30 éve épült ház befejezéséhez igényelhető a 10+10M Ft? - Hitelnet.hu

30 éve épült ház befejezéséhez igényelhető a 10+10M Ft?

Jó napot!

Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy 30 éve épült ház kb. 80%-ban befejezett, de sose kértek rá ki lakhatási engedélyt! Be lehet-e ezt a házat adni CSOK-ra? CSOk-ból befejezni, gondolnák a szigetelésre, ablakokra, stb, mert azok nem felelnének meg szerintem a mai elvárásoknak?! Párommal gondolkozunk a 10+10 millió Ft felvételén!
Megoldható lenne ez egy ilyen háznál valamilyen módon?

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Milyen feltételeket kell biztosítanunk, hogy megkapjuk a CSOK-ot? Azt már tudom, hogy házasnak kell lenni! Gondolom kell kereseti igazolás is vagy nem tudom, ezekben is szeretnék kis felvilágosítást!
Több éves munkaviszony kell-e vagy elég határozatlan idejű szerződés felmutatása?

Válaszukat előre is köszönöm!
Attila

Kedves Attila!

A vonatkozó kormányrendelet a következőképpen rendelkezik a használatbavételi engedéllyel, a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal vagy az egyszerű bejelentéshez kötött épület felépítésének megtörténtéről szóló hatósági bizonyítvánnyal még nem rendelkező lakás tulajdonjogának a használatbavételi engedély megszerzése, a használatbavétel tudomásulvétele vagy az egyszerű bejelentéshez kötött épület felépítése bejelentésének megtörténte előtt történő átruházásának esetéről CSOK igényléssel összefüggésben:
“Ha az építkezés 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott építési engedély vagy 2016. január 1-jét követően az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység esetén az építési tevékenység bejelentése alapján történt, úgy a családi otthonteremtési kedvezményt az új tulajdonos – az e rendeletben meghatározott feltételekkel – igénybe veheti”

30 éve épült, jelenleg kb. 80%-os készültségű ingatlan sajnos nem felel meg az építési engedéllyel szemben támasztott követelménynek (2008. július elsején vagy azt megelőzően kiadott), így annak befejezéséhez a CSOK (10+10M támogatás) sajnos nem vehető igénybe. Továbbá lényeges, hogy a kedvezmény a hitelintézet által elfogadott költségvetésből csak a még hátralévő munkálatok finanszírozására vehető igénybe. 80%-os készültségű ingatlan esetében valószínűleg már nem lenne hátra 20M Ft bekerülési költségű munkálat.

A 10+10 milliós CSOK jogosultsághoz legalább 2 éves TB jogviszony szükséges az igénylők egyikének részéről. A házastársi kapcsolat abban az esetben feltétel, ha nem meglévő, hanem vállalt gyermekek után szeretnék igénybe venni a kedvezményt. (A magzat a betöltött 12. terhességi hét után már meglévő gyermeknek minősül CSOK szempontjából.)

Arról, hogy milyen további feltételekkel igényelhető a CSOK új lakóingatlan építéséhez vagy használatbavételi engedéllyel még nem, de 2008. június 30. után kiadott építési engedéllyel rendelkező félkész ingatlan befejezéséhez, IDE kattintva tájékozódhat.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Utolsó módosítás: 2018. június 07. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések