Angliai TB jogviszony igazolása hogyan történik? - Hitelnet.hu

Angliai TB jogviszony igazolása hogyan történik?

Üdvözlöm!

Korábbi kérdésem és a rá érkezett válasz:
Külföldi, angliai TB jogviszonyt hogyan kell majd igazolni?
Kedves Éva!
A TB jogviszonyt az illetékes külföldi hatóság által kiállított igazolással és annak hiteles magyar nyelvű fordításával kell igazolni.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Ezzel kapcsolatban lennenek még tovabbi kérdéseim:

1. Illetékes külföldi hatóság által kiállított igazolás – mit értenek ezalatt?
Minden évben kapunk egy úgynevezett P60-t, ami megmutatja, igazolja és részletezi, hogy az adott évben mennyi adót, TB-t, stb-t fizettünk ki.
Hallottam még E106 es E109 formanyomtatványról is, de ezek nem teljesen igazolások.
Ezen formanyomtatványokra lesz szükség vagy egyáltalán milyen igazolásról?

2. Férjemmel a nyáron szeretnénk hazaköltözni Magyarországra. Amint Angliat elhagyjuk, megsznik az itteni TB-nk egészen addig, amíg haza nem költözünk. Itt kb. 1-2 hetes üresjárat lesz, amíg egyik országban sem fizetünk TB-t, hazaköltözés ügyintézés, átfutási idők miatt. (Itt Angliában több mint 8 éve vagyunk adó és TB fizetők, otthon az Uniós szabályok miatt még önkéntesen sem fizethettük magunk után, igy kiejelentkeztünk a rendszerből. ) Az a maximum 2 hét, amíg az egyik országból ki, a másikba be/átjlentkezés, stb. megtörténik, kizaár minket a pályázati lehetőségből?

Előre is köszönöm a válaszukat.
Éva

Kedves Éva!

1. Az EGT államokban teljesített TB jogviszony igazolására az Európai Bizottság internetes oldalán szereplő intézmények által kiállított vagy ezen intézmények által felülhitelesített igazolások fogadhatók el.

A társadalombiztosítási jogviszony igazolására az E104 nyomtatványon, az S041 nyomtatványon, illetve a nem formanyomtatványon kiállított jogviszony igazolás is elfogadható. A Bizottság E1. számú határozata értelmében, az illetékes hatóság nem minden esetben az E104 nyomtatványon – vagy annak hordozható változatán, az S041 nyomtatványon – jelöli meg a biztosítási időszakot, hanem lehetősége van bármilyen – hivatalos – formában listázva igazolni az ügyfél biztosítási időszakait, feltüntete azt is, hogy milyen jellegű jogviszonyból származik. Eek alapján a más EGT tagállamban szerzett biztosítási időszakot nem kizárólagosan az E104 (S041) nyomtatvánnyal lehet igazolni.

Arról, hogy Anglia esetében ez milyen további hivatalos dokuemntumot jelent, az ottani, érintett hivatal tud Önnek felvilágosítást adni.

2. A CSOK jogosultsághoz szükséges TB jogviszonyban legfeljebb 30 nap megszakítás lehet.

A témában további bejegyzés IDE kattintva érhető el.

Utolsó módosítás: 2019. április 05. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések