Csak munkadíj számlák is elfogadhatók CSOK igénylésnél?

Jó napot kívánok!

Második babánkat várjuk, szeretnénk harmadikat is. Olyan kérdésem lenne, hogy neki álltunk a tetőtérnek, a gipszkarton fele megvan és a külső szigetelés fele is. Viszont az egyik oldalra szeretnénk még plusz 5cm-t, meg a maradékot befejezni, színeztetni úgy, hogy az anyag megvan, de a számla már nincs meg. Csak munkadíjról lenne, az probléma?

A tető szintén ugyanígy van, az anyag megvan, de a számla le fog járni mire oda érünk. Arról is csak a munkadíjról lenne számla. A vízvezeték fűtés villanyszereléses anyagról lesz számla, mert azokat nem vettük meg. Ezt elfogadja így a bank, hogy a legtöbb szinte csak munkadíjról lesz?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Judit

Kedves Judit!

Meglévő lakóingatlan bővítéséhez a CSOK akkor is igényelhető, ha a bővítési munkálatoknak már nekiálltak. Fontos tudni azonban, hogy a támogatás kizárólag a CSOK kérelem benyújtásakor még hátralévő munkálatok finanszírozására vehető igénybe.

Az elvégezni kívánt munkálatokról költségvetést kell benyújtani a hitelintézethez. A költségvetésnek nemcsak azokat a munkálatokat kell tartalmazni, amelyek még hátravannak, hanem a teljes bővítés bekerülési költségét. A támogatási kérelem benyújtása után a bank értékbecslést rendelt. Az értékbecslő helyszíni szemle keretében vizsgálja az ingatlant. Ennek során megállapítja, hogy mely munkálatok kerültek már esetlegesen elvégzésre és melyek finanszírozhatók a CSOK-ból.

A hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-át számlával kell igazolni. A számlák lehetnek anyagköltségről és munkadíjról egyaránt kiállított számlák. Ezen számlák aránya nincs meghatározva. Az a lényeg, hogy a 70% számla benyújtásra kerüljön.

Bővítés esetén annak egyszerű bejelentését legfeljebb 6 hónappal megelőzően kiállított számla fogadható el. Ha nem bejelentés-köteles az adott tetőtér beépítése, akkor a munkálatok elkezdését legfeljebb 6 hónappal megelőzően kiállított számla vehető figyelembe.

A bővítésre vonatkozó CSOK feltételekről bővebb leírás IDE kattintva olvasható.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Amennyiben a tetőtér-beépítési munkálatok elvégzéséhez kölcsönre is szükségük lenne, Szakértőink készséggel készítenek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézését is!


Utolsó módosítás: 2020. április 29. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések