fbpx

Családi pótlékra megoldható a hitel felvétel?

Mivel hitelfelvétel esetén a bankokat jogszabály kötelezi jövedelemvizsgálatra, ezért fontos kérdés, hogy melyek azok a jövedelmek, amelyek elfogadhatók a hiteligénylés során, illetve melyek azok a bevételek, melyek hitelfelvétel szempontjából nem számítanak az elfogadható jövedelmek közé.

A pénzintézetek az elfogadható jövedelmek típusát is két részre osztják. Egyrészt beszélhetünk elsődlegesen, vagyis önállóan elfogadható illetve másodlagos, kiegészítő jövedelmekről.

Elfogadható jövedelem a családi pótlék?

A családi pótlék a másodlagos jövedelmek kategóriájába tartozik, tehát hitel családi pótlékra önmagában nem adható. A leendő adósnak a családi pótlékon kívül elsődleges – munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból, esetleg nyugdíjból származó – jövedelmet is kell igazolnia.

A családi pótlék igazolása alkalmazottak esetén a munkáltatói igazoláson történik. Itt kerül feltüntetésre az utolsó havi családi pótlék összege és kifizetésének módja. Postai úton történő kifizetés esetén szelvénnyel, folyószámlára történő utalás esetén pedig bankszámla kivonattal támasztható alá a családi pótlék tényleges kifizetése.

A családi pótlékhoz hasonlóan a gyermektartás, a GYED, GYES, GYÁS szintén kiegészítő jövedelemként fogadható el.

Kérje személyre szabott ajánlatunk online

Kollégáink megkeresik az Ön számára elérhető legkedvezőbb ajánlatokat valóban díjmentesen.

Ajánlatot kérek

Milyen jövedelem fogadható el?

Ha Ön jelzáloghitelt igényel, akkor lényeges, hogy az elsődleges jövedelme legalább háromhavi munkaviszonyból származzon, fedezet nélküli személyi hitel felvétele esetén pedig minimum hat havi munkaviszonynak kell meglenni a jelenlegi munkahelyen.

A kölcsönigénylő életkorának jelzálog alapú hitelnél a 18., személyi kölcsönnél pedig a 23. életévet kell elérnie. A lejáratkori életkorhatár általában 70 év mindkét hiteltípus esetén.

Mind személyi, mind jelzálog alapú hitelnél további fontos feltétel, hogy a kölcsönigénylő adatai nem szerepelhetnek a BAR listán.

A hitelkérelmek elindítása előtt Hitelszakértőink a benyújtott jövedelemigazolás alapján előzetes hitelbírálatot végeznek. Itt összevetik a kölcsönigénylő rendszeres bevételeit a kiadásaival és e szerint állapítják meg, hogy mekkora összegű törlesztést vállalhat, s ennek megfelelően mekkora összegű kölcsön felvételére lehet jogosult az igénylő.

Az aktuális törlesztő részleteket – akár ingatlanfedezet nélküli, akár jelzálog alapú kölcsönről van szó – Ön is kiszámolhatja Hitelkalkulátorunk segítségével. Ha a kapott eredmények elnyerik tetszését, akkor az adott konstrukcióval kapcsolatban további információt is kérhet az „Ajánlatot kérek” gombra kattintva. Ha a hiteligénylés során elfogadható jövedelmekkel kapcsolatban lennének további kérdései, forduljon bizalommal Hiteltanácsadóinkhoz!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

65 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot,
azt szeretném kérdezni, hogy én gyest és családi pótlékot kapok, akkor arra is fel lehet venni, mert ha igen, akkor én fel szeretném venni.

Érdeklődni szeretnék, hogy Ápolási díjra lehet igényelni Providentet? Szeretném igényelni, de mielőtt intézkednék, tudni szeretném a pontos feltételeket.
Köszönöm.

Űdv.
Egyik ismerősöm kért meg, hogy írjak, hogy árvaságira meg családi pótlékra mennyit vehet fel vagy egyáltalán adható-e az árvaságira 85 ezer valamennyi a családi az 20.300 Ft, de ez mind végleges neki, mert sajnos baleset áldozata lett.
Kérem, ha adható neki írják már meg.
Köszönöm.

Szép napot.
Úgy lehet igényelni, hogy kapom a családi pótlékot, a gyest és a párom jövedelme így egyben számolható?

80.000 Ft-ot kapok családi pótlékot és gyest.
Lehet-e felvenni hitelt?

Lehet hitel két gyerek családé pótlék? 100.000 felvett pénz.

Családi pótlékom 78 ezer forint 2 gyerek után. Szeretnék 1 millió forint hitelt felvenni.
Sikerülne?

Családi pótlékom 78 ezer forint 2 gyerek után. Szeretnék 1 millió forint hitelt felvenni.
Sikerülne?

Milyen összeget tudok felvenni?

Nagyon szeretném igénybe venni a falusi csokot egyedülállóként.

Családi pótlékra szeretnék hitelt felvenni.

Mennyi hitelt lehet családi pótlékra intézni? Jövedelmem 110.650 Ft.

Jó napot.
Személyi kölcsönt szeretnék felvenni családi pótlékkal, gyerektartással, szociális segéllyel. Összesen 71 ezer Ft.
Ha van rá lehetőség, mi a teendőm?

Szeretném igénybe venni a Hitelt!

Jó napot kívánok!
Hitelt szeretnék felvenni szabad felhasználásra, viszont már van a Providetnel hitelem, de fizetem.

Hitelfelvétel.

Érdeklődni szeretnék, hogy mely bankok azok amelyek beleszámolják a családi pótlékok a jövedelembe? Munkaviszony esetén.
Köszönöm.

Szeretnék hitelt felvenni.

Házfelújitást szeretnék. Ehhetz szeretnénk hitelt igényelni. Családi, gyes 97.000 Ft, munkaviszonnyal rendelkezem, az 99.000.
Erre szeretnék egy megfelelő hitelt felveni.

Hitelt szeretnénk.

Szeretnék hitelt felvenni.

Üdvözlöm!
Családi pótlékra kérhető a csok?

Családi pótlékot kapok és dolgozom mellette a tanácson. 72.000 Ft-ot kapok és ha lehetséges volna, akkor szeretnék felvenni.
Mennyit tudnék felvenni?

Üdv.
Szeretnék nem nagy összeget felvenni családi pótlékra. 2 gyerekem van, 3. jön. Szükségem lenne rá.
Köszönöm.
Tisztelett: Katalin

Segítségre lenne szükségem. Jó lenne, ha valamit bírnának ajánlani.
Előre is köszönöm.

Sürgősen kellene a segítségük, ha tudnának valamit ajánlani nagyon jó lenne.

Megértettem.

Szeretnék hitelt igényelni a családi pótlékra.

Szeretnék hitelt igényelni családi pótlékra.

Szép jó napot kívánok!
Én is hitelt szeretnék felvenni, 500 ezer Ft-ot! Én gyest, illetve családi pótlékot kapok 2 gyerek után, ami 55.230 Ft, párom dolgozik, ő kap 120 ezret! Őt be lehetne-e vonni adóstársként? Igényelhetek hitelt így?

65
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x