Mekkora költségvetés szükséges 2,2M Ft CSOK-hoz bővítésnél? - Hitelnet.hu

Mekkora költségvetés szükséges 2,2M Ft CSOK-hoz bővítésnél?

Utolsó módosítás: 2018. április 11. szerda

Tisztelt Hitelnet!

Bővíteni szeretnék egy régi építésű házat, melyben hatan lakunk és már kicsi, ezért kb. 25-30 m2 hasznos alapterületű bővítéssel akarjuk csinálni, mely bővítmény összesen egy kb. 42 m2 alapterületű konyha + étkező és előtér (nappali) lenne, meg egy meglévő, de le kell bontani fürdőszoba bővítése 10 m2 alapterületre (összesen 50-55 m2). Még a fűtést is szeretnénk korszerűsíteni. Kérdezném, hogy 2.200 000 forintot meg szeretnénk kapni, ahhoz mekkora költségvetést kell csinálni?

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

Hasznos alapterület: a lakáson belül közvetlenül megközelíthető, következő helyiségek − az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: OTÉK) szerint számított − hasznos alapterületének összege:
a) előszoba, közlekedő,
b) nappali,
c) hálószoba,
d) étkező,
e) konyha, étkezőkonyha,
f) fürdőszoba,
g) WC,
h) kamra, tároló,
i) gardrób,
j) mosókonyha,
k) kazánhelyiség és
l) egyéb fűthető helyiség, ide nem értve a gépjárműtárolót és a pinceszinti helyiséget;

Ha jól értelmezem, amit szeretnénk csinálni bővítést az ebben a listában benne van és csinálhatjuk.

Válaszukat megköszönöm.
Tisztelettel.
Gábor

Kedves Gábor!

CSOK szempontjából bővítésről akkor beszélhetünk, ha a meglévő lakóingatlan hasznos alapterülete legalább egy 8 m2 nagyságú szobával növekszik. A nappali szintén szobának tekinthető, lényeges azonban, hogy a bővítésre vonatkozó tervdokumentáció alapján is nappali (+ konyha + étkező) legyen a bővítmény megnevezése és nappali helyett ne előtér szerepeljen.

Amennyiben korszerűsítési munkálatok is lesznek, úgy a költségvetést szükséges megbontani a bővítés és az azzal közvetlenül összefüggő munkálatokra és külön a ház további korszerűsítési munkálataira. CSOK csak azon munkálatok finanszírozására használható fel, melyek a bővítéshez közvetlenül kapcsolódnak. Ha a 3 gyermek után igényelhető 2.200.000 Ft összegű CSOK-ot szeretnék megkapni, akkor a bővítésre vonatkozó költségvetés összegének el kell érnie a 2,2M Ft-ot, melynek 70%-át szükséges számlával igazolni. A költségek igazolásaként csak olyan számla fogadható el, ami a bővítésre vonatkozik. Ezen belül a számla tartalmazhat anyagárat és munkadíjat egyaránt. A költségvetéshez szükséges formanyomtatvány a hitelintézeteknél elérhető.

A bővítésre vonatkozó további CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. Amennyiben a munkálatok elvégzéséhez kölcsönt is szeretnének igénybe venni, úgy az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt online adatlapunk kitöltését követően. Irodáinkban a teljes körű hitel és CSOK ügyintézés díjmentes!


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Partnereink