Emelkedhet a CSOK összege!

A CSOK összegének várható emelkedését jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Bejelentése alapján a jövőben a családi otthonteremtési kedvezmény összegének növelése várható, de lesznek megkötések.

Emelkedik a CSOK összege

A miniszter bejelentése szerint a családi otthonteremtési kedvezmény összege emelkedni fog az 5.000 fő alatti településeken. Konkrét összegről még nem számolt be, de a tervek szerint jelentős összegű emelést tervez a kormány. A tervezett változás konkrét időpontja sem ismert egyelőre.

Az 5.000 fő alatti települések járhatnak jól a CSOK emelkedésével

Magyarországon jelenleg közel háromezer olyan település van, ahol 5.000 főnél kevesebben laknak. Ezeken a településeken mintegy 3 millió ember él jelenleg. Számukra mindenképpen kedvező változást jelenthet a CSOK összegének emelése.

CSOK összege jelenleg

A családi otthonteremtési kedvezmény összegét jelenleg az határozza meg, hogy új vagy használt lakóingatlanra kívánjuk igénybe venni, illetve hány gyermek után igényeljük a támogatást.

Használt lakás

Használt lakások esetében vásárlásra és meglévő lakóingatlan bővítésére használható fel a támogatás, melynek összege 4 vagy több gyermek után – egységesen – a legnagyobb. A kedvezmény vállalt gyermekek után is jár. A meglévő gyermekek számától függetlenül legfeljebb 2 vállalt gyermek után igényelhető.

A vonatkozó kormányrendelet gyermekszámtól függően azt is előírja, hogy minimum hány négyzetméter hasznos alapterületű legyen a célingatlan. Erről és az igénybevétel tovább feltételeiről honlapunkon részletes leírás olvasható ide vagy ide kattintva.

Új építésű lakás

Az új építésű lakóingatlanokra vonatkozó támogatási összegre az lehet jogosult, aki az alapozási munkálatoktól kezdődően új lakóingatlant épít, vagy új építésű lakóingatlant vásárol. A CSOK összege 3 vagy több gyermek után egységesen 10 millió forint. A támogatás vállalt gyermekek után is igényelhető, akár mindhárom gyermek vállalható előre.

Új lakások esetében az elvárt minimális hasznos alapterület attól is függ, hogy a támogatott személy egylakásos lakóépületet épít vagy vásárol, vagy sem. Erről részletes tájékoztató ITT olvasható.

Az, hogy mely lakás minősül CSOK szempontból újnak, valamint milyen további feltétleknek kell teljesülni a jogosultsághoz, IDE vagy IDE kattintva ismerhető meg.

CSOK várható összege

Amennyiben lesz új információnk a CSOK összegének emelésével kapcsolatban, honlapunkon beszámolunk róla! Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Díjmentes CSOK- és hitelügyintézés!

Ha Ön a CSOK mellé kölcsönt is igénybe szeretne venni, a legkedvezőbb hitelkonstrukciókat online lakáshitel kalkulátorunk  segítségével ismerheti meg. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat.


Utolsó módosítás: 2018. július 25. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Roland szerint:

2018-09-19 - 16:27

Végül ezzel kapcsolatban történt valami további bejelentés azóta?

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-20 - 06:09

Kedves Roland!
A CSOK összege egyelőre nem változott.

Szilvia szerint:

2018-07-26 - 11:21

Nekem 1 gyermekem van, aki után még nem vettem igénybe a támogatást. Férjnél nem vagyok. Önerőm nincs. 34 éves vagyok.
Kérdésem, ha vállalok még 2 gyermeket, jogosult leszek-e a támogatásra? Ha igen, mennyire? Használt ingatlant szeretnék. Élettársi kapcsolatban élek 10 éve.
Segítségüket köszönöm.
Tisztelettel: Szilvia

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-27 - 05:15

Kedves Szilvia!
Vállalt gyermek után kizárólag házastársi kapcsolat fennállása esetén igényelhető megelőlegező CSOK. A további 2 gyermek vállalásával igényelhető CSOK-hoz tehát össze kellene házasodniuk.
Élettársak együttes igénylés esetén lehetnek jogosultak a támogatásra. Jelen helyzetben párjával tehát a meglévő gyermek után igényelhetik a 600.000 Ft összegű támogatást használt lakóingatlan vásárlásához, amennyiben a további CSOK feltételek is teljesülnek. Ezekről IDE kattintva tájékozódhat.
A lakásvásárláshoz szükséges önerő mértékéről Szakértőink készséggel tájékoztatják a további részletek (jövedelmi helyzet, ingatlanérték, stb.) ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések