Egyedülálló anya milyen feltételekkel kaphat falusi CSOK-ot? - Hitelnet.hu

Egyedülálló anya milyen feltételekkel kaphat falusi CSOK-ot?

Tisztelt Hitelnet!

Lenne egy kérdésem. Van 4 kiskorú gyermekem és anyaként szeretném igénybe venni a Falusi Csokot.

Milyen papírok és milyen feltételeknek kell megfelelni?
Olyanra gondolok, hogy:

– Kell-e önerő?
– KRH lista?
– Mennyi TB jogviszonynak kell hozzá?
– Hány nm-nek kell lennie a háznak?
– Hogyan kezdjek neki?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Andrea

Kedves Andrea!

A falusi CSOK egyedülálló anyaként is igénybe vehető, ha valamennyi előírt feltétel adott. A jogosultsági feltételeiről IDE kattintva olvashat részletes tájékoztatót. Az igényléshez szüksége dokumentumok listáját ITT találja.

Az önerő kérdése elsősorban attól függ, hogy mennyi lenne a vásárolni kívánt ingatlan vételára. 4 gyermek után maximum 10 millió forint összegű falusi CSOK vehető igénybe. A támogatásnak legfeljebb a fele (5 millió forint) használható fel a vételár kifizetéséhez, így akár a teljes vételár is finanszírozható , ha a vételár nem haladja meg az 5 millió forintot. A fennmaradó összeg a vásárolt ház korszerűsítésére, bővítésére fordítható.

A falusi CSOK jogosultságot nem zárja ki a negatív információ. Hitelfelvételre azonban nincs lehetőség, ha adatai szerepelnek a negatív adatbázisában. Kivétel, ha státusza passzív és a korábbi mulasztást maradéktalanul megfizette.

A 10 milliós falusi CSOK jogosultsághoz legalább 2 éves TB jogviszony szükséges, melybe a közfoglalkoztatotti munkaviszony nem számít bele. A 2 éves folyamtos TB jogviszonyban maximum 30 nap megszakítás lehet.

4 gyermek után vásárolt ingatlan esetén legalább 70 m2 hasznos alaptterületű lakóingatlant szükséges vásárolni. Az is elfogadható, ha az ingatlan kisebb alapterületű, de a támogatást bővítésre is igénybe veszi, melynek eredményeképpen a hasznos alapterület el fogja érni a 70 m2-t.

Elsőként annak kellene utánajárni, hogy jogosult-e a támogatásra. Ha a jogosultsági feltételek fennállnak és tájékozódott a vásárolni kívánt ingatlannal szemben támasztott követelményekről is, akkor kiválaszthatja a megfelelő ingatlant. Ezt követően adásvételi szerződést kell kötni és beszerezni az igényléshez szükséges dokuentumokat. A vásárlásra vonatkozó összeget a hitelintézetek egy összegben az eladónak utalják. A korszerűsítésre, illetve bővítésre kapott összeg folyósítása szakaszosan, készültségi foknak megfelelően, utólag történik. Ha nem rendelkezik önerővel, amivel el lehetne kezdeni a munkálatokat, akkor a kivitelezővel kellene megállapodni az utólagos fizetésben. Az elvégezi kívánt munkálatokról költségvetést kell benyújtani, melynek legalább 70%-át számlával kell igazolni.

További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. október 09. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések