Bővítés esetén mikor folyósítja a bank a CSOK első részletét? - Hitelnet.hu

Bővítés esetén mikor folyósítja a bank a CSOK első részletét?

Tisztelt Hitelnet!

Ha jól értelmezem a bővítéshez vezető “utat.
15 m2-el növelnénk 80 nm2 családi házunkat. Kijön a vállalkozó és ad egy árajánlatot, ami tartalmazza az alapásástól elkezdve a falak felhúzását, szigetelést, a tető nagyobbításhoz szükséges utolsó szeget is. Ez lenne a költségvetés az Én olvasatomban. Ez tartalmazza a téglát, faanyagot, gipszkartont, csavart és a többi és a többi. Ezzel bemegyek a bankintézetbe és ha minden rendben rábólintanak! Nekiállunk megveszem az anyagokat számlával a saját nevemre és a vállalkozó is ad nekem számlát munkadíjról! Ezeket beviszem ismét a bankintézetbe és odaadják a megítélt, kiszámított összeget.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Kérdésem lenne még az, hogy nyilván nem mindenki ért mindenhez, lehet éppenséggel kell külön gázszerelő, ács kőműves, akik egymás után dolgoznak. Miután minden számlát megkapta, akkor kell bevinnem azokat a bankintézetbe és csak ez után kapom meg az összeget, vagy a pozitív költségvetés elbírálása után?

Másik kérdésem még, hogy az építőanyagok 22%-os ÁFA visszaigénylésre jogosultak lenné-e vagy bővítésnél az nem jár?

Válaszát előre is Köszönöm!
Tisztelettel.
Attila

Kedves Attila!

A költségvetés elkészítéséhez a hitelintézeteknek van formanyomtatványuk. Ezt ki kell tölteni az egyes munkák elvégzéséhez kapott árajánlat alapján, ami tartalmazza az anyagköltséget és az adott munka elvégzésének munkadíját. A költségvetést a kivitelező vállalkozó is kitöltheti. Majd a CSOK kérelem ezzel együtt nyújtható be. A költségvetés elfogadásáról a hitelintézet az értékbecslő, műszaki szakértő által készített értékbecslés alapján dönt.

A folyósítás bővítés esetén akkor kezdhető meg, ha a a támogatáson és az esetleges hitelintézeti kölcsönön kívül saját erejét a lakásbővítésre már felhasználta. Ekkor készültségi foknak megefelelően utalja a bank a CSOK első részletét. Ehhez az adott készültségi foknak megfelelő munkálatok 70%-áról számlát is be kell mutatni. A kapott összeg felhasználását a hitelintézetnél ismét jelezni kell, majd a műszaki szakértő megállapítja az elért készültségi fokot, Önök bemutatják ennek megfelelően a számlákat és ismét folyósít a bank. A kedvezmény utolsó részletének folyósítására a használatbavételi engedély, a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvány hitelintézet részére történő bemutatását követően kerülhet sor. Az, hogy hány részletben folyósítja a bank a CSOK-ot, az adott ügylettől függ.

A bővítés esetén elérhető CSOK összegéről és a jogosultság további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Az adó-visszatérítési támogatás meglévő lakóingatlan bővítése esetén sajnos nem vehető igénybe.

További kérdés esetén Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

Utolsó módosítás: 2016. február 21. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések