CSOK lakásfelújításra 2019-ben? - Hitelnet.hu

CSOK lakásfelújításra 2019-ben?

Falusi CSOK lakáskorszerűsítésre 2019-ben!

A kormány február 20.-ai ülésén, a Magyar falu program keretében döntött a falusi családi otthonteremtési támogatás (csok) bevezetéséről, melynek keretében a támogatás lakáskorszerűsítésre is igényelhető lesz.

A támogatás azokon az 5000 fő alatti településeken lesz elérhető, ahol a 2003. január elsejei adatokhoz képest a népességcsökkenés nagyobb, mint az országos átlag. Ez mintegy 2031 települést érinthet.

A Portfólió számítása alapján – a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) adatait használva – az alábbi települések lehetnek érintettek a falusi CSOK-ban.

Falusi CSOK településlista

Az adatok tájékoztató jellegűek! A falusi CSOK-ban érintett települések pontos listája a vonatkozó kormányrendelet mellékleteként fog megjelenni, így a későbbiekben még változhat a támogatott települések köre.

Vásárláshoz vagy bővítéshez ÉS korszerűsítéshez történő igénylés esetén az új lakásra vonatkozó támogatási összegek lesznek elérhetők:

 • 1 gyermek után: 600.000 Ft
 • 2 gyermek után: 2.600.000 Ft
 • 3 vagy több gyermek után: 10.000.000 Ft

Ha kizárólag korszerűsítéshez igénylik az arra jogosultak a támogatást, akkor a fenti összegek fele lesz elérhető. A kedvezmény azonban nem haladhatja meg a  hitelintézet által elfogadott költségvetés összegét.

Várható CSOK lakásfelújításra 2019-ben?

Jelenlegi információink szerint a CSOK 2018-ban továbbra sem lesz igényelhető lakásfelújításra, korszerűsítésre. A kedvezmény – mint ahogy a korábbi években is – az alábbi lakáscélok esetén igényelhető:

 • új lakóingatlan építése
 • új és használt lakóingatlan vásárlása
 • meglévő lakóingatlan bővítése

Várható CSOK lakásfelújításra 2019-ben?

Jelenlegi információink szerint a CSOK 2017-ben továbbra sem lesz igényelhető lakásfelújításra, korszerűsítésre. A kedvezmény – mint ahogy 2016-ban is – az alábbi lakáscélok esetén igényelhető:

 • új lakóingatlan építése
 • új és használt lakóingatlan vásárlása
 • meglévő lakóingatlan bővítése

Milyen további lehetőségek vannak lakásfelújításra?

Ha Ön lakásának felújításához keres kedvező finanszírozási módot, akkor a piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelek közül választhat. Államilag támogatott erre a hitelcélra nem vehető fel. A felújítási hiteleket forint alapon, maximum 35 éves futamidőre nyújtják a pénzintézetek.

Kamatozásuk alapja jellemzően a BUBOR (Budapesti Bankközi Kamatláb), mely a banki kamatfelárral kiegészülve együtt alkotja az ügyfél által fizetendő törlesztő részletet. A BUBOR különböző futamidejű lehet: 3, 6 vagy 12 havi. Ezáltal a havi törlesztés összege előre kalkulálható. A törlesztő részlet összege a BUBOR futamidejének megfelelő időközönként változhat.

A jegybanki alapkamat jelenlegi alacsony szintjének köszönhetően, nemcsak az állami kamattámogatású lakáshitelek jelentenek kedvező finanszírozási módot, hanem a lakásfelújítás költségeinek finanszírozását biztosító piaci kamatozású kölcsönök is. Ezek aktuális törlesztő részletéről Ön is meggyőződhet, ha online lakáshitel kalkulátorunkkal számol.

Milyen feltételeknek kell megfelelni a felújítási hitelhez?

Lakásfelújítási hitel igénylése esetén a bankok által előírt feltételeknek kell megfelelni, melyek általánosságban a következők:

 • Az igénylő adatai nem szerepelhetnek a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) negatív adóslistáján.
 • Megfelelő jövedelemfedezettség – legalább a mindenkori összegét elérő kereset igazolása, s minimum 3 hónapos munkaviszony az igénylő jelenlegi munkahelyén.
 • Megfelelő ingatlanfedezettség – a felújítandó ingatlan értékének el kell érnie az adott pénzintézet által előírt minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értéket, ami jellemzően 4,5-5 millió forint.

Kell-e számlával igazolni a felújítási hitelt?

Jogszabály által előírt számlabemutatási kötelezettség nincsen, s felújítás esetén általában a bankok sem kérnek számlát. Amire szükség van az egy költségvetés az elvégezni kívánt felújítási munkákról.

Személyre szabott hitelajánlat

Online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével személyre szóló lakásfelújítási hitelajánlatunkat is megtekintheti, melyet Szakértőink díjmentesen készítenek el Önnek!

Legfrissebb bejegyzések szocpol lakásfelújításra témában:

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. február 26. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Anita szerint:

2019-09-10 - 07:30

Üdvözlet!
Jól értem, hogy ha 2009-ben lakásvásárlásra szocpol támogatást kaptunk 2 gyermekünk után, akkor most nem tudjuk igénybe venni a falusi csok-ot felújításra, de ha pl. 3 éve vettünk fel támogatást, akkor igen?! Ebben mi a ráció?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-10 - 08:50

Kedves Anita!
Ha a jogosultsági feltételek fennállnak, akkor a falusi CSOK igényelhető. A különbség az, ha valaki a 2015. július 1-től elérhető CSOK-ot vette igénybe, akkor a falusi CSOK összegéből nem kell levonni a korábban kapott támogatás összegét. Ha azonban 2015. július 1. előtti támogatás igénybevétele történt – pl. szocpol – akkor annak összegével csökkenteni kell a falusi CSOK korszerűsítésre adható összegét. Ha az Önök által korábban kapott szocpol összege ugyanannyi, vagy több, mint a jelenleg 2 gyermek után korszerűsítésre igényelhető 1,3M Ft, akkor adott esetben valóban nem tudják érvényesíteni a támogatást.

Katalin szerint:

2019-09-07 - 08:53

Ajándékozási szerződéssel van gyermekem nevén a ház, nagyszülőktől kapta ajándékba. Nekem nincs tulajdonrészem így!
Igénybe tudom venni így csokot felújításra?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-09 - 08:52

Kedves Katalin!
A jogosultsághoz legalább 50% tulajdonrésszel kellene rendelkeznie Önnek (házastárak, élettársak igénylése esetén együttesen) a támogatott ingatlanban.

József szerint:

2019-08-25 - 14:56

Tisztelt Hitelnet!
1 gyerekem van, a másik 2019 november elején születik meg. 46 éves férfi vagyok, párom 28 éves. Lakásfelújítást szeretnénk kezdeményezni hitelfelvétel nélkül.
Mi a folyamata?
Feltételek?
Mennyit adnak, amit nem kell visszafizetni?
Kell-e számlákkal bizonyitani, mit vettünk?
Csak vállalkozóval lehet csináltatni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-26 - 13:03

Kedves József!
Lakáskorszerűsítésre csak abban az esetben igényelhető vissza nem térítendő támogatás – 2 gyermek után maximum 1,3M Ft – ha a korszerűsítendő ház falusi CSOK által preferált településen található. A településlistát és a jogosultsági feltételeket IDE kattintva tekintheti meg. Az elvégezni kívánt munkálatokról költségvetést szükséges benyújtani. A hitelintézet által elfogadtott költségvetés legalább 70%-át számlával kell igazolni. Ha a számlabemutatási kötelezettséget tudják teljesíteni, azon felül saját kivitelezésben is elvégezhető egy-egy munkálat.
Ha a jogosultsági feltételek fennállnak, akkor szükséges dokumentumokkal (költségvetés – banki formanyomtatvány, TB jogviszony igazolás egyikük részéről, erkölcsi bizonyítvány mindkettejük részéről, személyes okmányok) benyújtható a támogatás iránti kérelem. Az első részfolyósításhoz valamekkora készültséget el kell érni, mivel a folyósítás utólagos, készültségi foknak megfelelően.

Dalma szerint:

2019-08-21 - 08:27

Ha szüleimtől vesszük meg a házat, igényelhető-e CSOK felújításra?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-21 - 22:36

Kedves Dalma!
Amennyiben a ház preferált településen található és a további falusi CSOK feltételek is fennállnak, úgy a ház korszerűsítéséhez igényelhető a falusi CSOK. A feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Viktória szerint:

2019-08-20 - 18:18

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy a párom a ház tulajdonosa 1/1-ben. Ő venné igénybe a falusi CSOK ház korszerűsítésre szóló támogatását.
Milyen feltételeknek kell megfelelnie, ha plusz hitelt nem igényelnénk hozzá?
2 gyermekünk van, akikre még semmilyen támogatást nem vettünk igénybe.
Köszönöm a válaszuk!
Tisztelettel, Viktória

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-21 - 14:24

Kedves Viktória!
Élttársak, házastársak kizárólag együttes igénylés esetén lehetnek jogosultak falusi CSOK-ra, preferált településen. A korszerűsítendő házban mindkettejüknek szükséges tulajdonrésszel rendelkezni, együttesen legalább 50%-ban.

Ágnes szerint:

2019-08-15 - 23:43

Tisztelt Szakértők!
Falusi csok folyósítási feltételnél (OTP) van egy olyan pont, miszerint:
“kedvezmény folyósításának általános feltételei: A folyósítás akkor kezdhető meg, ha a támogatott személy a kedvezményen és a hitelintézeti kölcsönön kívül SAJÁT EREJÉT a lakás bővítésére már felhasználta.”
Eladjuk a lakásunkat és veszünk egy házat, amire rá kell költeni kb. 7-10 millió Ft-ot, (tetőcsere, miegymás), kb. 7M forintom marad. Az a saját pénzem, amit igaz, hogy így is úgy is a házra fogom költeni, de ezzel el kell számolni a bank felé? Mind a 7M Ft-tal? Számlával?
Sok mindent párom csinál vagy a családon belül elintézzük, így munkadíj nem lenne. Csak azért kérdezem, hogy nem valószínű, hogy számlával tudok igazolni 7 millió forintot.
Addig nem kapjuk meg a felújításhoz a maradék 1.3 milliót (2 gyerekre )?
Köszönöm segítségüket!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-16 - 09:16

Kedves Ágnes!
Nincsen továbbforgatási kötelezettség, tehát az eladott lakás árával nem kell elszámolni a hitelintézet felé. Az elvégezni kívánt korszerűsítési munkálatokról költségvetést szükséges benyújtani a hitelintézet felé. Ha a költségvetésük pont annyi, mint a támogatási összeg (1,3M Ft), akkor nem szükséges önerővel rendelkezni. Ha nagyobb, pl. 4M Ft, akkor szükséges, hogy a különbözetet önerőből tejesítsék. Ami még fontos, hogy a hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-át kell számlával igazolni.

Zolkó szerint:

2019-08-05 - 18:54

1 éve vásároltam CSOK-ra családi házat, most szeretném kihasználni a lehetőséget felújításra. Egy évvel ezelőtt már meglévő egy gyerekre, és kettő vállalt gyerekre történt a vásárlás. Amikor megérdeklődtem, azt a választ kaptam, hogy addig míg meg nem születik a 2 vállalt gyerek, addig nem vagyunk jogosultak a támogatásra.
Kérdésem az lenne, hogy miért van ez így? Szerződésben 8 év áll rendelkezésre a 2 vállalt gyerek születésére, akkor most az a szerződés semmis?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 11:17

Kedves Zolkó!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében adott esetben a korszerűsítéshez csak a már meglévő gyermek után tudják igénybe venni a falusi CSOK-ot.

Zsuzsa szerint:

2019-07-30 - 19:50

Élettársi kapcsolatban élek. Van két gyermekünk. Lakasbővítés és fűtés kiépítésre vennénk igénybe. Már elkezdtük a felújítást.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-31 - 13:10

Kedves Zsuzsa!
A falusi CSOK az értékbecslő helyszíni szemléjekor a bővítésből, korszerűsítésből még hátralévő munkálatok finanszírozására vehető igénybe. A további jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Zoli szerint:

2019-07-25 - 05:46

Üdvözlöm!
Ha külföldről jövök haza és a két munkaviszony között nincs 1 hónap megszakítás, akkor jár a 4 gyerekes csok igazolás?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-29 - 09:29

Kedves Zoli!
Ha megvan a legalább két éves TB jogviszonya legfeljebb 30 nap megszakítással, akkor jogosult lehet a támogatásra. A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Susy szerint:

2019-07-22 - 11:40

Üdvözlöm!
3 éve vásároltam egy családi házat Budapesten, melyben 1/1 tulajdonos vagyok. Van egy 24 éves gyermekem, akinek 80%-os egészségkárosodása van.
Igényelhetem-e csak a vissza nem térítendő támogatást bővítésre? Illetve mik a feltételei?
Köszönöm

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-22 - 13:03

Kedves Suzy!
Legalább 8 m2 hasznos alapterületű szobával történő bővítéshez igénybe vehető a CSOK 24 éves eletartott gyermeke után. A bővítésre vonatkozó feltételeket IDE kattintva tekintheti meg.

Erzsébet szerint:

2019-07-15 - 14:58

Jó napot!
Gázkazánt szeretnék. Július 21-én lesz fiam 25, július 23-án lányom 20. Egyedülállóként lehetőség van a csokra? Mi a feltétele? Mikor kell beadni igényelni? Mennyit igényelhetnék?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 09:06

Kedves Erzsébet!
25. életévét betöltött gyermek után már sajnos nem igényelhető a CSOK. Lánya után egyedülállóként is jogosult lehet a támogatásra a falusi CSOK keretében, ha a korszerűsítendő ingatlan preferált településen található. 1 gyermek után korszerűsítésre maximum 300.000 Ft vehető igénybe. A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Zoltán szerint:

2019-07-14 - 19:22

Üdvözlöm,
Falusi CSOK-ot lakáskorszerűsítésre lehet úgy igényelni, hogy 2017-ben lakásvásárlásra már igényeltünk 2 gyermek után CSOK-ot? Fűtés korszerűsítésre szeretnénk felhasználni, nem vagyunk házasok.
Válaszát előre is köszönöm.
Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-14 - 22:50

Kedves Zoltán!
2017-ben igényelt CSOK esetén jogosultak lehetnek korszerűsítéshez igényelni a falusi CSOK-ot preferált településen, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Éva szerint:

2019-07-14 - 17:43

Üdvözlöm.
Azt szeretném kérdezni, hogy felújítására csak a falusi CSOK esetén van lehetőség? Sima CSOK esetén nem?
Köszönöm szépen.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-14 - 22:56

Kedves Éva!
A normál CSOK sajnos nem, csak a falusi CSOK vehető igénybe felújítás esetén.

Dániel szerint:

2019-07-13 - 11:52

Tisztelt Hitelnet!
Szüleim értékesíteni szerették volna családi házukat. Szeretném ha az ingatlan az én tulajdonomba kerülne inkább. Külföldön dolgozom és élünk párommal és 2 gyermekünkkel. Olvastam, hogy nem áll módunkban Csok-kal megvásárolni az ingatlant a szüleimtől, amivel nincs is gond.
A kérdésem az lenne, hogy vásárlás után lesz-e lehetőségünk bármilyen formában igényelni a Csok-ot, akár bővítésre?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-15 - 09:38

Kedves Dániel!
A szülőktől szerzett ingatlan bővítéséhez is igényelhető a CSOK, amennyiben a többi jogosultsági feltétel is teljesül.

Ágnes szerint:

2019-07-12 - 09:39

Tisztelt Válaszadó!
Már meglévő jelzáloghitelünk (1.300 eFt) támogatással történő kiváltására van-e lehetőség CSOK szerint? Budapestiek vagyunk, két gyermekkel (9 és 17 évesek), további gyermekeket már nem szeretnénk.
Előre is köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-16 - 12:20

Kedves Ágnes!
Fennálló jelzáloghitel kiváltására a CSOK nem vehető igénybe.

Judit szerint:

2019-07-11 - 12:26

A felújítási tervezetet ki készítheti el: én mint tulajdonos vagy csak szakember, vállalkozó? Van rá nyomtatvány? Hitelesíteni kell? Felírom, hogy kb. mi mennyibe fog kerülni, vagy ez egy bonyolultabb nyomtatvány?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-16 - 23:34

Kedves Judit!
A költségvetés banki formanyomtatványon nyújtható be. Ezt Ön is kitöltheti a szakemberektől kapott árajánlat alapján.

O-né szerint:

2019-07-11 - 09:40

Korábban használt lakásra vettük fel a csokot, most felújítani szeretnénk. 4 gyermekünk van.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-17 - 07:22

Kedves Asszonyom!
Korszerűsítésre csak akkor igényelhető CSOK, ha a korszerűsítendő ingatlan falusi CSOK által preferált településen található. Ennek feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Imre szerint:

2019-07-11 - 08:46

Üdvözletem!
Két gyermekkel Környén vettünk házat fundamentás jelzálogos áthidaló kölcsönnel. Felújításra vagy másra jogosultak vagyunk-e valamilyen formában?
Előre is köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-17 - 07:26

Kedves Imre!
Környe település sajnos nem tartozik a falusi CSOK által preferált települések közé, így arra korszerűsítési támogatás sajnos nem vehető fel.

Gábor szerint:

2019-07-10 - 09:34

Érdeklődnék, hogy felújítás, vagy korszerüsítésre a CSOK-ot hogyan tudom igénybe venni, mert mi Újszentivánon lakunk és itt nem lehet Falusi Csok, nincs a listában.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-19 - 00:06

Kedves Gábor!
Újszentiván valóban nem szerepel a falusi CSOK településlistáján. Ebben az esetben felújításra, korszerűsítésre sajnos nem lehetséges gyermekek utáni támogatás igénybevétele.

Enikő szerint:

2019-07-09 - 13:01

Jó napot!
5 évvel ezelőtt lett véve a lakás. 1/1 tulajdonos én vagyok, az édesanyám viszont holtig tartó haszonélvező, de nem élek vele egy háztartásban. 3 gyermekem van (6 hónapos kisfiú, 2 éves kislány és egy 5 éves kisfiú).
Kérdés: lakásfelújításra szeretnék igényelni, de lehet így is, ha haszonélvezeti jog van a házon?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-09 - 14:36

Kedves Enikő!
A haszonélvezeti jog sajnos kizáró ok a támogatás igénylésénél.

István szerint:

2019-07-09 - 10:26

Üdvözlöm.
István vagyok. Érdeklődnék, 1997-ben építkeztünk panel lakást akkor 4 gyermekre kaptunk szocpolt. Azután született még négy gyermek. Most ma 3-ra ki szeretnem venni a szocpolt vagy csokot lakásfelújításra.
Ezt hogyan tudom kivenni? Mi a feltétele?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-09 - 15:17

Kedves István!
Ha korábban igénybe vettek már szocpolt, akkor a háztartásában nevelt gyermeke után folyósított támogatással csökkentett támogatási összeg igényelhető. Ennek értelmében jogosult a támogatás igényléséhez, viszont a támogatás összegéből le kell vonni az egyéb lakáscélú állami támogatás összegét.
A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Nikolett szerint:

2019-07-09 - 10:02

Jó napot!
Szeretnénk a CSOK-ot igénybe venni lakásfelújításra, korszerűsítésre! Mi már vásárlásra igénybe vettük, ez kizáró ok? 3 gyermekünk van!

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-09 - 15:24

Kedves Nikolett!
Nem kizáró ok, ha lakásvásárláshoz már igénybe vették a CSOK-ot. Amennyiben preferált településen van az ingatlan és a további jogosultsági feltételek is fennállnak, igénybe vehető a falusi CSOK korszerűsítésre.

Gergő szerint:

2019-07-08 - 21:15

Üdv.
Meglevő családi ház tetőcseréjére igénybe lehet venni a CSOK-ot? A ház 110 nm, feleségemmel kettőnk néven van fele-fele. 2 gyerek (a harmadik januárban születik). Ha igen, akkor mekkora összeget tudunk igénybe venni?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 11:33

Kedves Gergő!
Tetőcserére falusi CSOK igényelhető abban az esetben, ha a ház preferált településen található. A településlistát és a jogosultsági feltételeket IDE kattintva találja. 3 gyermek után korszerűsítéshez maximum 5M Ft támogatás vehető igénybe.

Dominika szerint:

2019-07-08 - 19:18

Tiszteletem!
Kérdésem csupán annyi lenne, hogy közfoglalkoztatottak felvehetik-e az új CSOK-ot? (Közmunka)
Várom mihamarabbi válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 13:22

Kedves Dominika!
A 10 milliós falusi CSOK esetén a közfoglalkoztatotti munkaviszony nem fogadható el, de a többi támogatási összegnél igen.

Zoltán szerint:

2019-07-08 - 14:18

Üdvözlöm.
Három éve vásároltunk egy házat Verőcén. Van egy 5 éves gyermekünk.
Igényelhetünk támogatást a ház felújítására, lakhatóvá tételére?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-08 - 15:11

Kedves Zoltán!
Verőce nem szerepel a falusi CSOK által preferált települések között, így gyermek utáni támogatás igénylésére ez esetben sajnos nincs lehetőség.
A további finanszírozási lehetőségekről Szakértőink készséggel tájékozotatják, ha kitölti online adatlapunkat!

Elisabeth szerint:

2019-06-17 - 12:35

Szép napot.
Érdeklődnék, hogy falusi csok mellé csok hitelt felújításra lehet-e? Házat nem szeretnénk venni.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-17 - 14:05

Kedves Elisabeth!
A falusi CSOK keretében felújításra is igényelhető kamattámogatott kölcsön. Az elérhető hitelösszegről IDE kattintva tájékozódhat.

István szerint:

2019-06-07 - 01:19

Tiszteletem!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha (nem falusi) CSOK felhasználásával használt ingatlant vásárol valaki, akkor mennyi időn belül kell odaköltöznie? (T.i. meg szeretnénk venni egy teljesen lepusztult házat – vidéken, de városban – viszont ennek a felújítása jóval meghaladja a jelenlegi anyagi lehetőségeinket. Azt legalábbis több év alatt tudnánk megtenni.
Előre is köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-07 - 08:40

Kedves István!
Egy teljesen lepusztult ház vásárlásához nem biztos, hogy igénybe tudják venni a CSOK-ot. A támogatás ugyanis csak olyan lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe, amely a lakhatási igények kielégítésére alkalmas és rendelkezik a megfelelő közművekkel.

Éva szerint:

2019-06-06 - 12:58

A fűtéskorszerűsítésbe pontosan mi tartozik bele?

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-07 - 09:48

Kedves Éva!
Központi fűtés kialakítása vagy cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is.

Noémi szerint:

2019-05-31 - 13:09

Kedves Hitelnet!
Falusi csok felét felújításra költenénk. Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi munkálatok fedezhetőek-e ezzel: szoba egybenyitása konyhával – itt falbontás, teljes burkolatcsere; emellett a házhoz lett építve egy plusz szoba – ezt szigetelni, kívül-belül festeni kell, igényel egy burkolatcserét, fűtés és áram bevezetését, tetőrész javítást.
A következő kérdésem, hogy ennek költségét, megvalósulását hogyan kell bizonyítani?
Üdv, köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-31 - 13:14

Kedves Noémi!
Fenti munkálatokra igénye vehető a falusi CSOK. Erről részletes leírást IDE kattintva olvashat.
A támogatást készültségi fok arányosan, utólag folyósítja a bank. Az elért készültségi fok 70%-át számlával kell igazolni.

Vivien szerint:

2019-05-19 - 22:05

Kedves Hitelnet!
2018 -ban igénybe vettük a csokot 3 gyerekre.
2019-ben van-e lehetőség lakasfelújításra vagy valamilyen formában állami támogatásra? Mire vagyunk még jogosultak?
Köszönöm szépen a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-20 - 09:07

Kedves Vivien!
Lakásfelújításhoz a falusi CSOK keretében lehetnek jogosultak vissza nem térítendő állami támogatásra. Ennek összege 3 gyermek után legfeljebb 5.000.000 Ft. A további jogosultsági feltételeket IDE kattintva tekintheti meg.

Kitti szerint:

2019-05-05 - 14:23

Érdeklődni szeretnék, ha falusi csokot vagy sima csokkot igénylek, akkor hátrány-e, ha magam után fizetem a tb-t? Férjem veszi igénybe a gyed extrát, emmellet én vagyok a gyerekkel otthon és rendszeresen fizetem magam után a járulékot.
Ez megakadályozhat bármelyik csok igénylésnél? Férjem régóta egy helyen dolgozik, nincs több éve megszakítása a munkaviszonyban.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 13:06

Kedves Kitti!
Elegendő, ha a TB jogviszonyra vonatkozó előírást legalább egyikük teljesíti.

János szerint:

2019-05-02 - 17:07

Üdv.
Akik régebben igényelték a Csokot használt lakásvásárlásra, azoknak jár az 5 milliós felújítási támogatás?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 10:14

Kedves János!
Információinks szerint felújításra azok a támogatott személyek is igényelhetik a falusi CSOK-ot, akik korábban már igénybe vették a CSOK-ot. A további részletekről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után lesz bővebb információnk.

Aladár szerint:

2019-04-28 - 08:49

2017-ben igénybe vettük a csokot és felújításra szoruló lakásomra szeretnék pénzhez jutni, de BAR-os vagyok.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-22 - 10:03

Kedves Aladár!
A BAR lista nem zárja ki a CSOK-ra való jogosultságot. A falusi CSOK keretében igényelhető felújításra támogatás. Amennyiben az Önök települése nem szerepel a falusi CSOK településlistáján, akkor felújításra sajnos nem tud vissza nem térítendő támogatást igénybe venni. A településlistát IDE kattintva tekintheti meg.

Judit szerint:

2019-04-25 - 14:19

Régi paraszt házat vettünk. A férjemnek is van a nevén adósság és az enyémen is. Felújítani, korszerűsíteni szeretnénk. Most várom első gyermekünket. Tervezünk még egy babát.
Ebben az esetben is igényelhetek támogatást?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-25 - 14:48

Kedves Judit!
Felújításra, korszerűsítésre a 2019. július elsejétől induló falusi CSOK keretében lesz lehetőség támogatást igényelni, amennyiben az Önök ingatlana olyan településen található, amely érintett a falusi CSOK-ban. Erről bővebb információt ITT talál.
Ha nem, akkor erre a célra lakáshitelt igényelhet. Az elérhető legkedvezőbb konstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézésést is!

Tamás szerint:

2019-04-14 - 22:18

Tisztelt Szakértők!
Feleségem 1981-ben, én 1974-ben születtem, két gyermekünk van. Vásárolnánk Budapesten egy házat, hogy oda tudjunk költözni.
Milyen lehetőségeink vannak a CSOK tekintetében, mennyi, és milyen kölcsönt, esetleg vissza nem térítendő támogatást kaphatunk, hogy meg tudjuk vásárolni az ingatlant?
Előre is köszönöm a válaszukat!
Üdvözlettel: Tamás

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 09:32

Kedves Tamás!
Használt ház vásárlásához két gyermek után 1.430.000 Ft összegű CSOK vehető igénybe. Július elsejétől már használt lakás vásárlásához is igényelhető lesz a kedvezményes, 3% kamatú lakáshitel. Amennyiben ezen összegek és a rendelkezésre álló saját erő nem fedezi a teljes vételárat, további piaci kamatozású lakáshitel igénylésére is van lehetőség. Ezekről Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást, ha kitölti online adatlapunkat! Esetleg alternatívát jelenthet még a babavári hitel. Erről bővebb információt ITT olvashat.

Brigitta szerint:

2019-04-04 - 11:24

Igényelhető-e a Csok egyedülállóként lakásfelújításra? Két gyermekem van, egyedül nevelem őket. Elvált vagyok. Édesanyámnál élek, ahol tulajdonos vagyok az ingatlanban.
,

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-04 - 11:26

Kedves Brigitta!
A CSOK lakásfelújításra nem vehető igénybe. A falusi CSOK keretében lesz lehetőség korszerűsítésre igényelni a támogatást. Az erről eddig ismert információkat IDE kattintva ismerheti meg.

István szerint:

2019-03-26 - 09:24

Tisztelt Szakértők!
Feleségem 1970-ben, én 1969-ben születtem, három gyermekünk van. Feleségem örökölt egy régi házat, amit igyekszünk felújítani, a padlást tetőtérré alakítani, hogy oda tudjunk költözni.
Milyen lehetőségeink vannak a CSOK tekintetében, mennyi, és milyen kölcsönt, esetleg vissza nem térítendő támogatást kaphatunk?
Előre is köszönöm a válaszukat!
Üdvözlettel:
István

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-26 - 13:54

Kedves István!
Bővítés – így tetőtér-beépítés esetén is – igényelhető CSOK, melynek összege 3 gyermek után 2.200.000n Ft. Az igénylés feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Az elérhető legkedvezőbb bővítési hitelekről Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Joci szerint:

2019-03-22 - 14:43

Üdvözlöm!
Tiszaalpár lakossága 5000 fő alatt volt mégsem igényelhető a lista szerint! Ez lesz változtatva? Mert 1 gyermek után igényelnénk a felújításra.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-24 - 23:49

Kedves Joci!
A végeleges településlistát a vonatkozó kormányrendelet fogja tartalmazni. A támogatás olyan 5000 fő alatti településeken lesz elérhető, ahol a népességcsökkenés a 2003. január elsejei adatokhoz képest nagyobb volt, mint az országos átlag.

Katalin szerint:

2019-03-20 - 15:24

2 gyermekes egyedülálló anya használt lakás felújításhoz mi az a maximális hitel, amit felvehet és milyen futamidőre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-20 - 15:28

Kedves Katalin!
Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a felújítás esetén elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Ehhez azonban bővebb információkra van szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Adrienn szerint:

2019-03-14 - 20:32

Jó napot kívánok.
1 éve vásároltunk ingatlant Dömsödön. Ezt a települést nem találtam a listába, ahol igényelhető a falusi csok.
Milyen lehetőségek vannak akkor /3 gyerek után/ felújításra igényelni?
Várom válaszát.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 10:27

Kedves Adrienn!
Korszerűsítésre csak a falusi CSOK keretében lesz majd igényelhető vissza nem térítendő támogatás. Ha az Önök településén ez a támogatási forma nem lesz elérhető, akkor állami kamattámogatású vagy piaci kamatozású lakáshitel érhető el. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Judit szerint:

2019-03-11 - 10:05

Falusi csokos településen, ha április végén veszünk házat, akkor most 2 gyerekre 130 000 forinttal többet kapunk vásárlásra, mint júliusban kapnánk csak felújításra. Lehet az adásvételi szerződésben utolsó részletként a júliusi időpontot megjelölni fizetésként, vagy azt az időpontot, amikor a falusi csokot utalják? Nagy szükségünk lenne rá. Az eladó a teljes összeggel sajnos nem tud addig várni.
Köszönöm az előző kérdésemre adott nagyon gyors és szakszerű választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 14:45

Kedves Judit!
A vásárláshoz most is igénybe vehetik a támogatást, melynek összege 2 gyermek után jelenleg 1.430.000 Ft. Információink szerint felújításra ez esetben is igényelhető lesz a támogatás a falusi CSOK keretében. Minderről pontos tájékoztatást azonban csak a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után tudunk majd adni.

István szerint:

2019-03-08 - 22:33

Három kiskorú gyermekem van. Szocpol segítségével vettünk házat a párommal.
Kérdésem: igényelhetünk csokot lakásfelújításra, ha már igénybe vettük a szocpolt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 00:53

Kedves István!
Információink szerint ez esetben is igényelhető lesz a falusi CSOK lakásfelújításra. A támogatott települések listáját ITT találja.

Laci szerint:

2019-03-08 - 12:46

Érdeklődnék, hogy aki már igénybe vette a csokot, az a falusi csokot igényelheti?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 00:44

Kedves Laci!
Információink szerint a falusi CSOK fenti esetben is igényelhető lesz felújításra, korszerűsítésre.

Marlen szerint:

2019-03-01 - 14:39

Azt szeretném kérdezni, aki màr igénybe vette a CSOK-ot, az igénybe tudja majd venni a falusi CSOK-ot?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 22:31

Kedves Marlen!
Információink szerint felújításra, korszerűsítésre fenti esetben is igényelhető lesz a falusi CSOK.

Adrienn szerint:

2019-02-27 - 12:41

Nagymamámtól ajándékozással jutottam 1/2 rész ingatlan tulajdonhoz, melyben Ő maradt a haszonélvező. (Másik fél rész 1/4 édesanyámé, 1/4 a nővéréé.) Két gyermekem van, 3 és 6 évesek, egyedül nevelem őket, édesapjuk külföldön él, a gyerekek is ott születtek, életvitelszerűen 2018.04.08-tól tartózkodunk Magyarországon.
CSOK igénylése elképzelhető ebben az esetben az ingatlan felújításához? (nyílászáró cserék, szigetelés, fűtéskorszerűsítés, stb.)
Vagy esetleg van javaslatuk számomra kedvező feltételekkel hitelfelvételre?
Köszönettel válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-27 - 14:34

Kedves Adrienn!
Korszerűsítéshez a falusi CSOK keretében lesz majd igényelhető a támogatás várhatóan július 1-től, de a jogosultság pontos részletei még nem ismertek. Az eddig ismert információkról IDE kattintva tájékozódhat.

Katalin szerint:

2019-02-27 - 12:30

Üdvözletem!
Házasok vagyunk, 3 gyermekünk van, még semmit nem vettünk igénybe a gyerekekre. Én 40 éves vagyok, férjem fiatalabb. Az életkor számít a csoknál? Férjem napi bejelentésen van, így igényelhető a csok?
A ház amiben lakunk vályog építésű és az első férjemmel közös volt, így a ház fele csak az enyém, illetve édesapám a haszonélvező. A házon vannak bejegyzett jelzálogjogok személyi kölcsönök, áruhitelek miatt, az én nevemen is és a volt férjem nevén is. Ezért hitelt nem is tudnánk igényelni, csak kimondottan a gyerekekre járó támogatást. Jelenlegi állapotban igénybe tudjuk venni a csokot tatarozásra a 3 gyerekre?
Válaszukat köszönöm, Katalin!

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-27 - 14:04

Kedves Katalin!
Korszerűsítés esetén a falusi CSOK keretében lesz igényelhető a támogatás, ami várhatóan július elsejétől lép hatályba. Azokon a településeken lesz elérhető a támogatás, ahol a népességcsökkentés a 2003. január elsejei adatokhoz képest nagyobb volt, mint az országos átlag. Kérdés tehát az, hogy mely településen található az Önök ingatlana. Az erre vonatkozó településlistát – ami egyelőre tájékoztató jellegű – fenti bejegyzésünkben találja. A jogosultság további pontos részletei még nem ismertek, ahonban valószínűleg a falusi CSOK esetében is feltétel lesz a megfelelő TB jogviszony igazolása. Napi bejelentés esetén információink szerint nem adható ki a szükséges TB jogviszony igazolás.

Z-né szerint:

2019-02-22 - 21:22

Jó estét!
Szeretném kérdezni, hogy ha a gyermekem nevén van a lakás és szeretném a csokot igényelni felújításra, így lehetséges-e? 43 éves vagyok, házas.
Válaszát előre köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-11 - 14:02

Kedves Asszonyom!
Korszerűsítési munkáltok esetén a falusi CSOK keretében lesz elérhető a támogatás. Erről bővebb információt IDE kattintva talál. A jogosultságnak azonban információink szerint feltétele lesz, hogy a korszerűsítendő ingatlanban a támogatott személynek legalább 50% tulajdonrésze legyen. A gyermek nevén lévő lakóingatlan korszerűsítéséhez a tervezet szerint a támogatás nem lesz igényelhető.
A felújítási munkálatok finanszírozása lakáshitel igénybevételével működhet. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Csaba szerint:

2019-02-20 - 10:56

Tisztelt Szakértő,
Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e felvenni CSOK-ot ablak felújításra/csereéjére, illetve belső felújításokra? (padló csere)
2 gyermekünk van. Ha igen, mi a feltétele? Milyen módon igényelhető? Bármilyen vállalkozó elvégezheti a munkát? Lehet-e részletekben elvégezni a felújítást (évi bontásban) vagy csak egyszerre lehet elvégezni a teljes renoválást?
Mekkora a támogatás mértéke, ami igényelhető?
Köszönöm,
Csaba

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 14:53

Kedves Csaba!
A hatályos kormányrendelet értelmében felújításra, korszerűsítésre a CSOK nem vehető igénybe. Amennyiben ezzel kapcsolatban lesz változás a közeljövőben, úgy honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Barbara szerint:

2019-02-15 - 13:39

Segítségét abban szeretném kérni, hogy milyen konkrét feltételei vannak a csoknak. Én és a férjem házfelújításra szeretnénk kihasználni 2 gyerekre. Vályogházban lakunk. Férjem gyári munkás.
Van esélyünk rá, hogy megkapjuk?
Válaszát köszönöm.
,

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 10:25

Kedves Barbara!
A CSok felújításra jelenleg sajnos nem vehető igénybe.

Mónika szerint:

2019-02-15 - 13:38

Üdvözlöm!
Érdeklődöm, hogy CSOK felújításra igényelhető-e családi ház vonatkozásában. Például kapu-kerítés építés, csere. Belső munkálatok, csempézés, járólap. Egy gyermekünk van. Lakáshitelünk van, CSOK-ot nem kaptunk hozzá.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 10:22

Kedves Mónika!
CSOK lakásfelújításra jelenleg sajnos nem vehető igénybe.

Zsolt szerint:

2019-02-11 - 12:09

Üdv.
Tanya esetében 2 gyermekre szobák bővítésére jár a csok?
Előre is köszi!

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-17 - 22:44

Kedves Zsolt!
Kizárólag lakóház vagy lakás megnevezésű ingatlan bővítéséhez vehető igénybe a CSOK. Tanyaként nyilvántartott ingatlan bővítéséhez a támogatás sajnos nem vehető igénybe.

Anett szerint:

2019-02-05 - 20:51

Jó napot!
Nekem lenne egy olyan kérdesem, hogy én vásároltam egy két szintes ingatlant. Nos, a földszinten egy presszó van és egy lépcső vezet az emeletre. Az emeleten toldtak a régi épülethez egy új épületet, de egyben van.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy amit toldtak hozzá a régi épülethez, ha azt mi lebontjuk, az sima telekként számít, lehet igenyelni a 10+15 milliót? Az ingatlant minősítjuk át az alsó üzlet lesz, a felső lakóingatlan. El lesz választva külön bejáróval.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-11 - 12:41

Kedves Anett!
A leírtak alapján sajnos nem tudunk konkrét tájékoztatást adni. Ha van – akár régebbi – tulajdoni lap és térképmásolat a jelenlegi állapotról, kérjük keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre!

Gergely szerint:

2019-01-31 - 10:49

Tisztelt Szakértő!
2015-ben igénybe vettük feleségemmel két vállalt gyerekre a CSOK-ot használt ingatlan vásárlásához. Ez akkor 800.000 Ft-ot jelentett. Azóta eladtuk az akkor vásárolt ingatlant és vettünk egy nagyobbat, így letétbe raktuk ezt az összeget.
Időközben bővül családunk és feleségem várandós, betöltötte a 91 napot. Arról szeretnék érdeklődni, hogy az azóta majdnem duplájára emelkedett CSOK különbözetét meg tudjuk-e igényeni, és mikor visszautalják a letétbe helyezett összeget, azzal együtt tudjuk-e igényelni?
Előre is köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-07 - 13:09

Kedves Gergely!
Mivel megelőlegező CSOK szerződéssel rendelkeznek, s a vonatkozó kormányrendelet értelmében újabb igénylésre nincs lehetőség, amíg nem teljesül a gyermekvállalás, információink szerint sajnos nincs lehetőség CSOK különbözet igénylésére.

Tünde szerint:

2019-01-15 - 09:48

Jó napot!
Egyedül nevelem 3 gyermekemet. Két gyerekemre nem vettem igénybe a szocpolt, de gáz és ablak, ajtót cserelném.
Arra kaphatok valamennyi összeget?
Tisztelettel.
Tünde

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-15 - 09:50

Kedves Tünde!
A CSOK korszerűsítésre, felújításra jelenleg sajnos nem érhető el. Amennyiben a “falusi csok” keretében esetleg lehetőség nyílik majd erre, arról honlapunkon be fogunk számolni. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Ferenc szerint:

2019-01-13 - 11:09

Egy gyermekem van. Szeretném a csokot igénybe venni fürdő készítésre, angol wcre. Munkahely aktuális.

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-14 - 10:06

Kedves Ferenc!
A CSOK lakásfelújításra jelenleg nem vehető igénybe. A felújítási munálatok elvégzéséhez lakáshitelt igényelhet. Az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!

Ferenc szerint:

2018-12-12 - 10:16

T.Szakértő!
A kérdésem a következő: magyar állampolgárságú fiam (43 éves) és szintén magyar állampolgárságú neje (36 éves) jelenleg Németországban él és dolgozik úgy 20 éve. Jelenleg 1 gyermekük van és 4-5 éven belül haza kivánnak véglegesen költözni. Hazajövetelük után a fiamnak lenne állása és mellékállása is, a neje átmenetileg az addig remélhetőleg nagyobb családdal (2 gyerek) otthon maradna.
A szándékuk az, hogy egy meglévő házingatlant (100 m2) teljesen felújítanának, aminek jelenlegi kalkulált ára 10-15 millió Ft lenne.
Kérdés: a jelenlegi életkorral és családi helyzettel jogosultak lennének-e a CSOK-ra, ha igen, mennyire?
Tisztelettel: Ferenc

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-12 - 10:30

Kedves Ferenc!
A CSOK lakásfelújításhoz jelenleg sajnos nem vehető igénybe.

Norbert szerint:

2018-11-28 - 15:12

Jó napot.
Érdeklődnék, én igényelhetnék-e lakásomra állami támogatát lakásfelújítáara? Lakásomat 10 éve vettem jelzálogra, amit elmaradás nélkül fizetek. Csak lakásom 1929-ben épült, vegyes falazatú és a jövedelmemből nem bírom felújítani. Én 44 éves vagyok és még nem vettem igénybe egyetlen állami támogatást sem. Lakásfelújításhoz kérném segítségüket.
Fordulhatok-e valahova ezel a kérdéssel? Súlyos mozgáskorlátozot vagyok, álapotom végleges.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-28 - 15:15

Kedves Norbert!
Bankpartnereinknél lakásfelújításra nyújtott támogatáso sajnhos nem érhető el. Esetleg a területileg illetékes önkormányzat lakásirodáján kellene érdeklődnie.

Norbert szerint:

2018-11-14 - 14:27

Jó napot!
Érdeklődnék, 44 éves vagyok, lakásom 1929-ben épült, jelzálog alapon vásároltam. Még hiteltartozás van rá, amit elmaradásmentesen fizetek. Én rehabilitációs ellátott vagyok, ezért érdeklődőm, igényelhetek-e támogatást, hogy ingatlanomat felújítsam, mivel önerőből nem bírom és félek, hogy az állapota annyira tönkre megy, hogy nem bírok tovább benne lakni.
Kérnem segítségüket, hova fordulhatok.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-14 - 15:10

Kedves Norbert!
Lakásfelújításhoz igényelhető banki támogatást sajnos nem tudunk Önnek ajánlani. Az ügyben a helyi önkormányzatnál kellene esetleg érdeklődnie.

Norbert szerint:

2018-11-09 - 10:11

2016-ban vette át az állam a családi házunkat. Azóta albérlői vagyunk a háznak. Három gyermekünk van. Aktív bárosok vagyunk.
Erre a házra felújításra fel lehet venni a CSOKOT?

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-09 - 10:32

Kedves Norbert!
A CSOK lakásfelújítási célra és nem saját tulajdonban lévő lakóingatlanra sajnos nem vehető igénybe.

Julianna szerint:

2018-09-20 - 07:11

Szeretnék most házat vásárolni. Egyedülálló anya vagyok. A 15 éves lányom nevére kerül az ingatlan. Szocpolt sosem használtam fel és semmilyen támogatást. Felújításhoz milyen lehetőségem van?

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-20 - 14:59

Kedves Julianna!
Lakásfelújításra gyermek utáni állami támogatás sajnos nem vehető fel. A felújításhoz lakáshitel igényelhető. Mivel a lakásnak kiskorú tulajdonosa lesz, ezért a hitelfelvételhez szükség lesz a gyámhivatal hozzájárulására. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

O-né szerint:

2018-09-14 - 05:44

Jó napot kívánok.
Érdeklődni szeretnék, hogy ha van 4 gyermekem, 3 után igénybe vettük a szocpol támogatást, viszont szeretnénk a 4. után felújításra felvenni a csokot.
Ez lehetséges?

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-14 - 05:45

Kedves Asszonyom!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető fel.

Gábor szerint:

2018-09-12 - 05:16

136 m2-es családi házra hogyan tudnák iker babák után felvenni állami támogatást felújításra konkrétan tetőcserére vagy szigetelésre?

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-12 - 05:20

Kedves Gábor!
Gyermekek után igényelhető vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás (CSOK) lakásfelújítási, korszerűsítési célra sajnos nem használható fel.

István szerint:

2018-08-31 - 13:36

Tisztelt címzett!
2014-ben építkeztünk, és felvettünk a bankunktól hitelt, illetve vállaltunk 2 gyermeket előre, ezért kaptunk 1.560.000 Ft-ot, mint vissza nem térítendő gyerekek utáni támogatás. Az első gyermek megszületett, a második pedig éppen úton van.
Kérdésem az, hogy a lakás felújítására, pl. egy új fürdőszoba építésére a most járó 2.600.000 és az 1.560.000 Ft közötti különbség igénylésére van-e jogosultságunk, vagy ilyen abszolút nem létezik!?
Várom mielőbbi válaszukat!
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-31 - 13:50

Kedves István!
A CSOK lakásfelújításra, korszerűsítésre, fürdőszobával történő bővítésre sajnos nem vehető igénybe.

Máté szerint:

2018-08-28 - 06:23

A csok két gyermek vállalása esetén igénybe vehető-e lakásfelújítás céljára? Lakás bővítése szigorúan vett értelemben nem lehetséges, viszont két gyermek esetén az igénybe vehető összeg használt lakás bővítés céljára 1.430.000 Ft maximális összeget takar. Ez az összeg a lakásfelújításra vagy esetlegesen a használt lakás korszerűsítésére igénybe vehető-e?
Nem saját tulajdonú lakás, hanem önkormányzati tulajdonban lévő, viszont hosszútávú szerződés által haszonélvezeti jogunk van.

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-28 - 06:49

Kedves Máté!
A CSOK lakásfelújításra, lakáskorszerűsítésre sajnos nem használható fel. Lakásbővítés esetén is feltétel, hogy legalább 50%-ban tulajdoni hányaduk legyen a bővítendő lakóingatlanban.

Gizella szerint:

2018-08-24 - 21:36

Szép estét!
Kérdésem az lenne, hogy van-e jogom a szocpolhoz vagy a CSOK hitel igénybe vételéhez attól függetlenül, hogy 5 kiskorú gyermeket nevelek egyedül? Gyesen vagyok, nem dolgozom! Segítene az információban?
Előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-25 - 05:52

Kedves Gizella!
Munkaviszony hiányában, csak gyessel sajnos nem lehet jogosult CSOK igénybevételére. A támogatás azonban megfelelő TB jogviszony esetén sem igényelhető lakásfelújításra, korszerűsítésre.

Rita szerint:

2018-08-22 - 13:31

Tisztelt Cím!
Arra lennék kíváncsi, hogy ablakcserére is felvehetnénk a csokot? 26 éves lányunk súlyos autista, vele vagyok itthon kiemelt ápolási díjon. Férjem rokkant nyugdíjas, szívátültetésre vár és mozgáskorlátozott.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Rita

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-22 - 13:35

Kedves Rita!
Felújításra, korszerűsítésre a CSOK sajnos nem vehető igénybe.

Évi szerint:

2018-08-07 - 05:56

Jó reggelt!
Én érdeklődnék, hogy az emberek 80% lakásfelújításra vagy bővítésre szeretné felvenni a CSOKOT, akkor az állam miért nem engedi?
A másik kérdés, hol lehet igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-08 - 05:35

Kedves Évi!
A CSOK rendelettel kapcsolatos észrevételeit az illetékes minisztériumnál jelezheti, amely a jogalkotásban érintettek.
A CSOK a hitelintézeteknél igényelhető.

Ezsébet szerint:

2018-07-28 - 18:01

Kérdésem az lenne, hogy nevelőszülő vagyok férjemmel együtt 2006. óta. Jelenleg is 5 gyermeket nevelünk, 8, 9, 11, 12 és 13 évesek. Szeretnénk a családi házunkban a tetőteret beépíteni, megoldás lehet, hogy egy épületen belül, vagy akár épületen kívül is lehetne a feljárás.
Igénybe vehető-e a CSOK erre a célra? Sajnos már korosabbak vagyunk, 60 évesek, de minden bizonnyal ezek a gyermekek nálunk fognak felnőni.
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-29 - 05:28

Kedves Erzsébet!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében nevelőszülőként a nevelt gyermekek után CSOK sajnos nem vehető igénybe.

Renáta szerint:

2018-07-19 - 05:57

Üdvözlöm!
Kérdésem az lenne, hogy van egy gyermekünk, akire nem igényeltük még a csok kedvezményt. Vettünk egy házat, ami erősen felújításra szorul, de hitelt nem szeretnénk felvenni rá. Csok kedvezményt így is igénybe lehet venni, ha hitelt nem szeretnénk felvenni? Tervezzük a második gyereket, esetleg előre lehet igényelni rá is a csokot? Jelenleg saját lakásban élünk, így nem túl sürgős a házba költözés.
Köszönöm válaszukat: Renáta

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-19 - 06:00

Kedves Renáta!
A CSOK lakásfelújításra, korszerűsítésre sajnos nem igényelhető. Erre a célra lakáshitel vehető fel. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink készséggel nyújtanak tájékoztatást az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Hajni szerint:

2018-05-28 - 05:06

Jó napot kívánok!
Szeretném megkérdezni Önöktől, tetőfelújításra állami támogatást lehet-e igényelni, azaz hova kell a kérelmet beadni, illetve telefonszámon érdeklődni. Önerős hitel nem érdekel!
Köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-28 - 05:28

Kedves Hajni!
Lakásfelújításra igényelhető vissza nem térítendő állami támogatáskén a hitelintézeteknél sajnos nem érhető el.

József szerint:

2018-05-27 - 05:16

Meglévő lakás felújítására vagy meglévő lakáshitel törlesztésébe igénybe lehet-e vennem?

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-27 - 05:43

Kedves József!
A CSOK lakásfelújításra, meglévő lakáshitel előtörlesztésére sajnos nem vehető igénybe.

Mariann szerint:

2018-05-04 - 07:26

Kedves Segítőm!
Kérdésem a következő: 7 éve vásároltunk egy házat, közben 2 gyermekünk született. Most hozzákezdtünk a házat kívülről szigeteltetni, ami kb. 2 millió Ft-ba fog kerülni. Ezidáig semmilyen hitelt, állami támogatást nem vettünk igénybe.
Kérdés: a gyermekek után kaphatunk-e erre a célra valamilyen vissza nem térítendő állami segítséget?
Köszönettel.
Mariann

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-04 - 07:27

Kedves Mariann!
A gyermekek után igényelhető CSOK korszerűsítésre sajnos nem használható fel.

Gyula szerint:

2018-04-24 - 14:44

Meglévő két gyermek és egy vállalt harmadikra szeretnénk felvenni, meglévő házunk felújítására.
Lehet vegyes falazatú? És a gyeden töltött idő beleszámítódik a tb 180 napba?

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-24 - 14:46

Kedves Gyula!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető fel.
A gyeden töltött idő akkor számít TB jogviszonynak, ha a korábbi munkaviszony a gyed ideje alatt is fennáll.

Juli szerint:

2018-04-21 - 05:39

Arról érdeklődnék, hogy a CSOK-ot felvehetjük-e saját házunk fűtésének felújítására. Padlófűtést szeretnénk felújítani. 3 kiskorú gyermekünk van. CSOK-ot, szocpolt nem vettünk eddig igénybe.
Ha van erre lehetőség, milyen összegben, és mi szükséges az igényléshez?
Köszönettel: Juli

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-21 - 05:52

Kedves Juli!
CSOK lakásfelújításra, korszerűsítésre sajnos nem vehető fel. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat! A felújítási, korszerűsítési hitelek aktuális törlesztő részletét előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerhetik meg. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Barbi szerint:

2018-04-16 - 05:55

Azt szeretném kérdezni, hogy a CSOK-ot igényelhetjük-e meglévő ház felújítására?

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-16 - 06:13

Kedves Barbi!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Ha ez a lehetőség is érdekli, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról! A legkedvezőbb felújítási hitelek aktuális törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg.

Réka szerint:

2018-04-10 - 05:59

Üdvözlöm,
Az érdekelne a CSOK-kal kapcsolatban, hogy meglévő lakás felújítására, nem bővítéssel, 2 gyermek (11, 15) után igényelhető-e? Élettársi kapcsolatban élünk, saját tulajdonú családi házban, párom 41, én 36 éves vagyok. Hitel nélkül van-e lehetőség csokot igényelni (helyesebben meglévő hitelhez)? Hogyan ellenőrzik? Szakaszosan, ami elkészült utálják ki az összeget, vagy elég a végén benyújtani a számlákat?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-10 - 06:27

Kedves Réka!
Lakásfelújításhoz, meglévő lakáshitel tartozás csökkentéséhez a CSOK sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel/adósságrendező kölcsön igényelhető. Amennyiben ez a lehetőség is érdekli Önöket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önöket tájékoztatni.

Anna szerint:

2018-04-07 - 06:11

Tisztelt Szakértő!
Lakásfelújításra (ajtócsere, konyha felújítás, fürdőszoba felújítás, konyhai gépek) igényelhető-e a CSOK? Saját lakás, hitelmentes, férjemmel fele-fele tulajdonban. Egy gyermekünk van eddig, de még szeretnénk kettőt. Illetve másik opcióként igényelhető-e egy kertes ház felső szintjének átalakításához (lépcsőépítés kívülről, ablakcsere, konyhaépítés stb)? Ez nem saját tulajdon, csak családon belüli.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-07 - 07:08

Kedves Anna!
A CSOK sajnos sem felújításra, sem átalakításra, korszerűsítésre nem vehető igénybe.

Kata szerint:

2018-04-07 - 05:11

Öt éve vettünk egy használt házat (20 éves futamidejű hitellel) és sajnos megérett a tetőszerkezet felújítása. Még nincs gyerekünk, de mindenképp szeretnénk minimum 1 gyereket! Kettőnk bevétele nettó 220 ezer! Ebből nem tudjuk finanszírozni.
Várom a választ!
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-07 - 05:39

Kedves Kata!
CSOK lakáskorszerűsítésre, lakásfelújításra nem használható fel. Tetőcseréhez lakáshitelt igényelhetnek. A legkedvezőbb felújítási, korszerűsítési hitelekről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Zsófia szerint:

2018-04-07 - 05:05

Érdeklődnék, hogy mi a fűtésre szeretnénk a csokot igényelni a 2.200.000 Ft-ot. 3 gyerek van. Bővíteni nem szeretnénk, inkább vagy a fűtésre vagy tetőcserére költenénk.
Van valami esély rá?

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-07 - 05:27

Kedves Zsófia!
A CSOK lakáskorszerűsítésre sajnos nem használható fel. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Az elérhető legkedvezőbb lakásfelújítási, korszerűsítési hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat! Az aktuális törlesztő részletekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

Tímea szerint:

2018-04-07 - 04:58

Azt szeretném kérdezni, hogy most vetünk egy lakást, de nagyon rossz állapotban van és azt szeretném kérdezni, lakásfelújításra igénybe vehetném a szocpolt egyedülállóként? 2 gyerekem van.

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-07 - 05:17

Kedves Tímea!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben ez a lehetőség is érdekli, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Gábor szerint:

2018-04-03 - 14:14

Tisztelt Szakértők!
A CSOK kombinálható szabad felhasználású ingatlan fedezetű kölcsönnel?
Cél: házbővítés 3 szobával (tetőtér teljes újraépítésével).
2 kiskorú gyermek van.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-10 - 04:56

Kedves Gábor!
Házbővítés esetén a CSOK mellé nem szabad felhasználású, hanem piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitel felvétele oldható meg.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Melinda szerint:

2018-04-02 - 05:28

Tisztelt Illetékes!
Érdeklődni szeretnék, hogy csok-ot lakásfelújításra lehet-e igényelni?
Válaszát előre köszönöm!
Melinda

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-02 - 05:51

Kedves Melinda!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénye. Erre a célra lakáshitelt igényelhet, melyekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!

Robin szerint:

2018-03-31 - 15:17

A CSOK igénybe vehető-e lakóház felújításra vagy korszerűsítésre (tető-, nyílászárócsere, fűtés korszerűsítésre).

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-01 - 06:34

Kedves Robin!
A CSOK felújításra, korszerűsítésre sajnos nem használható fel. Erre a célra lakáshitel igényelhető kedvező kamatszint mellett. Az aktuális törlesztő részleteket online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Péter szerint:

2018-03-28 - 14:16

Tisztelt címzett,
Megvásárolt lakás felújítására igénybe lehet-e venni a Csok-ot? Festés, parkettázás, hasonló munkák.
Köszönöm a válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-28 - 14:55

Kedves Péter!
A CSOK lakásfelújításra nem vehető igénybe. A felújítási munkálatok lakáshitelből finanszírozhatók. Amennyiben a hitelből történő felújítás is érdekli, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a legkedvezőbb lakásfelújítási hitelkonstrukciókat!

János szerint:

2018-03-28 - 14:16

Szeretném a házunkat felújítani és a csokot hogyan lehet felhasználni erre? Fürdő, konyha, stb. feújítására.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-28 - 14:54

Kedves János!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem használható fel. Erre a célra lakáshitel igényelhető. A legkedvezőbb hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!

Krisztina szerint:

2018-03-28 - 14:13

Szeretném megkérdezni, hogy a csok lakásfelújításra vagy telekvásárlásra is igénybe vehető-e? 2 gyerekre mennyi a csok?
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-28 - 14:23

Kedves Krisztina!
A CSOK sajnos sem lakásfelújításra, sem telekvásárlásra nem vehető fel. Ezekre a célokra lakáshitel igényelhető, melyekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!
A CSOK összege 2 gyermek után használt lakás vásárlása vagy bővítése esetén: 1.430.000 Ft, új építésű lakóingatlan vásárlása vagy új lakóház építése esetén: 2.600.000 Ft

Barnadett szerint:

2018-03-26 - 06:37

A tetőre szeretnénk zsindelyt. Erre szeretnénk igénybe venni a CSOK-ot.
Lehetséges?

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-26 - 14:20

Kedves Bernadett!
A CSOK felújításra, korszerűsítésre nem igényelhető sajnos. Erre a célra lakáshitel vehető fel. Amennyiben a hitellel történő finanszírozás is érdekli Önöket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Anita szerint:

2018-03-23 - 14:09

Egy gyermekem van. A Csok-ot fel lehet-e használni a fűtés korszerűsítésére?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-23 - 14:25

Kedves Anita!
A CSOK fűtéskorszerűsítéshez sajnos nem használható fel. Erre a célra államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. Amennyiben érdekli a hitellehetőségek is, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakáskorszerűsítési hitelekről!

Sz-né szerint:

2018-03-21 - 16:51

Annak szeretnék utána járni, hogy a szocpolt esetleg lehet tetőcserére fordítani? Házasságban élek, van két gyermekem.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-22 - 06:16

Kedves Asszonyom!
Gyermekek utáni támogatás (CSOK) korszerűsítéshez, felújításhoz sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel vehető fel. Amennyiben a hitellel történő finanszírozás is érdekli Önöket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást.

Reni szerint:

2018-03-21 - 16:51

Igényelhető-e bármilyen támogatás lakásfelújításra, ha az ingatlan az első szülött gyermek tulajdonában van. 8 éve házasok vagyunk. Két kisgyermekünk van, hitel nincs a házon. Eddig semmilyen támogatást sem vettünk igénybe. Bejelentett munkahelye csak a férjemnek van.
Szeretném megtudni, hogy milyen lehetőségeink vannak.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-22 - 06:14

Kedves Reni!
Lakásfelújításra gyermekek utáni támogatás nem vehető igénybe. Erre a célra – a kiskorú tulajdona miatt – a gyámhatóság hozzájárulásával lakásfelújítási igényelhető. Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha kitölti online adatlapunkat!

Regina szerint:

2018-03-17 - 10:12

Haszonélvezeti jogot megvásárolhatok e CSOK-kal, hogy 100%-ban enyém legyen a ház?
Tisztelettel: Regina

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-21 - 06:20

Kedves Regina!
Haszonélvezeti jog vásárlásához a CSOK sajnos nem vehető igénybe.

Gábor szerint:

2018-03-16 - 15:36

Kedves Hitelnet!
Fiatal pár vagyunk, még egyetemisták, van TB biztosítás az egyetem által, mert nappalis, állami támogatott hallgatók vagyunk. Még nincs gyermekünk, de idővel legalább négy gyermeket szeretnénk majd. Van egy öreg, félkomfortos paraszt házikónk, melyben fürdőszobát szeretnénk csinálni, és egy romos melléképületből pedig új gyermekszobát.
Általánosságban érdeklődni szeretnék, hogy a CSOk-ot lehet-e felújításra/bővítésre használni. Pl.: Építőanyag, betonkeverő, nyílászárók, gázkonvektor, stb. Csak a CSOk-ot szeretnénk, hitelt nem (nincs önerőnk), és nem is szeretnénk.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-17 - 13:11

Kedves Gábor!
A CSOK felújításra, korszerűsítésre sajnos nem vehető igénybe. Legalább egy szobával történő bővítéshez igényelhető a támogatás. A meglévő melléképület szobává alakítása azonban nem minősül bővítésnek a CSOK rendelet értelmében, arra a támogatás nem jár. Bővítésnek minősül, ha az alapoktól kezdődően új részt építenek a házhoz vagy tetőtér-beépítés, emeletráépítés által jön létre az új szoba.
Vállalt gyermek után házastársi kapcsolatban igényelhető a CSOK.
További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre.

Péter szerint:

2018-03-11 - 15:13

Tisztelt Hitelnet!
Idén 2018-ban elkezdtük bővíteni lakásunkat! Tetőtér beépítés! Munka jelenleg is zajlik! Csokot erre nem igényeltük. Ha a tetőtér kész van, akkor szeretnénk a földszintet is felújíttatni (konyha bővítés, burkolat csere, fürdőszoba felújítás, szobák újra parkettázása, áramvezetékek cseréje, ilyeneket).
Olyan kérdésem lenne, hogy ezekre, tehát a földszinti felújításokra fel lehet-e venni a csokot? 3 gyermekünk van!

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-11 - 15:35

Kedves Péter!
A CSOK felújításra, korszerűsítésre sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel vehető fel. Amennyiben a hitellel történő finanszírozás is érdekli, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető legkedvezőbb konstrukciókról. Előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat az aktuális törlesztő részletekről!

Réka szerint:

2018-03-10 - 15:23

Üdvözlöm!
Többektől halottam és az interneten is lehet olvasni, hogy a CSOK-ot felújításra is igénybe lehet venni.
Ez igaz vagy nem?
Köszönettel!
Réka

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-10 - 15:40

Kedves Réka!
A CSOK lakásfelújításra sajnos továbbra sem igényelhető. Erre a célra lakáshitel vehető fel. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető legkedvezőbb lakásfelújítási hiteleket!

Szabina szerint:

2018-03-09 - 15:41

Szeretnék mi is kihasználni a csokot korszerűsítésre, fűtés, nyílászáró cserére, mert régi ablakokkal rendelkezünk és több helyiséges házban élünk és nem tudjuk fűteni, így nagy segítség lenne, ha tudnánk mi is kihasználni a csokot.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-09 - 15:46

Kedves Szabina!
A CSOK lakáskorszerűsítésre sajnos nem vehető igénybe.

Zsófi szerint:

2018-03-08 - 14:09

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődnék, hogy egy kis paraszt házra lehet-e a csokot igényelni tetőfelújításra? Tető faszerkezete, cserép. Szigetelésre, kazáncserére lehet-e igényelni? 3 gyermek után!
Köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-08 - 14:22

Kedves Zsófi!
A CSOK felújításra, korszerűsítésre sajnos nem igényelhető. Erre a célra lakáshitel vehető fel. Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről, ha a hitellel történő finanszírozás is érdekli Önöket. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Edit szerint:

2018-03-08 - 13:01

Üdvözlöm!
A következő a kérdésem: Lehet-e a csok-ot meglévő ház szigetelésére fordítani és ha igen, milyen feltételekkel?
Nem találok erre vonatkozó információt sehol.
Köszönöm.
Edit

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-08 - 13:19

Kedves Edit!
A CSOK korszerűsítéshez sajnos nem vehető fel. Erre a célra lakáskorszerűsítési kölcsönt igényelhet. A legkedvezőbb konstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat. A korszerűsítési hitelek aktuális törlesztő részletéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

Szilvia szerint:

2018-03-08 - 12:55

Felújításra is igényelhető a CSOK?

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-08 - 13:10

Kedves Szilvia!
A CSOK felújításra sajnos nem igényelhető. Erre a célra lakásfelújítási kölcsön vehető fel. Szakértőink készséggel tájékoztatják a legkedvezőbb felújítási hitelekről, ha kitölti online adatlapunkat. Az aktuális törleszt részleteket előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg.

Georgina szerint:

2018-03-07 - 13:13

A CSOK-ot csak olyan személy igényelheti, akinek van tulajdonrésze az adott házban? Vagy elég az igényléshez az is, ha csak ott lakik?
A CSOK-ot lakásfelújításra is lehet igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-07 - 13:53

Kedves Georgina!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe. A CSOK igénybevételével bővítendő lakóingatlanban az igénylőnek (házastársak, élettársak igénylése esetén együttesen) legalább 50%-os tulajdonrésszel kell rendelkeznie.

Attila szerint:

2018-03-07 - 11:53

Vásároltam 1 családi házat. Elkezdtem felújítani. Ami és kérdésem lenne, hogy tudok-e igényelni csok-ot a felújítás befejezésére. (Ajtók, ablakok, fűtés, lapozás, festés, fürdő.) Két gyermekünk van.
Köszönnöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-07 - 12:46

Kedves Attila!
A CSOK felújításra, korszerűsítésre sajnos nem használható fel. Erre a célra lakásfelújítási illetve korszerűsítési hitel igényelhető. Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a legkedvezőbb lakáshitelekről, ha kitölti online adatlapunkat. A felújítási hitelek aktuális törlesztő részleteket online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerhetik meg előzetesen.

Nikolett szerint:

2018-03-07 - 11:52

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy házfelújításra igényelhető-e már a csok. Belső szigetelés, nyílászáró csere, padló csere, stb.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-07 - 12:44

Kedves Nikolett!
A CSOK felújításra, korszerűsítésre sajnos nem igényelhető. Erre a célra lakáshitel vehető fel. Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a legkedvezőbb lakáshitelekről, ha kitölti online adatlapunkat. Az aktuális törlesztő részleteket online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg előzetesen.

Éva szerint:

2018-02-28 - 05:58

Üdvözlöm!
Teljesen analfabéta vagyok a CSOK-kal kapcsolatban. Leírnám jelenlegi “állapotunkat+, és érdeklődnék, milyen lehetőségeink lehetnek a témában.
Kicsit több, mint egy éve költöztünk össze párommal. Vásároltunk egy használt családi házat, vidéken. (Kb. 130 nm lakóingatlan). Előző házasságomból született, 14 éves fiamat közösen neveljük. Szeretnénk közös gyermeket is, legalább egyet. Hitelfelvétel nem jöhet szóba, párom és én is KHR listán vagyunk. Az ingatlan felújításra szorul. (Belső vakolat, fürdő szoba, stb.)
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Éva

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-28 - 06:12

Kedves Éva!
A CSOK lakásfelújításra nem vehető igénybe a hatályos rendelkezések értelmében, így erre a célra a kedvezményt sajnos nem tudják felhasználni.

Julianna szerint:

2018-02-27 - 05:28

Mennyi az az összeg, amit igényelhetek felújításra?

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-27 - 05:39

Kedves Julianna!
Lakásfelújításra sajnos nem igényelhető CSOK.
Amennyiben a hitelfelvételi lehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott fogják tájékoztatni Önt.

Kriszta szerint:

2018-02-27 - 05:24

Tisztelt Szakértő!
2011-ben épített/ráépített családi házunk tetőszigetelését a kivitelező nem megfelelően végezte el. (Kihagyott egy páradiffuzor fóliaréteget, ami csak most derült ki.) Fújható szigeteléssel szeretnénk leszigeteltetni, de ehhez az egész tetőszigetelést – a cserepek kivételével – újra kell rakni. Árajánlatunk 620e Ft lenne.
Ehhez igényelhető a csok?
3 gyerekem van, a legnagyobb már dolgozik, a másik kettő iskolás 17 és 9 évesek.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel.
Kriszta

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-27 - 05:33

Kedves Kriszta!
A CSOK korszerűsítéshez sajnos nem vehető igénybe.

Dezső szerint:

2018-02-26 - 06:10

Jó napot!
Budakeszi külterületén élek a családommal (3 gyerek) saját tulajdonú hétvégi ház besorolású ingatlanban. Fűtéskorszerűsítés és napelemrendszer telepítése előtt állunk.
Érdeklődnék, hogy igénybe tudnánk-e venni a csok-ot.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Dezső

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-26 - 06:16

Kedves Dezső!
Lakáskorszerűsítésre a CSOK nevető igénybe. (Hétvégi ház megnevezésű ingatlan esetén sajnos egyéb célra – bővítés, vásárlás – sem igényelhető a támogatás.)
A hétvégi ház korszerűsítéséhez lakáshitel igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást fognak készíteni az elérhető legkedvezőbb hitelekről! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Péter szerint:

2018-02-25 - 04:56

Szép estét!
Én csak érdeklődni szeretnék, hogy felújításra 2018-ban sem lehet a csokot felhasználni?
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel.
Péter

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-26 - 05:13

Kedves Péter!
A CSOK lakásfelújításra sajnos továbbra sem használható fel. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető legkedvezőbb kölcsönökről! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Ervin szerint:

2018-02-21 - 05:48

Érdeklődni szeretnék, hogy ház felújításra a csokot lehet-e igényelni 3 gyerek esetén?

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-21 - 06:01

Kedves Ervin!
A CSOK felújításra sajnos nem igényelhető. Erre a célra lakásfelújítási hitel vehető igénybe. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni a legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Az aktuális törleszt részleteket előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Éva szerint:

2018-02-20 - 05:42

Üdvözlöm.
Használt lakás vásárlására igénybe vehető a csok? Özvegyi nyugdíjat kapok. Van 3 kiskorú gyermekem, 1 gyermek tartós beteg! Árvaellátást kap! Gyeten vagyok!

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-20 - 10:43

Kedves Éva!
A CSOK jogosultsághoz legalább 180 napos TB jogviszony szükséges. Információink szerint özvegyi nyugdíj és GYET esetén nem áll fenn TB jogviszony, de javasoljuk, hogy az ügyben a területileg illetékes OEP-nél érdeklődjön.

Edit szerint:

2018-02-09 - 04:32

Az lenne a kérdésem, hogy meglévő családi házam felújítására jár-e a csok?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-09 - 05:13

Kedves Edit!
Felújításra a CSOK sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben a hitelből történő finanszírozás is érdekli, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető legkedvezőbb lakásfelújítási hitelekről! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Zita szerint:

2018-02-07 - 12:27

Szeretném megkérdezni, hogy a csok lakásfelújításra igényelhető-e? Mert olvastam ezt-azt!
Köszönettel.
Zita

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-07 - 12:44

Kedves Zita!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Szakértőink készséggel tájékoztatják a legkedvezőbb lakásfelújítási hitelekről, ha kitölti online adatlapunkat!

Tímea szerint:

2018-02-06 - 11:50

Jó napot!
50% tulajdonrészem van egy családi házban. Szeretném kivásárolni a másik tulajt. Majd szeretném felújítani az ingatlant, fűtés korszerűsítés, nyílászárók cseréje, tetőfelújítás. 2 gyermekem van, pár hónap múlva születik meg a harmadik.
A CSOK-ot igénybe tudnám-e venni?
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-07 - 05:22

Kedves Tímea!
A CSOK sajnos sem tulajdonrész kivásárláshoz, sem korszerűsítéshez, felújításhoz nem vehető igénybe.

Tamás szerint:

2018-02-04 - 18:42

Üdvözlöm önöket!
Párommal vettünk 2016. 06. hónapjában részletfizetésre egy paraszt házat, amit 2018. 01. hóban letörlesztettünk és a nevemre került! Van két kicsi gyermekünk és hát lenne mit költeni a házunkra, szoba, konyha, vízbekötés, egyéb ilyen dolgok! Nos az volna a kérdésem, hogy én csokot lakásfelújítás szeretnék igénybe venni. Pár információt szeretnék kapni, mi kellene hozzá és mi ennek a menete!
Nagyon szépen meg köszönném előre is kedves válaszukat!
Üdv.
Tamás

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-04 - 18:46

Kedves Tamás!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek az elérhető lakásfelújítási hitelekről!

Andi szerint:

2018-01-29 - 15:44

Kedves szakértő!
Érdeklődnék, hogy 2018-ban fel lehet-e venni felújításra 1 gyerek után a szocpolt?
Köszönöm, üdv, Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-29 - 15:47

Kedves Andi!
A gyermekek utáni lakáscélú támogatás – jelenleg CSOK – lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe.

László szerint:

2018-01-15 - 09:38

Üdvözlöm!
Feleségemmel 2006-ban új építésű ingatlant vásároltunk, melyre igénybe vettük 4 gyermek után a szocpolt. Most ezt az ingatlant 20 millió forintért értékesíteni kívánjuk, a fennálló lakáshitel kifizetése után 10 millió forintunk marad. Szeretnénk egy új építésű családi házat vásárolni 35 millió forintért, hogy minden gyereknek legyen saját szobája.
Jogosultak vagyunk-e a gyermekek után járó szocpol különbözetre? Mindketten elmúltunk 40 évesek.

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-16 - 04:59

Kedves László!
Amennyiben az új lakásra vonatkozó további feltételek is teljesülnek, a leírtak alapján jogosultak lehetnek CSOK különbözetre.

Adrienn szerint:

2018-01-11 - 17:58

T. Hitelnet!
Most vásároltunk használt lakást Csokra. A kérdésem, igénybe vehetjük-e a használt lakás felújítás támogatást erre az ingatlanra?

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-12 - 13:55

Kedves Adrienn!
Nem tudjuk, milyen lakásfelújítási támogatásra gondol.

Niki szerint:

2018-01-10 - 22:42

Tisztelt Uram, hölgyem!
Az lenne a kérdésem, hogy 1 gyerekünk van és még bevállalnák 2-t.
Lehetséges használt ház felújítása?

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-12 - 13:38

Kedves Niki!
A CSOK használt lakóingatlan felújításához sajnos nem vehető igénybe.

Krisztina szerint:

2018-01-04 - 18:06

Tisztelt Cím!
A férjem szüleitől örökölt családi házat közel 30 évvel ezelőtt. Fiam most eljegyezte barátnőjét, s szeretnének a házba költözni. Úgy tudom két lehetőség van, hogy a nevükre kerüljön a ház: ajándékozás vagy adás-vételi szerződés. A ház elég rossz állapotban van. A fiatalok szeretnék igénybe venni a CSOK-ot. A házat bővíteni nem szeretnék (így is elég nagy, közel 100 négyzetméter).
Igénybe vehetik-e lakásvásárláshoz? Házasságkötés előtt ez igényelhető-e? 2 gyermeket vállalnának be.
Köszönettel: Krisztina

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-05 - 05:28

Kedves Krisztina!
A CSOK közeli hozzátartozótól történő lakásvásárláshoz nem vehető igénybe, így fiúk és párja sajnos nem tudják felhasználni a CSOK-ot az édesapjától történő lakásvásárláshoz.

Enikő szerint:

2017-11-08 - 20:04

Tisztelt Hitelnet!
Mit takar az a TB jogviszony? Örökbe fogadott gyerek beleszámít a CSOK-ba? Az új építésű ház hány évre visszamenőleg számít annak?

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-09 - 04:47

Kedves Enikő!
TB jogviszony = társadalombiztosítási jogviszony. Erről bővebben ITT olvashat.
Örökbe fogadott gyermek után is igényelhető CSOK.
Új építésű egy lakóingatlan akkor, ha 2008. július 1-jén vagy azt követően kiállított használatbavételi engedéllyel, használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal vagy az egyszerű bejelentéshez kötött épület felépítésének megtörténtéről szóló hatósági bizonyítvánnyal rendelkezik, vagy a kérelem benyújtásának időpontjában építési engedéllyel vagy az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység bejelentésének megtörténtét az építésügyi hatóság által kiállított igazoló dokumentummal, hatósági bizonyítvánnyal vagy az elektronikus építési napló üzemeltetője által előállított visszaigazolással rendelkezik, de használatbavételi engedéllyel, használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal vagy az egyszerű bejelentéshez kötött épület felépítésének megtörténtéről szóló hatósági bizonyítvánnyal még nem rendelkezik s a lakást gazdálkodó szervezet természetes személy részére való értékesítés céljára építi vagy építteti, és amelyet első ízben természetes személy részére értékesítenek.

Enikő szerint:

2017-11-04 - 05:03

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy a 10+10 milliót ház vásárlásra is lehet fordítani? Gondolok egy olyan esetre, hogy a ház kerül 15 millióba és a fennmaradó pénzből meg kedvünkre szeretnénk felújítani?
Az igénylés függ a munkaviszonyoktól, hogy ki hány órában dolgozik?

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-04 - 05:35

Kedves Enikő!
A 10+10 milliós támogatás kizárólag új építésű lakóingatlan vásárlásához és új lakóház építéséhez igényelhető. Használt ház vásárlásához 3 gyermek után 2,2M Ft összegű CSOK vehető igénybe, a támogatás azonban felújításra nem használható fel.
A CSOK jogosultságot nem befolyásolja, hogy ki hány órában dolgozik. Az igényléshez szükséges TB jogviszony igazolás részmunkaidő (például heti 20 óra) esetén is kiadható.

Mária szerint:

2017-11-03 - 20:46

Jó napot!
Önkormányzati lakás felújítására lehet felvenni csokot?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-04 - 04:48

Kedves Mária!
Lakásfelújításra a CSOK nem vehető igénybe.
CSOK igénylésnél további feltétel, hogy a célingatlan a támogatott személyek tulajdonában kell, hogy legyen.

Sándor szerint:

2017-10-22 - 11:49

Jó napot kívánok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy most állunk használt házvásárlás előtt. Szeretnénk igénybe venni a CSOK-ot. Még nem vagyunk házasok, és gyermekünk sincs. Így ha vállalunk 2 gyereket és bejelentjük az élettársi kapcsolatot, igénybe vehetjük?
A válaszokat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-23 - 06:12

Kedves Sándor!
A megelőlegező CSOK kizárólag házastársi kapcsolatban igényelhető, élettársi kapcsolat esetén sajnos nem lehetnek jogosultak a vállalt gyermek utáni támogatásra. Ehhez a bejelentett élettársi kapcsolat sem elegendő.

Éva szerint:

2017-10-18 - 04:10

Egyedülálló vagyok, gyeten vagyok és felújításra tudok kérni CSOKOT?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-18 - 04:16

Kedves Éva!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető fel.

Zoltán szerint:

2017-09-19 - 19:40

Tisztelt hitelnet!
CSOKot szeretnénk felvenni felújításra, bővítésre. Ehhez nekem is és a feleségemnek is tulajdonrésszel kell rendelkezzünk a házon?
Várom válaszukat:
Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-20 - 06:13

Kedves Zoltán!
A CSOK felújításra nem, csak bővítésre vehető igénybe. A bővítendő ingatlanban kettejüknek együttesen legalább 50% tulajdonrésszel kell rendelkezniük.
A bővítésre vonatkozó további CSOK feltételeket IDE kattintva ismerheti meg!

Ági szerint:

2017-09-15 - 12:54

Kedves Szakértő!
Én 2008 novemberében vettem fel kölcsönt (lakóingatlan vásárlásra nyújtott annuitásos devizaalapú kölcsönt). A kölcsön célja/tárgya: lakás 1/1, illetve 2 üzlet 1/2 tulajdoni illetőségre utolsó vételár részlet finanszírozása volt. 2015-ben forintosították a hitelem. Anno még csak 21 éves voltam, így gyerek kérdés fel se merült bennem. Azóta édesapám egy ingatlant ajándékozott nekem és testvéremnek, amelyet nem sikerül eladni, így használaton kívül van.
A kérdésem az lenne, idén gyermekem született és azt olvastam utólag lehet szocpolt igényelni, igaz ez? Illetve ha az ajándékba kapott ingatlan gond lenne hozzá, akkor ha azt most elajándékoznám vagy sikerülne eladni, akkor esetleg van lehetőség utólagos szocpolra?
Köszönöm szépen.

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-17 - 04:59

Kedves Ági!
A vonatkozó rendelkezések értelmében a leírt esetben sajnos nincs lehetőség utóbb született gyermek utáni támogatás igénybevételére. Erről bővebben ITT olvashat.

Veronika szerint:

2017-08-28 - 15:27

Tisztelt Válaszadó!
Vér szerinti nagymamája vagyok 3 gyermeknek (2, 5, 13 évesek), akik a gyámságom alá kerültek. Szeretném megtudni, hogy fel tudnám venni a CSOK-ot? Mindez a gyerekek érdekében történne.
Köszönöm válaszát!
Veronika

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-29 - 05:44

Kedves Veronika!
A CSOK az igénylővel közös háztartásban élő, és a vele együtt költöző, legalább egy éve az igénylő gyámsága alatt álló gyermek után a gyermek szüleinek halála esetén igényelhető.

Niki szerint:

2017-08-14 - 04:14

Tisztelt Hölgyem/Uram,
Azt szeretném megkérdezni, hogy külföldről való hazaköltözéskor házépítésre a két év tb-t igazolhatom-e külföldről?
Köszönettel: Niki

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-14 - 06:49

Kedves Niki!
A CSOK kérelem benyújtásakor mindenképpen magyarországi TB jogviszony igazolása szükséges.

Ági szerint:

2017-06-28 - 20:29

Ha már igénybe vettük a szocpolt a lakóházunkra, kapható-e rá csok?

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-29 - 05:10

Kedves Ági!
Jogosultság esetén CSOK különbözet igényelhető. A jelenleg elérhető CSOK összegéből le kell vonni a korábban kapott szocpol összegét és a különbözet vehető igénybe.

Éva szerint:

2017-05-30 - 13:07

Ha szülők családi házának tetőterét szeretnék fiatal házasok beépíteni, külön bejárattal, közművekkel, akkor jár a CSOK? Ha nem jár, akkor mekkora tulajdonjoggal kell rendelkeznie az építkező gyermeknek ahhoz, hogy bővítésként megkapja a CSOK-t a tetőtér beépítése után?

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-30 - 14:10

Kedves Éva!
A bővítésre vonatkozó CSOK elvileg igényelhető, de feltétel, hogy a támogatott személyek az ingatlanban már a kérelem benyújtásakor együttesen legalább 50% tulajdonrésszel rendelkezzenek. A támogatás kizárólag a bővítési munkálatok megkezdése előtt igényelhető. A bővítésre vonatkozó további feltételekről ITT olvashat.

László szerint:

2017-04-24 - 05:37

A házunk tetőteresnek készült, csak nem lett befejezve. 2 gyermekünk van, de mi sem akarjuk beépíteni, de a tető nagyon rossz. Hitelt nem akarunk felvenni, mivel a lakást arra vettük.
Milyen megoldást tudna ajánlani? Tetőcserére vagy felújításra igénybe vehető-e a csok, esetleg a szocpol, amit persze számlával igazolnék.

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-24 - 06:18

Kedves László!
A CSOK (korábban szocpol) lakásfelújításra, tetőcserére sajnos nem használható fel.

Éva szerint:

2017-04-19 - 13:26

Tisztelt Címzett
Érdeklődni szeretnék, hogy használt lakás vásárlása esetén igényelhető-e a csok, ha én közmunkás vagyok. Bent voltam ma az OTP Banknál és azt mondták, hogy közmunkások nem vehetik igénybe a csokot. Kikértem az egészségügyi pénztártól az OEP igazolást és megfelelek a 180 napos biztosítás alapon. Most akkor ez hogy vagy? A bank meg azt mondja, hogy közmunkásoknak nem lehet igényelni.

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-20 - 05:28

Kedves Éva!
A használt lakára vonatkozó CSOK-ot közfoglalkoztatottak is igényelhetik, ha a további CSOK feltételek is teljesülnek.

Mariann szerint:

2017-04-14 - 12:29

Tisztelt Cím!
Mi 2 éve vettük hitelre a házunkat! Utólag esetleg igénybe tudjuk-e venni a CSOK-ot hitel kiegyenlítésére?
VAGY
van egy szintünk, ami még befejezésre vár, ahol szobát szeretnénk kialakítani, ilyen jogcímen esetleg igénybe tudjuk-e venni?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-14 - 17:21

Kedves Mariann!
Visszamenőleg a vásárláshoz kapcsolódóan a támogatást sajnos nem tudják igénybe venni. Az ingatlan tetőtér-beépítéssel történő bővítéséhez, amennyiben ott legalább egy 8 m2 hasznos alapterületű szoba kialakításra kerül és a bővítésre vonatkozó további CSOK feltételeknek is megfelelnek, igényelhető a CSOK.

Gábor szerint:

2017-03-27 - 18:28

Tisztelt Cím!
Múlt héten vásároltam lakást, a CSOK-ot 120 napon belül fogom igényelni utólag.
Kérdésem, hogy lehet-e lakásfelújításra hitelt felvenni ettől függetlenül? Úgy tudom, hogy nem, mivel a CSOK miatt jelzálog terheli a lakást. A lakást készpénzért vásároltam, a CSOK-ot utána szeretném megkapni + valamelyik banktól hitelt felújításra.
Lehetséges ez?

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-28 - 11:39

Kedves Gábor!
A CSOK a vételár kiegyenlítéséhez vehető igénybe. Ha Ön már kifizette a teljes vételárat, úgy a támogatásra utólag sajnos nem lehet jogosult. Ha még nem fizette ki a teljes vételárat, akkor az adásvételi szerződésnek tartalmaznia kell, hogy a vételár utolsó része CSOK-ból kerül megfizetésre, melyet a hitelintézet az eladó adásvételi szerződésben megadott bankszámlájára utal. Ezt követően van lehetőség lakásfelújítási hitel felvételére. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Katalin szerint:

2017-03-24 - 11:48

Üdv!
Lehet 3 gyerekre csok-ot felvenni új ház vásárlására, hogy az élettársam nem a vér szerinti apa?

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-24 - 12:37

Kedves Katalin!
Élettársával történő közös lakásvásárláshoz jogosultak lehetnek a 3 gyermek utáni CSOK-ra akkor is, ha nem ő a vér szerinti apa. Erről bővebben ITT olvashat.

Róbert szerint:

2017-03-20 - 15:57

Kedves Válaszadó.
Ha lakás vásárlásához CSOK-ot veszek igénybe (tehát meg is kapom) például két gyerek után, a későbbiekben viszont a gyámügy kiemeli az egyik gyermeket a családból, akkor mi a helyzet?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-21 - 07:03

Kedves Róbert!
A bentlakási kötelezettség a gyermekekre is vonatkozik, így ha a 10 éves elidegenítési és terhelési tilalom ideje alatt a gyermek nem a CSOK igénybevételével vásárolt ingatlanban lakik életvitelszerűen, akkor véleményünk szerint a rá vonatkozó támogatást vissza kell fizetni. Pontos tájékoztatást ez ügyben a területileg illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Marietta szerint:

2017-03-07 - 15:52

Hogyan lehet elindítani a csokot? 4 gyermek van. Milyen papírok, okmányok és feltételek kellenek a lakás felújításhoz, illetve 4 gyerek esetén mekkora összeget lehet igénybe venni lakásfelújításra?
Előre is köszönöm a segítséget!

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-07 - 16:52

Kedves Marietta!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe. Amennyiben a lakásfelújítási hitelek is érdeklik, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Ramóna szerint:

2017-03-06 - 15:56

Kedves Válaszadó!
Férjemmel 3 gyermeket nevelünk. Szeretnénk a használt lakásra járó CSOK-ot felvenni, de egyik gyerekünk nevén van annak a háznak a 70%-a melyben most lakunk. A többi a férjem nevén van.
Az a kérdésem, hogy így a 2 gyerekre járó támogatást igénybe vehetjük-e?

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-07 - 07:48

Kedves Ramóna!
A gyermek tulajdonában lévő lakás tulajdoni hányad nem zárja ki a CSOK-ra való jogosultságot.

Marianna szerint:

2017-02-22 - 06:31

Szeretném kérdezni, hogy jár-e a csok lakásfelújításra? S ha jár, mire lehet felhasználni? Például tetőfelújításra gondolok.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-22 - 13:03

Kedves Marianna!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe.

Katalin szerint:

2017-02-19 - 12:12

Kedves válaszadó!
Szeretném megkérdezni, hogy én közfoglalkoztatott vagyok, a páromnak nincs bejelentett munkahelye, élettársi kapcsolatban vagyunk és van egy 5 éves kisfiunk. Szeretnénk használt lakásra igénybe venni a csokot.
Igénybe tudjuk venni?
Köszönöm előre a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-20 - 15:19

Kedves Katalin!
Használt lakás vásárlásához igényelt CSOK esetén elfogadható a közfoglalkoztatotti jogviszony, ha legalább 180 napja fennáll. Amennyiben a lakásvásárlás esetén előírt további CSOK feltételek is teljesülnek, jogosultak lehetnek a támogatásra. A kedvezmény lakásfelújításra nem igényelhető.

Viktor szerint:

2017-02-18 - 20:59

Kedves Válaszadó!
Jelenleg külföldön élek feleségemmel és úton az első baba (én 39 éve, feleségem 33 éves). Későbbiekben tervezünk második gyereket is. Hamarosan véglegesen hazaköltözünk, itt külföldön hivatalosan bejelentve dolgozom, betegbiztosításom is van. Hazaköltözésünkkor a külföldi betegbiztosításom még bizonyos okok miatt tartani fogom, de munkaviszonyom már nem lesz külföldön.
Kérdésem a következő:
Magyarországon egy családi ház padlástér átalakítására/módosítására és bővítésére (egy zárt terasszal) van-e lehetőségünk a CSOK igénylésere?

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-20 - 15:13

Kedves Viktor!
A CSOK jogosultság egyik alapfeltétel bővítés esetén a legalább 180 napos TB jogviszony megléte. A CSOK kérelem benyújtásakor magyarországi TB jogviszonnyal kell rendelkezni, a 180 napból fennmaradó időszakra vonatkozóan fogadható el csak a külföldi TB jogviszony.
Átalakításra a CSOK nem igényelhető. Bővítésre akkor, ha szobával bővül az ingatlan. A zárt terasszal történő bővítése CSOK sajnos nem adható. A bővítésre vonatkozó további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Henrietta szerint:

2017-02-04 - 21:44

Kedves Válaszadó!
Azt szeretném megkérdezni, hogy új ház építése esetén igénybe tudnánk-e venni a csok-ot 2 gyerekre, ha én kb. 1 éve kulturális közfoglalkoztatott vagyok?

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-05 - 16:57

Kedves Henrietta!
A közfoglalkoztatási jogviszony sajnos nem felel meg az új ház építéséhez igényelhető CSOK jogosultság feltételének. Házaspárok, élettársak igénylése esetén azonban elegendő, ha legalább az egyikük rendelkezik a megfelelő TB jogviszonnyal. Ha Ön közfoglalkoztatottként nem is teljesíti ezt a feltételt, párja révén jogosultságot szerezhetnek attól függően, hogy ő rendelkezik-e TB jogviszonnyal.

Kata szerint:

2017-01-31 - 08:03

Tisztelt Hitelnet!
Mennyi a legkisebb elfogadott havi nettó bér a szocpol igényléséhez?
Üdvözlet: Kata

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-31 - 13:00

Kedves Kata!
CSOK igényléshez nem szükséges munkabért igazolni. A jogosultság feltétele, hogy az igénylő használt lakás vásárlása, bővítése esetén legalább 180 napos, új lakás esetén legalább 2 éves TB jogviszonnyal rendelkezzen.

Tímea szerint:

2017-01-16 - 14:34

Használt lakást szeretnék vásárolni párommal. Van egy 4 éves kislányunk. Szocpolt szeretnénk felvenni.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e és hogy mennyi járna?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-17 - 16:54

Kedves Tímea!
Használt lakás vásárlásához 1 gyermek után is igényelhető CSOK, melynek összege 600.000 Ft. Az igénylés feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Judit74 szerint:

2017-01-16 - 12:56

Nevelőszülők miért nem vehetik igénybe a nevelt gyerekre a szocpolt? Ezelőtt nem volt ennyi elvárás, kötelező képzések, mégis felvehették a szocpolt! Az otthonunkban végezzük a munkánkat és az is leamortizálódik! Erre sem kapunk semmit! Pedig a gyerekek is használnak mindent! Szinte évente kell festeni! Legalább bővítésre adnák! Az ő kényelmüket is szolgálná!

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-17 - 16:52

Kedves Judit74!
A CSOK rendelet megalkotásában irodánk nem illetékes. Észrevételét a Nemzetgazdasági Minisztériumnál jelezheti.

Ildikó szerint:

2017-01-10 - 17:40

Élettársammal nevelem gyermekemet, aki nem a lányom apja. A családi házban élünk, ahol 1/4 rész tulajdonom. A ház felújítására, korszerűsítésére lenne szükség és persze hitelre.
A kérdésem az lenne, hogy szocpolt igényelhetek-e felújításra? Vagy milyen hitel igényelhető minimálbéres fizetés mellett? Én még gyesen vagyok, nincs új állásom.
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-11 - 14:05

Kedves Ildikó!
Felújításra, korszerűsítésre CSOK sajnos nem igényelhető. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő felújítási, korszerűsítési lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat! A felújítási hitelek aktuális törlesztő részletéről addig is ITT tájékozódhat.

Attila szerint:

2016-11-18 - 08:14

Tisztelt hitelnet!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy van egy negyed házrészem és most várunk babát. Lakásfelújításra milyen támogatást lehetne kérni?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-18 - 10:34

Kedves Attila!
Lakásfelújításra gyermekek után igényelhető támogatás nem vehető igénybe. A felújítási munkálatok finanszírozására lakásfelújítási hitel igényelhető. Ennek feltétele, hogy a hitelügyletben az ingatlan összes tulajdonosa szerepeljen. A legkedvezőbb felújítási hitelek aktuális törlesztő részletét online Hitelkalkulátorunk segítségével ismerhetik meg. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Elizabeth szerint:

2016-10-17 - 00:45

Jó napot!.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a párom munkát váltott, de így kiesett neki 2 hét a bejelentésnél a munkahelyre. Ez a 2 hét most lényeg? Vagy így is igénybe vehetjük a szocpolt?
Köszönöm előre is válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-17 - 11:22

Kedves Elizabeth!
A 2 hét kiesés nem jelent problémát CSOK igénylésnél. A jogosultság feltétele, hogy a legalább 180 napos folyamatos TB jogviszonyban összesen 30 napnál hosszabb megszakítás ne legyen.

Krisztina szerint:

2016-09-26 - 11:34

CsOK igényelhető-e komfortosításra illetve lakásfelújításra? Milyen feltételekkel?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-26 - 15:08

Kedves Krisztina!
Korszerűsítésre, lakásfelújításra CSOK sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni.

Tündi szerint:

2016-10-12 - 19:00

Akkor a panellakás és régebbi társasházi lakások nem minősülnek lakásnak pusztán azért, mert ugye jellegéből adódóan nem lehet sem bővíteni, sem ráépíteni. Azok a párok, akiknek gyerekük is van és egyébként nem új építésű (társasházi) lakást vásároltak, amit felújítanának (ami az otthonteremtés része), azok senkik, mert az ilyen embereket, akik csupán ezt a típusú ingatlanvásárlást engedhetik meg hitel nélkül, azok kő gazdagok, nekik nincs szükségük a CSOK-ra.

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-13 - 09:21

Kedves Tündi!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében használt lakás esetében maga a vásárlás lehet támogatható cél. A rendelet megalkotásával kapcsolatos további észrevételeivel az ebben illetékes Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordulhat, irodánk ebben a kérdésben nem illetékes.

Virág szerint:

2016-08-31 - 20:53

Ha özvegyi nyugdíjat és árvaellátást kapok, vehetek fel csokot?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-01 - 11:05

Kedves Virág!
Az özvegyi nyugdíj és az árvaellátás nem keletkeztet társadalombiztosítási jogviszonyt, így ezek alapján CSOK igénylésre sajnos nem lehet jogosult.

Ágnes szerint:

2016-08-24 - 15:40

Jó napot kívánok.
Én szeretnék érdeklődni, hogy hogyan tudjuk felvenni a csokot 5 gyerekre úgy, ha hitelt nem szeretnénk felvenni. Van már személyi hitelünk és nem kapunk hozzá többet. Minket érdekelne, hogy tudnánk felvenni a csokot az nélkül.

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-25 - 10:50

Kedves Ágnes!
Használt lakás vásárlásához a CSOK-ot akkor tudják felvenni hitel nélkül, ha a CSOK összege fedezi a teljes vételárat, vagy rendelkeznek a vételár kiegyenlítéséhez szükséges önerővel. A kedvezmény összege 4 vagy több gyermek esetén: 2.750.000 Ft. Az igénylés jogosultsági feltételeiről ITT tájékozódhatnak.

Péter szerint:

2016-07-27 - 00:05

Jó napot.
A feleségem egy évre van hosszabbítva a munkahelyén. Két gyermekünk van és szeretnénk felhasználni a CSOK-ot, de most azt mondták a bankban, lehet hogy nem vagyunk rá jogosultak, mert hogy a párom közfoglalkoztatott. (78 ezer Ft-ot kap adókedvezménnyel.) 9,7 millió az ingatlan, a hitelt én veszem fel plusz adunk 10% előleget, a feleségem pedig a csokot. Ez egy használt lakás vásárlás, 1.430.000 Ft járna nekünk. A 180 napos tb igazolást kiadták, nincs APEH tartozásunk, erkölcsi lekérve, minden megvan, adásvételi szerződés előtt állunk két nappal.
Kérdésem, akkor most jár a csok vagy nem?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-27 - 06:28

Kedves Péter!
A használt lakás vásárlásához járó CSOK-ra közfoglalkoztatási jogviszonyban álló személyek is jogosultak lehetnek. A támogatást és a hitelt azonban együttesen tudják igénybe venni, az tehát nem lehetséges, hogy a hitelszerződésben csak Ön, a CSOK szerződésben csak párja szerepel.

Péter szerint:

2016-07-27 - 21:09

A hitelben a feleségem is szerepel és nekem is kellett kérni NAV igazolást meg erkölcsit, úgyhogy a CSOK-ban én is szerepelek, akkor így járnia kell a támogatásnak?
Ja és azt írják, hogy elég az egyik félnek a 180 napos tb igazolás, az pedig a feleségemnek van meg, én azt nem tudom kikérni, mert külföldön dolgozok.
Mi a véleménye, megkapjuk a támogatást?

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-28 - 08:24

Kedves Péter!
Házastársak igénylése esetén a CSOK jogosultsághoz elegendő, ha legalább az egyik fél rendelkezik a 180 napos TB jogviszonnyal. Amennyiben a további feltételeknek is megfelelnek, jogosultak lehetnek a kedvezményre.

Viktória szerint:

2016-07-14 - 18:24

Üdvözlöm Önöket!
Kérdésem: Férjnél vagyok, de a férjemmel megromlott a kapcsolatom, haza költöztem gyermekemmel édesanyámékhoz. 34 éves vagyok, gyermekem 10 éves lesz augusztusban. Nem tervezek egyenlőre válást, édesanyáméknál lakhatunk gyermekemmel.
Érdekelne, hogy lakásfelújításra én igényelhetem-e a CSOK-ot úgy, hogy a szüleim nevén van a ház? Itt szeretnénk élni a továbbiakban, szeretnék pár dolgot felújítani.
Köszönettel: Viktória

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-14 - 18:27

Kedves Viktória!
Lakásfelújításhoz a CSOK sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra piaci kamatozású lakásfelújítási hitel igényelhető. Házastársi kapcsolat esetén azonban hitelfelvételre csak a házastárs bevonásával van lehetőség.

Niki szerint:

2016-07-11 - 14:49

Kedves Gábor!
Úton van a kisbabánk, és szeretnénk felújítani a szobáját, ami kb. 4-500.000 Ft-ba kerülne. Az lenne a kérdésem, hogy erre lehet már CSOK-ot igényelni? (Azt olvastam, hogy lehet a közszférában dolgozóknak lesz erre lehetőségük.) Illetve ezen a lakáson van hitelem, a lakás 1/2-e van a nevemen, a hitel teljesen. Arra esetleg lehet felvenni CSOK-ot, hogy a hitel tőkéjét törlesszük belőle? Valamint, tervezünk 2. babát, ez befolyásol valamit?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv: Niki

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-11 - 19:38

Lakásfelújításra, illetve a lakást terhelő kölcsön csökkentésére – a jelenleg hatályos CSOK rendelet értelmében – a támogatás nem igényelhető.

Sándor szerint:

2016-06-29 - 09:39

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy a 2 gyerek után járó CSOK támogatást (meglévő ingatlan bővítése) igényelhetem-e, ha úgy szeretném bővíteni a már meglévő házunkat, hogy a főépülettől pár méterre lévő rossz állapotú melléképülettel összekötöm és közben a melléképületet is felújítom (ott összkomfortos lakrészt alakítanánk ki). Ez azért érdekes, mert úgy tudom felújításra nem használható a CSOK-os támogatás, de ebben az esetben igen?
Köszönöm a válaszukat.
Üdvözlettel:
Sándor

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-29 - 13:45

Kedves Sándor!
Meglévő épületrész átalakítása nem minősül bővítésnek, tehát erre a célra a kedvezményt sajnos nem tudják igénybe venni.

Csilla szerint:

2016-06-16 - 10:19

Gyámként két kiskorú gyermekre kihasználhatom a szocpolt?

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-16 - 11:27

Kedves Csilla!
A CSOK a hatályos rendelet értelmében csak vér szerinti és örökbefogadott gyermek után igényelhető. Gyámként – a korábbiakkal ellentétben – már sajnos nincs lehetőség a támogatás igénybevételére.

Gabriella szerint:

2016-06-02 - 14:24

Tisztelt válaszadó!
A kérdésem az lenne, hogy van egy a hetvenes években épült családi ház és mellette egy kb. 35 nm ház, a kettőt szeretnénk összeépíteni. 4 tulajdonosa van a háznak, de csak két tulaj és családja lakik benne, 2-2 gyerek van!
Van-e lehetőség a csok-ra vagy szocpol felvételére? Az egyik családnál szóba jön harmadik gyermek vállalása is!

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-02 - 15:54

Kedves Gabriella!
A két meglévő ház összeépítéséhez a CSOK sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra jelzáloghitel igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Márti szerint:

2016-05-11 - 15:53

Tisztelt válaszadó!
Január közepén vettünk egy házat 12,5 millió forintért (Fundamenta hitelből) vidéken egy faluban. Van 2 gyermekünk, mind a kettő közös vérszerinti. Nem vagyunk össze házasodva, de nem is nagyon szeretnénk harmadik gyereket bevállalni. Felújítás nélkül nem tudunk igénybe venni semmilyen állami támogatást? Nem szeretnénk a 10 + 10 milliót felvenni sem. Hallottam olyat is, hogy csak a 10 milliós állami támogatást vették fel (4 meglévő gyerekre). Lehet ilyet?
Előre is köszönöm a válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-11 - 16:05

Kedves Márti!
A CSOK felújításra nem vehető igénybe.
A 10 milliós támogatás új lakóingatlan építése vagy új építésű lakóingatlan vásárlása esetén lehet elérhető.

Moncsi szerint:

2016-05-10 - 14:23

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy önkormányzati bérlakás felújítására igénybe vehető-e a CSOK? A törvény szerint a bérlő kötelessége a bérlemény felújítása, nyílászárók cseréje stb. Ha már kivonja magát törvényesen az önkormányzat a felújításból, korszerűsítésből, akkor van-e lehetőség CSOK felvételére?
Köszönettel!

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-10 - 14:40

Kedves Moncsi!
A CSOK lakásfelújításra, lakáskorszerűsítésre nem igényelhető.

Zsuzsa szerint:

2016-05-09 - 13:55

Egyedül nevelő szülőként vehetek-e fel szocpolt az 54 négyzetméteres panel lakásomra? Ha igen, milyen feltételeknek kell megfelelni és mekkora a felvehető összeg?
Várom válaszukít.
,

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-09 - 13:57

Kedves Zsuzsa!
Lakásfelújításra a CSOK sajnos nem vehető igénybe. Amennyiben a felújítási hitelek is érdeklik, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!

Erika szerint:

2016-04-28 - 14:44

Annyit szeretnék megkérdezni, hogy a csokot miért nem lehet korszerűsítésre igényelni mint pl. fűtésrendszer kialakítására vagy csak hőszigetelésre? Mivel csak vásárlásra és bővítésre lehet igényelni. Előre is köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-28 - 14:46

Kedves Erika!
A kérdés megválaszolásában a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes.

Fruzsina szerint:

2016-04-06 - 13:29

Jó napot!
Érdeklődnék, a használt lakásnál csak bővíteni lehet? Felújítani nem? Mik a legfontosabb feltételek, amiknek meg kell felelni? Mennyi idő az elbírálás? Mi ennek a pontos folyamata?

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-06 - 13:37

Kedves Fruzsina!
Használt lakás felújítására a CSOK sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.
A bővítéshez igényelhető CSOK feltételeiről IDE kattintva talál részletes leírást.

Margó szerint:

2016-04-05 - 15:01

Hullámpalás tetővel rendelkezem, ami 40 éves. /gondolom azbesztes változat/ Szeretném felújíttatni úgy, hogy trapézlemezt tesznek rá. A bontás nagyon drága lenne, így emellett döntenék, ami 2 millió forint körül lenne. Sajnos egyedül maradtam egy családi házban, nem tudom milyen kedvezményt kaphatnék.
Köszönettel.
Margó

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-05 - 15:12

Kedves Margó!
A tetőcseréhez vissza nem térítendő állami támogatást sajnos nem tud igénybe venni, de kedvező piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy érdeklődjön a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodánál.

Mária szerint:

2016-03-30 - 12:39

Tisztelt Hitelnet.hu szakértő!
Nevelőszülő vagyok, 4 kiskorú gyermeket nevelek már 9. éve. Esélyük sincs visszakerülni a szüleikhez.
A családi ház 120 nm-es, melynek 50%-a az én tulajdonom, 25-25% a férjemé és a szintén velünk élő édesanyámé.
Szeretném a házat úgy bővíteni, hogy a tetőtérben hálószobát alakítanék ki. A tetőtér egy részét szeretném csak beépíteni. Az összes tetőcserepet lecserélhetem-e? Ehhez igénybe vehetem-e a CSOK-ot? Kihez kell fordulni a pályázat elindításához?
Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel: Mária

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-30 - 15:16

Kedves Mária!
Nevelőszülőként sajnos nem tudja igénybe venni a nevelt gyermekek után a CSOK-ot. A támogatás vér szerinti vagy örökbefogadott gyermek után igényelhető.
A bővítéshez lakáshitel vehető igénybe. Ha szeretné megismerni a legkedvezőbb bővítési hiteleket, kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Rajmund szerint:

2016-03-28 - 23:31

Tisztelt Cím!
2014-ben vásároltunk egy családi házat. 2015 májusában nekiálltunk a felújításának, illetve bővítésének!
Kérdésem a következő lenne: Ha az építési engedély kiadása és az építkezés kezdete megelőzi 2015. július 1-jét, igényelhetünk-e CSOK-ot?
Előre is köszönöm:
Rajmund

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-29 - 15:58

Kedves Rajmund!
Megkezdett bővítéshez sajnos abban az esetben sem igényelhető a CSOK, ha a bővítési engedély és a bővítési munkálatok kezdete 2015. július 1. előtti.

Renáta szerint:

2016-03-26 - 21:23

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy csok 10+10 igénybe vehető-e ha bontási és új építési engedéllyel is rendelkezünk? Jelenleg 60 m2 ház falait meghagynánk, építés után 120 m2 lenne lakószobákkal együtt.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-29 - 15:27

Kedves Renáta!
Amennyiben a jelenleg is meglévő 60 m2-es ház falai megmaradnak és azt továbbépítve jönne létre az új lakás, az véleményünk szerint nem új lakás építésének, hanem csak a meglévő bővítésének minősülne, amire a 10+10 milliós támogatás nem igényelhető. Bővítésre 3 gyermek után 2,2M Ft adható, a bővítés esetén érvényes további előírások figyelembevételével. Erről bővebben IDE kattintva olvashat. A bővítéshez igényelhető támogatott és piaci kamatozású lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Zoli szerint:

2016-03-09 - 04:24

Jó napot!
Jelenleg közmunkás vagyok, hosszabbítottak 1 évre. 2 gyermekem van. Igényelni lehetne-e már használt lakásra a csokot? Hitel nem kellene hozzá, mivel a ház ára 1,2 millió Ft, gáz, villany, víz, fürdő is van. A tb elegendő lenne-e az igénybevételéhez vagy esetleg mely papírok szükségesek? Mivel voltam itt helyben takarékban azt mondták, hogy nem lehet igényelni, kb. 2 hete voltam.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-09 - 09:27

Kedves Zoli!
Közfoglalkoztatottak számára is elérhető a CSOK használt lakás vásárlásra esetén. Az igényléshez szükséges dokumentumokról IDE kattintva tájékozódhat.

Tibor szerint:

2016-03-08 - 12:19

Tisztelt Cím!
2007-ben építkeztem. Ekkor igénybe vettem 2 gyermekre a szocpolt. (2.400.000 Ft)
Most úton van a harmadik gyermekünk és szeretnék hozzáépíteni a házunkhoz.
Jár nekünk a CSOK valamilyen formában?

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-08 - 13:27

Kedves Tibor!
Ha az építkezéshez építési hitelt is vettek fel, amely még most is fennáll és megfelelnek az egyéb jogosultsági feltételeknek is, akkor utóbb született gyermekük után utólagos szocpolra lehetnek jogosultak, mely a fennálló hiteltartozás csökkentésére vehető igénybe. Ennek összege a 2007-ben 3. gyermek esetén érvényes 1.400.000 Ft. A jogosultság megállapítása a hitelnyújtó bank hatásköre.
A bővítéshez sajnos nem tudják kihasználni a CSOK-ot, mert a hatályos rendelkezések szerint úgy kell számolni, hogy a 3 gyermek után bővítéshez kapható 2,2M Ft-ból le kell vonni a korábban kapott támogatás összegét (2,4M) és a fennmaradó összeg igényelhető. Jelen esetben azonban magasabb volt a korábban igénybe vett összeg, mint az adott esetben elérhető CSOK összeg.

Viktória szerint:

2016-03-07 - 17:34

Üdvözlet!
Kérdésem az lenne, hogy 2016 márciusától tudomás jutott-e valami változásról annak érdekében, hogy a Csok-ot használt ház felújításra igénybe vehető, mint közalkalmazottak vagy mint munkavállalók körében? Házasok nem vagyunk, azonban egy meglévő gyermekünk van, kire igényelnénk a támogatást!
Valamint egy másfajta kérdés!
Házvásárlásnál tartunk éppen, az adás-vételi szerződés megszületett, melyben a ház megvásárlása akként szerepel, hogy most kifizetésre kerül 200.000 HUF foglaló és aztán egy összegben szeptember 15-én a fennmaradó összeg! Ezek után (miszerint a szerződésben nem szerepel a Csok igénylése), függetlenül tőle igénybe vehető a Csok használt ház megvásárlására?
Ui.: az első kérdésnél szereplő ház ugyanaz, ami a második kérdésben szerepel.
Köszönettel, Viki!

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-08 - 10:09

Kedves Viki!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe. Vásárláshoz igen, de csak akkor, ha módosítják az adásvételi szerződést úgy, hogy a CSOK összege, melyet a bank a vételár utolsó részeként utal, is szerepeljen benne. Továbbá fontos, hogy az adásvételi szerződés megkötését követő 120 napon belül benyújtsák a CSOK kérelmet. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, később, a teljes vételár megfizetése után már nem tudják igénybe venni a támogatást.

Judit szerint:

2016-03-04 - 09:11

Azt szeretném megtudni, hogy fűtés korszerűsítésre igényelhető e a csok. Meglévő gyerekre ls hitel nélkül. Most távfűtésünk van de jövőre megszünteti a szolgáltató ezért egyéni fűtést kell kialakítanunk ezért arra gondoltunk hogy most időszerű lenne a már 11 éves gyerekünk után igénybe venni a csok-ot ha lehet, De nem tudok róla semmit. Hol kell ezt intézni,? Mi a feltétele? Milyen papírok kellenek hozzá?

Hitelnet szerint:

2016-03-04 - 09:20

Kedves Judit!
A támogatás ingatlan korszerűsítésre nem igényelhető.

Kata szerint:

2016-02-26 - 11:08

Tisztelt Válaszadó!
Több kérdésem is lenne, az egyik: Veresegyházon van egy családi háza a férjemnek (ezen az ingatlanon csak ő a tulajdonos), ezt szeretnénk szigetelni. 2 gyermekünk van, többet nem tervezünk. Ebben az ingatlanban csak a férjem a tulajdonos, ajándékozási szerződéssel ajándékként kapta az édesapjától. Erre így fel tudjuk venni a CSOK-ot? A másik kérdés, hogy nekem van egy 100% tulajdonban lévő ingatlanom egy másik városban, amin hitel van. Ez így kizáró ok lehet?
Köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel!

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-26 - 12:04

Kedves Kata!
A CSOK korszerűsítésre, felújításra sajnos nem vehető fel. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Szakértőink készséggel tájékoztatják az elérhető legkedvezőbb állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáskorszerűsítési hitelekről, ha kitölti online adatlapunkat! Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Gábor szerint:

2016-02-25 - 19:30

Tisztelt Hitelnet!
3 gyerekkel (8, 8, 0 évesek) egy szép vidéki községben élünk családi házunkban. A kérdésünk a következő lenne: fel tudjuk használni a csok nyújtotta előnyöket kerítés vagy borospince vagy szauna építésére?
Köszönettel: Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-02 - 18:24

Kedves Gábor!
A CSOK sajnos nem használható fel az Ön által említett egyik célra sem.

pintér tünde szerint:

2016-02-22 - 19:58

jo napot a kérdésem a következö lenne kisé bonyolultnak tünhet 🙂 tehát van egy lakásunk ami sajnos félig leégett 2015 oktoberében a lakás a kislányom nevén van a kérdésem a következö lenne a szocpolt igénybe vehetem lakásfelújitásra? vagy mivel a kislányomnal a nevén van az ingatlan a szocpolt igénybe vehetem használt lakás vásárlásra 2 gyermekem van köszönettel

Hitelnet szerint:

2016-02-23 - 14:25

Kedves Tünde!
A CSOK lakásfelújításra és közeli hozzátartozótól történő vásárlásra nem igényelhető.

Ádám szerint:

2016-02-22 - 19:52

Tisztelt Uram,Hölgyem

Érdeklődni szeretnék hogy két gyerekre,már meglévő családi házra felújításra igényelhető e az állami támogatás.Gondolok itt tető cserére vagy központi fűtés beszerelésére.
Külföldön dolgozó állampolgárként milyen iratok szükségesek a támogatás igényléséhez?

Várom megtisztelő válaszát

Hitelnet szerint:

2016-02-23 - 14:30

Kedves Ádám!

Felújításra, tetőcserére a támogatás nem vehető igénybe.

Eliza szerint:

2016-02-14 - 15:53

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem az lenne, hogy jelenleg a párom és testvére házában élünk, de idén szeretném kifizetni a bátyját, így a nevemre kerülne a fél ház. Ilyen esetben igénybe lehet venni az új CSOK-ot, ha csak fél ingatlant szeretnék, a CSOK-ot 1 gyermek után vennénk igénybe.
Köszönöm válaszát.
Eliza

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-17 - 13:15

Kedves Eliza!
A CSOK tulajdonrész kivásárláshoz sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel nyújtható. Amennyiben szeretné megismerni a hitellehetőségeket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tibor szerint:

2016-02-12 - 20:52

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy 3 gyermekünket neveljük a feleségemmel. Igényelhetünk-e csokot lakásfelújításra?
Köszönöm előre is válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-17 - 13:21

Kedves Tibor!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe.

Julianna szerint:

2016-02-12 - 09:02

Tisztelt Cím!
A kérdésem az lenne, hogy igényelhetek-e lakásfelújítási hitelt ha:
– az ingatlannak csak egy része az én tulajdonom
– alapterületet nem tudok bővíteni, csak korszerűsíteni és a közműveket szeretném külön bevezetni a háznak az én részemre eső részére és azt társasháznak nyilvánítani.
Várom válaszát.
Üdvözlettel: Julianna

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-05 - 13:36

Kedves Julianna!
Lakásfelújítási, korszerűsítési hitel felvétele megoldható, de csak oly módon, hogy az ingatlan összes tulajdonosa részt vesz a hitelügyletben. Csak egy bizonyos tulajdoni hányadra nem vehető fel jelzáloghitel. Ha megoldható a teljes ingatlan terhelése, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni az elérhető lakáshitelekről!

Luca szerint:

2016-02-11 - 18:29

Üdvözlöm!
Özvegy vagyok, 4 gyermekem van és egy önkormányzati lakásom, amit most le fognak bontani és én választhatok: vagy fizetnek 10 millió forintot vagy kapok másik önkormányzati lakást.
Az a kérdésem, hogy ebben az esetben kaphatok-e támogatást? Nem vagyok még 40 éves.
Válaszát előre is köszönöm!
Luca

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-12 - 08:36

Kedves Luca!
Amennyiben használt lakást szeretne vásárolni, 4 gyermeke után jogosult lehet a CSOK-ra, ha megfelel az előírt feltételeknek, melyekről IDE kattintva tájékozódhat.

Ferenc szerint:

2016-01-30 - 14:30

Tisztelt Hitelnet,
Az iránt érdeklődök, hogy garázs lakószobává való alakítása esetén jogosultak leszünk-e CSOK támogatás felhasználására?
Köszönve válaszukat, tisztelettel

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-24 - 10:14

Kedves Ferenc!
Garázs lakószobává alakításához a CSOK sajnos nem vehető igénybe, mivel a meglévő épületrész átalakítása nem minősül bővítésnek.

Bea szerint:

2016-01-29 - 16:54

Szép jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy 2014-ben vásárolt 53 m2-es lakásunkra vehetünk-e igénybe szocpolt felújításra? 3 gyermekünk van és ráférne a felújítás.

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-24 - 10:03

Kedves Bea!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető fel.

Ágnes szerint:

2016-01-27 - 16:00

Azt szeretném kérdezni, hogy márciusba pályázok önkormányzati lakásra. Felhasználhatom-e felújításra a szocpolt? Ha a gyereknek én vagyok a törvényes gyámjuk, akkor az apa nem szólhat bele, ha felveszem?
Előre is köszönöm a válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-27 - 16:03

Kedves Ágnes!
A támogatást sajnos nem tudja igénybe venni, aminek két oka is van: önkormányzati tulajdonban lévő lakásra, illetve lakásfelújításra a CSOK nem használható fel.

Józsi szerint:

2016-01-26 - 12:05

Érdeklődni szeretnék, hogy új szolgálati lakás építésére igényelhető-e a csok? Turisztikai övezetben lakunk és csak így kaptuk meg az engedélyt.

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-29 - 15:04

Kedves Józsi!
A vonatkozó kormányrendeletből kiindulva új szolgálati lakás építésére szóló engedéllyel véleményünk szerint nem igényelhető a CSOK.

Béla szerint:

2016-01-18 - 18:41

Tisztelt Uram\Hölgyem!
Beszámítható a gyermek létszámba házastársam gyámsága alatt álló felnőtt korú súlyos fogyatékos testvére, akinek ez az állapota születésétől kezdve fennáll és folyamatosan velünk él. 2014-ben elvégzett I. fokú szakértői bizottság szakvéleménye szerint össz-szervezeti egészségkárosodása 70% (hetven), jelen állapota alapján felülvizsgálata nem szükséges, mert állapota végleges. A szakértői vélemény alapján a Magyar Államkincstár saját jogán nevelési ellátást állapított meg 20.300 Ft összegben.
Üdvözlettel: Béla

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-22 - 08:04

Kedves Béla!
A CSOK rendelet szerint a támogatás csak azon gyermek után igényelhető, aki az igénylő vér szerinti vagy örökbefogadott eltartottja, így sajnos a gyámság alatt lévő testvér után a kedvezmény nem igényelhető.

Béci szerint:

2016-01-17 - 17:29

Üdvözlöm!
Nekem az lenne a kérdésem, 4 hónapja vásároltunk egy lakást és azt szeretnénk korszerűsíteni, központi fűtést szeretnénk és nyílászáró cserét. 2 gyermekünk van.
Erre igénybe tudnánk venni valami csokot?
Üdv: Béci

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-21 - 14:54

Kedves Béci!
A CSOK lakáskorszerűsítésre – központi fűtés kialakítása, nyílászáró csere – sajnos nem vehető igénybe.

Csilla szerint:

2016-01-14 - 11:38

Az én kérdésem az lenne, hogy mi már pár éve felvettük a szocpolt három gyerekre, de most bővíteni szeretnénk a házat egy szobával és hogy ahhoz a csokot fel tudjuk-e használni? Ha igen, milyen összeget jelent?

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-14 - 11:58

Kedves Csilla!
Mivel a kedvezményt már mindhárom gyermekük után igénybe vették korábban, ezért bővítéshez sajnos nem igényelhetik ismét.
A korábban kapott szocpol és a 10 milliós CSOK különbözetére akkor lehetnének jogosultak, ha új házat építenének vagy újépítésű lakóingatlant vásárolnának.

Alexandra szerint:

2016-01-08 - 14:27

Tisztelt Hölgyem!
Az lenne a kérdésem, 2014-ben vettünk a párommal egy használt lakást. A ház vályogból épült úgy kb. 1930-40-es évek környékén. Nem vagyunk összeházasodva. Van 2 közös gyermekünk.
Kérdésem az, hogy lakásbővítésre jár-e a Csok ilyen régi építésű házakra?
2. kérdésem: ha önerőből vásároltuk a házat, akkor lehet-e Csok (Szocpolt) igényelni rá?
3. kérdésem egyben utolsó: ha van önerőből megtakarított pénzem például 2 millió Ft-om, akkor igénybe lehet-e venni a szocpolt hitel nélkül?
Előre is köszönöm a válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-09 - 14:10

Kedves Alexandra!
1. Fenti lakás bővítéséhez is igényelhető a CSOK, ha a lakás műszaki állapotára tekintettel a hitelintézet által elfogadott lakás – az ingatlan-értékbecslési szakvélemény alapján − a lakhatási igények kielégítésére alkalmas. Amennyiben az ingatlan jelenleg nem komfortos, akkor a bővítéssel egyidejűleg komfortossá kell válnia. A további feltételeket IDE kattintva ismerheti meg.
2. A meglévő ingatlan vásárlására vonatkozóan a CSOK visszamenőleg nem igényelhető.
3. A CSOK hitel nélküli is igénybe vehető.

Timi szerint:

2015-12-27 - 13:37

Az én kérdésem az lenne, hogy a külföldről hazatérők igényelhetik-e a CSOK-ot? Évek óta külföldön dolgozunk, nem rendelkezünk ingatlannal, viszont családalapítás előtt állunk. Beszámítják-e az igénylésnél a külföldi munkaviszonyt? Mert sajnos 2 országban nem fizethetünk TB-t, így a magyart már lemondtuk. De ha a CSOK segítségével ingatlanhoz jutnánk, akkor hazaköltöznénk.

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-28 - 18:15

Kedves Timi!
A CSOK igényléshez szükséges TB jogviszony igazolást az OEP külföldi munkaviszony esetén sajnos nem tudja kiadni.

Balogh Árpádné szerint:

2015-11-30 - 17:57

Az lenne a kérdésem, hogy a lányom nevére írattuk a lakásunkat és a lakás tetőcserére szorul. Ők még nem vették igénybe a szocpolt és az lenne a kérdésem, hogy jár-e nekik vagy sem. Két kiskorú gyermekük van és férjezett. Léphetünk-e valamerre és ha igen, merre?
Szívességüket előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-01 - 09:17

Kedves Asszonyom!
A szocpol (CSOK) korszerűsítéshez (tetőcsere) sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra államilag támogatott vagy piaci kamatozású lakáshitelt igényelhetnek. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek.

Fruzsina szerint:

2015-11-16 - 14:34

Üdv!
Azt már kiolvastam, hogy panel lakásra bővítés szempontjából nem vonatkozik a CSOK (kivéve egy-két esetet), de a bővítésre megvan adva valamilyen minimális négyzetméter, amivel bővíteni kell az ingatlant? Tehát mondjuk egy erkély beépítés nem számít bővítésnek?
Köszönettel: Fruzsina

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-16 - 14:45

Kedves Fruzsina!
Az erkély beépítése nem számít bővítésnek. A vonatkozó kormányrendelet kimondja, hogy nem tekinthető bővítésnek a meglévő épületrész átalakítása. Bővítéshez akkor igényelhető CSOK, ha a lakóingatlan hasznos alapterülete legalább egy 8 m2 nagyságú szobával növekszik.

Roland szerint:

2015-10-28 - 10:31

Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy panel lakásra van-e valami, ami nem hitel támogatás?
3 gyerekes család, lakáson van hitel. Például: felújítás, bővítés vagy valami ilyesmi.
Segítséget előre is köszönöm.
Roland

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-28 - 14:47

Kedves Roland!
Lakásfelújításra gyermekek utáni támogatás sajnos nem igényelhető. Bővítésre igénybe vehető a CSOK, de panel lakás esetén nem kivitelezhető a hozzáépítés, kivéve, ha van lehetőség a lakás felett esetlegesen elhelyezkedő padlástér beépítésére.

Gitta szerint:

2015-10-21 - 10:17

Tisztelt Cím!
Egy öreg házat vásároltunk néhány éve, 3 gyermekünkkel élünk itt. Hitelt nem szeretnénk felvenni, így lassan haladunk a ház bővítésével, korszerűsítésével.
Most a hőszigetelés lenne aktuális, aztán 1-2 év múlva a tető cseréje és ezzel együtt az emeleti lakótér bővítése, az alapterület növelése, élhető, jól használható méretű szobák kialakítása.
Lehívható a CSOK 2 vagy több részletben is a fent tervezett ütemek szerint?
Köszönettel:
Gitta

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-21 - 10:19

Kedves Gitta!
A CSOK korszerűsítési munkálatokra – hőszigetelés – nem vehető igénybe. A kedvezmény a tetőtérben történő bővítéshez és az ezzel együtt járó munkálatok elvégzéséhez igényelhető.

toth ibolya szerint:

2015-09-15 - 19:25

Szeretném a szocpolt kivenni és lenne is egy ház, ami használt lakás, de sajnos négymillióra tartják, amit én sajnos három gyerekre nem kapok meg. Vajon én tudnék kölcsönt felvenni ahhoz, hogy meg tudjam venni a lakást?

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-16 - 13:32

Kedves Ibolya!
Kérjük, töltse ki online adatlapukat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a lakásvásárlási lehetőségekről!

toth ibolya szerint:

2015-09-15 - 19:20

Kíváncsi lennék arra, vajon tanácsi házra érvényes-e lakásfelújításra?

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-16 - 13:30

Kedves Ibolya!
A gyermekek utáni támogatás lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe.

Katalin szerint:

2015-08-11 - 11:18

Üdvözlöm,
egyedülálló két gyermekes anya vagyok, akiket én nevelek. Volt párom nevén van egy kb. 70 m2-es lakóház. Lakásfelújításra szeretné igénybe venni a Szocpolt. Én lemondanék a javára róla.
Lehetséges-e ebben a formában igénybe venni?
Köszönettel: Katalin

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-11 - 11:49

Kedves Katalin!
A CSOK (szocpol) lakásfelújításhoz nem vehető igénybe. Továbbá a kedvezmény csak azon gyermekek után vehető igénybe, akik – igazolhatóan – a támogatást igénylő személy eltartásában vannak.

Tamás szerint:

2015-08-04 - 15:47

Tiszteletem!
Egy már tulajdonunkban lévő házat szeretnénk tovább bővíteni. Egy szoba + tetőteret kellene összehozni. Erre igénybe tudjunk venni, két meglévő s esetleg tervezett gyermekünk után a CSOK-ot?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Tamás

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-05 - 07:45

Kedves Tamás!
A tervezett bővítésre igénybe vehető a CSOK, ha az egyéb igénylési feltételek is teljesülnek.
Megelőlegező CSOK-ra akkor lehetnek jogosultak, ha házasok és mindketten 40 év alattiak.
A bővítés esetén előírt további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Ágnes szerint:

2015-07-23 - 00:04

Központi fűtésre szeretnénk igényelni. 1 gyermek után igényelhetek -e?

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-23 - 00:11

Kedves Ágnes!
Gyermekek utáni támogatás korszerűsítéshez nem vehető igénybe. Erre a célra államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. A legkedvezőbb konstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Rudolf szerint:

2015-07-15 - 19:56

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy igénybe vehetjük a szocpolt?
4 fiam van, abból már csak ketten tanulnak, az egyik 16 éves, a másik meg 18 éves.
A házunkat szeretnék felújítani, mert az évek kicsit meg viselték a házat.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-15 - 21:07

Kedves Rudolf!
Lakásfelújításra a szocpolt sajnos nem lehet felhasználni. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a legkedvezőbb felújítási hitelekről. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Valéria szerint:

2015-07-05 - 13:38

Tisztelt ügyintéző!
Nem tudom, hogy ajtó- és ablakcserére fel lehet-e venni szocpolt. Én élettársammal élek, ő 43 éves, én 48, a fiam 17 és még tanul. Ha igen, mit kell tennem? Én özvegy vagyok, de a másik két gyermekem már nagykorú. Jelenleg is közmunka programban dolgozom.
Ha lehetséges, kérem szíves segítségét.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-05 - 14:35

Kedves Valéria!
Lakáskorszerűsítésre – ajtó-, ablakcsere – a szocpol sajnos nem vehető igénybe.

Zsuzsa szerint:

2015-07-01 - 07:58

Jár-e szocpol 13 éves unokám után, akinek én vagyok a gyámja több mint 10 éve. Saját lakás korszerűsítésére kérném a támogatást.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-01 - 08:10

Kedves Zsuzsa!
Lakáskorszerűsítéshez gyermekek utáni támogatás sajnos nem vehető igénybe.
Új vagy használt lakás vásárlása, új ház építése vagy meglévő lakóház bővítése esetén az igénylő gyámsága alatt álló, legalább egy éve vele együttélő és általa eltartott gyermek után is igényelhető támogatás, ha az igénylő vállalja, hogy a gyámság három éven belüli megszűnése esetén a családok otthonteremtési kedvezményét visszafizeti.

Szabolcs szerint:

2015-06-16 - 11:29

Van egy 5 éves gyermekem és szeretném megérdeklődni, hogy a fürdőszobát szeretném felújítani és ehhez szeretném a szocpolt felhasználni. Van -e erre lehetőség és ha igen, akkor mi ennek a menete?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-16 - 11:42

Kedves Szabolcs!
Felújítási célra a szocpol sajnos nem vehető igénybe. A fürdőszoba felújítása lakáshitellel finanszírozható. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!
Meglévő lakóingatlan esetén a támogatás akkor vehető igénybe, ha az ingatlant legalább egy szobával bővítik. Erről bővebben ITT olvashat.

Anita szerint:

2015-06-16 - 11:26

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy július 1-től újra igényelhető lesz a félszocpol. Eltartási szerződés esetén lakásfelújításra is igényelhető lesz?
Üdv: Anita

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-16 - 11:40

Kedves Anita!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem lesz igénybe vehető.

Bea szerint:

2015-06-16 - 11:21

Arról érdeklődnék, hogy egyedülállóként, egy gyermekkel, lakásfelújításra (például újra kellene villany szerelni az egész lakást, szobákat lebetonozni!) milyen vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe, ha adásvételi előszerződéssel rendelkezem? Illetve akkor, ha eddig aktív korúak ellátásában részesültem, közmunkás voltam, illetve napi lejelentéssel alkalmi munkákból éltem? Jelenleg is közfoglalkoztatott vagyok!

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-16 - 11:37

Kedves Bea!
Lakásfelújítás céljára gyermekek utáni vissza nem térítendő állami támogatás sajnos nem vehető igénybe.
Arról, hogy lakásvásárlás esetén milyen feltételekkel lehet jogosult a CSOK-ra, IDE kattintva tájékozódhat. A CSOK igényléshez szükséges, legalább 180 napos folyamatos TB jogviszony igazolás kiadásáról a területileg illetékes OEP-nél érdeklődhet.

Diána szerint:

2015-06-10 - 23:43

30. hetes kismama vagyok, augusztus 15.-re várjuk a kisbabánkat. A férjemhez szeretnénk költözni egy családi házba, ahol a szüleivel és a nagymamájával él. A ház a férjem és a testvére nevén van. A probléma az, hogy elkezdtük felújítani a házat, de a férjem elveszítette a munkáját, én pedig még egyetemre járok és nincs keresetem. Sürgősen pénzre lenne szükségünk (500 000 Ft körülbelül), hogy be tudjunk költözni mire a baba születik. A szülei hátrányos helyzetűek, nem tudom ez számít-e. Ilyen esetben tudunk CSOK-ot igényelni? Ha igen, mikortól és mi a menete?
Előre is köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-11 - 11:15

Kedves Diána!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe, így erre a célra nem tudják felhasználni a kedvezményt.

Judit szerint:

2015-06-10 - 23:31

Az lenne a kérdésem, hogy használt lakásra kaphatunk-e CSOK-ot felújításra? Párommal tavaly nyáron vásároltunk egy családi házat, idén júniusban fog megszületni a kisbabánk /napok kérdése/ és 2 vagy 3 gyermeket szeretnénk összesen. Az ingatlan azt hiszem E energiatakarékosságú minősítést kapott.
Az ingatlant hitelre vásároltuk, a párom a tulajdonos. Nem vagyunk össze házasodva. Nem tudom, milyen információra van még szüksége, hogy válaszolni tudjon kérdésemre, remélem ezek alapján tud 🙂
Válaszát előre is köszönöm, Judit

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-11 - 11:09

Kedves Judit!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe.

NattyCongo szerint:

2015-06-05 - 21:59

Kedves Válaszadó!
Frissen vásárolt G besorolású családi ház felújítását tervezzük (tetőtér beépítése, illetve pala lecserélése, külső szigetelés).
Kérdés: muszáj mindkettőnknek 50-50%-kal rendelkeznünk (élettársak, 4%-96%)?
Ha egy hitelintézet már rátett jelzálogot lakáshitel címén, akkor sem pályázhatunk?
(U.i.: július 1-től értendő a kérdés, amikortól már nemcsak vásárlásra kérhető a CSOK)

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-05 - 23:22

Kedves NattyCongo!
Nem muszáj az 50-50% tulajdoni aránynak meglenni, lényeg, hogy mindkettejüknek legyen benne tulajdonrésze, akár 4%-96%.
Az ingatlant terhelő jelzálogjog nem feltétlenül jelent kizáró okot, de lényeges kérdés, hogy meglévő vagy vállalt gyermekek után igényelnék a CSOK-ot, mekkora értékű a ház és mekkora összegű hitel terheli.

Gyula szerint:

2015-06-05 - 00:04

Lakásfelújításra szeretnénk felvenni 2 gyerek után. 90 négyzetméter. Mennyi jár és milyen okmányok szükségesek? Hol kell intézni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-05 - 00:11

Kedves Gyula!
A támogatást lakásfelújításra sajnos nem lehet igénybe venni.

Béla szerint:

2015-05-20 - 13:30

Tisztelt Hölgyem!
Ha én elmúltam már 40, de a feleségem nem és nincs még gyermekünk, igényelhető az új szocpol?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-20 - 13:54

Kedves Béla!
Vállalt gyermek után csak azok a házaspárok igényelhetnek szocpolt, ahol egyik fél sem töltötte még be a 40. életévét. Ha Ön már elmúlt 40 éves, akkor sajnos nem igényelhető a kedvezmény.

Andrea szerint:

2015-05-12 - 07:22

Kedves Szakértő!
Akinek panel lakása van és van gyereke, de nem tud miből elköltözni, de bővítene, akkor a panelből honnan és miből bővítenénk? Nem értem, hogy mások megkapják, de akik panelba laknak és bővíteni szeretnének, annak nem jár. Eddig semmilyen állami támogatást nem kaptunk, saját tulajdon és nincs hiteltartozásunk, jó jönne a csok. (például teljes fürdőszoba átalakítása és felújítása)

József szerint:

2015-05-11 - 05:58

Tisztelt szakértő!
Azt szeretném kérdezni, hogy én 40 éves vagyok, a feleségem 39, 3 gyermekünk van, a családi házunkban én vagyok a tulajdonos /vásárlási hitel van a házon/ és tetőtér beépítésre van lehetőségünk.
Ilyen feltételekkel jogosultak vagyunk-e a támogatásra?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-11 - 11:22

Kedves József!
A CSOK igénybevételével bővíteni kívánt házban házastársak esetén mindkét félnek kell rendelkeznie az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonjoggal. A kedvezményre – az egyéb igénylési feltételek teljesülése esetén – tehát akkor lehetnek jogosultak, ha felesége is tulajdonrészt szerez a házban.

Franczem Andrea szerint:

2015-04-29 - 15:30

Tisztelt Hitelnet Tanácsadó!
A minimum 1 szobával való bővítésnek négyzetméter emelkedést is jelentenie kell, vagy ha van olyan helyiségem, amit szobává tudok alakítani, az is szobával való bővítésnek számít?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-30 - 09:33

Kedves Andrea!
A vonatkozó kormányrendelet kimondja, hogy a meglévő épületrész átalakítása nem minősül bővítésnek, tehát arra CSOK nem vehető igénybe.

Anita szerint:

2015-04-21 - 13:58

Én 28 éves vagyok, a férjem 47. Tavaly óta az ő nevén van a ház. Ajándékozás útján került a nevére, miután édesapja meghalt. Teljes körű lakásfelújításra van szükségünk. 65 négyzetméter a lakás. Szeretném megtudni, kaphatunk-e szocpolt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-22 - 21:13

Kedves Anita!
Lakásfelújításhoz szocpol nem igényelhető. Erre a célra lakáscélú jelzáloghitel vehető fel. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Norbert szerint:

2015-04-21 - 13:48

Tisztelt Szakértő!
Az lenne a kérdésem, hogy 2014. novemberben vettünk a feleségemmel egy régi vályog házat, ami körülbelül 65-70 nm-es. Mi 25 évesek vagyunk és van egy 3 éves kislányunk, de úton van a második baba is, szeptemberben fog születni. A kérdés az lenne, hogy mi megkaphatjuk-e a régi házra {felújításra } a csokot? És mennyit? Kell-e hitelt felvenni és hogy munkaviszony milyen kell hozzá, mert én közmunkaprogramban dolgozom és mindig hosszabbítanak, most jelenleg egy évre hosszabbítottak meg. Remélem minden fontosat leírtam és hogy tud nekem segíteni ezekben a kérdésekben.
Válaszát nagyon várom!
Üdv: Norbert

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-22 - 14:22

Kedves Norbert!
Lakásfelújításra a CSOK-ot sajnos nem lehet felhasználni. A kedvezmény meglévő lakóingatlan esetében legalább 1 lakószobával történő bővítéshez lesz igényelhető.
Információink szerint közmunkaprogram esetén is kiadható a jogosultsághoz szükséges TB jogviszony igazolás, de erről pontos tájékoztatást a területileg illetékes OEP tud adni.
A bővítés esetén előírt feltételekről és az elérhető összegről IDE kattintva tájékozódhat.

Harag Klaudia szerint:

2015-04-20 - 13:16

2 gyerekem van, azt szeretném kérdezni, hogy ha van lakáshitelünk, megjár-e a szocpol lakásbővítésre? Olyat is hallottam, hogy csak akkor jár meg, ha a párom nevén van a ház, nekem is kell, hogy legyen bent tulajdonrészem, ez igaz?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-20 - 23:46

Kedves Klaudia!
A bővítendő ingatlanban mindkettejüknek kell rendelkezni tulajdonrésszel ahhoz, hogy jogosultak lehessenek a kedvezményre.

Gréta szerint:

2015-04-17 - 13:55

Tisztelt Szakértő!
Válás után 2 gyermekkel lakásfelújításra igényelhető-e úgy a CSOK, hogy abban a házban ahol eddig éltünk, van 1/2 tulajdonrészem, de a válás miatt én költözöm onnan a gyerekekkel a nagyszüleim régi házába (65 nm körül van), amiben szintén 1/2 tulajdonrészem van, viszont a házat fel kellene újítani, és hitelt nem tudok rá felvenni.
Köszönöm!
Üdvözlettel: Gréta

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-17 - 14:06

Kedves Gréta!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem lesz igénybe vehető.

József szerint:

2015-04-16 - 07:47

Tisztelt Szakértő!
CSOK házbővítésre történő igénylésénél legalább egy lakószobával kell, hogy bővüljön a lakás.
A kérdésem az lenne, hogy ez a lakószoba lehet-e félszoba is (például 10 nm-es hálószoba)?
Válaszát előre is köszönöm.
József

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-16 - 09:03

A vonatkozó kormányrendelet értelmében lakószoba: “a lakás minden olyan közvetlen természetes megvilágítású és szellőzésű, fűthető, huzamos tartózkodás céljára szolgáló, legalább 8 m2 hasznos alapterületű helyisége, amely lehetővé teszi a pihenést (az alvást) és az otthoni tevékenységek folytatását – kivéve a jövedelemszerzést szolgáló munkavégzést – és az azokhoz kapcsolódó berendezések elhelyezését”. Ez alapján a 10 nm-es hálószobával történő bővítéshez a CSOK igényelhető.

Krisztina szerint:

2015-04-14 - 15:11

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődnék, hogy a következő bővítésre igényelhető-e szocpol július 1. után: fürdőszoba 6,99 m2, közlekedő 5,43 m2, kazánház 6,43 m2. Élettársi kapcsolatban élünk, 1 gyermekünk van, tervezzük a következő gyermeket. Jogerős bontási- és építési engedéllyel rendelkezünk, a bontási munkálatok már befejeződtek, az átalakítási- és bővítési munkálatokat még nem kezdtük meg. A családi ház az átalakítást/bővítést követően válik komfortossá (víz, villany, fűtés ezután kerül kiépítésre, szigetelést is kap a ház), korábban az egyik fal állapota miatt életveszélyessé nyilvánították, így lakni sem lehetett benne. Ennek értelmében már beszélhetünk akár teljes újraépítésről, vagy kizárólag bővítés (fürdőszoba, közlekedő, kazánház) vehető figyelembe a szocpol igénylésénél? A ház alapterülete az átalakítást követően 78 m2 lesz.
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-15 - 12:35

Kedves Krisztina!
Új építésről nem beszélhetünk adott esetben, illetve a bővítéshez sem tudják igénybe venni a szocpolt, mivel lakószobával nem bővül a ház. A vonatkozó kormányrendelet kimondja, hogy a kedvezmény igénybevételével bővülő ingatlannak legalább egy lakószobával kell bővülnie hozzáépítés vagy tetőtér-beépítés által. A meglévő épület átalakításával járó esetleges szobaszám növekedés nem minősül bővítésnek, arra támogatás nem vehető fel.

Krisztina szerint:

2015-04-15 - 16:49

Köszönöm válaszát! Akkor csak abban az esetben lenne igénybe vehető a szocpol, ha a tetőteret kiépítenénk lakószobaként?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-15 - 23:05

Kedves Krisztina!
Igen, illetve akkor, ha a házhoz vízszintes irányban építenének hozzá legalább egy szobát.

papp zoltán szerint:

2015-04-12 - 19:59

Tisztelt szakértő,
szeretném megkérdezni, hogy lehetséges lesz majd igénybe vennünk a szocpolt háztető lecserélésre vagy komplett fürdőszoba csinálásra? Mi egy fiatal pár vagyunk 1 kislányunk van, de szeretnénk még 1 gyereket is. Saját lakással rendelkezünk, a házban a helység megvan a fürdőhöz.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-13 - 12:54

Kedves Zoltán!
A CSOK lakáskorszerűsítéshez, átalakításhoz sajnos nem lesz igénybe vehető. Erre a célra lakáshitel nyújtható. A legkedvezőbb hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Kiss Ildikó szerint:

2015-04-12 - 08:59

Jó napot kívánok,
A Párommal nem vagyunk 40 évesek és 2014. májusban vásároltuk meg az első használt ingatlanunkat. Jelenleg kismama vagyok és azt szeretném kérdezni, hogy erre nem jár semmilyen támogatás visszamenőleg?
Válaszát előre is köszönöm,
Ildikó

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-13 - 11:48

Kedves Ildikó!
A 2014 májusában vásárolt lakóingatlanra vonatkozóan visszamenőleg sajnos nem vehető igénybe támogatás. Amennyiben lakóházról van szó és azt legalább egy lakószobával bővítik, akkor erre a célra igényelhetik a CSOK-ot július 1. után, ha az egyéb igénylési feltételek is teljesülnek, melyekről IDE kattintva tájékozódhat.

János szerint:

2015-04-10 - 08:39

Tisztelt Szakértő,
Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges CSOK-ot lakásfelújításra is igényelni? A lakásunk ára + a megtakarításunk fedezné a vételárat, akkor lehetne a felújítást fizetni belőle? Ebben az esetben nekünk utalnak ki, s számlával kell igazolni, hogy mire költöttünk?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-10 - 10:52

Kedves János!
A CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe. A kedvezményt a lakásvásárláshoz tudnák igénybe venni, így a megtakarításukat célszerű lenne félretenni a felújításra és a lakás vételárának kiegyenlítéséhez a CSOK-ot igényelni.

Tamás szerint:

2015-03-26 - 12:39

Tisztelt szakértő!
Az lenne a kérdésem, hogyha áprilisban vásárolok egy családi házat 70% hitel + 30% önerőből, és közvetlenül július 1. után igénylem a CSOK-ot, akkor annak összegét beforgatják a hitelembe? Tehát kevesebbet kell majd visszafizetnem? Vagy hogyan történik ennek az ügymenete?
Segítségét előre is köszönöm!
Tamás

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-26 - 12:46

Kedves Tamás!
Ha kiegyenlítésre kerül a teljes vételár, akkor sajnos már nem lesz jogosult CSOK-ra. A kedvezmény a vételár megfizetéséhez vehető igénybe, visszamenőleg a felvett lakáshitel csökkentésére nem. Akkor lehetne jogosultak a CSOK-ra, ha a vételár utolsó részét a CSOK-ból egyenlítené ki. CSOK igénylése esetén azonban a kölcsönt sem folyósítanák a bankok korábban.

Mariann szerint:

2015-03-26 - 09:07

Tisztelt szakértő!
Érdeklődni szeretnék. Van két kiskorú gyermekem. A párommal házasok vagyunk 11 éve. A gyerekek a nagyobbik 9 éves, a kisebbik 5 éves, még nem vettük fel a rájuk eső részt, de most igénybe szeretnénk venni a fűtéskorszerűsítésre. Át szeretnénk állni a gázfűtésről fatüzelésre, mivel már nem bírjuk havonta a gázt (46 ezer Ft) fizetni. A párommal együtt nyugdíjasok vagyunk, de emellett a párom még dolgozik rendes munkahelyen, folyamatos a munkaviszonya. A szocpolt szeretném tudni, hogy van-e esélyünk rá, hogy igénybe vegyük? Saját lakkással rendelkezünk amúgy. Nyugdíjasok vagyunk, 67%-osok vagyunk.
Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-26 - 09:28

Kedves Mariann!
A szocpol lakáskorszerűsítéshez sajnos nem vehető igénybe.

Ferenc szerint:

2015-03-26 - 09:01

Szép napot!
3 gyermekünk van, a két nagyobb után már igénybe vettük a szocpolt. Vízóránkat át kell helyezni a saját telkünkre, melynek költsége kb. 2-300.000 Ft.
Erre igényelhető-e a harmadik gyerek után járó szocpol? Illetve jár-e, mekkora összegű és mire igényelhető?
Köszönettel: Ferenc

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-26 - 09:25

Kedves Ferenc!
Vízóra áthelyezés költségeinek finanszírozásához nem vehető igénybe szocpol. Amennyiben a korábbi lakáscél megvalósításához kölcsönt is vettek fel, amely jelenleg is fennáll, akkor az utóbb született gyermek utáni támogatás igénybevételének lehetőségéről az érintett pénzintézetnél érdeklődhetnek. Jogosultság esetén a harmadik gyermek után járó összeg a fennálló hiteltartozás csökkentésére fordítható.

Pelcz Gábor szerint:

2015-03-25 - 22:07

Nagy nehezen vásároltunk egy házat 2013.09.10.-én, mivel a fundamentát csak használatbavételi engedéllyel rendelkező házra kaptuk meg. De ugye már nem új, így nem kaptunk szocpolt. Viszont a ház nincs befejezve, például a gyerekszobák félig kész állapotban vannak, csak a 4 fal áll és tető van felette. Ez tudom, hogy nem bővítés, de jó lenne, ha végre befejezhetnénk a gyerekszobákat legalább.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-26 - 08:56

Kedves Gábor!
A szobák befejezéséhez a gyermekek utáni igényelhető vissza nem térítendő támogatást (szocpol, CSOK) sajnos nem tudják igénybe venni.

Tamás szerint:

2015-03-18 - 19:37

Tisztelt Szakértő!
Feleségemmel használt családi ház vásárlását tervezzük. Az lenne a kérdésem, hogy a tervezett banki hitelhez a 2 tervezett gyerek után kapható CSOK támogatás betudható-e önerőnek?
Ha igen, mi az a legkorábbi adásvételi szerződésben szereplő dátum, amihez lehet a CSOK-ot igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-20 - 09:05

Kedves Tamás!
A vállalt gyermekek után kapható CSOK összegét bele kell számolni a vásárolni kívánt ház terhelhetőségébe, ami maximum 80%. Ez azt jelenti, hogy a hitel és a megelőlegező CSOk együttes összege nem haladhatja meg a ház forgalmi értékének 80%-át.
Március 4. után megkötött adásvételi szerződések esetében már megvalósítható a 120 napon belüli CSOK kérelem benyújtása. A kérelmet legkorábban július 1.-től lehet majd benyújtani, s hozzávetőlegesen 30-60 napos ügyintézési idővel célszerű kalkulálni.

Erika szerint:

2015-03-17 - 13:11

Tisztelt Szakértő!
Családi házunk van. Tetőcserét, és szigetelést kell cserélnünk idén (héjazatcsere szigeteléssel). Azt szeretném megtudni, hogy ez a munkálat bővítésnek számít-e? Tudunk-e majd CSOK-ot igényelni hozzá?
Várom válaszát! Erika

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-17 - 22:51

Kedves Erika!
Korszerűsítési munkálatok finanszírozásához CSOK nem lesz igényelhető. Erre a célra lakáscélú jelzáloghitel vehető fel. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Tóth Adrienn szerint:

2015-03-16 - 22:52

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném megkérdezni, hogy egy 1970-ben épült, 75 m2-es tégla lakást szeretnénk megvásárolni, igényelhetjük a CSOK támogatást ezekkel a feltételekkel? Két gyermeket szeretnénk előre vállalni majd.
Köszönettel:
Adrienn

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-17 - 12:21

Kedves Adrienn!
1970-ben épült, 75 m2-es lakás vásárlásához elvileg igényelhető a CSOK, amennyiben az igénylés egyéb feltételei is teljesülnek, melyekről IDE kattintva tájékozódhat.

Zsuzsanna szerint:

2015-03-11 - 09:25

Szeretném kérdezni, hogy 3 kiskorú gyermekre igényelhetem a CSOK-ot lakásfelújításra, vásárlásra? Ez egy vályogház, amit szeretnék felújítani.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-13 - 09:09

Kedves Zsuzsanna!
A CSOK lakásfelújítási célra nem vehető igénybe. Arról, hogy használt lakás vásárlásához milyen feltételekkel kérhető a támogatás, IDE kattintva tájékozódhat.

Molnár-Nagy Ágnes szerint:

2015-03-04 - 14:16

Tisztelt Hitelnet!
A következőkről szeretnék érdeklődni:
2010-ben vásároltuk ingatlanunkat hitel segítséggel, ezen épület bővítését tervezzük, ami jelenleg 60 nm alapterületű. A hátsó teraszunkat szeretnénk beépíteni, amit nappaliként használnánk! A ház vásárlásakor még élettársak voltunk, azóta már össze is házasodtunk és gyermekünk is született 2011-ben. Ha jól értem, ez lehetséges lenne a CSOK segítségével! Szeretnénk második gyermeket is, de kb. 2-3 év múlva. A kérdésem az lenne, hogy ezek alapján két gyermekre igényelhetem-e a CSOK-ot, mennyi lenne az összege? Picit bután hangzik, de sajna nem vagyok azzal tisztában, hogy egyáltalán hol kell ezt az egész dolgot elindítani? Gondolom annál a banknál, ahol a hitelünk van. A helyi önkormányzattól is kellenek engedélyek? Mikor kezdhetünk bele ebbe dologba?
Előre is nagyon köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-05 - 08:22

Kedves Ágnes!
A vonatkozó kormányrendelet kimondja, hogy a CSOK meglévő épületrész átalakítására nem vehető igénybe, tehát a hátsó terasz lakószobává alakítására nem jár a kedvezmény. Bővítésre akkor kaphatják meg a támogatást, ha az alapterületet növelik legalább egy lakószobával az épülethez történő hozzáépítéssel, vagy beépítik a tetőteret. Vállalt gyermek után akkor igényelhetik a CSOK-ot, ha a kérelem benyújtásának időpontjában egyikük életkora sem haladja meg a 40. évet. A kedvezmény összegét a gyermekek számán kívül befolyásolja a bővítés után létrejövő hasznos alapterület és a ház energetikai minősítése. Az igénylés további feltételeit ITT olvashatja el. A támogatás 2015. július 1. után a hitelintézeteknél lesz elérhető, de arról, hogy pontosan mely hitelintézetek kívánnak foglalkozni CSOK nyújtásával, egyelőre nincs információnk. Építési engedély köteles bővítés esetén az építési hatóság által kiadott jogerős bővítési engedélyre is szükség van.

Anna szerint:

2015-03-04 - 08:38

Tisztelt Illetékes!
Gyermektelen fiatal pár vagyunk, élettársi kapcsolatban és már a megvásárolt saját házunkban élünk. Sajnos a ház felújításra vár. Szeretnénk lebontani a ház elülső három helyiségét és újrahúzni. Erre tudunk bármilyen támogatást szerezni? Természetesen gyermeket is szeretnénk vállalni. Nincs semmilyen elmaradásunk vagy köztartozásunk, valamint a párom a tulajdonosa 100%-ig az ingatlannak.
Kérem szíves segítségét.
Előre is köszönöm.
Anna

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-04 - 08:54

Kedves Anna!
Lakásfelújításra gyermekek utáni támogatás nem jár. Azonban, ha a lebontani kívánt helyiségek helyett felépített épületrész által az ingatlan az eredetihez képest legalább egy lakószobával bővül, akkor elvileg igényelhető rá CSOK. Mivel még nincsen gyermekük, ezért megelőlegező CSOK igénybevételére van lehetőség legfeljebb 2 gyermek vállalásával, de ez csak akkor lehetséges, ha összeházasodnak. Élettársak nem igényelhetnek támogatást vállalt gyermek után. További feltétel, hogy a CSOK kérelem benyújtásakor egyikük életkora sem lehet több 40 évnél. Ugyancsak feltétel, hogy a bővítendő ingatlannak – már a CSOK kérelem benyújtásakor – mindketten tulajdonosai legyenek. A bővítés esetén elérhető CSOK egyéb feltételeiről IDE kattintva olvashat.

Juhászné Veszelka Anita szerint:

2015-03-01 - 14:40

Üdv!
3 gyermekünk van. A férjem idén lesz 41 éves, én 36 vagyok. Azt olvastam, hogy 40 éves korig lehet megigényelni a CSOK-ot. Nagyon szigorúan betartják az életkort? Fűtéskorszerűsítésre és lakásátalakításra szerettük volna igénybe venni. Van rá esélyünk?
Köszönöm válaszát!
Anita

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-01 - 15:27

Kedves Anita!
Ha meglévő gyermekek után igénylik a CSOK-ot, akkor az igénylőkre vonatkozóan nincsen felső életkorhatár. A 40 éves korhatárt csak megelőlegező CSOK esetén kell figyelembe venni, vagyis, ha vállalt gyermekek után igénylik a kedvezményt. A CSOK azonban korszerűsítéshez és lakásátalakításhoz nem lesz igénye vehető. A támogatás célja használt lakóingatlan esetén bővítés (legalább egy lakószoba hozzáépítése vagy tetőtér-beépítés), illetve vásárlás lehet.

B. Istvánné szerint:

2015-02-27 - 16:52

Érdeklődni szeretnék!
Tavaly júniusában vettünk egy nagyon rossz állapotú házat, ami most felújítás alatt áll. Van 2 gyermekünk. Igényelhetjük az idén törvénybe hozott új szocpolt további felújításhoz?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-01 - 14:43

Kedves Asszonyom!
A szocpol, illetve a CSOK lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel vehető fel. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják a legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Erika szerint:

2015-02-27 - 07:08

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy 2004-ben felvettem 4 gyermekemre a szocpolt, házépítésre, időközben született még 1 gyermekem és a tetőteret szeretném beépítettni és felvehető-e a félszocpol az utolsó gyermekre?
Válaszát előre is köszönöm, Erika

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-27 - 15:05

Kedves Erika!
Amennyiben megfelel a bővítés esetén előírt egyéb feltételeknek, akkor jogosult lehet 5. gyermeke után a kedvezményre 2015. július 1. után. Az igénylési feltételekről ITT olvashat.

Marika szerint:

2015-02-25 - 12:11

Lehet kissé szokatlan a kérdésem, de fiam nevében kérdeznék Öntől! 21 éves és a MÁV dolgozójaként kiutalásra került részére egy felújítandó lakás. Élettársával közösen van egy 5 hónapos babájuk és élettársa előző kapcsolatából szintén egy kiskorú gyermekük. Kérdésem az lenne, hogy a felesleges egymásra mutogatás helyett, mármint most ki is a tulajdonos, a fiam vagy a MÁV ZRT.?- Kaphatnának-e bármiféle hitelt illetve támogatást? Nagy valószínűséggel nyílászárókat kell cserélni, valamint a fűtés-korszerűsítése, ami feltétlen szükséges, hogy a két picivel úgymond normális lakáskörülményt tudjanak teremteni! Teljesen kezdők és tapasztalatlanok ezen a téren, ezért is örülnék és előre is köszönném a nevükben, ha megtisztelne válaszával.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-25 - 21:38

Kedves Marika!
A szolgálati lakás ebben az esetben a MÁV tulajdona. Így erre sajnos sem jelzáloghitel, sem szocpol nem vehető fel.

Norbert szerint:

2015-02-25 - 11:57

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem: a CSOK-ot felújításra is lehet igénybe venni?
Várom válaszukat!
Üdv.
Norbert

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-25 - 21:29

Kedves Norbert!
A CSOK felújításra nem lesz igénybe vehető. Erre a lakáscélra felújítási hitelt igényelhet. Az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat!

Kurucsai Pál szerint:

2015-02-25 - 11:53

Tisztelt Hitelnet.hu!
Saját tulajdonú ház bővítését tervezem, 2 gyermekünk van.
Amiben a tanácsát, illetve a segítségét kérem, a bővítés jelentésének, szakmai tartalmának a megfejtése.
Mivel kell bővíteni a házat? Például mindenképp lakószobával, vagy előszobával, kazánházzal is bővíthető? Mindenképp alapterület növekedéssel kell járjon a beruházás, vagy elegendő, ha a meglévő alapterületen a helyiségek újragondolásával, közfalak áthelyezésével kialakítunk egy újabb lakószobát? Bővítés esetén az épületen végzett további munkálatok is elszámolhatóak a július 1-től igényelhető csok-ban? Például a meglévő épületen ablakcsere. Ha nem számolható el, akkor miként kell ledokumentálni a bővítést és felújítást is magában foglaló beruházást?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-26 - 08:06

Kedves Pál!
A háznak lakószobával kell bővülnie ahhoz, hogy a CSOK igénybe vehető legyen. Előszobával, kazánházzal történő bővítéshez a kedvezmény nem vehető igénybe. A bővítés által növekednie kell az alapterületnek vagy vízszintes irányban (hozzáépítés) vagy tetőtér beépítés által. A meglévő épületrész átalakítása nem minősül bővítésnek. A kedvezmény a bővítéssel kapcsolatban felmerülő munkálatok finanszírozásához vehető igénybe, például a bővítéssel létrejövő szoba nyílászárója is finanszírozható ebből, viszont a többi nyílászáró csere nem. Ilyen esetben külön költségvetést kell készíteni a bővítésről és külön költségvetést a felújításról, amit önerőből vagy lakáshitelből finanszírozhatnak.

Kurucsai Pál szerint:

2015-03-01 - 14:12

Tisztelt Hitelnet!

Köszönöm előző válaszukat! Hogy biztos lehessek a döntésemben, legyen kedves, a következő kérdésben még segítsen:
Bővítem az épületet. Nő a hasznos alapterület. A jelenlegi terveim szerint a most hozzáépített részben lenne elhelyezve az előszoba és a kazánház, de a szobák száma is bővülne, mivel a meglévő épületből két funkcionális helyiség is kikerül, teret adva ezáltal az új hálószobának. Ezzel a tervvel igénybe lehet-e venni a csokot, vagy a törvény ahhoz ragaszkodik, hogy az újonnan felhúzott épületrészbe csak hálószoba kerülhet?

Köszönöm a segítségét!

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-01 - 14:21

Kedves Pál!
A vonatkozó kormányrendelet alapján úgy véljük, hogy az újonnan hozzáépített részben nem csak lakószoba lehet, hanem egyéb helyiség is, de legalább egy lakószobának kell lennie benne. Ha tehát az új szoba a meglévő épületrészben kerülne kialakításra és az új részben csak az előszoba és a kazánház lenne, akkor arra nem jár a CSOK, de ha abban a részben, amit újonnan hozzáépítenek, lenne legalább egy lakószoba a szintén itt kialakítandó előszoba és kazánház mellett, akkor igénybe vehető lesz a CSOK.

Ferenc szerint:

2015-02-25 - 11:50

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az lenne a kérdésem, hogy mostanában induló „Otthon Melege Program” – „Társasházak energia megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” alprogram keretein belül megvalósított társasházi szigetelés esetében (60% állami támogatás/40% önerő) lehetne-e igényelni a CSOK támogatást?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Ferenc

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-25 - 21:04

Kedves Ferenc!
A 2015. július 1-től elérhető CSOK felújításra, korszerűsítésre nem lesz igényelhető.

Sárközi Anikó szerint:

2015-02-25 - 11:31

Köszönöm szépen a gyors választ. Rosszul írtam, rehabilitációs járulékot kapok. Így sem felek meg?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-25 - 22:26

Kedves Anikó!
Rehabilitációs járadék esetén szintén nem adható ki a szocpoligényléshez szükséges TB jogviszony igazolás.

Sárközi Anikó szerint:

2015-02-24 - 09:26

Tisztelt ügyintéző!
Három gyermekes anyuka vagyok. Soha nem vettük igénybe a szocpolt. Lakás még nem volt a nevemen. Rokkantnyugdíjas vagyok 15 éve. Tudnék-e esetleg szocpolra lakást venni? A rokkant nyugdíj biztosítási időnek számít?
Köszönöm a válaszát előre is.
Anikó

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-25 - 11:22

Kedves Anikó!
A rokkant nyugdíj információink szerint nem számít TB jogviszonynak, ez alapján sajnos nem jogosult szocpolra.

Renáta szerint:

2015-02-21 - 23:42

Üdvözlöm!
Az élettársammal 2012-ben vásároltunk egy házat, mely a kiskorú gyermekünk nevére lett íratva, mi a párommal mindketten haszonélvezeti joggal rendelkezünk. 2013-ban született még egy gyermekünk. A lakás hasznos alapterülete 50 négyzetméter. Bővíteni szeretnénk a ház alapterületét, hozzá szeretnénk épülni egy szobát és egy nappali részt. Igénybe tudjuk-e venni hozzá a szocpolt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-22 - 13:40

Kedves Renáta!
Bővítés esetén akkor igényelhető a CSOK, ha az igénylőknek – vagyis Önnek és élettársának – együttesen legalább 50%-os tulajdonrésze van az ingatlanban. Önökön kívül az eltartott gyermekeknek is lehet része a házban. Továbbá a bővítendő ingatlant nem terhelheti sem haszonélvezeti, sem használati jog.
Az igénylés további feltételeit IDE kattintva ismerheti meg.

Regina szerint:

2015-02-20 - 10:14

Jó napot!
A helyi önkormányzattól vásárolunk házat részletfizetésre, de a 2 kiskorú lányunk nevére kerül. Felvehetünk rá szocpolt felújításra?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-20 - 10:50

Kedves Regina!
A szocpol lakásfelújításra nem vehető igénybe.

Heni szerint:

2015-02-13 - 15:06

Kedves Ügyintéző!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a gyermekeim a tulajdonosok, mi pedig a holtig tartó haszonélvezők. Most novemberben került a ház a nevükre megvételre. Van-e lehetőség felújításra a szocpol segítségével és ha van, nem tudna-e valakit, aki segítene az intézésbe itt Békés megyében.
Köszönöm segítségét.
Heni

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-13 - 21:52

Kedves Heni!
A szocpol lakásfelújításra nem vehető fel. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben kiskorúak a tulajdonosok, akkor a hitelfelvételre a gyámhatóság engedélyével van lehetőség. Az elérhető lakásfelújítási hitelekről Szakértőink készséggel nyújtanak tájékoztatást, ha kitölti online ajánlatkérő űrlapunkat!

Tímea szerint:

2015-02-13 - 10:55

Üdvözlöm!
2013 őszén vásároltunk Székesfehérváron hitelre (önerő befizetésével) egy 56 m2-es használt panellakást. 2 gyermekünk van.
Kérdésem az lenne, hogy panellakás esetében semmilyen formában nem tudjuk igényelni a szocpolt? Amikor a hitelt vettük fel, nem volt adható használt lakásra. Utólag már nem lehet érvényesíteni gondolom, meg ahogy olvasom, felújításra sem lehet, csak bővítésre, de mit tegyen aki panellakásban él? Itt nem lehet hozzáépíteni! Nem értem, miért nem gondolnak mindenkire, ha már egyszer a gyermekes családokat támogatják. Ehelyett előre kifizetik egy csomó embernek, akinek még gyermeke sincs!!
Szóval nekünk akkor semmilyen lehetőségünk sincs?
Köszönettel: Timi

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-13 - 13:52

Kedves Timi!
CSOK igénybevételére akkor lennének jogosultak adott esetben, ha a meglévő lakásukat eladva másik lakást vásárolnának. Az újabb lakás vételárának kifizetéséhez tudnák igénybe venni a 2015. július 1. után elérhető CSOK-ot.

András szerint:

2015-05-24 - 22:43

Üdv.
Egyedülálló Apuka 2 gyerekkel tehermentes lakással igényelhet felújításra támogatást?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-26 - 10:51

Kedves András!
Szocpol, CSOK lakásfelújítási célra sajnos nem vehető igénybe.

Krisztián szerint:

2015-02-12 - 13:42

Tisztel Szakértő.
2008-ban vásárolt ingatlanunkra, melyen 50-50 %-ban rendelkezünk tulajdonjoggal feleségemmel, lehet igényelni az új támogatást a CSOK-ot? Gyermekünk 2010-ben született, CHF alapú hitelt vettünk fel közalkalmazotti kedvezmény igénybevételével. 3 szobás, 92 m2 hasznos alapterületű kertes ház, melyen ablakcserére, szigetelésre lenne szükség. Továbbiakban nem közvetlen kapcsolattal szeretnénk építeni egy kisebb épületet (nyári konyha) a ház mellé. Ezek bármelyikére igényelhető a támogatás?
Válaszuk előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-12 - 13:56

Kedves Krisztián!
A 2008-ban vásárolt lakásra visszamenőlegesen nem igényelhető a CSOK. Lakáskorszerűsítésre, illetve nyári konyhával történő bővítésre sajnos szintén nem lesz elérhető a kedvezmény. Arról, hogy milyen célokra igényelhető jelenleg a szocpol, illetve július 1. után a CSOK, honlapunkon részletes leírást talál.

Attila szerint:

2015-02-11 - 22:06

Tisztelt Szakértő!
A feleségemmel 2014 augusztusában vásároltunk egy házat (70’es években épült, tehermentes, C energetikai besorolású).
Egy gyermekünk van (2012), jelenleg várjuk a második babát. Felújítást és bővítést is tervezünk. Ebben az esetben (vásárlás vagy felújítás) jogosultak vagyunk-e a CSOK-ra?
Köszönettel!
Attila

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-11 - 22:53

Kedves Attila!
A vásárláshoz kapcsolódóan visszamenőleg nincs lehetőség szocpoligénylésre. Július 1. után lakásbővítéshez igényelhető lesz a kedvezmény, de felújításhoz sajnos nem.

Péter szerint:

2015-02-09 - 22:41

2014. augusztusban vásárolt felújítandó használt lakásra lehet-e igényelni szocpolt korszerűsítésre? Bővítés kizárva 4,5 szoba! 3 gyermekem van és még nem vettünk igénybe támogatást!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-10 - 13:55

Kedves Péter!
A szocpol, CSOK felújítási, korszerűsítési munkálatok finanszírozásához sajnos nem vehető igénybe.

Gabi szerint:

2015-02-08 - 23:13

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az lenne a kérdésem, hogy 2007-ben megigényeltük az akkori rendszer szerinti megelőlegező szocpolt. Engedélyezték is. Mivel kulcsrakész házat akartunk venni, ezért a bankunk a szocpolt és a megigényelt hitel összegét együtt utalta volna a vállalkozónak. A vállalkozó nem adta át a házat soha. A hitel és a szocpol soha nem lett folyósítva. Jelenleg van egy kislányunk és a testvér is útban van. Olvastam hogy az új rendszer szerint a 24. heti terhesség már gyermeknek számít, így megpróbálnánk újra igényelni most már nem a megelőlegező szocpolt, mert vettük 3 éve egy használt házat, ami felújításra szorul. Kérdésem, hogy ezzel az előélettel megkaphatnánk-e?
Várom szíves visszajelzésüket!
Üdvözlettel:
Gabi

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-09 - 20:18

Kedves Gabi!
A CSOK felújításra nem lesz igénybe vehető július 1. után sem, így erre a célra a támogatást nem tudják igénybe venni.

Angelika szerint:

2015-02-08 - 22:47

2015. február 6-án a párommal fogunk vásárolni egy használt ingatlant. Szeretném megtudni, hogy nyílászáró cseréjére igényelhetek-e szocpolt július 1 után. Három kicsi gyermekem van.
Milyen lehetőségeim lesznek?
Előre is köszönöm a válaszát!
Angelika

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-09 - 13:39

Kedves Angelika!
A CSOK lakáskorszerűsítéshez július 1. után sem lesz elérhető, így sajnos erre a célra nem tudja felhasználni a szocpolt.

István szerint:

2015-02-08 - 17:45

Üdvözlöm!
Mi már 2005-ben igénybe vettük használt lakás vásárlásra a szocpolt, de nem tudom, hogy igényelhető-e még és mire. Mi tatarozásra szeretnénk igényelni, mert már volna mit csinálni rajta, tető, stb.
Legyenek szívesek felvilágosítani, hogy ilyenkor mire és hogyan lehet igényelni.
Előre is köszönjük.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-08 - 18:14

Kedves István!
Ugyanazon gyermekek után egy alkalommal igényelhető a szocpol. Felújítási célra azonban akkor sem tudják igénybe venni, ha van olyan eltartott gyermekük, aki után még nem kapták meg.

Noémi szerint:

2015-02-08 - 14:12

Kedves Hölgyem!
Mik a feltételek használt lakás felújításra? 2 gyermekünk van.
Előre is köszönöm.
Noémi

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-08 - 15:51

Kedves Noémi!
Használt lakás felújításához sem most, sem július 1. után nem igényelhető szocpol. Erre a célra lakásfelújítási hitelt vehet igénybe. Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA