A korszerűsítés teljes összege fedezhető falusi CSOK-ból? - Hitelnet.hu

A korszerűsítés teljes összege fedezhető falusi CSOK-ból?

Tisztelt Hitelnet!

Érdeklődni szeretnék a következőkről. Voltunk Bankfiókban OTP-ben és kaptunk egy nagyon felületes tájékoztatást, amit nem részleteznék. Falusi CSOK keretében jogosultak vagyunk 5 millió Ft támogatásra. Hitelt nem vennénk fel. A költségvetés árajánlatok kérése folyamatban.

Kérdésem az volna, 100%-ban CSOK összegéből finanszírozódna a kivitelezés, hőszigetelési rendszer, tetőcsere, esetleg ha majd a költségvetés elbírja gázfűtés korszerűsítés. Ha az 5 milliót lefedi a kivitelezések összege és ezeket 100%-ban kiszámlázódnak, akkor a támogatás ebben a formában megfelelne?

Mindkét kivitelezőnek elég, ha csak a kivitelezés után fizetjük ki a költségeket. Önrészt nem kér a Falusi CSOK, a Bankban legalábbis ezt mondták. CSOK bírálati díj, szemle díjakkal tisztában vagyunk. Csak az nem világos, hogy 70%-ról kell számlával igazolni. A 30% az hogyan? Vagy ki sem fizetődik?

Várom válaszukat.
Gergő

Kedves Gergő!

A falusi CSOK keretében elvégezni kívánt korszerűsítendő munkálatokról költségvetést szükséges benyújtani. Ha a költségvetés 5 millió forintról szól, akkor a finanszírozás teljes egészében megvalósulhat a falusi CSOK-ból. Ebben az esetben önerő nem szükséges a finanszírozáshoz. Amennyiben a korszerűsítési munkálatok összege meghaladná az 5 millió forintot és hitelt nem szeretnének igénybe venni, akkor az 5 millió forint feletti részt kellene önerőből fedezni.

A támogatás folyósítása utólagos, készültségi foknak megfelelően történik. Ahhoz, hogy az első részfolyósítás megtörténjen, valamekkora készültségi fokot el kell érni. Ha a kivitelezővel történt megegyezés alapján a kivitelező előre dolgozik, s Önök a munkálatok elvégzését követően fizetnek, akkor nem kell saját megtakarításból finanszírozni a munkálatok megkezdését. Az fontos azonban, hogy mielőtt a kivitelező elkezdi a munkálatokat, a falusi CSOK kérelem benyútásra kerüljön és megtörténjen az első helyszíni szemle is.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-át szükséges számlával lefedni. Egy-egy részfolyósításhoz mindig az elért készültségi fok legalább 70%-áról szükséges a számlákat bemutatni. A fennmaradó 30%-ot nem kell számlával igazolni. Ettől függetlenül az elfogadott teljes 5M Ft folyósításra fog kerülni.

Adott témához kapcsolódóan további bejegyzést IDE kattintva olvashat. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 11. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések