Milyen feltételekkel kaphatunk falusi CSOK-ot bővítésre? - Hitelnet.hu

Milyen feltételekkel kaphatunk falusi CSOK-ot bővítésre?

Tisztelt Hitelnet!

Minket a lakásbővítés érdekelne. 4 gyermekünk van. Amikor vásároltuk a családi házunkat akkor 2 gyermek volt és 1.3M Ft CSOK támogatást kaptunk. Jelenleg 100 m2 alapteruletű az ingatlanunk. Be szeretnénk építeni a tetőteret, 3 kisebb szobát szeretnénk és egy külön fürdőt. A településünk rajta van a listán.

Mi igényelhetünk falusi csokot így, hogy már két gyerekre kihasználtuk? Ha igen, mennyit?
A bővítésnek milyen feltételei vannak? (Szobák alapterülete, vállalkozóval kell csináltatni vagy elég az anyagokról számla…)

Válaszukat előre is köszönöm.
Mariann

Kedves Mariann!

Ha olyan településen laknak, ahol a népességcsökkenés a 2013. január elsejei adatokhoz képest nagyobb volt az országos átlagnál, akkor jogosultak lehetnek használt lakáscél esetén is az új lakásra vonatkozó támogatási összegre – illetve adott esetben annak különbözetére – a falusi CSOK keretében.

Várhatóan 2019. július elsejétől 3 vagy több gyermek után 10 millió forint összegű falusi CSOK lesz igényelhető meglévő használt lakóingatlan bővítése esetén is. Mivel Önök korábban már kaptak 2 gyermek után családi otthonteremtési kedvezményt, ezért egy esetleges bővítés során a 10 milliós falusi CSOK és a korábban kapott 1,3 millió forintos CSOK különbözetére lehetnek jogosultak. Így maximum 8,7 millió forint lehet elérhető. A maximálisan kapható falusi CSOK összegét befolyásolja a bővítés költségvetése is. A támogatás összege ugyanis nem lehet több a hitelintézet által elfogadott bekerülési költségnél. Ha az 8,7 millió forintnál kevesebb, akkor az alacsonyabb támogatási összeg vehető igénybe.

A falusi CSOK keretében történő bővítésre információnk szerint ugyanazon feltételek fognak vonatkozni, mint a jelenlegi, bővítésre vonatkozó CSOK feltételek. Bővítésnek minősül, ha a lakóingatlan legalább egy 8 m2 hasznos alapterületű szobával bővül hozzáépítés vagy tetőtér-beépítés, emeletráépítés által. 4 gyermek után igényelt támogatás esetén a kialakított lakás hasznos alapterületének minimum 70 m2-nek kell lenni.

Ami a számlabemutatásra vonatkozó előírást illeti, a hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-áról számlát kell bemutatni. Ez anyagszámla és munkadíj számla egyaránt lehet az elfogadott költségvetésnek megfelelően.

A bővítésre vonatkozó további CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. A falusi CSOK pontos feltételei a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után válnak ismertté, amiről honlapunkon be fogunk számolni.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. március 12. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Virág szerint:

2019-04-14 - 22:01

Jó estét!
Ha mi nem vagyunk házasok, csak élettársak, van három gyermekünk, adott a folyamatos munkaviszony mindkettőnk, tehermentes és olyan helyen vásárolnánk az ingatlant, ami szerepel a falusi csok listán, akkor kell, hogy házasok legyünk? Családi pótlékot nem egyedülállóként kapjuk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 09:34

Kedves Virág!
A falusi CSOK keretében meglévő gyermekek után élettársi kapcsolatban is igényelhető lesz a támogatás.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések