Mennyi a CSOK elbírálásának határideje március 15. előtt benyújtott kérelem esetén? - Hitelnet.hu

Mennyi a CSOK elbírálásának határideje március 15. előtt benyújtott kérelem esetén?

Tisztelt Hitelnet!

Három kisgyermekünk van, jelenlegi házunkat visszabérléssel már eladtuk, a szükséges önerő a kezünkben van, illetve munkáltatói kölcsönt is vettünk fel, megyeszékhelyen építkezünk. 2017. október végén nyújtottuk be a CSOK kérelmünket, előtte szeptemberben adtuk el a jelenlegi házunkat. Tehát nincs ingatlan a nevünkön, a szükséges önerő a kezünkben van, az építkezés rendben folyik….

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Ön szerint ilyen helyzetben mi az oka, hogy több mint 150 napja késik a bankunk hivatalos reagálása a kérelmünkre, amit már októberben befogadtak, a szükséges hiánypótlásaink még a múlt év folyamán megtörténtek. Nem a pénzt várjuk, hiszen még építjük be az önerőt, de úgy gondolom, hogy 150 nap után már ideje lenne egy pozitív bírálatnak, hiteligérvénynek, bárminek.

Kihez lehet ilyen helyzetben fordulni, milyen eszköze van egy fogyasztónak ilyen esetben? Kicsit a levegőben érzem magam, 15 hónapra visszabéreljük a házunkat, addig kész kell lennie az újnak. 3 gyerek itt van, nem bevállalni kell még őket. Kicsit felháborítónak érzem ezt a helyzetet.

Köszönettel: Zakariás

Kedves Zakariás!

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a családi otthonteremtési kedvezmény iránti kérelem benyújtásának napja az a nap, amikor az igénylő a kérelmet, valamint az a rendelet szerinti igénylési feltételeket igazoló dokumentumokat és nyilatkozatokat hiánytalanul benyújtja a hitelintézet részére. Erről a hitelintézet igazolást ad az igénylőnek, melyben tájékoztatja a kérelem elbírálásának várható időtartamáról. Azt kellene megnézni, hogy ezen az igazoláson milyen határidő szerepel. Ez bankonként eltérhet. Van olyan pénzintézet ahol 30 nap és van olyan, ahol 90 nap. Ha azonban a kérelem elbírálásához további dokumentumok benyújtása szükséges, úgy a kiegészítésre biztosított időtartam a bank által korábban megjelölt határidőbe nem számít bele, tehát ez megnövelhető a bírálati időt. Mindennek ellenére azt gondoljuk, hogy a kérelem elbírálása ennyi idő alatt már elvileg megtörténhetett volna. Javasoljuk, hogy az ügyben az érintett bankfióknál érdeklődjenek az igazoláson szereplő bírálati határidőre hivatkozva.

A 2018. március 15. után benyújtott, építkezésre vonatkozó támogatási kérelmeket a bankoknak 60 napon belül el kell bírálniuk a módosított CSOK rendelet értelmében.

Továbbá

Utolsó módosítás: 2018. április 09. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Marika szerint:

2018-09-19 - 05:18

Jó napot!
Az értékbecslő szeptember 18.-án értékelte fel a házat.
Az lenne a kérdésem, hogy mikorra várhatom az elbírálást a banktól?

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-19 - 05:35

Kedves Marika!
A CSOK kérelem elbírálásának időtartama – amennyiben minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll – vásárlás esetén legfeljebb 30 nap, építés vagy bővítés esetén legfeljebb 60 nap.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések