől indul a falusi CSOK, mint ahogy a babaváró támogatás és további családtámogató intézkedések is ekkortól lesznek elérhetők. A kormány döntött a falusi CSOK részletszabályairól.

Falusi CSOK-kal érintett települések

A miniszter tájékoztatása szerint a falusi CSOK-ban – a korábban említett 2031 helyett – 2486 település lehet érintett. A támogatás a tanyákra is teljes mértékben kiterjesztésre kerül függetlenül attól, hogy a tanya helyileg hol található. A támogatástól azt remélik, hogy elősegíti a vidék népességmegtartó erejét, valamint azt, hogy ne néptelenedjenek el a falvak. A pontos településlista a falusi CSOK rendeletben kerül kihirdetésre.

A falusi CSOK összege

A falusi CSOK maximális összege:

  • 1 gyermek után 600.000 Ft,
  • 2 gyermek után 2.600.000 Ft,
  • 3 vagy több gyermek után 10.000.000 Ft.

A támogatás felújításra, korszerűsítésre, használt és új lakás vásárlására egyaránt felhasználható. Vásárlási cél esetén – új építésű lakás kivételével – legfeljebb a támogatási összeg fele vehető igénybe. 3 gyermekesek esetében 10 millió forint értékű használt ház vásárlása esetén tehát maximum 5 millió forint lesz felhasználható a vételár kiegyenlítésére, a fennmaradó 5 millió forintot pedig felújításra, korszerűsítésre lehet költeni. Ha a vásárlásra csak 4 millió forintot költ a család, akkor a fennmaradó 6 millió forint felhasználható lesz a rendeleben meghatározásra kerülő felújítási és korszerűsítési munkálatok elvégzésére.

TB jogviszony

A visszaélések elkerülése végett az alábbi részletszabályok kerültek meghatározásra:

  • meghatározták a minimális négyzetméterhatárokat,
  • minimum 1 éves folyamatos TB jogviszony megléte – a legmagasabb támogatási összegnél legalább 2 éves társadalombiztosítási jogviszony
  • erkölcsi bizonyítvány
  • a közeli hozzátartozótól, valamint a saját tulajdonban álló gazdasági társaságtól történő ingatlanvásárlás nem támogatott

Eljárási szabályok

  • A falusi csok igénybevételéhez a hitelintézetek nem írhatják elő más szolgáltatás igénybevételét.
  • A támogatott ingatlanra vonatkozó bentlakási kötelezettséget a jegyzők bevonásával készülnek ellenőrizni.

Falusi CSOK kérdések és válaszok online

A falusi CSOK-kal kapcsolatos további kérdéseit online is felteheti. A feltett kérdésekre Szakértőink pontos választ – valamennyi részletszabály ismeretében – a vonatkozó kormányrendelet Magyar Közlönyben történő kihirdetése után tudnak adni.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. április 05. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ágnes szerint:

2019-06-12 - 21:42

Tisztelt hitelnet!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha valaki közmunkán volt, de közben besikerült a baba, 5. hónapban jár és most csak szociális támogatást kap meg a 2 meglévő gyerekre a családit, de egyedülálló, jár-e neki használt lakásra a falusi csok, mivel 3. gyerekét várja?

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-13 - 08:08

Kedves Ágnes!
A leírtak alapján fennálló TB jogviszony hiányában sajnos nem lehet jogosult a támogatásra.

Norbert szerint:

2019-06-11 - 10:38

Tisztelt Hitelnet.
Az volna a kérdésünk, hogy 4 gyermek esetén, melyből a legidősebb 12 éves, szülőkként 40 és 42 évesen jogosultak vagyunk-e a júliusban induló falusi csok igénybevételére?
Köszönettel: Norbert

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-11 - 11:13

Kedves Norbert!
A megadott életkorok alapján igényelhető a támogatás, ha a további falusi CSOK feltételek is fennállnak.

Péter szerint:

2019-06-09 - 15:41

Kedves ügyintéző!
Feleségemmel falun élünk és hallottunk a “falusi csok”-ról! Gyereket várunk és szeretnénk bővíteni a lakást!
Szeretnénk felvilágosítást kérni arról, hogy a pénz felvétele után mindent számlákkal kellene bizonyítanunk?

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-11 - 13:49

Kedves Péter!
A hitelintézet által elfogadott bővítési költségvetés legalább 70%-át szükséges számlával igazolni.

Timea szerint:

2019-06-06 - 00:46

Tisztelt ügyintező!
Érdeklődnék, hogy mi tavaly lakásvásárlásra már igénybe vettünk a CSOK-ot 3 gyerekre (2,2M), korszerűsítésre mennyit igényelhetnénk, ha lehetséges?
Válaszat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-07 - 10:43

Kedves Tímea!
Fenti esetben 3 gyermek után maximum 5M Ft-ot igényelhetnének korszerűsítésre, mivel a korábban felvett CSOK összegével nem kell csökkenteni a korszerűsítésre adható támogatás összegét.

Róbert szerint:

2019-05-28 - 07:41

Üdv.
Kérdésem az lenne, ha korábban (2016) kaptam bővítésre Csok-ot 2 gyermek után, akkor most július 1-től jogosult lennék további támogatásra? Melléképület korszerűsítése?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-28 - 10:00

Kedve4s Róbert!
Kizárólag melléképület korszerűsítésére a falusi CSOK nem használható fel, de a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található melléképület felújítására a lakáskorszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áig igen.

L-né szerint:

2019-05-27 - 11:02

Üdvözletem.
Szeretnék információt kérni a falusi Csokról, hogy korhoz kötött-e? Hol lehet makd benyújtani az igénylést? Hol kell továbbá intézni ezt az ügyet?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-27 - 14:28

Kedves Asszonyom!
A meglévő gyermek után igényelt falusi CSOK nem kötött életkorhoz. (A magzat a betöltött 12. terhességi hét után már meglévő gyermeknek számít.)
A támogatás iránti kérelem a hitelintézetekhez lesz benyújtható.

László szerint:

2019-05-26 - 08:44

Szép napot!
Érdeklődnék, hogy élettársammal van 2 közös kiskorú gyermekünk és egy nevelt 21 éves fiú. A nagyobbikra 2005-ben igényeltünk. A nagy gyermekünk dolgozik. Van egy használt lakás, ami 5 millió forint és felújítani is szeretnénk.
Mennyi az az összeg, amit megkaphatunk? Ha megkapjuk, akkor a felújítási összeget is utalják vagy számla felmutatása után utalnak?
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-27 - 15:11

Kedves László!
A támogatás vér szerinti, örökbefogadott és gyámság alatt lévő gyermekek után vehető igénybe. Ez utóbbi esetben akkor, ha a gyermek legalább egy 1 éve az igénylő gyámsága alatt áll és vele közös háztartásban él, továbbá a gyermek szülei elhaláloztak. Nevelt gyermek után a támogatás nem vehető igénybe. Pontos tájékoztatáshoz tudni kellene, hogy pontosan mely gyermek után és mekkora támogatást vettek igénybe.
A korszerűsítésre vonatkozó összeg nem előfinanszírozású, a benyújtott számlák alapján történhet a folyósítás.

Erzsike szerint:

2019-05-22 - 10:27

Üdvözletem!
A Falusi CSOK-ot szeretnénk igénybe venni. A település, ahol élünk szerepel a listán. Két gyermekünk van, 6 és 2 évesek. Mi a férjemmel 32 és 33 évesek vagyunk. Van egy közös tulajdonban lévő kis családi házunk, annak a korszerűsítésére, felújítására, hőszigetelésére szeretnénk felhasználni a CSOK-ot. Mi hitelt nem szeretnénk felvenni. Megkaphatjuk a 2.600.000,- Ft-ot? Ha a férjem vállalkozásának a székhelye az az ingatlan, amelyre igénybe kívánjuk venni a CSOK-ot, az kizáró tényező? Ha az, akkor a székhely megváltoztatásával lehetőségünk nyílik az igénylésre?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-22 - 10:34

Kedves Erzsike!
A falusi CSOK keretében két gyermek után 1.300.000 Ft lesz igényelhető korszerűsítésre, felújításra.
Információink szerint a támogatott ingatlan nem lehet vállalkozás székhelye sem. A székhely megváltoztatása megoldás lehet.
A falusi CSOK-ról bővebb információt ITT olvashat.

Julianna szerint:

2019-05-22 - 09:11

Azt szeretném még megérdeklődni, hogy ha a 10 milliós összeget megkapnánk, az 5 millió lakásvásárlás, és a fennmaradó 5 milliót azt felújításra, korszerűsítésre, hogyan kapnánk meg, vagyis utólag vagy az állam azt is utalja? És ahogy kaptam válaszba, hogy a meglévö házunk a férjem nevén van, így akkor ez nem befolyásolja, így mint felesége nem kell a tulajdonába legyek a háznak. Mert át akartuk jegyeztetni, de ha nem akadály, akkor nem csinálnánk.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-22 - 09:36

Kedves Julianna!
A falusi CSOK igénybevételével felújítandó, korszerűsítendő ingatlanban mindkettejüknek kell, hogy legyen tulajdonrésze. Ha Önnek nincs benne tulajdonrésze, nem igényelhető a támogatás. Az egyéb meglévő lakástulajdon nem zárja ki a CSOK jogosultságot.

Richárd szerint:

2019-05-22 - 08:13

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy 1 gyermekünk van feleségemmel, és két gyermekre szeretnénk felvenni a falusi csok-ot. Ebben az esetben mennyi pénzt tudnánk felvenni a rendelet alapján? Van egy használt ház, mit 1,5 millióért vennénk meg nagynénémtől. Ebben az esetben is feltudnánk venni a 2,6 milliót és a másik felét felújításra költeni?
Előre is köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-22 - 09:14

Kedves Richárd!
A leírt esetben a falusi CSOK keretein belül a vásárláshoz maximum 1,3M Ft-ot tudnak felvenni, a fennmaradó 1,3M Ft-ot pedig a ház korszerűsítésére, felújítására, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Julianna szerint:

2019-05-21 - 21:49

Szeretném megérdeklődni azt, hogy 3 gyermekünk van, de még semmilyen támogatást (szocpol, csok), nem vettünk igénybe, de a falusi csokot szeretnénk. Abban szeretnénk információt kapni, hogy a férjem nevén van más saját ház, és ez kizáró ok-e? 3 gyerekünkre mennyi lenne az állami támogatás másik ingatlan vásárlásra?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-22 - 08:03

Kedves Julianna!
A meglévő lakástulajdon nem zárja ki a falusi CSOK jogosultságot.

István szerint:

2019-05-20 - 12:15

Szép napot!
2 gyermekünk van, 19 és 15 évesek, akik tanulnak. A feleségemnek is nekem is több mint egy éves a munkaviszonyunk. Fűtéskorszerűsítésre szeretnénk igénybe venni a falusi csok-ot. Ha az 1.300.000 Ft fedezné azt, akkor nem kell hitelt felvennünk? Azt teljesen megkapjuk? A folyamatával nem vagyunk tisztában, hogy kezdjük el az intézést.
Köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-29 - 13:29

Kedves István!
Ha a támogatás összege fedezi a korszerűsítés költéségét, akkor nem szükséges hitelt felvenni. Azt azonban tudni kell, hogy a korszerűsítés nem előfinanszírozott. A támogatást a hitelintézetek a utólagosan, készültségi foknak megfelelően folyósítják.

Noémi szerint:

2019-05-13 - 13:29

Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy milyen tartozások nem lehetnek, ha éppen sikerülne nekünk? 3 kiskorú gyermekünk van. Mindkét fèlre vonatkozik vagy csak egyre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-13 - 16:10

Kedves Noémi!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé fennálló tartozása egyik félnek sem lehet.

Zoltán szerint:

2019-05-10 - 10:50

Helló!
Még egy kérdésem volna. Ha bevállaljuk a 3. gyereket, akkor új házat építenénk.
Mennyi pénzt kapnák? Mi kell hozzá?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 10:53

Kedves Zoltán!
Új ház építéséhez 3 gyermek után 10M Ft CSOK és maximum 15M Ft támogatott hitel vehető fel. Erről bővebb információ ITT olvasható. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Marina szerint:

2019-05-09 - 00:35

Szeretnénk azt megkérdezni, hogy a KHR listán szerepelünk, első házasokként kérdezném, 4 kiskorú gyermekem van és végrehajtásunk is van mindkettőnknek.
Így is igénybe tudjunk venni-e?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 09:47

Kedves Marina!
A KHR lista nem zárja ki a falusi CSOK jogosultságot. NAV felé fennálló adótartozás nem lehet. Ha meglévő, végrehajtással terhelt ingatlanra szeretnék felhasználni a támogatást, az problémát jelenthet.

Renáta szerint:

2019-05-08 - 16:42

Kérdésem az lenne, a falusi csok keretében vásárlásra mennyi összeg lesz igényelhető?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 14:31

Kedves Renáta!
A falusi CSOK keretében vásárlásra az új lakásra vonatkozó támogatási összeg fele lesz igénybe vehető.

Jani szerint:

2019-05-08 - 12:16

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy ha van egy ház, amire van egy használati megállapodás két fél között a telekre, ami hozzá tartozik. Vagyis az, ahol maga a ház áll. Úgy hogy a telek felső fele levan kerítve, azt az egyik fél használja. A másik felét, azon áll a ház, azt a tulaj használja. Ezt úgy foglalták szerződésbe, hogy eladasnál ezt újra szerződésbe kell foglalni. A telek felső része a ház telekhez tatozik, nem darabolható szét.
Erre a házra igenybe vehető a falusi csok?
A választ előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-08 - 12:47

Kedves Jani!
Használati megállapodással a lerítak alapján igényelhető a támogatás.

T-né szerint:

2019-05-07 - 21:21

Üdvözlöm,
3 meglévő gyermekre szeretnénk felvenni a falusi csokot napelemes rendszer kiépítésére és szigetelésre.
Ilyenkor mekkora összegre számíthatunk?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-08 - 12:30

Kedves Asszonyom!
3 gyermek után maximum 5 millió forint lesz felvehető a falusi CSOK keretében korszerűsítésre.

Leila szerint:

2019-05-07 - 20:38

Jó estét!
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy kislányunk férjemmel és szeretnénk felvenni két gyermekre a falusi csok-ot.
Kérdésem az lenne, hogy használt lakást szeretnénk megvásárolni, amiben a nagymama lakott, nagynénitől, de olvastunk egy olyan elvárást, hogy közeli rokontól nem lehetséges. Ebben az esetben fel tudnánk venni a 2,6 milliót?
Köszönöm előre is válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-08 - 12:32

Kedves Leila!
A nagynéni nem számít közeli hozzátartozónak. A tőle történő lakásvásárláshoz igénybe vehető a támogatás.

Zoltán szerint:

2019-05-07 - 20:00

Helló!
Ha Passzív KHR listán vagyok, de 1 év munkaviszonyom megvan, határozatlan szerződés, 2 gyerek és feleségemmel szeretnénk felvenni, akkor pontosan mennyi pénzt kaphatok? Házvétel 9 millió Ft, akkor mekkora összeget vehetek fel? Vagy ehhez vennem kell fel hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-08 - 13:01

Kedves Zoltán!
A falusi CSOK keretében 2 gyermek után maximum 1,3M Ft lesz igényelhető a vásárláshoz. Mivel a támogatás összege nem fedezi a vételárat, ezért a hiányzó összeget más forrásból szükséges pótolni. Passzív KHR esetén azonban csak akkor nyílhat lehetőség hitelfelvételre, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll.

Anna szerint:

2019-05-07 - 14:39

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy én elváltam, van két gyermekem, és egy saját tulajdonban lévő házat szeretnék felújítani.
Így is fel lehet majd venni a falusi csokot?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 14:57

Kedves Anna!
A falusi CSOK ez esteben is igényelhető lesz, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Mária szerint:

2019-05-07 - 13:47

Üdv.
Két kiskorú gyermekem van és egy gyámságom alatt.
Így is jár a falusi csok?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 15:03

Kedves Mária!
Gyámság alatt lévő gyermek után a gyermek szüleinek halála esetn igényelhető a CSOK akkor, ha a gyermek legalább egy éve az igénylő gyámsága alatt áll és a célingatlanba is együtt költözik.

Gábor szerint:

2019-05-07 - 10:50

Üdv.
3 gyerekünk van. Egy éves munkaviszony megvan. 5 millióért van kinézve egy ház, a másik 5-öt felújításra szeretnénk.
Jogosultak vagyunk falusi csokra? Ezt vissza kell fizetni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 11:21

Kedves Gábor!
A 10 milliós falusi CSOK jogosultsághoz legalább 2 éves TB jogviszonyra lesz szükség. Ez vissza nem térítendő támogatás, tehát nem kell visszafizetni. A további jogosultsági feltételekről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után tudunk majd pontos tájékoztatást adni.

Renáta szerint:

2019-05-07 - 06:58

Érdeklődnék, esetleg mikkorra lehet számítani arra, hogy a közlönyben megjelen az új rendelet a falusi csokról?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 08:47

Kedves Renáta!
Erről sajnos nincs információnk.

Csaba szerint:

2019-05-06 - 22:44

Jó napot.
Én Ónodon lakom, van 3 gyermekem és azt szeretném kérdezni, hogy van egy ház, amit kinéztünk és 7 millió forintba kerül, meg tudom-e venni? Amit írtak, hogy a 10 milliós támogatásból 5 millió lesz lakasvásárlásra. És a maradék 5 millió pedig korszerűsítés. De én nem tudok hitelt felvenni, mert szerepelek a KHR listában. Nincs-e valami megoldás erre, hogy még tudjam venni és a maradék 3 millió pedig korszerűsítés.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 09:04

Kedves Csaba!
A vásárláshoz maximum 5 millió forint vehető fel, tehát a vásárlás csak akkor valósítható meg, ha a hiányzó 2 millió forintot más forrásból fedezni tudják.

Mónika szerint:

2019-05-06 - 18:50

A falusi CSOKot igényelhetik-e Vajdaságiak, akik Magyarországon dolgoznak?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 09:28

Kedves Mónika!
Magyarországi okmányok és lakcím esetén Magyarország területén megvalósuló lakáscélhoz igényelhető a CSOK.

József szerint:

2019-05-06 - 18:42

Jó napot kívánok!
Az lenne a kérdésem, hogy BAR listásként is igényelhető? A tartozásomat fizetem rendesen, de már sajnos BAR-os vagyok!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 09:31

Kedves József!
A falusi CSOK jogosultságot nem zárja ki a BAR lista.

Tünde szerint:

2019-05-06 - 17:15

Szép jó napot kívánok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy nekem 2 kiskorú gyermekem van. Ennél a falusi csoknál is be lehet vállalni egy harmadikat vagy sem?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 09:44

Kedves Tünde!
A falusi CSOK keretében is igényelhető lesz vállalt gyermek után a támogatás.

Irén szerint:

2019-05-06 - 17:03

Hol lehet érdeklődni a Vas megyei ingatlanokra és mik a feltételek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 09:46

Kedves Irén!
Ha a falusi CSOK településlistájára gondol, IDE kattintva érhető el. A pontos jogosultsági feltételekről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után tudunk tájékoztatást adni.

Anita szerint:

2019-05-05 - 22:51

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy a falusi csokot fel lehet-e használni felújításra (festés, burkolás, stb.) is vagy csak korszerűsítésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 09:08

Kedves Anita!
A falusi CSOK információink szerint felújításra is felvehető lesz. A támogatás keretében elvégezhető munkálatokat a vonatkozó kormányrendelet részletesen fogja tartalmazni.

Mária szerint:

2019-05-05 - 16:48

Jó napot kívánok!
Az lenne a kérdésem, hogy 3 gyermekünk van, és egy ingatlanunk amit felújítani szeretnénk. A párom Ausztriában dolgozik, a gyermekek után is onnan kapunk mindent (gyes, családi pótlék). Ezáltal Magyarországon nem vagyunk biztosítottak. Így nem is igényelhetjük a falusi csokot?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 12:48

Kedves Mária!
A falusi CSOK információink szerint külföldi TB jogviszony fennállása esetén is igényelhető lesz, de a TB jogviszonyt igazoló félnek vállalnia kell, hogy a támogatási szerződés aláírását követő 180 napon belül magyarországi TB jogviszonyt létesít.

Katalin szerint:

2019-05-04 - 11:22

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy a falusi csok-ot, igénybe tudjuk-e venni tetőfelújításra? Egy meglévő gyermekünk van.
Köszönöm szépen a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 14:45

Kedves Katalin!
A falusi CSOK tetőfelújításra is igényelhető lesz.

Gábor szerint:

2019-04-30 - 23:30

Üdv.
Szeretnék tanácsot kérni. 3 meglévő kiskorú gyerekünk van.
Milyen összegre vagyunk jogosultak falusi csokra használt lakás vásárlásra és hány év TB szükséges?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 14:30

Kedves Gábor!
3 gyermek után használt lakás vásárlásához a falusi CSOK keretében maximum 5 millió forint lesz elérhető, a fennmaradó 5 millió forint pedig a ház felújítására, korszerűsítésére, illetve bővítésére fordítható. A jogosultsághoz legalább 2 éves TB jogviszony szükséges.

Zsanett szerint:

2019-04-30 - 12:22

Tisztelt Hitelnet.
3 gyermeknél 90 nm-nek kell lenni a házbak a falusi csoknál vagy lehet kisebb is és a 3 gyermeknél 5 millió vételár, 5 millió felújítás, bővités akkor a fenmaradó összegből esetleg lehet bővíteni, hogy meglegyen a 90 nm?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 14:51

Kedves Zsanett!
Használt ház vásárlásánál az ingatlan hasznos alapterülétének 3 gyermek esetén legalább 60 m2-nek kell lenni. Maximum 5M Ft vehető fel a vásárláshoz, a fennmaradó 5M Ft pedig korszerűsítésre, bővítésre, felújításra.

Cinria szerint:

2019-04-29 - 07:33

Jó napot kívánok!
Én Szalonnán lakom, van két gyermekem és saját házam. A férjem egyéni vállalkozó. Mi felújításra szeretnénk igényelni. Most akkor 1 vagy 2 év munkaviszony kell hozzá?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 13:29

Kedvves Cintia!
A falusi CSOK keretében igényelhető lesz a támogatás felújításra az Önök településén is. A jogosultsághoz 1 éves munkaviszony elegendő lesz ez esetben.

Erika szerint:

2019-04-26 - 11:01

Kedves Ügyintéző!
Szeretném megkérdezni, hogy falun lévő tanyaként szereplő ingatlanra jár-e a falusi csok! Kell-e ehhez kikötés, hogy mióta van munkaviszonya, valamint mennyi a bejelentett bruttó bér? Két gyermek esetében mennyi az állami támogatás összege? Mikortól lehet igénybe venni?
Köszönettel: Erika

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-26 - 11:24

Kedves Erika!
Tanyaként nyilvántartott ingatlan esetében is igénybe vehető a falusi CSOK. TB jogviszonyra vonatkozó előírás lesz. Az erre vonatkozó pontos részleteket majd a vonatkozó kormányrendelet fogja tartalmazni, ami még nem került kihirdetésre. A falusi CSOK elbírálása során nem végeznek jövedelemvizsgálatot a hitelintézetek. Két gyermek után 2,6M Ft igényelhető, melynek fele vásárlásra, másik fele a vásárolt ingatlan felújítására, korszerűsítésére vehető igénybe. A falusi CSOK 2019. július elsejétől lesz igényelhető.

Ádám szerint:

2019-04-26 - 09:07

Tisztelt címzett
Érdeklődnék, ha mi már 2 gyerekre igényeltük a csok-ot házvásárlásra (1.430.000), akkor a felújításra, korszerűsítésre a 2.600.000 Ft-ot igényelhetjük? Vagyis a 2.600.000 Ft-ból, ha levonom az 1.430.000 Ft-ot, akkor a különbözetet megkaphatjuk?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-26 - 09:19

Kedves Ádám!
Ebben az esetben – információink szerint – a falusi CSOK keretében a 2,6M Ft CSOK felét, 1,3M Ft-ot kaphatnak felújításra, korszerűsítésre.

Krisztina szerint:

2019-04-18 - 22:55

Üdvözlöm.
A kormányrendeletet mikor hirdetik ki?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-18 - 23:03

Kedves Krisztina!
A vonatkozó kormányrendelet kihirdetésének időpontjáról sajnos nincs információnk. Ha kihirdetésre kerül, honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

István szerint:

2019-04-15 - 13:09

Jó napot!
Én 51 éves vagyok, a párom 39, van 2 gyerekünk 14 és 18 évesek. A házunk fel van újítva, kivéve a fűtés.
Kérdésem, hogy fűtéskorszerűsítésre felvetjük-e 2,6M forintot? Mindketten rendelkezünk munkahellyel, és még annyi, hogy kell-e önerő ehhez.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 13:49

Kedves István!
Fűtéskorszerűsítésre igényelhető lesz a falusi CSOK. 2 gyermek esetén a támogatási összeg fele, 1,3M Ft lesz igénybe vehető erre a célra. Amennyiben a támogatás összege, illetve az esetlegesen felvételre kerülő lakáshitel összege fedezi a fűtéskorszerűsítés bekerülési költéségt, úgy önerőre nem lesz szükség a költségvetés finanszírozásához.

Era szerint:

2019-04-14 - 17:29

Üdvözlöm.
Használt házvásárláshoz falusi csok beforgatás kötelezettséget ténylegesen eltörölték? 3 gyerekre szeretnék felvenni hitel nélkül. 2 éves tb jogviszony szükséges?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 11:01

Kedves Era!
2019. július 1-től használt lakás vásárlásához igényelt CSOK esetén is megszületik a beforgatási kötelezettség. 3 gyermek után igényelt 10 millió forintos támogatáshoz legalább 2 éves TB jogviszonyra lesz szükség.

Péter szerint:

2019-04-10 - 19:59

Kedves Hölgyem/Uram,
Régi típusú használt lakásunkat szeretnénk bővíteni plusz lakrésszel. Egy gyermekünk már úton van, és még kettő gyermeket szeretnénk.
A 2.2M-os CSOK támogatáson túl van lehetőségünk kedvezményes hitelt igénybe venni? (Nem szerepel a településünk a falusi csok listán (amit találtam, 2ezerpárszáz településsel)

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-11 - 14:49

Kedves Péter!
A falusi CSOK végleges településlistája a vonatkozó kormányrendeletben kerül majd kihirdetésre. A jelenleg elérhető CSOK keretében a bővítéshez kapcsolódóan a kedvezményes, 3% kamatú lakáshitel igénybevételére sajnos nincs leheőtség. Az elérhető további hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is.

Annamária szerint:

2019-04-09 - 08:16

Üdv!
Tavaly vásároltunk használt lakást és nem vettük hozzá igénybe a csokot. Nyílászárok cseréjére jár csok? 1 gyermekünk van. Be kell oda jelentkeznünk? Mert nem lakunk még benne.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-09 - 09:14

Kedves Annamária!
Nyílászáró cseréhez a falusi CSOK keretében lesz igényelhető a támogatás. A falusi CSOK-ról bővebb információt IDE kattintva talál. CSOK igénylés esetén szükséges a támogatott ingatlanban való életvitelszerű ott lakás.

Ildikó szerint:

2019-04-09 - 07:31

Szép napot!
A kérdésem az lenne a falusi csokkal kapcsolatban, hogy már meglévő gyermekekre is fel lehet venni? Nekünk van 4 gyermekünk. Ha van a nevünkön ingatlan, akkor is igényelhető?
Köszönettel: Ildikó

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-09 - 09:16

Kedves Ildikó!
A falusi CSOK meglévő gyermekek után is igényelhető lesz. A meglévő lakástulajdon nem jelent kizáró okot.

Edit szerint:

2019-04-05 - 16:04

Szép napot.
Nekem nem teljesen világos, ezért megkérdezem pontosan, mivel úgy írták, ha 3 gyereknél 4 millióért vesznek házat, akkor 6 millióért felújítani, korszerűsíteni lehet. A mi esetünkben 2 éve vettünk falun házat. Felhasználtuk az 1.430.000 Ft-ot. Közben a 3. babámat várom, aki májusban születik.
Így pontosan mekkora összegre leszünk jogosultak felújításnál, korszerűsítésnél? Falusi csok jár a településre.
Köszönöm a válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-18 - 23:51

Kedves Edit!
Információink szerint ez esetben a felújítás, korszerűsítés költségvetése, maximum 5M Ft lesz igényelhető.

Julika szerint:

2019-04-05 - 08:13

Szép napot!
Családi házat vásároltunk tavaly. Fel is újítottuk. 2 gyermekünk van, csokot még nem vettünk igénybe. Folyamatos munkaviszonyom van nekm is és a férjemnek is.
Kérdésem az, hogy falusi csokot felújításra felvehetjük-e, pl. tető lecserélésére? És ha igen, akkor a 2.6M forintot? Falusi csok jár a településre.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-05 - 08:53

Kedves Julika!
A falusi CSOK információink szerint fenti esetben is felhasználható lesz felújításra, például tetőcserére. Erra a célra a támogatási összeg fele lesz felvehető, vagyis 2 gyermek után 1,3M Ft.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések