Hogyan használhatnánk ki bővítésre a CSOK-ot? - Hitelnet.hu

Hogyan használhatnánk ki bővítésre a CSOK-ot?

Tisztelt Hitelnet!

Van egy régi építésű sváb jellegű ház, amit bővíteni szeretnénk. Amit bővítenénk az a ház gang része, amit igaz zártra csinált az előző tulajdonos (nem tejesen szakszerűen), úgyhogy az nem teljesen a főépület része, de elég keskeny 2,2 méter széles. Itt alakítottak ki egy kisebb konyhát, ami 3.3 x 2.2 méter és egy fürdőszobát, ami 2.2 x 2 méter, amit sajnos le kell bontani, mert elindult a sarka kifelé. Nem vészesen, de nem rizikózok és újra építeni, de akkor már nagyobbra, plusz étkező rész is van ebben a keskeny helységben, amit szintén nagyobbítani kell, amit úgy gondoltam, hogy ezt 2.2 szélességet kb. 3.5-4 méter szélességre szeretném.

Az a lényeg, hogy ezen a bővítési helyen lenne egy szoba kb. 20 m2 plusz egy kisebb nappali rész. A fürdőszoba (5 x 2.2 méter az alapterület) a nem használt kamrában lesz kialakítva. Addig a régit használjuk, utána lesz lebontva.

A csokot a szoba bővítésére vennénk fel, ami 1.430.000 forint. A konyhát egy nagyobb nem használatos szobában alakítanánk ki (5×5 méter). Nagy család vagyunk. 6 fő, két nagyobb gyermek 23 év feletti, meg két 23 év alatti. Nekik szeretnék egy jobb, élhetőbb körülményt kialakítani.

A segítségkérés az lenne, hogy ez így bővítésnek számít vagy esetleg mit javasolnak?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Gábor

Kedves Gábor!

A vonatkozó kormányrendelet értelmében bővítésnek minősül a lakás hasznos alapterületének legalább egy lakószobával történő növelése érdekében végzett építési tevékenység, ideértve az építmény térfogatnövelésével nem járó tetőtér-beépítést is.

Fentiek alapján tehát az a lényeg, hogy a házhoz újonnan hozzáépítésre kerülő részben legyen egy olyan szoba, nappali, aminek hasznos alapterülete eléri legalább a 8 m2-t. A szobából, nappaliból tehát legalább 8 m2-nyi rész új hozzáépítés legyen.

Emellett fontos, hogy az ingatlan minden egyéb követelmény tekintetében megfeleljen a CSOK előírásoknak. Minderről részletes leírást IDE kattintva találnak.

Amennyiben a bővítéshez kölcsönt is szeretnének felvenni, Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást az elérhető legkedvezőbb bővítési hitelekről. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. február 01. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Imre szerint:

2019-07-17 - 13:54

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, bővíteni szeretnénk a lakásunkat egy szoba helyiséggel a lakás bejáratánál, mivel közvetlen előszoba helységünk nincs és mindenféle időjárási viszontagságokat átvészelünk. Egy gyermekre szeretnénk a csokot hitel nélkül felvenni.
Mik a lehetőségeink? Bővítésnek számít ez így?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel.
Imre

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-17 - 22:37

Kedves Imre!
Amennyiben lakószobával (hasznos alapterület legalább 8 m2) bővítenék a házat és nem előszobával, akkor lehetőség nyílhat a támogatás igénylésére. A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések