A meglévő alap beleszámít a készültségbe?

Üdvözlöm!

Szeretnénk építkezni CSOK + hitelt 10+10 millió forintot szeretnénk hozzá igénybe venni 3 (előre vállalt) gyerek után. Adott egy telek, amin van egy tökéletes alapozás és hozzá egy kész építési terv.
Úgy tudom, hogy az új ház építéshez szükséges némi önerő. Nekünk ez babaváró hitel lenne, viszont abból vennénk a telket is.

A kérdésem az lenne, hogy a meglévő alap beszámítható bizonyos készültségi foknak, vagy ezen felül is szükség lenne némi önerőre? Ha igen, pontosan hány százalék önerő szükséges?

A folyósítás hogy zajlik, pontosan mikor kapnánk és mekkora összeget? Mennyi idő szokott lenni átlagosan a folyósítás?

Köszönöm!
Nikoletta

Kedves Nikoletta!

A babaváró hitelből megvásárolható az alappal rendelkező telek. Majd az új lakás befejezéséhez igényelhető a CSOK és a kamattámogatott hitel, amennyiben a meglévő alap szakértői vélemény alapján felhasználható. További feltétel, hogy az építkezés 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott építési engedély vagy 2016. január 1-jét követően az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység esetén az építési tevékenység bejelentése alapján történt. Ugyancsak követelmény, hogy az igénylő a készültségi fokkal arányos folyósítást megelőzően bemutatja az adásvételi szerződéssel vagy számlával igazolt vagy ennek hiányában a hitelintézet által megállapított telekárral csökkentett vételár 70%-a erejéig az előző építtető nevére vagy − amennyiben az előző építtető gazdálkodó szervezet − a gazdálkodó szervezet által a teljes vételárról kiállított számlákat.

A babaváró hitel jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. Szakértőink már a babaváró hitel igénylésében is tudnak segíteni Önöknek. A kölcsön viszonylag rövid átfutási idejű. 10 munkanap alatt el kell bírálnia a hitelintézetnek, miután hiánytalanul benyújtásra került a hitelkérelem. A hitelfelvétel nem jár semmilyen költséggel.

Az építkezésről költségvetést szükséges benyújtani. A készültségnél a meglévő alap figyelembe vehető. A költségvetés összegét pontosan le kell fedni a támogatás, hitel és önerő együttes összegének. Az tehát, hogy adott esetben mennyi önerő szükséges, a költségvetés összegétől függ.

Az új lakásépítésre vonatkozó CSOK feltételeket IDE kattintva ismerhetik meg.

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást bővebb információk ismeretében. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Az aktuális törlesztő részletekről online lakáshitel kalkulátorunk segítéségével előzetesen is tájékozódhatnak.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. június 11. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések