Előző tulajdonos által megkezdett építkezés esetén is be kell nyújtani az addigi készültségnek megfelelő számlákat?

Kedves hitelnet!

Lehetőségünk van megvásárolni egy telket, magánszemélytől, amelyen idén tavasszal megkezdték az építkezést. A falak állnak eddig, a födém is felkerül hamarosan. Ezt önerőből meg tudjuk venni, nincs szükségünk hozzá csokra és banki hitelre. A vétel után az építkezést a csokból és építési hitelből szeretnénk folytatni. A csok feltételeknek megfelelünk, és már van 3 gyermekünk is.

Kérdésünk, hogy az önerőből megvásárolt telek és építkezésről (ezt is magánszemély csinálja) is be kell majd mutatnunk a banknak 70%-nyi számlát, vagy ezekről nem, csak arról a részről, amit mi csinálunk tovább és a bank finanszíroz csokkal és hitellel?

Várom válaszukat!
Üdv.
Anita

Kedves Anita!

A használatbavételi engedéllyel még nem rendelkező lakás megvásárlása után – amennyiben az építkezés 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott építési engedély vagy 2016. január 1-jét követően az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység esetén az építési tevékenység bejelentése alapján történt – úgy Önök jogosultak lehetnek a 3 gyermek után igénybe vehető 10 milliós CSOK-ra és az ehhez kapcsolódó kamattámogatott építési hitelre, ha a személyi és egyéb feltételeknek is megfelelnek. A kedvezmény és a kölcsön az építkezésből még hátralévő munkálatok finanszírozására használható fel.

Ami a benyújtandó számlákat illeti, használatbavételi engedéllyel még nem rendelkező ingatlan vásárlása esetén a támogatott személynek be kell mutatnia az adásvételi szerződéssel vagy számlával igazolt vagy ennek hiányában a hitelintézet által megállapított telekárral csökkentett vételár 70%-a erejéig az előző építtető nevére kiállított számlákat. Ezen felül az Önök által elvégezni kívánt munkálatokról benyújtott és hitelintézet által elfogadott bekerülési költség szintén 70%-át számlával szükséges lefedni. Az építési engedély vagy az egyszerű bejelentéshez kötött épület felépítésének bejelentését legfeljebb 6 hónappal megelőzően kiállított számla fogadható el.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre, valamint díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is. Irodáink elérhetőségét ITT találja.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések