Igényelhetjük a 10M-s CSOK-ot új költségvetés benyújtásával?

Tisztelt Hitelnet!

Érdeklődni szeretnék, tudna-e információt adni Csok igénylés jogszabályai kapcsán!

2015 októberében igényeltünk bankfióknál 2 meglevő gyermekre, építkezésre csak az állami támogatást (akkor 1.300.000 Ft volt ez az összeg). Férjemmel szeretnénk még egy gyermeket és megigényelni a megemelt 10 milliós állami támogatást! Ami annyit tesz, hogy egy új költségvetést kell benyújtani a banknak (amit nekik elvileg el kell fogadniuk). Első költségvetésünk nem tartalmaz olyan plusz költségeket, mint például: gépkocsi beálló, utcafronti kerítés, tárolók, melléképület, járdák, a ház szigetelése! Lakhatási engedélyünk még nincs! Több pénzt költöttünk bizonyos munkafolyamatokra!Tudom, hogy az értékbecslőn múlik sok minden, de már kétszer visszaadták az új költségvetést, hogy nem jó nekik így, tehát az igénylést sem tudtuk benyújtani még!

A kérdésem az lenne, hogy a bank visszautasíthatja-e az igénylés folyamatát az új költségvetés miatt? Minden papírunk érvényes, tartozásunk nincs! A támogatási összeget kizárólag a házunkra költenénk!

Köszönöm válaszukat!
Katalin

Kedves Katalin!

Ha még nem írtak alá CSOK szerződést és CSOK részfolyósítás sem történt, akkor új igényléssel véleményünk szerint van lehetőség az emelt összegű, 10 milliós családi otthonteremtési kedvezmény igénylésére, új, reális költségvetés benyújtásával. A vonatkozó CSOK rendelet értelmében a bekerülési költség tartalmazhatja a gépkocsitároló helyiségnek az építési költségeit, az új lakás rendeltetésszerű használhatóságát biztosító tároló helyiségeknek a költségeit, ideértve a különálló épületben megvalósuló tüzelőanyag-tárolót, a lomkamrát, a melléképítményeknek a költségeit, ideértve a hulladéktartály-tárolót, a közműpótló építményeket és berendezéseket, a közmű-becsatlakozás építményeit, továbbá a lakótelek homlokvonalán álló kerítés és járda költségeit is. A benyújtott költségvetés elfogadásáról a hitelintézet dönt.

Azt is tudni kell, hogy a kedvezmény 2017. január elsejétől a kérelem benyújtásakor az épület készültségi fokának megfelelő, az építési költségvetésből még fennmaradó bekerülési költségre igényelhető, a már megfizetett bekerülési költségre nem vehető igénybe.

Elutasított CSOK igény esetén az írásbeli elutasítás kézhezvételétől számított 15 napon belül a CSOK-ra jogosító feltételeknek való megfelelés megállapítását kérhetik a járási hivataltól.

Utolsó módosítás: 2017. augusztus 30. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések