A CSOK összegétől függetlenül igényelhető a 10M Ft kamattámogatott hitel? - Hitelnet.hu

A CSOK összegétől függetlenül igényelhető a 10M Ft kamattámogatott hitel?

Tisztelt Cím!

Saját kicsinek bizonyult házunkat bővítenénk a Csok felvételével. Négy gyermekünk van (kettőjük után már felvettünk összesen 2M Ft értékű szocpolt). Jól értem, hogy az alábbi lehetőségeink vannak:

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

1. Egy önálló, külső bejáratú új albetétű összesen minimum 60 m2 alapterületű lakást építünk hozzá a házunkhoz és így 2 lakásos társasházzá alakulva akkor ez a támogatás esetünkben 8M Ft (10-2MFt) s a hasznos alapterületben benne lehet az új rész és a már meglévő ház még be nem épített tetőtere is?

2. Vagy ha belülről megközelíthetően minimum 8 m2 alapterületű részt hozzáépítünk illetve beépítünk tetőtérből a tetőtömeg megnövelése nélkül, de ez nem lehet a már meglévő terasz beépítése akkor 750e Ft támogatást kérhetünk?

A támogatás mértékétől függetlenül igényelhetünk 10MFt kamattámogatott hitelt?

Előre is köszönjük válaszukat!

Tisztelettel:
Mónika

Kedves Mónika!

Az alapozási munkáktól kezdődően újonnan épített lakás esetében – a további jogszabályi feltételek teljesülése esetén – igényelhető lehet a 10 milliós CSOK különbözet, azonban a hasznos alapterületre vonatkozóan a következő előírás szerint kell eljárni: a telken meglévő épülethez csatlakozó módon épített lakást, ha önálló tető- és épületszerkezettel, valamint a terepszintről közvetlen bejárattal rendelkezik, egylakásos lakóépületnek kell tekinteni. Ez azt jelenti a kedvezmény szempontjából, hogy a magasabb hasznos alapterületre vonatkozó elvárásoknak kell megfelelni akkor is, ha az építmény társasházzá alakítás miatt a tulajdoni lapon „lakás”-ként fog szerepelni, vagyis a 10 milliós CSOK jogosultsághoz legalább 90 m2 hasznos alapterületűnek kell lenni. Minderről bővebben ITT olvashat.

Bővítéshez a használt lakásra vonatkozó CSOK különbözet igényelhető. Bővítésnek minősül a tetőtér-beépítés akkor is, ha az építmény térfogata nem növekszik. A meglévő lakóépület átalakítása – így például meglévő terasz szobává alakítása – nem minősül bővítésnek, arra CSOK támogatás nem vehető igénybe. A bővítésre vonatkozó további CSOK feltételeket IDE kattintva ismerheti meg.

A három vagy többgyermekes családok 10M Ft összegű otthonteremtési kamattámogatott lakáshitelét az a igényelheti, aki a 10M Ft összegű CSOK-ot (vagy CSOK különbözetet) is igénybe veszi. Ez a fajta, az otthonteremtési keretében nyújtott tehát a lakásbővítéshez kapcsolódó CSOK-hoz nem igényelhető. Arról, hogy bővítés esetén milyen hitellehetőségek közül lehet választani, Szakértőink készséggel tájékoztatják a további részletek ismeretében. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel és CSOK ügyintézés díjmentes!

Utolsó módosítás: 2018. május 11. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések