Falusi CSOK: felújításra is vagy csak korszerűsítésre jár? - Hitelnet.hu

Falusi CSOK: felújításra is vagy csak korszerűsítésre jár?

A 2019. február 21.-ei kormányinfón több részletet is megtudhattunk az úgynevezett falusi CSOK bevezetéséről. Az egyik újdonság, hogy a használt lakásvásárlás és meglévő lakóház bővítése is az emelt összegű, új lakásra vonatkozó támogatási összeggel lesz finanszírozható e program keretében. Szintén új elem a támogatási rendszerben, hogy – a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint – a falusi CSOK felújításra is igényelhető lesz. Sokak által felvetett kérdés, hogy a támogatás valóban igényelhető lesz felújítás esetén is vagy csak korszerűsítési munkálatokra lehet majd felhasználni.

Falusi CSOK – felújításra is vagy csak korszerűsítésre?

A sajtóban elhangzottak és leírtak alapján a kommunikáció valóban úgy szólt, hogy a falusi CSOK-ot meglévő lakóingatlan felújítására is igénybe lehet majd venni. Több olvasónk is megjegyezte, hogy a különböző cikket olvasva az egyikben felújításról, a másikban korszerűsítésről beszélnek a falusi CSOK kapcsán, jóllehet a kettő nem ugyanaz.

Jogosan merül fel tehát a kérdés, hogy valóban igényelhető lesz-e a támogatás felújításra vagy kimondottan lakáskorszerűsítési célokra lehet felhasználni? Vagyis önmagában egy lakás kifestése, burkolatcsere is megvalósítható lesz falusi CSOK-ból vagy csak olyan munkálatok, mint például nyílászáró csere, tetőcsere, , stb.

Azt, hogy pontosan mely munkálatokra lehet majd igénybe venni a falusi CSOK keretében elérhető támogatást, a vonatkozó kormányrendelet tartalmazni fogja. Információink szerint azonban a kedvezmény ténylegesen korszerűsítési munkálatokra lesz felhasználható.

Mi minősül korszerűsítésnek?

Állami kamattámogatású lakáshitel jelenleg is igényelhető meglévő lakóingatlan korszerűsítésére. Az erre vonatkozó két kormányrendelet (A fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról szóló 134/2009. (VI.23.), valamint Az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011 (XII.29.) kormányrendelet.) egyértelműen rögzíti azt, hogy mely munkálatok minősülnek korszerűsítésnek.

Korszerűsítés:

a lakás használatának javítása céljából

  • víz-, csatorna-, elektromos-, gázközmű bevezetése, vagy belső hálózatának kiépítése, fürdőszoba létesítése olyan lakásban, ahol még ilyen helyiség nincs,
  • központosított fűtés kialakítása vagy cseréje, beleértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
  • az épület szigetelése, beleértve a hő-, hang-, vagy vízszigetelési munkálatokat,
  • a külső nyílászárók energiatakarékos nyílászárókra való cseréje,
  • a tető cseréje, felújítása, szigetelése,
  • valamint az ezekhez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka, a korszerűsítés közvetlen költségeinek 20 százalékáig.

Fentiek alapján valószínűsíthető, hogy a falusi CSOK keretében elérhető támogatás szintén e munkálatok finanszírozására lesz majd igénybe vehető. Ennek értelmében önmagában a régi burkolatok cseréjéhez és az egyes helyiségek újra festéséhez a kedvezményt nem lehet majd felhasználni. Ellenben, ha a burkolat cseréjére, valamint a festésre a korszerűsítéshez közvetlenül kapcsolódó helyreállításként kerül sor, úgy ez a lakáscél is finanszírozható lesz a korszerűsítésről benyújtott költségvetés legfeljebb 20%-áig.

Államilag támogatott lakáshitel korszerűsítéshez

Ha Ön valóban korszerűsítési munkálatokat szeretne elvégezni, de olyan településen található az ingatlana, ahol a falusi CSOK nem lesz érvényesíthető, akkor kedvező megoldás lehet olyan állami kamattámogatású lakáshitel felvétele, melynél az állam a kamattámogatást akár 20 éven át biztosítja.

Piaci kamatozású lakáshitel felújításra

Amennyiben az Ön által elvégezni kívánt munkálatok nem tartoznak a korszerűsítés kategóriájába, úgy piaci kamatozású lakáshitel keretében – akár a futamidő végéig fix törlesztéssel – történhet a felújítás banki finanszírozása.

Személyre szabott tájékoztatás – díjmentes CSOK és hitelügyintézés

A lakásfelújítás és korszerűsítés esetén elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel készítenek személyre szóló, díjmentes tájékoztatást. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

A támogatásokkal, hitelfelvétellel kapcsolatos további kérdését IDE kattintva teheti fel.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. március 01. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Anita szerint:

2019-05-10 - 10:48

Jó napot.
Több helyen olvastam, hogy a falusi csok igényelhető lesz meglévő lakásra is. Van ahol azt mondják, hogy csak korszerűsítésre, van ahol felújítást is említenek. Nekem 2 gyermekem van, saját házam. Festésre, burkolásra, a fürdőszoba áthelyezésére szeretném igénybe venni. Ez lehetséges? 3 év munkaviszonyom van. A település ahol lakunk rajta van a listán.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 11:27

Kedves Anita!
A falusi CSOK keretben elvégezhető munkálatokat a vonatkozó kormányrendelet fogja tartalmazni. Információink szerint fenti munkálatokra igényelhető lesz a támogatás.

Adrienn szerint:

2019-05-10 - 10:48

Tisztelt Hitelnet.hu!
Érdeklődni szeretnék, hogy a falusi csok meglévő, saját tulajdonban lévő ingatlan korszerűsítésre is igénybe vehető? Ablakcsere, tetőszigetelés és meglévő helyiség burkolása (nincs még burkolva), fürdőszobának alakítása, meglévő szobák szigetelése. (új ablak, szigetelő anyag, gipszkarton, fürdőszoba felszerelés és burkolat…) Ilyen munkálatokat tervezünk. Semmit sem vettünk fel így még a két gyermekünk után. TB rendezett.
Köszönöm válaszukat előre is!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 11:25

Kedves Adrienn!
A falusi CSOK korszerűsítésr, felújításra is igényelhető lesz. A támogatás keretében elvégezhető munkálatokat a falusi CSOK rendelet fogja tartalmazni.

Vicus szerint:

2019-05-10 - 10:35

Három éve van tulajdonunkban az ingatlan. Egy gyerekünk van. Sajnos nem tudunk vállalni eü. problémák miatt másodikat.
Kaphatunk-e felújításra egy gyermek esetén falusi csok-kot? Van-e valamilyen feltétel? Párommal mindketten dolgozunk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 10:58

Kedves Vicus!
A falusi CSOK keretében egy gyermek után is igényelhető lesz a támogatás. Felújítás esetén 1 gyermek után 300.000 Ft összegű CSOK vehető majd igénybe. A pontos jogosultsági feltételekről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetését követően tudunk majd pontos tájékoztatást adni.

V-né szerint:

2019-05-10 - 08:16

Azt szeretném megérdeklődni, hogy azok akik már egyszer igénybe vették az 1 gyermek után járó fél szocpolt lakásvásárlásra, azok is igényelhetik a falusi csokot? Mi vettünk egy házat és arra megkaptuk 2006-ban a gyerek (1gyerek van) után a félszocpolt. Ha lehetne, akkor ezt szeretnénk korszerűsìteni. Új nyílászárokkal.
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 09:35

Kedves Asszonyom!
Információink szerint fenti esetben is igényelhető lesz a támogatás a falusi CSOK keretében.

Tünde szerint:

2019-05-10 - 08:12

Szülőktől vásárolt régi házat szeretnénk felújítani. Egy gyermekünk van, de kettőre igényelnénk.
Mik a feltételei?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 09:16

Kedves Tünde!
A falusi CSOK keretében fenti esetben is elérhető lehet a támogatás. A konkrét jogosultsági feltételekről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után lesz pontos információnk, amelyről honlapunkon is be fogunk számolni. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Zsanett szerint:

2019-05-10 - 08:10

Jó napot.
Érdeklödnék, hogy falusi csokot korszerüsitésre egy gyermek után igénybe vehetünk, ha 2018-ban vettük a házat?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 09:13

Kedves Zsanett!
Ha a további falusi CSOK feltételek is teljesülnek, akkor fenti esteben igényelhető lesz a támogatás.

Hajnalka szerint:

2019-05-10 - 08:00

Jó napot!
Szeretném megkérdezni, ha 2005-ben vettünk fel szocpolt 3 gyerekre, van jelzálog a házunkon, emiatt igénybe vehetjük a falusi CSOK-ot szigetelésre, nyílászáró cserére? A gyerekek 14, 15, 21 évesek, mindegyik iskolába jár.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 08:57

Kedves Hajnalka!
A leírtak alapján fenti esetben is igényelhető lesz a falusi CSOK, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Anita szerint:

2019-05-10 - 07:56

Kik igényelhetik a falusi csokot felújításra, korszerűsítésre? Mik a feltételek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 08:47

Kedves Anita!
A falusi CSOK-ban érintett települések listáját és az igénylés eddig ismert feltételeit fenti bejegyzésünkből ismerheti meg. A további jogosultsági feltételekről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után lesz pontos információnk.

Terézia szerint:

2019-05-10 - 07:51

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem a következő lenne: gázkonvektorokat szeretném lecserélni radiátorokra. Nem új építésű házról van szó. Egy gyermekem van.
Erre igénybe tudom-e venni a falusi csok-ot?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 08:32

Kedves Terézia!
Fenti lakáscél esetén is elérhető lesz a falusi CSOK, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Roxi szerint:

2019-04-29 - 10:40

Üdv.
Külterületen lévő tanyára, 3 gyerekkel fel lehet venni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 13:13

Kedves Roxi!
A falusi CSOK tanya megnevezésű ingatlan esteében is elérhető lesz.

Enikő szerint:

2019-04-17 - 11:44

Újításra szeretném.

Szilvia szerint:

2019-04-17 - 08:02

Jó napot.
3 gyermekünk van.(24, 18, 14 évesek)
Jogosult leszek a falusi CSOK-ra? Van saját ingatlanunk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 00:02

Kedves Szilvia!
A leírtak alapján jogosultak lehet a CSOK-ra, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülni fognak.

Tibor szerint:

2019-04-16 - 11:39

Üdv.
Kérdésem a következő: 3 gyermek, saját tulajdonú családi ház, falusi csoknál lakás korszerűsítésre mekkora összeg jár? 10 millió?
Lenne tetőcserép, külső szigetelés, fűtés korszerűsítés.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-17 - 06:05

Kedves Tibor!
A falusi CSOK keretében 3 gyermek után korszerűsítésre a 10 milliós összeg maximum fele (5M Ft) lesz felhasználható.

Miklós szerint:

2019-04-15 - 14:51

Ház korszerűsítésre, azon belül klíma felszerelésére is igényelhető?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 15:00

Kedves Miklós!
A falusi CSOK keretében elvégezhető korszerűsítési, felújítási munkálatokat a vonatkozó kormányrendelet fogja tartalmazni. Kihirdetés után honlapunkon is be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Alexandra szerint:

2019-04-14 - 18:27

T. Szakértő!
2016 augusztusában használt lakásra igénybe vettük a 4 gyermek után járó 2,75 millió Ft-ot. Időközben a férjem örökölt, így vettünk egy nagyobb házat, mint amiben lakunk (csok-os ).
Kérdésem az lenne, hogy a falusi csok keretében mivel városunk benne van a listában, lehetséges-e átvinni a nagyobb ingatlanunkra a csokot és arra venni fel majd a korszerűsítésre járó összeget? Tehát így jár-e a 10M-2,75M-nak valamennyi része? Vagy csakis a csok-kal vásárolt ingatlanra?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 10:44

Kedves Alexandra!
Arról, hogy van-e lehetőség adott esetben a CSOK másik ingatlanra történő átjegyzésére, a területileg illetékes járási hivatal tud pontos felvilágosítást adni. Elsőként ezt a kérdést kellene tisztázni. Javasoljuk az illetékes hivatal megkeresését.

Zsanett szerint:

2019-04-09 - 22:24

Szép napot.
Én is szeretném igényelni a csokot. 4 gyermekem van. Van saját ingatlanunk, csak az ingatlan nem az én nevemen van, hanem a gyermekem nevén.
Így is hozzá tudnék férni?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-10 - 09:49

Kedves Zsanett!
Amennyiben a tulajdoni hányadra vonatkozó jelenlegi rendelkezések maradnak érvényben, úgy a felújítandó, korszerűsítendő ingatlanban a támogatott személyeknek együttesen legalább 50% tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük.

Sanyi szerint:

2019-03-29 - 13:11

Üdvözöom.
Érdeklődnék, hogy a falusi csok korszerűsítés akkor is elérhető lesz, ha a meglévő házamon van csok 3 gyerekre, 2.200.000 Ft? Esetleg a 2,2-es 5 millió különbözete lesz elérhető rá?
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 13:42

Kedves Sanyi!
A tervezet szerint a falusi CSOK keretében korszerűsítésre is igényelhető lesz a támogatás akkor is, ha a vásárláshoz már igénybe vették a kedvezményt. Az így elérhető összegről egyelőre nincs információnk.

Kornélia szerint:

2019-03-29 - 13:09

Üdvözletem!
2016-ban vásároltunk egy használt lakást. 3 gyermekünk volt, így megkaptuk a 2.200.000 Ft CSOK-ot. Még nem telt le az 5 év, viszont kinőttük a lakást és szeretnénk használt családi házat venni.
Mivel nem telt le az 5 év, a CSOK-ot vissza kell fizetni vagy használt lakásra kérhető-e a 10 millió CSOK, amiből levonjuk a 2.200.000 Ft-ot? Új építésűt nem tudnánk venni.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 13:38

Kedves Kornélia!
2019. július elsejétől megoldható lesz, hogy 5 éven belül is továbbvihető legyen a CSOK másik használt lakásra is. A falusci CSOK keretében – meghatározott településeken – használt lakás vásárlása esetén is elérhető lesz a 10 milliós CSOK, illetve CSOK különbözet. Pontos tájékoztatást ez ügyben a falusi CSOK rendelet kihirdetése után tudunk majd adni.

Gyula szerint:

2019-03-29 - 13:07

Tisztelt ügyintéző.
Én most kandallóval fűtök és szeretnék gázkazánt központi fütésre kiépíteni. 2 gyermekem van.
Erre lehet-e a falusi csokot igényelni (korszerűsítés)

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 13:35

Kedves Gyula!
A falusi CSOk keretében a támogatás lakáskorszerűsítésre is igényelhető lesz.

Eszter szerint:

2019-03-29 - 10:43

Tisztelt Ügyintéző!
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy ingatlanom, melyben a fűtési rendszert kénytelenek vagyunk korszerűsíteni, azaz konvektor helyett központi fűtésre kell áttérnünk. Erre felhasználható lenne a CSOK is? Illetve az érdeklődés lényege az, hogy meglévő 2 gyermekre, hitel nélkül a CSOK igénybe vehető lenne-e? Erre sajnos eddig még választ nem kaptam.
A választ előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 11:07

Kedves Eszter!
A falusi CSOK keretében lesz lehetőség fűtéskorszerűsítési munkálatok finanszírozására. A támogatás hitel nélkül is igénybe vehető lesz információink szerint. A részletekről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után tudunk majd pontos felvilágosítást adni.

Pál szerint:

2019-03-09 - 08:51

Jó napot!
Szeretném megkérdezni, ha 5 millió forintért házat veszünk, 5 millió meg felújításra van, akkor azt az 5 milliót hogyan tudjuk felhasználni? Gondolom előre nem utalják ki a pénzt?! Akkor miből tudunk felújítani?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-10 - 23:11

Kedves Pál!
A falusi CSOK részletszabályai még nem ismertek. Kérdésével kapcsolatban pontos tájékoztatást a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után fogunk tudni adni.

Péter szerint:

2019-03-07 - 09:31

Nem kérdés csak egy észrevétel! Először is köszönöm a tájékoztató cikket, így legalább tisztán látok. Szerintem a korszerűsítésről szóló jogszabály hiányos. Az én esetemben az 1972-ben épült házunk vízhálózatát szeretném kicserélni, ami úgy gondolom, hogy finoman fogalmazva is elavult, és csoda, hogy még nem volt csőtörésünk, a ház elektromos hálózatáról már nem is beszélve, amely alumínium vezetékekből áll, melyet tudomásom szerint jelen korunkban nem alkalmaznak sehol. Véleményem szerint ezeknek a munkálatoknak is bele kellene tartozni a korszerűsítés fogalmába!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 23:54

Kedves Péter!
Köszönjük észrevételét. Legfrissebb információink szerint a falusi CSOK keretében nemcsak korszerűsítési, hanem felújítási munkálatok elvégzésére is lesz lehetőség. Hogy pontosan mely munkálatok lesznek majd finanszírozható, a vonatkozó kormányrendelet fogja tartalmazni.

Andrea szerint:

2019-03-05 - 20:27

Érdeklődnék, hogy ha mi már igénybe vettük a CSOK-ot lakásvásárlásra, akkor ezt a típusú CSOK-ot igényelhetjük-e korszerűsítésre például?
Köszönettel.
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 13:43

Kedves Andrea!
Információink szerint a falusi CSOK felvehető lesz korszerűsítésre abban az esetben is, ha a CSOK-ot korábban már igénybe vették a vásárláshoz. További pontos tájékoztatást a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után tudunk majd adni.

Margit szerint:

2019-03-05 - 18:23

Esetleg tetőtér beépítésáre felhasználható?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 13:42

Kedves Margit!
A falusi CSOK tetőtér-beépítéshez is felhasználható lesz.

Emil szerint:

2019-03-05 - 15:24

Helló!
Aki bárlistás vagy sok hitele van, annak is jár?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 22:45

Kedves Emil!
A BAR lista vagy a meglévő hiteltartozás nem zárja ki a falusi CSOK jogosultságot.

Patrícia szerint:

2019-03-05 - 10:46

Jó napot!
Érdeklődnék a CSOK-kal kapcsolatban, hogy lakásfelújításra is igénybe lehet-e venni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 11:11

Kedves Patrícia!
A falusi CSOK-ra vonatkozó kormányrendelet még nem került kihirdetésre, de előzetes információink szerint a fenti bejegyésünkben olvasható korszerűsítési munkálatokra lesz majd felhasználható.

Ágnes szerint:

2019-03-05 - 07:40

Minden település, falu vagy csak bizonyos településeken lesz érvényes?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:49

Kedves Ágnes!
Olyan 5000 fő alatti településeken lesz elérhető a falusi CSOK, melyeken a népességcsökkenés a 2003. január elsejei adatokhoz képest nagyobb volt, mint az országos átlag. A pontos településlista a vonatkozó kormányrendelet mellékletében lesz elérhető. Ha a rendelet kihirdetésre kerül, honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Erzsébet szerint:

2019-03-04 - 18:55

Szeretném megkérdezni, hogy aki már 3 éve kapott Csokot, az esetleg a különbséget nem igényelheti?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:03

Kedves Erzsébet!
Korábban kapott támogatás esetén is várhatóan lesz lehetőség az igénylésre. Arról, hogy milyen mértékben, pontos információink még nincsenek, mivel a falusi CSOK rendelet még nem került kihirdetésre. Ha megtörténik, honlapunkon ismertetni fogjuk a részleteket. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Renáta szerint:

2019-03-04 - 18:00

2 gyermek esetén mennyi jár? Felújításra az egészet megadják? Mi a folyamata?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:01

Kedves Renáta!
A falusi CSOK keretében 2 gyermek után 2.600.000 Ft összegű támogatás lesz elérhető. Felújításra nem, de korszerűsítésre igényelhető lesz a támogatás – a tervezet szerint fele összegben – vagyis két gyermek után 1.300.000 Ft. Mivel azonban a falusi CSOK szabályait tartalmazó kormányrendelet még nem került kihirdetésre, ezért pontos információink nincsenek. Ha lesz, honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Edina szerint:

2019-03-04 - 10:46

Hány éves korig lehet igénybe venni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:40

Kedves Edina!
Meglévő gyermekek után igényelt támogatás esetén nincs felső életkorhatár. Ha vállalt gyermek után is történik CSOK igénylés, akkor a házastársak legalább egyike 40 év alatti kell, hogy legyen.

B-sné szerint:

2019-03-04 - 06:25

Üdvözlöm!
3. Gyermekem 2018.02.19-én született. 2.2M Ft-ot kaptunk. Használt lakást vettünk. Mi igényelhetnék felújításra valamit? Vagy a hitelösszegből nem vonódik le valamennyi összeg? Mert úgye 2.2M Ft-ot kaptunk, de emelték ennek összegét.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:39

Kedves Asszonyom!
A falusi CSOK keretében felújításra elvileg lesz lehetőség igényelni a támogatást fenti esetben is. Bővebb információt minderről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után tudunk majd adni.

D-né szerint:

2019-03-03 - 18:44

Tisztelt Cím!
Azt szeretném megkérdezni, Pétfürdő falu. Tetőfelújítást szeretnék csináltatni. 2 gyermekem van. Mi vásárlásnál kaptunk CSOK-ot.
Most is részeselhetünk belőle?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 13:41

Kedves Asszonyom!
Pétfürdőn elérhető lesz a falusi CSOK. Jelenlegi információink szerint a korszerűsítéshez akkor is jogosultak lehetnek a támogatásra, ha a CSOK-ot a vásárláshoz már igénybe vették.

Anita szerint:

2019-03-03 - 16:05

Érdeklődnék.
2 gyermekem van, falunk lakunk.
Jogosultak lennénk a csokra? Szigetelni szeretnénk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:38

Kedves Anita!
A falusi CSOK keretében korszerűsítésre igénybe vehető lesz a támogatás július elsejétől. Azt, hogy pontosan mely településeken lesz elérhető ez a támogatási forma, a vonatkozó kormányrendelet fogja tartalmazni.

V-né szerint:

2019-03-03 - 13:00

Munkaviszony is kell hozzá?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:36

Kedves Asszonyom!
A jogosultsághoz legalább 1 éves TB jogviszonyra, illetve a 10 millió támogatási összeg esetében legalább 2 éves TB jogviszonyra lesz szükség.

Katalin szerint:

2019-03-03 - 00:18

Üdv!
Lehet már tudni mely településen lesz elérhető a falusi csok?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 22:34

kedves Katalin!
Arról, hogy a falusi CSOK mely településeken lesz elérhető IDE kattintva tájékozódhat.

J-né szerint:

2019-03-02 - 17:45

Mikortól lép életbe a rendelet?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:32

Kedves Asszonyom!
Információink szerint a falusi CSOK rendelet 2019. július 1-től lép hatályba.

Nóra szerint:

2019-03-02 - 13:54

Hol tudnám igénybe venni a falusi CSOK-ot?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:31

Kedves Nóra!
A falusi CSOK július elsejétől lesz elérhető a hitelintézeteknél.

Kálmán szerint:

2019-03-02 - 09:47

Ha nem jön a vállalt második gyerek, akire 840.000 Ft-ot kaptunk, akkor mekkora az az összeg, amit vissza kell fizetni 4 év múlva?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 11:06

Kedves Kálmán!
A támogatás folyósításának napjától számított, a Ptk. szerinti késedelmi kamattal növelten kell visszafizetni az összeget.

Nikoletta szerint:

2019-03-02 - 09:06

Ha házat szeretnék venni a falusi csokból, milyen papírok kellenek hozzá, hogy megkapjam?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:22

Kedves Nikoletta!
A CSOK igényléshez szükséges dokumentumokról IDE kattintva tájékozódhat.

Mónika szerint:

2019-03-01 - 18:43

És aki egyedül neveli a gyermekét? Annak már nem is jár?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-01 - 22:47

Kedves Mónika!
A falusi CSOK egyedülállóként is igénybe vehető, ha a jogosultság valamennyi feltétele teljesül.

Balázs szerint:

2019-03-01 - 14:33

Aki tavaly augusztusban igényelt csokot 2 gyermek vállalása mellett használt lakásra, a különbséget lehet-e még a fennmarardó 1.17M Ft szerődésmódosítással igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-07 - 23:56

Kedves Balázs!
Már megvalósult lakáscél esetén a különbözet visszamenőleges igénybevételére információnk szerint nem lesz lehetőség. A falusi CSOK keretében legfeljebb korszerűsítésre, felújításra lehet majd még igényelni a támogatást.

H-né szerint:

2019-03-01 - 10:03

Alapterület bővítésre és ezzel együtt az egész lakás korszerűsítésére igényelhető-e a csok, illetve a kedvezményes hitel?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-01 - 23:19

Kedves Asszonyom!
A tervezet szerint fenti esetben igényelhető lesz a falusi CSOK. A kedvezményes, 3% kamatú lakáshitel azonban bővítési, korszerűsítési lakáscél esetén nem lesz elérhető. A legkedvezőbb bővítési, korszerűsítési lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják igény esetén. Ehhez online adatlapunkat szükséges kitölteni. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Zsófi szerint:

2019-03-01 - 09:02

Kedves Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, ha a”sima” CSOK-ot már igénybe vettem, jogosult vagyok-e a falusi CSOK-ra vagy fordítva?
Válaszukat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 22:31

Kedves Zsófi!
Információink szerint igénybe vehető lesz a falusi CSOK felújításra, korszerűsítésre abban az esetben is, ha korábban a vásárláshoz már igénybe vették a CSOK-ot. Bővebb információnk minderről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után lesz.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések