Családi pótlékra megoldható a hitel felvétel? - Hitelnet.hu

Családi pótlékra megoldható a hitel felvétel?

Utolsó módosítás: 2015. december 04. péntek

Mivel hitelfelvétel esetén a bankokat jogszabály kötelezi jövedelemvizsgálatra, ezért fontos kérdés, hogy melyek azok a jövedelmek, amelyek elfogadhatók a hiteligénylés során, illetve melyek azok a bevételek, melyek hitelfelvétel szempontjából nem számítanak az elfogadható jövedelmek közé.

A pénzintézetek az elfogadható jövedelmek típusát is két részre osztják. Egyrészt beszélhetünk elsődlegesen, vagyis önállóan elfogadható illetve másodlagos, kiegészítő jövedelmekről.

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

Elfogadható jövedelem a családi pótlék?

A családi pótlék a másodlagos jövedelmek kategóriájába tartozik, tehát hitel családi pótlékra önmagában nem adható. A leendő adósnak a családi pótlékon kívül elsődleges – munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból, esetleg nyugdíjból származó – jövedelmet is kell igazolnia.

A családi pótlék igazolása alkalmazottak esetén a munkáltatói igazoláson történik. Itt kerül feltüntetésre az utolsó havi családi pótlék összege és kifizetésének módja. Postai úton történő kifizetés esetén szelvénnyel, folyószámlára történő utalás esetén pedig bankszámla kivonattal támasztható alá a családi pótlék tényleges kifizetése.

A családi pótlékhoz hasonlóan a gyermektartás, a GYED, GYES, GYÁS szintén kiegészítő jövedelemként fogadható el.

Milyen jövedelem fogadható el?

Ha Ön jelzáloghitelt igényel, akkor lényeges, hogy az elsődleges jövedelme legalább háromhavi munkaviszonyból származzon, fedezet nélküli személyi hitel felvétele esetén pedig minimum hat havi munkaviszonynak kell meglenni a jelenlegi munkahelyen.

A kölcsönigénylő életkorának jelzálog alapú hitelnél a 18., személyi kölcsönnél pedig a 23. életévet kell elérnie. A lejáratkori életkorhatár általában 70 év mindkét hiteltípus esetén.

Mind személyi, mind jelzálog alapú hitelnél további fontos feltétel, hogy a kölcsönigénylő adatai nem szerepelhetnek a BAR listán.

A hitelkérelmek elindítása előtt Hitelszakértőink a benyújtott jövedelemigazolás alapján előzetes hitelbírálatot végeznek. Itt összevetik a kölcsönigénylő rendszeres bevételeit a kiadásaival és e szerint állapítják meg, hogy mekkora összegű törlesztést vállalhat, s ennek megfelelően mekkora összegű kölcsön felvételére lehet jogosult az igénylő.

Az aktuális törlesztő részleteket – akár ingatlanfedezet nélküli, akár jelzálog alapú kölcsönről van szó – Ön is kiszámolhatja Hitelkalkulátorunk segítségével. Ha a kapott eredmények elnyerik tetszését, akkor az adott konstrukcióval kapcsolatban további információt is kérhet az „Ajánlatot kérek” gombra kattintva. Ha a hiteligénylés során elfogadható jövedelmekkel kapcsolatban lennének további kérdései, forduljon bizalommal Hiteltanácsadóinkhoz!

Utolsó bejegyzések a témában:


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Hozzászólások
 • Bernadett szerint:

  Szeretnék hitelt igényelni családi pótlékra.

 • Kutiné batyi éva szerint:

  Szép jó napot kívánok!
  Én is hitelt szeretnék felvenni, 500 ezer Ft-ot! Én gyest, illetve családi pótlékot kapok 2 gyerek után, ami 55.230 Ft, párom dolgozik, ő kap 120 ezret! Őt be lehetne-e vonni adóstársként? Igényelhetek hitelt így?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   A gyes önmagában nem elfogadható jövedelem hitelfelvétel során, tehát minden esetben szükséges, hogy a férje is szerepeljen a hitelügyletben. Az Ön jövedelme kiegészítő jövedelemként vehető figyelembe. Kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Kollégáink részletes tájékoztatást tudnak adni. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

  • lakatos livia szerint:

   1 gyermekem van. Családi pótlékot és gyest kapok, az 37.850 Ft. A párom EVA-s munkába dolgozik, 110.000 Ft-ot kap. Ő lehetne kezes vagy adóstárs?

   • Hitelnet.hu szerint:

    Kedves Lívia!
    Párja bevonásával elvileg igényelhető hitel. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni az elérhető hitelkonstrukciókról!

 • tóth krisztina szerint:

  Tisztelt Cím!
  Használt lakás vásárlására szeretnék hitelt felvenni. Jelenleg gyeden vagyok, emellett kulturális közfoglalkoztatottként határozott idejű szerződéssel dolgozom, gyermektartást kapok 2 gyermek után. A kérdésem az lenne, hogy ilyen feltételekkel tudok-e valahol hitelt igényelni?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   A hitelképességet befolyásolja, hogy mennyi a munkaviszonyból származó nettó jövedelme, mióta van meg a munkaviszonya, milyen időközönként és hányszor hosszabbították eddig. Ezeket az információkat online adatlapunk kitöltésével küldheti el, amely alapján Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Partnereink