CSOK-os ház összenyitható egy másik épülettel? - Hitelnet.hu

CSOK-os ház összenyitható egy másik épülettel?

Üdvözlöm!

Rendelkezem két önálló helyrajzi számon elérhető telekkel, melyek közvetlenül egymás mellett fekszenek. Az Ingatlan1-en áll jelenleg is egy ház és ennek a teleknek van közvetlen utca frontja is. Az Ingatlan2 közvetlen az Ingatlan1 mögött helyezkedik el, de nincs utca frontja. Ingatlan1, belterület, kivett lakóház udvar megnevezésű, 902 m2-es. Az Ingatlan2, belterület, kivett beépítetlen terület elnevezésű, 335 m2 alapterületű.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Minden szempontból jogosult vagyok a három gyerek után járó CSOK-ra, ezért érdeklődnék, hogy igényelhetem-e a CSOK-ot, ha az Ingatlan2-re szeretnék családi házat építeni, amit később összekötnénk az Ingatlan1-en álló házzal?
Lehetséges ez hivatalos úton, van-e erre vonatkozó bármilyen rendelkezés?

A kérdésem azért merült fel, mert olvastam egyik írásukat, amiben leírják, hogy a rendeletbe bekerült az egylakásos lakóépület fogalma, amelyben a következőt írták és így magamra ismertem: "telken meglévő épülethez csatlakozó módon épített egy lakást magába foglaló lakóépület, amely önálló tető- és épületszerkezettel és a terepszintről közvetlen bejárattal rendelkezik"

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Zoltán

Kedves Zoltán!

Elsőként annak kellene utánajárni, hogy az önálló helyrajzi számon lévő, Ingatlan2 beépítetlen területen a helyi rendezési terv milyen és mekkora hasznos alapterületű lakás építését teszi lehetővé. Ebben a kérdésben a területileg illetékes építési hatóság vagy az önkormányzat illetékes. Amennyiben a telekre építhető a CSOK feltételeinek megfelelő ingatlan, úgy jogosultak lehetnek a támogatásra. Erről IDE kattintva tájékozódhat.

Nem tudjuk pontosan, kérdésre erre vonatkozik-e: ám ha a rendezési terv alapján van lehetőség falkapcsolatosan építkezni, akkor ezt megtehetik, de információink szerint a CSOK igénybevételével épített önálló lakást a 10 éves elidegenítési és terhelési tilalom ideje alatt a másik lakóépülettel egybenyitni nem lehetséges.

Az önálló tető-és épületszerkezet a hasznos alapterülettel kapcsolatos előírások szempontjából meghatározó. Ha ugyanis az ingatlan önálló tető-és épületszerkezettel rendelkezik, még ha ikerházként vagy sorházként épül is, a magasabb hasznos alapterületre vonatkozó elvárásoknak kell megfelelnie, vagyis legalább 90 m2-esnek kell lennie. Erről a témáról részletes leírás ITT olvasható.

Utolsó módosítás: 2018. július 04. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések