Hogyan valósítható meg a CSOK-os bővítés, ha nincs önerőm?

Tisztelt Hitelnet!

Voltunk élettársammal OTP fiókban. Ott azt mondták, hogy például 2.750.000 Ft amit megkapunk a 4 gyerekre, de az adott épület toldás összegének a minimum 70%-át igazoljam számlákkal és akkor ad a bank a fent említett összeg felét, vagyis kb. 1,3 milliót. Nos ha nincs félretett pénzem és nem tudom felmutatni, akkor ki az aki ezt egyáltalán igénybe tudja venni, mert én hiába megyek oda a tüzépeshez, hogy elindítottam a csokot és hozzon le nekem a lakhelyemre ennyi + ennyi építőanyagot áfás számlával és mikor majd 2-3 hónap múlva ha megkaptam a hitelt, behozom. Na ez nem működik.

Szóval ki az, aki ezt fel tudja venni? Vagy mennyibe kerül egy csok intéző jutaléka és akkor mi marad a szegény embernek ténylegesen egy 3×4 méter helység kialakítására?

Lajos

Kedves Lajos!

Bővítéshez igényelt CSOK esetén az elvégezni kívánt bővítési munkálatokról költségvetést kell benyújtani. A lakóingatlan bővítésére igényelhető családi otthonteremtési kedvezményt szabályozó kormányrendelet kimondja, hogy a bank által elfogadott költségvetés minimum 70%-át kell számlával igazolni, és az igénybe vehető kedvezmény összege nem haladhatja meg a számlával igazolt bekerülési költség 50%-át. Ez azt jelenti tulajdonképpen, hogy a költségvetés 35% finanszírozható CSOK-ból. Kérdés tehát az, hogy az Önök bővítése mekkora összegből valósulhat meg. Ha a költségvetés 35%-a kisebb összeg, mint a 4 gyermek után igényelhető 2.750.000 Ft összegű támogatás, akkor sajnos a számlabenyújtás alapján számított, alacsonyabb összegű kedvezmény vehető igénybe. Konkrét példán nézve, amennyiben a bővítéshez benyújtott, hitelintézet által elfogadott bekerülési költség 3M Ft, akkor ennek 70%-át szükséges számlával igazolni, ami 2,1M Ft és ennek az 50%-a, vagyis 1,05M Ft lehet a CSOK összege.

Amennyiben a fennmaradó rész finanszírozása nem oldható meg saját erőből, akkor bővítési célú lakáshitel felvétele lehet megoldás. A bővítési hitelek aktuális törlesztő részletét online Hitelkalkulátorunk segítségével ismerhetik meg. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő bővítési hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha kitölti online adatlapunkat!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Utolsó módosítás: 2017. január 05. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések