Angliai TB jogviszony mellett hogyan kaphatjuk meg a CSOK-ot? - Hitelnet.hu

Angliai TB jogviszony mellett hogyan kaphatjuk meg a CSOK-ot?

Tisztelt Cím!

A csokkal kapcsolatban szeretnék információt kérni!

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Magunkról:
Külföldön élünk (Anglia) 7 éve és mind a ketten fizetjük az egészségbiztosítást + adót Angliában. Szeretnénk hazaköltözni Magyarországra az idén! Családi állapotunk: Élettársi kapcsolat + két gyönyörű szép egészséges Gyermekünk van, és szeretnénk egy harmadik egészséges Gyereket még (10 év belül)! Házépítésében gondolkodunk vagy használt ház vásárlásában! 3 Gyerek után járó 10 Millió Forint állami támogatást szeretnénk igénybe venni!

Kérdéseim a következők:
1. Milyen feltételei vannak a csok megigényléséhez külföldön élő Magyar családnak?
2. Külföldről milyen úton tudom megigényelni a csokot?
3. Milyen dokumentumok szükségesek a csok megigényléséhez?
4. Mennyi időt vesz igénybe az elbírálás?
5. Mikor fizeti ki az állam a 10 milliót/mik a feltételei?
6. Építkezési telek lehet e hiteles vagy nem?
7. Mekkora a minimum teleknagyság csok igénylésénél építkezés esetén?
8. Milyen közműveknek kell lenni az építkezési telken a csok megigényléséhez?
9. Kell-e önerő a csok felvételéhez, ha igen, mekkora összeg?
10. Mik a feltételek csok igénylésének használt ház esetén?

Előre is köszönöm szíves válaszát!
További szép napot kívánunk!
Tisztelettel.
László

Kedves László!

A CSOK jogosultság egyik feltétele, hogy legalább egyikük rendelkezzen minimum 180 napos – a 10M Ft-os CSOK esetén minimum 2 éves – TB jogviszonnyal és EGT állambeli TB jogviszony esetén a támogatott személynek vállalnia kell, hogy a támogatási szerződés megkötését követő 180 napon belül a magyar társadalombiztosítási rendszerben biztosítottá válik.

A CSOK kérelem a magyarországi hitelintézetekhez nyújtható be.

A CSOK igényléséhez szükséges dokumentumokról IDE kattintva tájékozódhat.

A CSOK kérelem elbírálásának határideje a hiánytalan kérelmi dokumentáció benyújtásától számítva lakásvásárlás esetén legfeljebb 30 nap, építkezés esetén legfeljebb 60 nap.

Építkezés esetén a 10 milliós CSOK folyósítása az önerő beépítése után, készültségi foknak megfelelően, utólagosan, több szakaszban történik, amihez az elért készültségi fok 70%-áról számlát szükséges benyújtani. A további feltételekről részletes leírást ITT talál. Itt olvashat arról is, hogy az ingatlannak milyen közművekkel kell majd rendelkeznie.

A támogatást biztosító jelzálogjog ranghelyét az építési telek vásárlásához felvett kölcsön megelőzheti. A bejegyzett összeg azonban csökkenti az építkezéshez felvehető hitelösszeget.

Minimum teleknagyságot a CSOK rendelet nem határoz meg.

Az elvárt önerő mértéke a konkrét ügylet részleteinek ismeretében határozható meg. Ehhez tudni kellene, hogy kb. mekkora a várható bekerülési költség, hol helyezkedik el a telek, milyen az igénylők jövedelmi helyzete, stb. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel és CSOK ügyintézés díjmentes!

A használt lakásra vonatkozó CSOK feltételeket IDE kattintva ismerheti meg.

Utolsó módosítás: 2018. június 10. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Réka szerint:

2018-11-15 - 14:23

Ingatlant szeretnénk vásárolni. A férjemmel Angliában élünk és most várjuk első gyermekünket. A baba születése után szeretnénk haza költözni és a párom egyből munkába is állna. Már most szeretnénk elkezdeni a lakás keresését. Azt szeretnem megtudni, hogy innen kintről is el lehet-e kezdeni a szocpol és a hitel intézését? Mind a ketten teljes munkaidőben dolgozunk.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-15 - 15:00

Kedves Réka!
A hiteligényléshez szükséges magyarországi állandó lakcímmel rendelkezni. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott fogják Önöket tájékoztatni. Irodáinkban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Péter szerint:

2018-09-06 - 14:44

Szeretném megkérdezni, hogy milyen, illetve melyik számú igazolás szükséges az Angliából hazatérőknek? Tudtommal Angliában az adóhatóság évente egyszer szedi be a járulékokat a vállalkozásoktól. Így év közben nem tudom kiállítani az igazolást a jogviszonyról.
Ilyenkor hova forduljunk?
Köszönettel.
Péter
,

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-06 - 14:52

Kedves Péter!
Információink szerint az angliai társadalombiztosítási rendszer által kiállított igazolás és annak hiteles fordítása fogadható el a biztosítotti jogviszony igazolásaként. Amennyiben ennek kiállítása nem oldható meg és ezáltal nem igazolható a szükséges TB jogviszony, úgy a támogatást sajnos nem tudják igénybe venni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések